joi, 26 noiembrie 2015

In dragoste si in razboi ep. 4 rezumat





In dragoste si in razboi ep. 4 rezumat
Suntem în luna mai a anului 1917. Kurt Seyit, Șura, Tatiana și Celil se îndreaptă către sud, către Crimeea, acasă la Seyit. Mama și mătușa Șurei își fac acum gânduri despre ce o să-i spună lui Petro, căruia îi dăduseră speranțe în ceea ce o privește pe Șura. Pe drum, Tatianei îi este rău, din cauza unei sarcini despre care deocamdată nu vorbește nimănui. Mișa este eliberat din locul unde era, rănit și legat de mâini și de picioare, lăsat să sângereze. Petro trece de partea rebelilor ca să-i poată elibera pe părinții lui, dar tatăl său, Andrei, îl reneagă pentru asta, se ceartă amândoi și Petro pleacă de acasă considerând că nu are de ce să mai rămână dacă taică-său l-a alungat.

In dragoste si in razboi ep. 4 rezumat
În Alusta, colonelul Eminof își așteaptă fiul, dar mama lui Seyit și amintește că l-a auzit pe acesta vorbind cu unul dintre frați în grădină despre faptul că s-a îndrăgostit de Șura. Ea încearcă să-l facă pe Mîrza să-și reconsidere poziția față de căsătoria fiului lor, dar bătrânul se arată neînduplecat. Casa lor este pândită noaptea de doi dintre cei care le muncesc pământul, și care urmăresc să-l împuște pe colonel. Însă greșesc ținta și sunt nevoiți să plece, pentru că și Osman, fiul mai mic al Eminoff-ilor ieșise cu o pușcă pe cerdac.

In dragoste si in razboi ep. 4 rezumat
Seyit și prietenii lui ajung cu o caleașcă aproape de ținuturile familiei, la un lac și el își amintește de noaptea în care cu toții, prietenii lui, făcuseră o promisiune dar Mișa nu dorise să ia parte la făgăduiala lor. Seyit vorbește ca pentru sine, că-i pare rău că nu știa, atunci, că Mișa avea să trădeze. Cei patru ajung la casa de la podgorie și Seyit le propune să poposească mai întâi acolo, câteva zile. După ce se odihnesc și petrec relaxați, într-o zi Tatianei i se face brusc rău, are dureri atroce în abdomen și sângerează. Este chemat imediat un medic care ajutat de Șura îi acordă toate îngrijirile necesare, dar Tatiana pierde copilul și din cauza hemoragiei încă nu se știe dacă va supraviețui. Mîrza îl vede pe Seyit și îl întreabă de ce n-a venit direct acasă și locuiește la casa din podgorie. El îl invită la o discuție și îi spune despre Șura. Colonelul Eminoff izbucnește în insulte la adresa Șurei, amanta rusoaică pe care n-o dorește pe pământurile lui. Seyit se îndârjește și răspunde că nu este de acord cu ceea ce crede tatăl lui despre Șura și că el se însoară cu ea.

In dragoste si in razboi ep. 4 rezumat
În acest timp Petro sosește la casa de la podgorie în momentul în care Șura ieșise afară încă marcată de cele întâmplate cu Tatia. Petro o îmbrățișează pe Șura și din nou îi promite că n-o s-o mai lase singură niciodată. Mîrza face o criză de nervi după ce pleacă Seyit aruncând totul în jur în dormitorul lui. Petro, pe cerdacul casei de la podgorie, îl calmează pe Celil care se plimbă ca un leu în cușcă neștiind dacă Tatia va fi bine sau nu. Seyit se apropie de casă și îl vede pe Petro, pe care nu-l aștepta și despre care nu știa că are să vină acolo ...



sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.





2 comentarii:

  1. Stii cumva daca Tatia va fi bine???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in episodul 5 este ok, dar are febra. presupun ca va face septicemie si va muri... desi imi place personajul si sper sa nu am dreptate...

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.