miercuri, 18 noiembrie 2015

Putere si glorie episoadele 3, 4, 5, 6 - rezumat






Putere si glorie episoadele 3, 4 si 5 - rezumat
[Putere si glorie episodul 3 după Prima TV] Însă Suleyman îl desemnează pe Ertugrul, împreună cu Iliaș, un devotat luptător, stabilind că cei trei fugari nobili vor rămâne în tabăra lor până se întoarce Ertugrul din misiune. Suleyman a observat că fiul său și Halime se plac, și se gândește că Ertugrul își va îndeplini bine și repede însărcinarea, fiind nerăbdător s-o vadă din nou pe Halime. Hotărârea lui Suleyman îl necăjește foarte mult pe fiul cel mai mare care prinde ură pe Ertugrul. Selcan, soția lui, îl potolește și îl sfătuiește să se răzbune când va veni vremea, sugerându-i că Ertugrul ar putea să nu ducă la bun sfârșit misiunea care i-a fost dată. 

În acest timp Titus jură răzbunare pe cel care i-a omorât fratele și se duce la Kara Toygar să-l întrebe dacă știe ceva despre criminal. Acesta îi dezvăluie că Ertugrul a fost acela, și se învoiesc amândoi într-o înțelegere secretă (de altfel nimeni nu mai știe că Toygar îl sprijină pe Titus de ceva vreme), ca Toygar să-l dea pe Ertugrul viu, iar Titus să-l ajute să-și sporească puterea. Pe de altă parte, Kurdoglu, fratele de cruce al lui Suleyman, care tânjește după tron și crede că acum e momentul să acționeze, pentru că e foamete și mai sunt nemulțumiți pe care îi poate atrage de partea lui, merge și el la Kara Toygar cu un răspuns de la Suleyman. Însă Kurdoglu face o înțelegere cu selgiucidul să-i răpească pe cei trei prizonieri, acum cât Ertugrul este plecat, și să-i aducă la el.

Putere si glorie episodul 1 rezumat pulbere de steleErtugrul pleacă la drum cu Ilias și cu cei trei prieteni loiali lui. Pe drum hotărăsc să campeze lângă un râu iar Ertugrul se întâlnește cu un derviș și sluga lui, care oblojesc piciorul șchiop al căprioarei pe care el n-a mai vânat-o. Dervișul îl atenționează să se ferească de animale sălbatice, de ceață și să fie mereu cu ochii în patru. Ertugrul îl întreabă cum îl cheamă iar dervișul răspunde că el este Ibn Arabi din Andaluzia.  [Putere si glorie episodul 4 după Prima TV] Deli Demir, fierarul, le aduce două săbii prizonierilor ca să se apere, iar după ce el pleacă asigurându-i de protecția lui, Halime observă că în jurul cortului lor nu e nici un gardian. Kurdoglu, fratele de cruce a lui Suleyman, ia niște oameni de-ai lui Kara Toygar, mascați până la ochi și îi aduce noaptea în tabără, în cortul lui Numan. Imediat îi imbobilizează pe toți trei și îi țin cu săbiile la gât. Alți luptători mascați se apropie încet de locul unde Ertugrul și oamenii lui dorm, și îi pun și lui sabia la gât ...

În tabăra Kayi s-a dat deja alarma și oamenii sar să se apere. Unul dintre atacatori îl găsește pe Yigit inert, și îl aduce la picioarele Halimei spunând că este mort. Un altul îi pune iataganul la gât ca s-o ia ostatică în timp ce ea țipă după fratele ei. Aleargă la el în timp ce bandiții se bat alături de ea, iar Yigit zâmbește, demonstrându-i că s-a prefăcut. Ertugrul nu dormea și simțind pericolul a deschis imediat ochii și a sărit în picioare strigând, astfel că prietenii lui s-au trezit. El și prietenii lui îi omoară pe atacatori, deși unul dintre camarazii prințului este atins de o săgeată. Titus se enervează pe Kara Toygar când aude că Ertugrul le-a scăpat printre degete și spune că îl va prinde el însuși pe ucigașul lui Bisol și că l-ar fi omorât de mult și pe el, pe Toygar, dacă nu i-ar fi fost loial Marelui Maestru. Toygar îl avertizează din nou că nu e bine să ucidă pe cineva pe teritoriul lui, pt că numai el are acest drept, și că dacă va face asta, va fi omorât de selgiucizi. Atunci Titus spune că îl va vâna pe Ertugrul când ajunge în Alep. A doua zi din nou apare dervișul și îl ajută pe cel rănit, apoi îl mustră pe Ertugul că n-a luat prea bine seama la spusele sale. Apoi, Ibn Arabi și însoțitorul său vor merge până la Alep alături de ceata lui Ertugrul.

Putere si glorie episoadele 3, 4 si 5 - rezumat
În tabără, bandiții îl leagă pe Numan și îi scot afară pe Halime și pe Yigit încercând să plece cu ei dar o altă ceată de mascați li se împotrivește și începe lupta, fiind alertate și gărzile tribului. Fugarii sunt din nou eliberați. Suleyman Șah îl ia la întrebări pe șeful gărzilor tribului și acesta spune că numai cu ajutor din interior bandiții puteau să pătrundă și să atace. Kurdoglu, care este de față, intervine și îl face pe șah să creadă că gardianul șef minte ca să-și scape pielea, că de fapt, oamenii săi n-au asigurat paza cum se cuvine. Suleyman consimte să-l pedepsească în ziua următoare pe gardian prin biciuire. Halime începe să aibă probleme din partea lui Selcan, care își dă seama că îl așteaptă pe Ertugrul și că dorința lui Gokce, sora ei mai mică, de a deveni soția acestuia ar putea rămâne un vis. Selcan o încurajează pe Gokce să facă tot ce-i stă în putere să ajungă soția lui Ertugrul, să dea la o parte pe oricine i-ar sta în cale și să se bată pentru el cu unghiile și cu dinții. Suleyman hotărăște ca fiul său mai mare, Gundogdu, să fie șeful caravanei cu mărfuri de vânzare care urmează să pornească în târguri peste două zile. Gundogdu se împotrivește, dar Suleyman îi spune că de data asta caravana trebuie apărată de selgiucizii lui Kara Toygar.

Seara, după o zi de mers către Alep, ceata lui Ertugrul se întâlnește cu Titus și oamenii lui deghizați în simpli călători. Ei cer permisiunea să stea lângă focul celor cinci prieteni, care împart hrana cu călătorii. Din vorbă în vorbă, ei povestesc că au fost atacați de templieri, încep să-i ponegrească pe aceștia și spun că au auzit că templierii pregătesc o nouă cruciadă (lucru adevărat, Titus chiar discutase detalii cu Marele Maestru despre asta) și că vor să spulbere lumea musulmană de data asta. Dervișul Arabi îi dă replica și îi spune că așa ceva nu va fi pentru că un mare luptător va veni și va uni triburile nomade formând cel mai mare imperiu asiatic din istorie. Titus și ai lui se prefac bucuroși dacă ar fi așa, apoi îi întreabă pe binefăcătorii lor cine sunt. [Putere si glorie episodul 5 după Prima TV] După ce aceștia își spun numele, Titus cu ceata lui vor să se retragă, dar spun că nu se duc prea departe de Ertugrul, ca să nu cumva să cadă iar în bătaia săgeților templierilor. Dervișul le răspunde că mare dreptate au, mai ales că în ziua de azi templierii pot umbla și deghizați ca să-și atingă scopurile. Titus sesizează aluzia, dar crede că este doar o coincidență și apoi se sfătuiește cu luptătorii lui cum să acționeze în Alep contra lui Ertugrul. Pe de altă parte, Marele Maestru al Ordinului Templului trimite o leproasă printre musulmani ca să împrăștie boala.

Putere si glorie episoadele 3, 4 si 5 - rezumat
Fratele de cruce a lui Suleyman mai merge odată la Kara Toygar, deși primește greu învoirea șahului. Toygar este foarte supărat că n-a putut să pună mâna pe cei 3 fugari iar Kurdoglu îl amenință mai voalat că dacă face presiuni asupra lor, sultanul Alaeddin ar putea afla de jocurile lui Toygar cu templierii. Selgiucidul se mai potolește dar spune că prinderea lui Numan și a copiilor lui este un lucru de maximă importanță pentru el. Prin asta, fără să-și dea seama, îi atrage atenția lui Kurdoglu asupra celor trei și îl face pe acesta să înțeleagă că fugarii sunt niște oameni foarte importanți, chiar dacă nu-i spune exact cine sunt. În tabără, Hayme, soția lui Suleyman, pregătește fierturi din plante ca să vopsească pânzeturi pentru vânzare, împreună cu Selcan, Halime și alte femei din trib. Selcan îi strică fiertura lui Halime punându-i pe ascuns niște semințe în așa fel încât îi schimbă culoarea vopselii și astfel, Halime și prietena ei sunt nevoite să promită că vor face o noapte albă ca să refacă vopseaua și să fie gata dimineață, când caravana cu marfă pleacă.

Putere si glorie episoadele 3, 4 si 5 - rezumat
Ertugrul este primit la emirul din Alep și când spune ce dorește, în schimbul a două mii de luptători Kayi, El_Aziz râde de el zicând că atâția sunt cei din gărzile palatului său. Atunci Ertugrul se bate cu cei trei gardieni care vor să-l scoată afară cu forța și astfel îl convinge pe emir să reconsidere oferta lui. În plus, unul dintre miniștri lui El-Aziz, care aranjase anterior cu Titus să-l omoare în timpul nopții pe Ertugrul, insistă și el ca oaspeții să fie primiți cum se cuvine. Ei sunt invitați la un banchet dat în onoarea lor, apoi când merg la culcare, Ertugrul este găzduit într-o cameră separată de prietenii lui, iar o sclavă tocmai ce-i pusese niște ierburi într-una din lumânări. După ce își face rugăciunea, amețește și se întinde pe pat plin de broboane de sudoare, adormind. În vis, se vede legat într-o fântână iar de dedesubt izbucnește un foc care e cât pe ce să-i cuprindă picioarele, dar la un moment dat focul de sub el se domolește și dispare. Apoi aude o voce care-i spune să se trezească. [Putere si glorie episodul 6 după Prima TV] Ertugrul deschide ochii pe când un bandit voia să-l omoare. El sare din pat și după ce se bate corp la corp cu atacatorul său, acesta fuge pentru că scapă pumnalul pe jos și îl ridică Ertugrul. Ministrul înțeles cu Titus așteaptă pe coridor și întreabă dacă s-a făcut treaba, dar apare Ertugrul din cameră și demnitarul îl înjunghie pe atacator. Tot atunci vine și emirul cu suita lui, alertați de gărzi. Ertugrul întreabă de ce l-a omorât, iar ministrul arată un semn pe gâtul celui ucis spunând că este un templier. Astfel, emirul nu bănuiește că a avut loc un atentat premeditat. A doua zi El-Aziz, după ce s-a consultat cu sfetnicii lui, consimte la oferta propusă de Ertugrul și îi dă o bucată de pământ fertil în care să se stabilească tribul lui, dar avertizează că teritoriul acela este vecin cu teritoriile cucerite de templieri.

Cei patru prieteni, bucuroși că au îndeplinit cu succes misiunea, se duc să vadă bucata de pământ care va fi a lor, dar acolo îi așteaptă alt pericol. Unul din templieri se ascunde după un buștean și pândește să-i omoare, însă este prins și ca să nu fie interogat de ei, deschide ceea ce părea să fie un inel cu piatră și bea otrava dinăuntru murind pe loc. Pe calul său Ertugrul vede o cușcă în care se afla un porumbel călător cu un mesaj. Atunci el scrie un răspuns și trimite porumbelul înapoi la cel care l-a trimis. Astfel, Titus își dă seama că cel care l-a ucis pe fratele său i-a mai scăpat odată.

Putere si glorie episoadele 3, 4 si 5 - rezumat
Ertugrul se culcă sub cerul liber, privind ploaia de stele care se vede în noapte. Marele Maestru merge într-o celulă unde ține închis un italian bătrân convertit la islam, Omer după numele lui cel nou, care spune că Ibn Arabi a profețit că triburile asiatice se vor uni și vor forma un imperiu care îi va aduce lui și templierilor sfârșitul. Marele Maestru se enervează și răspunde că el nu crede în minciunile necredinciosului din Andaluzia. În tabără, Hayme stă de vorbă cu Selcan și îi destăinuie că după ce se întoarce acasă Ertugrul are de gând să-l însoare cu sora ei. Selcan, care credea că Hayme o preferă pe Halime, se bucură foarte tare auzind așa ceva și își anunță imediat sora. Caravana cu mărfuri pornește la drum, dar de pe culmi este urmărită îndeaproape de Kara Toygar și oamenii lui. Ertugrul vine înapoi în tabără dar i se pare ciudată atmosfera și merge la șah să vadă ce se întâmplă. Într-un moment pe care-l consideră potrivit, selgiucizii lui Toygar se năpustesc asupra caravanei și omoară câțiva negustori Kayi. Gundoglu se luptă vitejește, dar mai apar câțiva dușmani și crede că e pe punctul să fie omorât, când de pe culme coboară Toygar și cere să se oprească lupta ...


sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial 
 vă rog accesați pagina Stele tv.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.