marți, 22 decembrie 2015

Arta managementului. Umor





N-ați mai văzut de mult la mine pe blog o postare umoristică, este? :) Azi am văzut pe facebook ceva care mi-a atras atenția și m-am gândit că e bine să împărtășesc cu voi. Zâmbiți, vă rog! :)


La spargerea unei bănci, participă doi spărgători. Primul strigă:
- Nu mişcă nimeni! Țineţi cont: banii sunt ai altora, viaţa este a voastră. Toată lumea din bancă s-a întins pe podea, în linişte. Asta se numeşte "Schimbarea Modului de Gîndire".

O tipă se întinde provocator pe masa din faţa ei, încercând să atragă atenţia.
Spărgătorul i se adresează:
- Vă rugăm să fiți civilizată! Acesta este un jaf, nu un viol! 

Asta se numeşte "Profesionalism – Concentrează-te doar pe ceea ce ştii să faci". Când s-au întors de la seif, spărgătorul cel tînăr (cu studii MBA) i-a spus hoţului mai bătrîn (care avea doar studii primare):
- Hai să numărăm câţi bani am furat! 

Hoţul bătrân, indignat îi răspunde:
- De ce să pierdem noi atâta timp şi să ne prindă, când putem să aflăm diseară, de la ştiri, câţi bani lipsesc din bancă?!
Asta se numeşte "Experienţă" – în zilele noastre experiența este mult mai importantă decât calificările de pe hârtie de la cursurile POSDRU.


Imediat după ce hoţii au părăsit banca, directorul i-a ordonat casierului să cheme repede poliția. Casierul după ce se gândi o secundă îi răspunse:
- Domnule Director, nu e mai bine să punem 5 mil. de € deoparte şi să spunem că i-au furat hoţii?
Asta se numește "Transformarea ameninţărilor în oportunităţi – a întoarce o situație defavorabilă în avantajul tău".
Casierul, zîmbind: 

- Ar fi minunat să avem câte o spargere în fiecare lună!
Asta se numeşte "Oportunitate – Fericirea este cea mai importantă."


Seara la ştiri se anunţă că doi hoţi au intrat într-o bancă şi au dat o spargere de 100 mil.€. Hoţii au început să numere banii de mai multe ori şi nu le ieşeau decît 20 de milioane.
Furioşi au început să înjure:
- La dracu', noi am făcut planuri, am riscat ani grei de închisoare sau poate chiar viaţa şi directorul s-a ales cu 80 de mil, cât ai bate din palme?!?
Asta se numește "Ştiinţă managerială - Cunoașterea este mai valoroasă decât aurul!"


Directorul băncii este fericit şi zîmbitor, că pierderile lui de la bursa de valori sunt acum acoperite de acest jaf. Plus că i-au ieşit şi câteva milioane bune bani de buzunar. Iar banca este pe profit.
Asta se numește "Arta managementului - Curajul de a-ți asuma riscuri!"



Un comentariu:

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.