joi, 17 decembrie 2015

In dragoste si in razboi ep. 13 rezumat





In dragoste si in razboi ep. 13 rezumat
Guzide vrea să se sinucidă pentru că și-l imaginează pe Celil împreună cu Alia, cu care s-a căsătorit. Dar chiar înainte de a se arunca de pe un balcon, Ayșe o vede și o salvează. Căpitanul William nu mai poate suporta presiunea pusă pe el de Seyit, așa că se sfătuiește cu Petro și spune că trebuie să-l omoare. Petro reușește să-l facă să se răzgândească, cel puțin temporar, promițând că-l va ajuta într-un alt fel. Șura se ridică din pat și merge la fereastră. Pe trotuar îl vede pe Seyit vorbind cu Celil, Ayșe și Guzide, care urcă la ea în rezervă. Celil se ceartă cu Valentina, pentru că trebuie să-i spună ceva din partea lui Seyit și ea l-ar da afară. Șura spune să rămână și el îi povestește ce s-a întâmplat cu Seyit în noaptea în care a băut și a petrecut-o cu acea necunoscută. Celil află de intriga lui Ayșe și îi spune acesteia că el (Seyit) n-o va ierta niciodată când va afla că a făcut-o pe Șura să creadă că e iubita lui.

Este noapte, Petro cu Lola se află într-o mașină pe un drum în câmp. El îi dă o geantă cu bani, are loc un joc de-a amenințarea cu pistolul, dar în final Petro o împușcă pe Lola. Căpitanul Billy îi urmează sfatul lui Petro și în aceeași noapte pune pe unul din soldați să dea foc hotelului. Guzide nu vrea să iasă, după ce știe că toată lumea a ieșit deja și este în siguranță. Celil o vede în cameră și o salvează. Petro și Șura află, fiind pe stradă și se îndreaptă în fugă către hotel. Șura trece peste toată supărarea și îl îmbrățișează pe Seyit bucuroasă că este viu. Petro abia își stăpânește furia. Imediat apare Billy cu o patrulă de soldați britanici și îl arestează pe Seyit, care nu înțelege ce se întâmplă, pentru moartea baronesei Lola.

Billy îi arată o scrisoare (pusă de Petro în geanta Lolei după ce a omorât-o) care îl acuză. [Revenim în prezent, când s-a făcut serialul. Kanal D cred că a tăiat aceste scene. De fapt Tina, bătrână, îi povestește autoarei romanului după care s-a făcut serialul, totul despre Șura și Seyit. Acum, ea a venit iarăși s-o viziteze pe Tina, dar familia ei îi dă vestea tristă că Valentina a murit. Scriitoarea merge s-o vadă pentru ultima oară, întinsă pe pat, iar unul dintre cei de față îi înmânează o casetă din lemn cu toată povestea, scrisă, a celor doi îndrăgostiți.]

In dragoste si in razboi ep. 13 rezumat
Seyit este dus într-o celulă strâmtă, de unde îi scrie lui Celil pentru că vrea ca să fie sigur că Șura a plecat la Londra și este în siguranță, dar de acolo nu poate trimite nimic nicăieri și nu are vești de nicăieri. Trec 8 luni. Colegul lui de celulă este spânzurat. Kurt așteaptă și el mai curând moartea decât libertatea. Scrisoarea în care sunt dezvăluite toate jocurile și toată trădarea lui Petro, și pozele trimise de Lola înainte de a muri, ajung pe alte mâini. Seyit este și el dus la eșafod într-o zi. Billy privește totul lipsit de expresivitate. Un soldat citește grațierea lui Seyit Eminof, iar lui nu-i vine să creadă că este liber și declarat nevinovat, mai ales că nu-și dă seama cui îi datorează libertatea. După ce iese din incinta închisorii, așteptat de Ali, Yahia și Celil, află că Petro e salvatorul său. La hotel, o altă surpriză îl așteaptă: Șura n-a plecat la Londra ci a preluat spălătoria.

In dragoste si in razboi ep. 13 rezumat
La gară ajunge un tren cu un nou personaj, Murvet. Mama ei și alți membri ai familiei o întâmpină. La hotel Seyit vede niște obiecte de toaletă care-i încruntă privirea. Șura îl întreabă ce este, dar el nu-i răspunde. Mai apoi vine Petro iar Șura este atât de bucuroasă că Seyit este viu încât îl îmbrățișează pe Petro, care întinde mâna spre Kurt, dar el doar se uită cu ură. Seyit pleacă, iar Petro îi explică Șurei că e confuz, că e abia ieșit din închisoare. Apoi Petro vorbește cu William și îi spune acestuia că nu pentru el l-a eliberat pe Seyit, dar căpitanul începe să fie din ce în ce mai îndrăzneț și mai sigur pe el. Borinsky nu înțelege de ce, iar Billy îi arată scrisoarea Lolei către Seyit, în care îi dezvăluise că Petro i-a omorât fratele (pe Osman), că intrase printre rebelii socialiști, că totul a făcut împotriva prietenului lui. Atunci, Petro vrea să cumpere scrisoarea compromițătoare, dar căpitanul îl avertizează că nu va fi niciodată de vânzare.

Șura se duce și își face bagajele, spunându-i Tinei că nu era destinul ei și al lui Seyit să stea separați și a venit să-și ia lucrurile ca să se mute cu el. Seyit se duce la fratele bărbatului spânzurat, colegul lui de celulă, care este tatăl (unchiul?) lui Murvet, și îi duce câteva obiecte personale ale acestuia, apoi mai rămâne în casa lor să le povestească despre cel ucis de britanici. Alia îi aude pe Celil și pe Guzide discutând în camera lor și stă după ușă ca să nu fie văzută. Yahia și Ali ies și ei din cameră vorbind și atunci Celil și Guzide se fac că au fiecare treburi. Guzide ia niște așternuturi și iese. Dincolo, în casa lui Murvet, mama ei îi pregătește camera pentru culcare.




sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.








2 comentarii:

  1. pana acum totul pare frumos ,,,cum de se ajunge ca seit sa se casatoreasca cu alta.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.