luni, 28 decembrie 2015

In dragoste si in razboi ep. 18-21 (rezumate)





Aceste rezumate sunt făcute după episoadele originale ale televiziunii turce.

In dragoste si in razboi episodul 18

In dragoste si in razboi ep. 18-21 (rezumate)
Șura este devastată când află că Seyit s-a căsătorit cu Murvet, și, cu toate că a văzut asta cu ochii ei, tot nu-i vine să creadă că este adevărat. Între ei doi are loc o explicație. Ceremonia de cununie continuă iar Murvet are inima frântă, pentru că își dă seama că omul pe care îl iubește are un trecut care îi va bântui toată viața și Șura va sta mereu între ei, fie doar și ca amintire în sufletul lui Seyit. Petro se folosește de moment și o duce pe Șura departe de Istanbul, într-o stațiune, la Pera, ca să se stabilească acolo. Din prima clipă sunt probleme între Seyit și Murvet. El o părăsește în noaptea nunții și pleacă împreună cu Celil să se întâlnească cu forțele militare din Anatolia, nu înainte de a-i lăsa un bilet soacrei lui. Între timp, faptul că este în același oraș cu Guzide și că ea îl ignoră, îl face pe Celil să se simtă foarte stingher, astfel că apelează din nou la alcool. Celil își dă seama într-un final că dacă rămâne în Istanbul se autodistruge. Când o găsește pe Guzide pentru o ultimă întrevedere, se întâmplă exact lucrul de care se temea cel mai mult. Cei doi își dau seama că se iubesc și se îmbrățișează. Ca să nu-și dea viețile peste cap, Celil alege să plece din Istanbul cu Seyit.

In dragoste si in razboi episodul 19

Seyit vrea s-o cunoască mai bine pe soția lui și se străduiește să-și construiască un cămin. Șura suferă în tăcere și acceptă cererea în căsătorie a lui Petru, dar se ceartă cu Tina. Seyit, care vrea să se împace cu Sabri, pentru că acesta nu vorbește cu el, află că Șura s-a logodit cu Petru și că urmează să se căsătorească. Seyit auzind așa ceva, se înfurie pe Petru și îl bate măr. Acesta este acum prins ca într-o menghină. Alia, care s-a mutat la ei ajutată de Șura, vrea să aibă controlul asupra lui Petro și îl șantajează că dacă nu face așa cum îi spune, dă pe față Șurei totul despre relația lor. Petru negociază cu Alia și reușește să se folosească de acest șantaj în beneficiul lui. Până la urmă scapă de comandantul Billy (Alia îl omoară) și intră în posesia scrisorii baronesei Lola cu care englezul îl tot amenința. Yahia se întoarce cu vești de la Ankara. Acolo i s-a făcut oferta de a intra în parlament și acum a venit după Guzide și Binnaz să le ia cu el și să rămână la Ankara. La început Guzide nu vrea să plece dar se răzgândește în final. Când află că Celil a revenit în oraș, rănit, atitudinea ei se schimbă și din nou refuză să plece cu soțul ei. Yahia începe să bănuiască ceva, văzând-o așa de schimbătoare. Murvet află de la Ayșe despre faptul că Seyit s-a bătut pentru Șura și începe să-și dea seama că orice ar face, ea niciodată nu va însemna pentru Seyit ceea ce a însemnat Șura. În acea noapte cineva bate la ușa lor și Seyit deschide unui musafir care i-ar putea schimba destinul pentru totdeauna.

In dragoste si in razboi episodul 20

In dragoste si in razboi ep. 18-21 (rezumate)
Alia îi aduce lui Seyit scrisoarea care confirmă faptul că Billy este ucigașul lui Igor, fratele Aliei și de aceea a venit la el în toiul nopții. Când o vede pe Murvet lângă el, Alia își dă seama că toată viața lui Seyit se va da peste cap. Ea îi spune că a scăpat de Billy, că s-a răzbunat pe el și acum îi cere lui Seyit ajutorul. El nu are încotro și o ascunde în casa soacrei lui, doamna Emine. A doua zi trupele de englezi o caută peste tot pe Alya pentru că l-a ucis pe comandantul William. Presupunând că oamenii de la hotelul Șeref o ascund, englezii îl iau pe Sabri ostatic și amenință că-i fac rău copilului dacă nu le spun unde-i Alia. Seyit îl aduce în secret pe Celil la spălătorie, deși el este încă rănit. Când află că Sabri este luat de englezi, face un plan de salvare. În noaptea în care plănuiește să acționeze, Celil este singur în spălătorie. Guzide aflase despre venirea lui Celil, și pentru că nu l-a văzut de săptămâni întregi, se duce la el. Murvet stă de vorbă cu Alia aflând despre Șura unele lucruri pe care nu le știa. Astfel se hotărăște să devină la fel de puternică precum rivala sa. Seyit este plecat la Pera să-i dea Șurei o scrisoare importantă a cărei destinatară este. Pe Alia o mustră conștiința pentru scrisoarea adusă lui Seyit și pe care o ține ascunsă la piept, prin faptul că devine din ce în ce mai conștientă că Șura urmează să se căsătorească cu un criminal. Pe nesimțite, Alia iese din casă. Șura, care nu poate dormi gândindu-se că a doua zi urmează să se căsătorească cu Petru, se trezește cu Alia lângă ea. Alia preschimbă destinele lui Seyit și Petru direcționându-le către Șura, care decide să plece din Pera.

In dragoste si in razboi ultimul episod, 21

In dragoste si in razboi ep. 18-21 (rezumate)
Seyit pleacă din portul Pera după ce o conduce pe Șura dar inima lui rămâne la ea. Visul Șurei îl bântuie încă. Toată ziua stă cufundat în amintiri. Murvet crede că Seyit a plecat împreună cu Șura, pentru că nu știe nimic despre el. Alia este arestată de către englezi, iar poliția îi caută și pe Petro și pe Seyit, pentru că a ajutat-o pe Alia. Perchezițiile continuă în Istanbul iar Lutfu o duce pe Murvet la Pera ca să fie în siguranță. Casa lui Petro este percheziționată de poliție, iar Tina se află la hotelul Șeref prin ajutorul lui Celil. Murvet mai află detalii pe care nu le știa despre povestea de iubire dintre Șura și Seyit. Petru este arestat pentru uciderea baronesei Lola. Când Seyit poate să plece din zona de ocupație, ajunge la hotel și află că este căutat. Cum nu vrea să mai pună odată în pericol propria familie, se hotărăște să nu se mai implice în treburi periculoase, dar pe de altă parte află ce a făcut cu adevărat Petru și ce fel de prieten i-a fost. Acum Petru nu mai este rivalul său, ci motivul pentru care a trebuit să plece din țară, este criminalul prietenului său cel mai bun, Mișa, a familiei sale și a fratelui său cel mic, Osman, care a murit în brațele sale. Kurt Seyit jură să se răzbune pe Petru.

* * * S F Â R Ș I T * * *

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.








40 de comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Nu are decat 21 de episoade turcesti. Nu stiu la noi, ca n-am mai urmarit, dar cred ca miercuri se termina.

      Ștergere
    2. Mersi mult,posibil!
      Un an nou plin de bucurii!

      Ștergere
    3. Multumesc, asemenea, Dana! :-f

      Ștergere
  2. Pai azi a fost episodul 17 si au anunțat ca mai sunt doar două.
    De ce nu le difuzează pe toate? ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Kanal D a editat episoadele pt Romania, cred ca pentru a le incadra ca difuzare pana in 30.12.2015 Daca te uiti pe net, episodul 17 in ver.originala/turca contine actiune care la noi a fost difuzata saptamana trecuta.. Asta inseamna ca miercuri avem finalul.

      Ștergere
    2. Intr-adevar, Kanal D a facut un episod din unul si cca o treime de episod turcesc. Mai mult, din cate am vazut in episoadele cu dublaj in spaniola, in serial apare Valentina batrana (in prezent) si inca o femeie mai tanara (probabil scriitoarea sau scenarista), care discuta despre povestea din serial. Uneori vocea Tinei aduce completari in timpul serialului, cam o data pe episod. Dar la noi acele scene au fost scoase. Ori, cel putin eu n-am vazut asa ceva.

      Ștergere
    3. A aparut Tina in vârstă dar doar de 2-3x

      Ștergere
    4. Inseamna ca atunci cand m-am mai uitat si eu la tv nu am nimerit-o.

      Ștergere
  3. Of Doamne...sa speram ca va mai fi inca un sezon.Prea se termina brusc...si nu stim espre razbunarea lui Seyit.
    Oana draga iti multumim mult de tot pentru ceea ce faci pentru noi !Ai un dar aparte de a povesti si iti multumesc.
    Sa ai parte de un An Nou cat mai fericit !
    Priveste inapoi cu iertare, inainte cu speranta, in jos cu intelepciune si in sus cu recunostinta! Speranta sa iti deschida poarta spre un An Nou plin de bucurii si impliniri! Belsug sa ai si sanatate, an bun si daruri minunate!
    *** LA MULTI ANI! ***

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate, Sidy, turcilor nu le-a placut acest serial si producatorii au decis sa-l incheie la episodul 21 (la ei). Nu, nu mai este nici un sezon :(

      Un An Nou mai bun si mai plin de speranta, bucurie si realizari! Si la seriale cat mai frumoase, Sidy! :-f d-)

      Ștergere
    2. Serialul este făcut după o carte inspirată din povestea reală a lui Seyit și a Șurei.
      Mai este și o a doua carte care se numește "Seyit și Murvet/Murka".
      Continuarea poveștii este că cei doi nu se vor mai revedea vreodată. Seyit va avea 2 fiice cu Murvet, iar Șura va avea o fiică în USA.
      Seyit moare (nu știu dacă se sinucide sau e cauză naturală). Șura revine în Istanbul după o perioadă dar găsește doar mormântul lui Seyit.
      Ce poveste tristă....

      Ștergere
    3. Da... final tipic turcesc, ca sa zic asa. Dar era de asteptat sa nu ramana impreuna. Desi nu se spune deloc explicit in serial, impresia mea este ca ei nu s-ar fi casatorit niciodata din cauza religiilor diferite carora le apartin. N-am vazut pana acum vreun serial de-al lor in care un personaj principal turc sa se casatoreasca cu cineva strain si de o alta religie. Cu exceptia, poate, a lui Ali si a Carolinei din Tradarea.

      Dar ca de obicei, personajul venit din Europa este negativ, naspa, câh!, materialist, alteori se drogheaza, etc.

      Ștergere
    4. Nu știu dacă e neapărat ceva ce ține de a fi turcesc. A fost doar o iubire imposibila. Ideea e că uneori parcă tocmai fix cu persoana care simți că e pentru tine nu poți fi niciodată.
      E dezamăgitor că Șura a rămas în ochii tuturor drept amanta lui Seyit, o aventură lungă și atât.
      Poate Tina a avut dreptate când I-a zis lui Seyit că Șura l-a iubit mai mult decât a făcut-o el.
      Cred și eu că în inima lui era reținerea aceea de a o lua de soție. Pentru că o putuse face de atâtea ori. Dar el a început a avea dubii de când a avut discuția cu tatăl lui, când Șura era la casa de vară.
      Așa nervoasă am fost când I-a zis Seyit Surei că "tu ai spus că s-a terminat totul între noi". Ca și cum căuta un motiv pt care s-a însurat. Unul absurd. Un orgoliu prost care nu are ce căuta în iubire.
      Mă răscolește când mă gândesc că totul a fost real..ca o singură iubire mare au avut și au dat cu piciorul. Oare ce a fost în mintea fiecăruia când si-au dat ultima suflare? Oare ce gândea Șura când îi facea cu mana lui Seyit de pe vas știind că nu o să îl mai revadă vreodată pe singurul bărbat pe care l-a iubit cu adevărat?

      Ștergere
    5. M-am referit ca serial, de obicei serialele turcesti au finaluri tragice sau dramatice. Putine se termina cu final fericit. Da, si mie mi s-a parut o iubire imposibila, mai ales pentru vremurile acelea. Dar cred ca mereu ar trebui sa existe o speranta intr-o despartire, adica sa gandesti "dar, daca urmatoarea iubire va fi si mai si?" eu inclin sa cred ca pana nu ai trait macar doua iubiri, nu poti sti daca prima e cea mai mare sau nu. Nici eu n-am inteles de ce Seyit a asteptat atata vreme fara sa se casatoreasca cu Sura. Poate ca e vorba despre concesii facute societatii? Religiei? Traditiei din familia lui? Sau toate la un loc... nu ni s-a spus explicit...

      Ștergere
  4. Seyit, la sfarsit va mai fi casatorit cu Murvet?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, asa am inteles, ramane cu ea.

      Ștergere
    2. Da.
      Seyit și Șura nu se vor mai revedea.
      Fiecare își va întemeia o familie. Seyit in Turcia, Șura în USA.
      Ea va reveni in Turcia dar Seyit va fi deja în pământ.
      E o poveste reală.

      Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Bună! Am o întrebare(dacă mă puteți ajuta). Am înțeles că este carte pentru acest serial și m-ar interesa. Nu știți de unde aș putea să o cumpăr, un site. Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cartea este in limba turca, in Turcia. Nu cred ca a fost tradusa in romaneste, desi am mai spus pe acest blog ca editurile ar avea de castigat daca ar traduce si publica acele carti dupa care se fac unele seriale.

      Ștergere
    2. Cartea s-ar găsi în limba Engleză însă doar prima carte nu și a doua. Și oricum, cică ar fi rare. Aunt foarte vechi.

      Ștergere
    3. Mulțumesc pentru informații. Oricum eram conștientă că nu se găsește în limba română, era ok și în engleză. Îmi pare rău că s-a terminat filmul, mi-a plăcut foarte mult.

      Ștergere
  7. multumesc pt acest film n am mai vazut un film asa bun de multa vreme multumesc regizorului ar fi bun si o continuare unde pin la urma sa se reintilneasca cu sura va pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Povestea aceasta a fost reala. Din momentul în care Șura s-a urcat pe vas, ei nu se vor mai revedea vreodată. Nicicând...
      Șura va găsi doar mormântul lui Seyit când se va reîntoarce în Turcia.

      Ștergere
  8. S-a terminat cam "pe fuga". Parca s-ar fi terminat banii pentru filmari.
    Se desprinde o concluzie interesanta: Seyt, cat a fost impreuna cu Sura, a fost "Lupul Seyt". Dupa ce s-a casatori cu Murvet, in ciuda curajului care nu l-a parasit, a devenit un tip banal, genul care vine cu plasele pline acasa, la nevasta si la soacra.

    RăspundețiȘtergere
  9. De ce nu a mai aratat-o deloc pe sura dupa urcarea ei pe vas?l-au dat numai pe seyit cum il ingroapa pe petru,apoi dupa ceva timp seyit cu o fetita mica.dar sura?ce a ajuns?nu am vazut nimic.cu cine s-a casatorit,cati copii are etc.Si as mai avea o intrebare:in ce an a urcat sura pe vas?

    RăspundețiȘtergere
  10. S-a terminat............ufffffffffffffffffff

    RăspundețiȘtergere
  11. Dar cu cine isi intemeiaza Sura familia?Cu cel cu,care a plecat la sfarsit?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu. ȘURA va ajunge la un moment dat în USA și acolo va avea o fiică pe nume Sandra Williams dacă nu mă înșel.

      Ștergere
    2. Cineva a scris continuarea mai jos conform cărților.
      Se pare că pe fiica Șurei o chema Sandra Wells.

      Ștergere
  12. Shura a plecat din Istanbul in primavara anului 1924 (conform romanului Seyit & Murka). In toamna aceluiasi an se va naste Leman, prima fiica a lui Seyit cu Murvet. (Leman este mama scriitoarei). In 1926 se naste a doua fetita.

    Shura a ramas in Paris pana in anul 1928. Se pare ca a fost casatorita la randul ei, dar in 1928 a nascut un copil mort, a divortat si s-a hotarat sa emigreze in SUA. A plecat singura.

    In SUA s-a recasatorit si avut o fetita, Sandra Wells. Se pare ca a avut o casnicie fericita de asta data, sotul a iubit-o la fel de mult ca Seyit.

    Ramas in Istanbul pentru tot restul vietii, Seyit a incercat diverse afaceri cu mai mult sau mai putin succes (a deschis restaurante pe plaja, casinouri, a facut comert cu gaz, a lucrat temporar la hipodromul din Istanbul)

    Pentru un timp, Seyit a lucrat intr-o fabrica de chibrituri, dupa care in locul lui s-a angajat Murka, iar el a deschis un restaurant chiar langa fabrica. Avusese ideea de a oferi o masa calda muncitorilor din fabrica, insa ideea nu prea a prins.

    1933-1934 – in cursul iernii apar evenimente neasteptate. In uma unui accident de munca, Murka isi taie degetele de a mana. Seyit se angajeaza o vreme la ambasada Rusiei, dar este acuzat de spionaj si nevoit sa renunte la job. Drept urmare sunt nevoiti sa se mute din nou la mama lui Murvet.

    Murvet se vindeca si se angajeaza la o fabrica de ciorapi. Restaurantele merg prost. O vreme, Murka a fost singura care aducea venituri in casa. Seyit nu a suportat situatia si a plecat de acasa. Murka l-a cautat, dar nu a dat de urma lui. Seyit a lucrat temporar in minele de carbune de la Zonguldak si s-a intors acasa cu banii castigati.

    Familia e din nou reunita, iar el isi deschide un mic restaurant in Acıçeşmede. In cursul verii, situatia s-a imbunatatit. Cu ajutorul rudelor lui Yahia inchiriaza in acrtierul rezidential Florya un teren in spatele garii. Seyit vinde ziua bauturi, hrana rece pe plaja, iar seara asigura distractia in restaurant. Murvet e nemultumita de faptul ca Seyit bea din ce in ce mai mult.

    Lucrurile iau din nou o turnura neasteptata, din cauza unui accident de tren in care Seyit este ranit grav, in pericol sa i se amputeze o mana. Se externeaza pe semnatura sotiei si reuseste sa se vindece cu ajutorul unei batrane osteopat care il trateaza cu niste alifii preparate de ea.

    Cand lucrurile pareau ca intra pe un fagas normal, se imbolnaveste Leman de febra tifoida. Economiile familiei s-au topit.

    In 1938 Sayit a inceput sa vanda covoare aduse de la Kayseri pentru a castiga bani. Trenul in care se afla este surprins de o avalansa. Pana s-a deblocat circulatia, el a vazut o femeie cu copii care tremurau de frig si le-a dat propriul lui palton. A racit, s-a intors acasa insa din incapatanare a refuzat sa se duca la medic. A facut febra, sanatatea s-a deteriorat, a fost diagnosticat cu pneumonie ( era in toamna anului 1945).

    In octombrie 1945, desi starea lui se ameliorase, isi taie venele de la mana stanga. Este dus la spital, mai traieste 5 zile, dupa care se stinge. Avea 53 de ani.

    Medicii au spus ca daca nu s-ar fi sinucis, Seyit ar mai fi trait ani buni, fiindca corpul lui era foarte robust. Nu se stie din ce motiv a facut Seyit acest lucru. Nu i-a spus nici macar sotiei lui.

    In primavara anului 1946 Shura vine la Istanbul si sta o vreme la sora ei, dupa care se reintoarce la familia ei din SUA. Shura a murit in anul 1966. Valentina (sora ei) a ramas in Istanbul si a trait pana la 90 de ani. Scriitoarea Nermin Bezmen a cunoscut-o in 1992 si a ramas prietena cu ea pana in anul 1994, cand Tina a murit.


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamne ce poveste tristă!
      Mulțumesc mult pentru rezumat! Chiar mi-aș fi dorit să aflu ce se întâmplă. Știam în mare, dar voiam detalii.
      Foarte foarte mulțumesc!

      Ștergere
    2. Valentina era mai mare cu doi ani ca Sura, asa se spune in serial. Din alte surse stiu ca Sura era nascuta in 1901, deci Valentina in 1899. Prin urmare, daca a murit in 1994, e posibil sa fi avut 95 ani. Daca informatiile pe care le-ati oferit sunt din cea de-a doua carte, ne-ati putea spune daca ea a fost tradusa in limba engleza? Exista in carte mai multe detalii despre viata Surei dupa plecarea din Istanbul? Multumesc!

      Ștergere
  13. Shura a plecat din Istanbul in primavara anului 1924 (conform romanului Seyit & Murka). In toamna aceluiasi an se va naste Leman, prima fiica a lui Seyit cu Murvet. (Leman este mama scriitoarei). In 1926 se naste a doua fetita.

    Shura a ramas in Paris pana in anul 1928. Se pare ca a fost casatorita la randul ei, dar in 1928 a nascut un copil mort, a divortat si s-a hotarat sa emigreze in SUA. A plecat singura.

    In SUA s-a recasatorit si avut o fetita, Sandra Wells. Se pare ca a avut o casnicie fericita de asta data, sotul a iubit-o la fel de mult ca Seyit.

    Ramas in Istanbul pentru tot restul vietii, Seyit a incercat diverse afaceri cu mai mult sau mai putin succes (a deschis restaurante pe plaja, casinouri, a facut comert cu gaz, a lucrat temporar la hipodromul din Istanbul)

    Pentru un timp, Seyit a lucrat intr-o fabrica de chibrituri, dupa care in locul lui s-a angajat Murka, iar el a deschis un restaurant chiar langa fabrica. Avusese ideea de a oferi o masa calda muncitorilor din fabrica, insa ideea nu prea a prins.

    1933-1934 – in cursul iernii apar evenimente neasteptate. In uma unui accident de munca, Murka isi taie degetele de a mana. Seyit se angajeaza o vreme la ambasada Rusiei, dar este acuzat de spionaj si nevoit sa renunte la job. Drept urmare sunt nevoiti sa se mute din nou la mama lui Murvet.

    Murvet se vindeca si se angajeaza la o fabrica de ciorapi. Restaurantele merg prost. O vreme, Murka a fost singura care aducea venituri in casa. Seyit nu a suportat situatia si a plecat de acasa. Murka l-a cautat, dar nu a dat de urma lui. Seyit a lucrat temporar in minele de carbune de la Zonguldak si s-a intors acasa cu banii castigati.

    Familia e din nou reunita, iar el isi deschide un mic restaurant in Acıçeşmede. In cursul verii, situatia s-a imbunatatit. Cu ajutorul rudelor lui Yahia inchiriaza in acrtierul rezidential Florya un teren in spatele garii. Seyit vinde ziua bauturi, hrana rece pe plaja, iar seara asigura distractia in restaurant. Murvet e nemultumita de faptul ca Seyit bea din ce in ce mai mult.

    Lucrurile iau din nou o turnura neasteptata, din cauza unui accident de tren in care Seyit este ranit grav, in pericol sa i se amputeze o mana. Se externeaza pe semnatura sotiei si reuseste sa se vindece cu ajutorul unei batrane osteopat care il trateaza cu niste alifii preparate de ea.

    Cand lucrurile pareau ca intra pe un fagas normal, se imbolnaveste Leman de febra tifoida. Economiile familiei s-au topit.

    In 1938 Sayit a inceput sa vanda covoare aduse de la Kayseri pentru a castiga bani. Trenul in care se afla este surprins de o avalansa. Pana s-a deblocat circulatia, el a vazut o femeie cu copii care tremurau de frig si le-a dat propriul lui palton. A racit, s-a intors acasa insa din incapatanare a refuzat sa se duca la medic. A facut febra, sanatatea s-a deteriorat, a fost diagnosticat cu pneumonie ( era in toamna anului 1945).

    In octombrie 1945, desi starea lui se ameliorase, isi taie venele de la mana stanga. Este dus la spital, mai traieste 5 zile, dupa care se stinge. Avea 53 de ani.

    Medicii au spus ca daca nu s-ar fi sinucis, Seyit ar mai fi trait ani buni, fiindca corpul lui era foarte robust. Nu se stie din ce motiv a facut Seyit acest lucru. Nu i-a spus nici macar sotiei lui.

    In primavara anului 1946 Shura vine la Istanbul si sta o vreme la sora ei, dupa care se reintoarce la familia ei din SUA. Shura a murit in anul 1966. Valentina (sora ei) a ramas in Istanbul si a trait pana la 90 de ani. Scriitoarea Nermin Bezmen a cunoscut-o in 1992 si a ramas prietena cu ea pana in anul 1994, cand Tina a murit.


    RăspundețiȘtergere
  14. Ce a spus seyit ca înseamnă murka?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred că înseamnă ceva anume. Știu că I-a zis că așa ar fi fost prescurtat numele ei dacă era în Rusia.

      Ștergere
  15. Am gasit pe internet ca ultimul cuvant a lui ,inainte sa moara ,a fost Sura .Dupa el a murit o fetita de a lui.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.