sâmbătă, 12 decembrie 2015

Kosem episodul 5 rezumat




Kosem episodul 5 rezumat
Ahmet o trimite pe Anastasia înapoi în harem și nu bănuiește că ea pune la cale o nouă evadare. Derviș îl cheamă să judece situația lui Mehmet Giray. Sultanul decide că trebuie executat. Safiye insistă ca Derviș să se însoare cu fata ei, Fahriye, iar Halime și Handan conchid că trebuie să facă ceva amândouă ca s-o împiedice pe Safiye să-și facă jocurile. La execuția lui Mehmet apare Șahin care îi cere sultanului să-și țină promisiunea când i l-a adus pe Mustafa la palat. Ahmet nu are încotro și oferă viața lui Mehmet, dar nu-l lasă nepedepsit, trimițându-l din nou în celulă până când va fi expulzat în Crimeea. Degeaba strigă Șahin că acolo fratele lui va fi omorât de actualul han, că Ahmet pleacă de la locul execuției. Constrâns la gesturi fără echivoc datorită fratelui său, Șahin va cumpăra o otravă menită sultanului, pe care i-o va da lui Fahriye să i-o pună în mâncare.

Anastasia își pregătește evadarea cu ajutorul lui Iskender. Înainte să plece, o pune pe Golge să scrie o scrisoare lui Ahmet în care-i dezvăluie că Reyhan aga l-a omorât pe tatăl lui și pe medicul palatului, și pe ea a aruncat-o în Bosfor pentru că a văzut a doua crimă. La urmă spune că ei nu-i mai este frică de Reyhan, pentru că acum a ales să fugă din palat, apoi scrie că-l iubește pe sultan. Nasia personal pune scrisoarea în camera lui Ahmet după care iese prin ușa secretă ajungând la poarta care trebuia deschisă din afară de Iskender. Însă acesta vede o femeie reținută și abuzată de doi gardieni și alege s-o scape pe aceea din mâinile lor. Tentativa de evadare eșuează, dar scrisoarea Nasiei cade în mâinile lui Reyhan aga care va dori din nou s-o omoare. Până la urmă Derviș o salvează pe Anastasia și îl aruncă pe Reyhan pe stânci, ucigându-l. Nasia plănuiește a doua tentativă de a fugi din palat, într-una din nopțile ei cu sultanul. De data asta Iskender vine și cu ajutoare și totul este pus la punct, dar Nasia se întoarce din drum rugându-l s-o ierte, că îl iubește pe Ahmet, este a lui și nu-l mai poate părăsi.

Însă mai înainte, în seara respectivă, Fahriye îi aduce sultanului niște dulciuri impregnate cu otravă și el gustă din ele. La o bucată de noapte, după ce Anastasia plecase deja către libertate, Ahmet se trezește plin de broboane de sudoare, o strigă pe Nasia și se ridică din pat, dar este foarte amețit și cade jos, inert ....


urmează: Kosem episodul 6

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.








10 comentarii:

  1. Serialul devine tot mai interesant . Oare Sultanul a murit ? E o intrebare ce va primi raspuns în episodul 6 . O zi minunată si vă multumesc pentru că ați continuat să faceți rezumate la acest serial captivant .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca a murit, pentru ca in istorie Ahmet moare la 27 de ani, de nush ce boala, si mai trebuie sa-i fac Kosem/Anastasia niste copii si nu numai ea, si cealalta favorita ii face copii. Ba chiar am impresia ca dupa ce moare el, de aceea este preferat la tron fratele sau, Mustafa (care era nebun), pentru ca primul baiat a lui Ahmet era prea tanar ca sa fie sultan (asta a fost pretextul pus de Kosem). Astfel, pt ca Mustafa era nebun, Kosem conducea de fapt Imperiul Otoman.

      Multumesc pt cuvintele frumoase. Imi pare rau ca nu pot sa public rezumatele in detaliu. Chiar am vazut pe un grup ceva care m-a durut, pe undeva: desi preiau informatii si de la alte pagini si site-uri, numai la ale mele nu se specifica sursa, la altele se face share sau se pune link sursa. Asta chiar este rea vointa si rea intentie :(

      Ștergere
  2. Îmi pare rău că încă vă afectează problema asta . Totuși eu sunt recunoscător că vă străduiți pentru noi . Chiar dacă suntem puțin la început , însă sunt sigur că pe parcurs vor fi tot mai mulți si mai mulți , cei ce vor aprecia munca depusă de dumneavoastră . Sunt un optimist , convins . Stiu că dincolo de nouri e soarele ce cîndva va răsări si pe a noastră cale . Sunt convins . O seară bună si mai vreau să spun că am citit tot pe Tv mania că Furtună pe Bosfor continuă pînă pe data de 22 decembrie .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi afecteaza blogul si rankingurile lui, ceea ce are niste alte si multe consecinte neplacute. Dar astea sunt lucruri din bucataria bloggingului. Aprecierea unui site nu se masoara doar in numarul de vizitatori. De altfel, acest numar nu mai este asa de important pentru statistici si clasamente, e important numai in monetizare.

      Am auzit si eu ca Furtuna-pe-Bosfor continua inca 2 saptamani. Nu inteleg de ce-l intrerup, dar in fine...Sezonul 1 se incheie la episodul 28 la turci, acuma nu stiu cum fac ai nostri.

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Nu. In Istorie cei doi frati sunt cunoscuti ca hani ai Crimeei, deci asta inseamna (daca serialul respecta istoria) ca nu va muri, pt ca trebuie sa ajunga han, sub numele de Mehmet al III-lea al Crimeei. Va muri impuscat pe la 1628.

      Ștergere
  4. dar se va căsători cu fahriye

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In serial, nu am de unde sa stiu ce au dispus producatorii si scenaristii. In realitate, pe aceasta fiica a sultanei Safiye o chema Ayșe (dar in serial i-au schimbat numele pt ca va mai fi o sultana cu numele asta, o favorita care-l naste pe Osman al II-lea, fiul lui Ahmet, care va domni intre cele doua perioade de domnie ale lui Mustafa, sultanul nebun, fratele lui Ahmet). Asadar Ayse, fata lui Safiye, nu s-a casatorit niciodata cu Mehmet Giray al Crimeei, ci a avut 3 soti, pasi ai Imperiului Otoman, si a murit la 35 de ani.

      Banuiesc ca povestea de iubire dintre ei doi este o fictiune in serial.

      Ștergere
  5. Imi place foarte mult acest serial.Multumim pt traducere!

    RăspundețiȘtergere
  6. Bravo scurt si la obiect rezumatul , felicitari

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.