marți, 26 ianuarie 2016

Kosem episodul 11 rezumat





Kosem episodul 11 rezumat
Safiye intră în panică după ce află că fata ei, Fahriye, a dispărut. În vreme ce încearcă să ascundă acest secret, Kosem află datorită lui Cennet, care acum este de partea ei şi lucrurile se complică. Ahmet este furios pe dispariţia sultanei şi porunceşte să fie căutată şi adusă înapoi. Derviş la rândul său face şi el propriile investigaţii. Mehmet îl scoate pe Şahin din închisoare iar acesta din urmă ia o hotărâre care va afecta vieţile tuturor. Fahriye se va întoarce de bună voie, dar într-o stare de depresie majoră. Derviş îi este alături. Kosem, văzând că Ahmet este interesat de Katerina, o alungă de la palat în timp ce anunţă pe sultan că este însărcinată. Când sultanul află despre alungarea Katerinei, el şi cu Kosem au o ceartă pe această temă. Kosem continuă jocul început şi face mişcarea care va arunca vina pe Safiye, dar capcana întinsă o determină pe Fahriye să joace neaşteptat şi aceasta îşi recunoaşte vina. Acum Kosem o pune pe Safiye să aleagă: ori se recunoaşte înfrântă, ori asistă neputincioasă, la execuţia fiicei ei.

Versiune detaliată:

Toată lumea începe s-o caute pe Fahriye, care se află pe un vapor cu Mehmet Giray. Derviș urlă de furie la gărzile palatului când aude că soția sa a fugit cu Mehmet și pune mai întâi să se afle pe cine a mituit acesta ca să poată pleca. Kosem își dă seama că fără dovezi, degeaba deține informația despre infectarea cu variolă a sultanului și a prințului Mustafa, că nu va fi crezută, și are nevoie de prezența fizică a sultanei pentru jocul pe care-l plănuiește. Iar în ce o privește pe Safiye, Kosem își dorește ca aceasta să mintă, pentru că fiecare minciună va însemna un pas către înfrângerea ei.

Lui Ahmet aproape că nu-i vine a crede că mătușa sa, sultana Fahriye, a fugit de la palat și pune aceasta pe seama vreunei neînțelegeri cu Derviș. In acest timp sultana și Mehmet se ceartă din cauza lui Șahin. Mehmet îl așteaptă și pe el, să fugă toți trei la noapte, spunând că nu-l poate lăsa de izbeliște, mai ales că Derviș a vrut să-l omoare. Pe de altă parte Fahryie îi reproșează iubitului ei că ea s-a mânjit de sânge atentând la viața sultanului pentru el, și că ar trebui să-l lase în urmă pe Șahin ca să fie cu ea.

Kosem episodul 11 rezumat
Kosem se enervează când o găsește pe Katerina în camera ei și întreabă de ce nu i s-a dat o altă cameră pentru favorite, că doar sunt destule? Zulfikar, care a dat ordinul, răspunde că el a făcut ceea ce i s-a cerut de către sultan, Atunci Kosem intră la Ahmet, dar imediat Murat Pasa vine să-i aducă acestuia drept cadou sabia purtată de Suleyman în ultima sa luptă în asaltul asupra Sighetvarului. In acest timp se consumă o scenă tensionată între Handan și Halime la căpătâiul micuțului Osman. Halime a venit să aducă un talisman, dar Handan o bănuie că vrea să-i facă vreun rău bebelușului imperial. După aceea sultanul îi atrage atenția lui Zulfikar că nimeni nu poate să intre la el fără permisiune (aluzie la Kosem).

Reyhan îl ajută pe Șahin să iasă din închisoare țipând că acesta este mort. Gardienii intră să vadă dacă așa este iar Șahin îi omoară, dar când să iasă, dă peste Derviș. Acesta îl amenință că dacă nu-i spune unde se află Fahriye, îl omoară cu mâinile lui. In acest timp Reyhan merge la vapor și îl cheamă pe Mehmet să-l ajute pe fratele său care ar fi rănit. Fahriye îl avertizează să nu se ducă pentru că poate fi o capcană dar Mehmet nu o ascultă. Până la urmă se dovedește că ea are dreptate, pentru că în locul lui Mehmet, care acum e închis în palat împreună cu Șahin, vine Derviș pe vapor, care o minte că Mehmet a trădat-o și a dat-o la schimb pentru fratele său. Fahriye vine acasă de bună voie și se întâlnește cu Kosem și cu Ahmet așa cum era planificat, pretextând că o durere de cap a ținut-o în casă toată ziua aceea. Handan devine geloasă că Derviș a adus-o înapoi pe Fahriye.

Kosem află că Ahmet o cheamă pe Katerina la halvet adeseori, ceea ce dăunează planurilor ei de a deveni tot mai puternică. Atunci când are ocazia, îl constrânge pe Derviș s-o alunge pe Katerina, sau dacă nu, va spune tuturor despre ceea ce a făcut Fahriye. Atunci, Derviș neavând încotro, îl convinge pe Ahmet că fata este spioana sultanei Safiye și o trimite pe Katerina la palatul vechi.

Ahmet află foarte repede ce a făcut Kosem şi îi atrage atenţia că el este capul familiei imperiale şi că haremul are reguli pe care toată lumea trebuie să le respecte. Kosem ia aminte şi până la urmă Katerina este adusă înapoi. Una dintre femeile care au fost moaşe o vede pe Kosem şi îi spune că precis este însărcinată pentru că îi radiază ochii şi pielea. Kosem se duce la doctoriţa haremului care îi confirmă că are o sarcină în două luni. De acum înainte, fetele află că ei i se vor adresa cu apelativul de sultană, deşi n-a născut încă.

Kosem "fabrică" o scrisoare în care se vorbeşte despre faptul că Fahriye l-a infectat pe Ahmet şi pe Mustafa cu variolă. Sfetnicii îi spun că fără dovezi hârtia nu are nici o valoare, dar ea crede că indoiala se poate strecura în inima lui Ahmet dacă citeşte mesajul. După aceea se sfătuieşte cu Murat Paşa care o avertizează că Safiye este foarte vicleană şi că bunica sultanului de mult timp a jurat că ea va conduce totul din umbră. Murat o îndeamnă pe Kosem să termine cu sultanatul lui Safiye ca să nu mai fie Ahmet lucrat pe la spate.

Kosem îi arată scrisoarea lui Derviş, atentionandu-l că nu Fahriye este ţinta, ci mama ei. Apoi se duce la Safiye avertizând-o că ştie un secret care, dacă va fi împărtăşit sultanului, ea, Safiye, va fi nevoită să plece dacă nu vrea că fata ei să fie executată. Sultana n-o ascultă pe Kosem până când aceasta nu-i spune despre ce este vorba, dar chiar şi aşa, Safiye o face pe Kosem nebună şi se arată foarte stăpână pe sine însăşi. În acest timp Derviş stă de vorbă cu soţia lui şi îi spune că o înţelege, că asta nu e viaţă ce a trăit ea până acum, şi îi întinde pumnalul, dar Fahriye îi dă deoparte mâna soţului ei şi îi spune că nu vrea să moară. Derviş se apropie şi o sărută, surprins şi el de faptul că probabil s-a îndrăgostit de ea.

Kosem episodul 11 rezumat
A doua zi totuşi, Safiye vine singură la Ahmet şi cere să fie exilată la palatul vechi. Vestea se răspândeşte în palat şi toată lumea se miră, dar înţelege că jocul lui Kosem a fost magistral. Haci îi dă scrisoarea lui Bulbul - aşa fusese înţelegerea - şi sultana pleacă împreună cu eunucul şi cu Cennet. Dar pe drum, Bulbul constată că hârtia dată de Haci era goală - adevărata scrisoare rămâne la Kosem. Atunci Cennet îi spune sultanei că asta este răzbunarea şi că acum urmează şi răzbunarea ei. Îi spune că ştie totul, cum a ars-o cu acid când era tânără ca să nu devină favorită. Iar acum o lasă singură pentru că nu merită să stea lângă aşa o scorpie. Cennet opreşte şareta, şi se dă jos, spunându-i lui Safiye că se duce s-o slujească pe sultana Kosem.

În palat, Ahmet îi dă lui Kosem camera sultanei Handan şi coroana lui Hurrem, apoi ea îi spune că Fahriye l-a infectat pe el şi pe Mustafa cu variolă. Îi povesteşte jocul făcut ca s-o determine pe Safiye să plece, şi adaugă că promisese să nu-i spună lui, sultanului, despre acest lucru, dar nu poate şi nu trebuie să-i ascundă aşa ceva.

Apoi o vedem pe Kosem cu coroana pe cap, privind de sus haremul, în stilul sultanei Hurrem.

Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!




sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.






34 de comentarii:

  1. Oana cum crezi că se va termina serialul Kosem

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))) you made my day! ce intrebare! cu moartea ei, nu asa e firesc? ca si Suleyman...

      din pacate au schimbat deja foarte multe elemente istorice, si cu toate ca viata lui Kosem putea fi romantata, dar respectand mai mult istoria, ca au fost destule evenimente in viata ei, producatorii au decis sa faca tot un fel de telenovela, doar cu costume de epoca... pacat!

      Ștergere
  2. Cand pui rezumatul indetaliat???

    RăspundețiȘtergere
  3. Cine o vede pe KOSEM??????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Episoadele apar pe youtube vinerea, incarcate de userul Muhtesem Yuzyil Kosem. Ele sunt in turceste, dar cat de cat, citind rezumatele, se intelege actiunea. Cine doreste sa inteleaga o anumita scena dintr-un anumit episod, sa ma intrebe. (O.D., asta e contul meu pt celelalte bloguri, in engleza)

      Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Când veți pune rezumatul episodului 12?

    RăspundețiȘtergere
  6. Cand voi reusi sa gasesc timpul liber necesar pentru a vedea episodul. De altfel am inteles ca si Romania a cumparat serialul si ma gandesc ca poate este mai bine sa astept pana va fi difuzat si la noi.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cine a cumparat serialul în Romania

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Presupun ca tot Kanal D. exact, nu stiu, am preluat si eu informatia din alta parte (un articol in turceste unde scria ca serialul a fost vandut in mai multe tari si erau enumerate.)

      Ștergere
  8. Va rog sa traduceti in continuare. Va mulțumesc! Aura

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag as face-o Aura, dar consider ca este mai bine sa astept sa fie difuzat serialul la noi. A fost deja cumparat.

      Ștergere
  9. Draga Oana as dori sa stiu daca te interesează si alte seriale cum ar fi Gegenin Kralicesi pe care l-am urmarit de curind.Am fost insa dezamagita pt.ca a avut doar 15 episoade .Oare asa a fost scenariul de la inceput sau a fost comprimat pe parcurs din anumite motive? As vrea sa stiu mai ales ca in serial juca actorul meu preferat Murat Ildirim pe care il ador.



    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aura, deocamdata nu postez decat seriale care se dau si la noi la televizor - Kosem este o exceptie, dar va fi difuzat pt ca afost deja cumparat de o televiziune din Ro - insa in primul rand ar trebui sa am materiale intr-o limba accesibila mie sau traductibila la modul decent cu google. "Regina noptii" nu a avut rating in Turcia de aceea s-a decis anularea lui de pe la episodul 7 sau 8, ma si mir ca s-a ajuns la 15 episoade, era vorba ca la 12 il intrerup. Am si scris pe pagina de fb despre asta, cand dadeam traducerea unor rezumate foarte scurte care apar pe un site turcesc cu sectiune in engleza. Din pacate dupa primul episod de la acest serial audienta a cazut mult de tot, banuiesc ca felul in care debuteaza povestea dintre cei doi protagonisti - un one-night-stand - n-a fost deloc pe gustul turcilor.

      Ștergere
  10. Oana dacă doar peste cativa ani se va difuza serialul si la noi in caz ca la cumparat kanal d poate nu se va difuza pane se termina Bahar viata furata doar nu astepti pana atunci

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu ce sa zic... din cate am citit pe net cand se cumpara un serial trebuie difuzat intr-o anumita perioada de timp, nu se poate sa treaca multa vreme pana cand televiziunea respectiva sa-l difuzeze, ca dupa aceea trebuie re-cumparat serialul. Contractul e valabil 2-3 ani, ceva de genul. Eu banuiesc ca de la toamna o sa inceapa.

      Ștergere
  11. Poti sa mai postezi rezumate la Kosem?Eu am descoperit rezumatele acestea sapt. trecuta si mi-a parut rau ca nu mai sunt si altele.Mai este mult pana o sa fie difuzat in Romania si altundeva nu mai gasesc rezumate in romana.Ai putea sa incerci totusi sa mai pui rezumatele macar de 2-3 ori pe luna daca nu ai timp pentru mai mult?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In principiu, pot, depinde cat de mult timp liber am... asta e problema, dar voi incerca sa mai continui cu postarile la Kosem.

      Ștergere
    2. Poti sa imi spui cam cat de curand ai putea sa mai pui macar un rezumat?

      Ștergere
    3. Mi-e dificil sa-mi planific postarile, in principiu seara dupa ora 20.00 postez cate ceva, daca nu am de facut nimic pt serviciu. Dar asta se intampla relativ rar. Prioritatea in ceea ce priveste blogul, o reprezinta rezumatele la serialele care se difuzeaza in prezent, nu la cele care nu-mi aduc vizitatori pt ca nu se dau deocamdata. Dar fac tot posibilul ca in decurs de o saptamana sa mai postez un episod.

      Ștergere
    4. Multumesc mult!Si scz ca te deranjez iar,dar poti sa imi spui daca stii cate ep are Kosem?Adica filmate(difuzate in Turcia)ca din cate stiu inca nu s-a terminat.

      Ștergere
    5. Deocamdata sunt 30 de episoade, 25 din primul sezon si 5 din al doilea.

      Ștergere
  12. Oana,astazi a aparut la tv promo-ul pt serialul Kosem.Asa ca serialul va fi difuzat in maxim 2 sapt si eram curioasa daca acum vei continua cu rezumatele.Te pup!������

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oooho, ce veste frumoasa mi-ai dat! <3 Da, e vacanta si voi mai posta vreo cateva episoade, daca le mai gasesc acolo unde stiu ca erau in engleza. Sper sa fie, ca n-am avut inpsiratia sa le descarc la mine pe calculator :(

      Ștergere
  13. Bună! Ştii când se difuzează în Turcia acest serial? Adică în ce zile...mă gândeam că tu ştii...mult succes în continuare în tot ceea ce faci!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din cate imi amintesc, cred ca lunea se da la turci, dar s-a schimbat canalul TV pe care se difuzeaza sezonul 2, si acum, nu mai stiu. Primul sezon parca asa era, pe Satr TV, lunea seara. Acum se da pe Fox TV.

      Ștergere
  14. Răspunsuri
    1. Cand incepe serialul la tv. Dar este un rezzumat pe blog, al primului sezon, azi vine si partea a doua.

      Ștergere
  15. Buna seara!
    De ce a fost schimbata Anastasia ?
    Parca nu mai este filmul la fel.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa au decis producatorii, de la bun inceput au vrut-o pe Beren Saat in rol. Va mai aduceti aminte de primul trailer din acest serial? aparut in 2015? primavara, parca... era Beren, machiata ca o pustoaica... apoi, surpriza, in primele episoade apare Anastasia Tsilimpiou in rol. Iar in sezonul 3 Kosem va fi cea care a jucat rolul Gulseren din Furtuna-pe-Bosfor. Asa au decis producatorii, sa fie actrite diferite pt varstele diferite ale lui Kosem: adolescenta, tanara, matura.

      Da... parca se potriveau Anastasia grecoaica si Ahmet... Beren se cunoaste ca e cu cca 10 ani mai mare ca el, parca-i maica-sa, nu iubita...

      Ștergere
  16. Chiar nu mai este la fel!��

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.