marți, 12 ianuarie 2016

Kosem episodul 8 rezumat





Kosem episodul 8 rezumat
E dimineață și Kosem se trezește singură. Aude un zgomot ușor și apoi vede că cineva a pictat cu vopsea roșie chipul ei din tabloul pe care Ahmet îl ținea în dormitor. Este o amenințare directă, dar deocamdată nu se știe cine a făcut asta și de ce. Derviș, Dudu și Bulbul cercetează cazul și află că o odaliscă lipsește din harem și că este posibil ca ea să fi uns tabloul cu roșu. În acest timp Ahmet o liniștește pe Kosem și îi dăruiește un colier cu o lalea din nestemate și mai multe daruri de preț. Laleaua fiind simbolul dinastiei otomane nu poate fi purtată ca însemn decât de familia imperială, dar pentru ceea ce a făcut Kosem oprind revolta populară de la porțile palatului, Ahmet a răsplătit-o cu acest dar. Kosem îi povestește sultanului că este îngândurată și pentru că bătrâna vrăjitoare care i-a arătat cum se face leacul pentru variolă i-a spus că pe toți cei care îi salvează acum îi va vedea murind și le va purta doliul. Safiye comentează acid când vede colierul, dar Kosem este foarte mândră de el. Safiye vrea să scape cumva de Kosem dar și să rămână la palat iar Cennet scoate inelul mamei lui Kosem și spune că a găsit metoda. Mai târziu Enzo, tatăl Anastasiei Kosem, se întâlnește cu niște gărzi, este lovit și luat de aceștia și dus în închisorile palatului.

Kosem episodul 8 rezumat
Safiye ar trebui să plece la Palatul vechi dar nu vrea și se preface bolnavă, așa încât obține de la Ahmet îngăduința să mai stea în TopKapî până se reface. În acest timp Cennet o avertizează pe Kosem care este pericolul cu ea, povestindu-i că la rândul ei era simpatizată de sultan și din cauza asta o altă kadînă a ars-o cu acid pe față ca să nu se mai uite sultanul la ea. Apoi o sfătuiește pe Kosem să nu se încreadă în frumusețea ei, pentru că toate fetele din harem vor să fie în locul ei. Ahmet se duce să viziteze ienicerii și Zulfikar îl anunță că rebelii celali fac din nou raiduri. Sultanul se vede nevoit să plece de urgență, fără să anunțe unde și de ce. Când la palat se află acest lucru, Safiye și Halime uneltesc să-l pună pe micul Mustafa pe tron. Halime, ca să nu fie bănuită de nimic, e trimisă la Palatul vechi, dar Handan, mama lui Ahmet, află planurile și va încerca să-l omoare pe Mustafa. Cel care ajunge în camera prințului cu sfoara de mătase pregătită să-l sugrume, este surprins de Kosem. Are loc o luptă, apare Dudu care este înjunghiată de atacator și ulterior va muri de la această rană, dar până la urmă Mustafa este salvat.

Fahriye îi scrie lui Mehmet iar mesajele ei ajung la închisoarea unde sunt ținuți cei doi frați Giray. Mehmet nu speră să fie eliberat, așa cum îi promite iubita lui, dar sultana găsește un ajutor nesperat în Reyhan aga, care nu murise după ce a fost aruncat de la o fereastră a palatului, în Bosfor, de către Derviș. Reyhan a fost găsit de un pescar care l-a salvat și acum a venit din nou ca să se răzbune pe Derviș. Bărbatul deține niște scrisori pe care i le arată sultanei Fahriye, și care pretinde că le-ar fi scris Derviș. Fahriye mai târziu îi arată una dintre ele lui Derviș iar acesta se arată îngrijorat dar spune că totul nu este decât o mistificare și că sultana e victima unui joc murdar. Fahriye râde de Derviș și îl informează că mai sunt și alte scrisori ca acestea.

Kosem este supărată. O altă kadînă e însărcinată cu Ahmet în timp ce ea încă nu e gravidă deși l-a acaparat pe sultan de când l-a vindecat. Safiye găsește momentul s-o folosească pe Kosem pentru propriul beneficiu: mai devreme Cennet îi arătase inelul mamei ei și Kosem îl recunoaște. Apoi Safiye o cheamă și o pune să se uite pe geam. Afară, în grădină, stă Enzo bătut și însângerat, ținut de câțiva gardieni din care unul stă cu cuțitul la gâtul lui. Kosem e devastată, iar Safiye îi spune că de ea depinde viața tatălui ei. Trebuie s-o convingă pe Handan să-i ceară sultanului favoarea ca Safiye să rămână la palat. Dacă reușește, Enzo va trăi. Dacă nu, va fi omorât ...

Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!




urmează: Kosem episodul 9

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.







4 comentarii:

  1. când publicați episodul 8

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai acesta la care ati comentat este episodul 8. 9 vine in urmatoarele ore.

      Ștergere
  2. Am io întrebare . Sunt confuza Kozem e același cu Anastasia ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e una si aceeasi. cand devine favorita si opreste o revolta va fi convertita la Islam si rebotezata Kosem.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.