miercuri, 13 ianuarie 2016

Review Huawei Ascend Y530





Review Huawei Ascend Y530
Probabil unii dintre voi m-au văzut plângându-mă pe facebook de fostul meu smartphone, de la un alt producător, care după un an şi 3 luni deja nu mai rămânea încărcat decât cca 10-12 ore, fără să fi vorbit la el. Aşa că până la urmă mi-am luat un Smartphone Huawei Ascend Y530 white al cărui prim mare avantaj este că bateria durează câteva zile, cam 3-4 zile dacă vorbesc la telefon şi cca 6 zile dacă nu îl folosesc.

La o lună de zile de când l-am achiziţionat pot spune despre el următoarele: Huawei Ascend Y530 este un smartphone de buget foarte bun pentru produsele din categoria lui, rezoluţia ecranului - 854x480 - este mai mult decât mulţumitoare, display-ul redă până la 16 milioane de culori, diagonala ecranului este de 4,5 inci, are o memorie RAM de 512 mb, dar dacă îl folosiţi pentru ascultat muzică şi descărcat fişiere de pe internet aveţi nevoie de un card de memorie suplimentar de maxim 32 mb.

Este stabil, răspunde la comenzi de la prima atingere (fac această observaţie pentru că vechiul meu smartphone stătea foarte slab la acest capitol, de multe ori apelantul închidea până reuşeam eu să ating de câteva ori ecranul, că de cele mai multe ori nu nimeream din prima să răspund) şi nu are bug-uri sau funcţii blocate. Vechiul telefon avea tot felul de ciudăţenii, de exemplu suna singur pe cineva din lista apelurilor din ziua respectivă, iar mie nu-mi apărea decât imaginea de ecran ca şi cum telefonul nu efectua/primea nici un apel în acel moment.

Are două camere foto, una pe spate şi una în faţă, cea din spate are 5 mpx rezoluţie şi funcţie video inclusă. Calitatea pozelor nu este cea mai bună, dar eu, personal, folosesc telefonul pentru vorbit, nu pentru pozat. De altfel, cred că este singură bilă gri pe care o dau acestui model. Pe lateral are numai trei butoane, unul pentru ecran și deschidere, celelalte pentru volum. Telefonul vine cu un cablu cu funcţie dublă, are mufă USB care se conectează la un stecker de pus în priză. Foloseşte software Android 4.3 Jelly Bean, procesorul este dual core, reţea 3G, are GPS, bluetooth, bateria este de tip Li-Ion. Foloseşte cartelă SIM de tip mini. Poate fi folosit pentru internet, ascultat muzică, jocuri, etc. Garanţia telefonului este de maxim 2 ani. Varianta pe alb are o greutate de 145 g. E un smartphone plăcut și foarte simplu de manevrat.








3 comentarii:

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.