sâmbătă, 4 iunie 2016

Negru este noul alb, sau cum sa-ti albesti dintii cu o pasta de dinti neagra







Negru este noul alb, sau cum sa-ti albesti dintii cu o pasta de dinti neagra

Da, aţi citit bine, pasta de dinţi este neagră. Conţine extract din cărbune activ de mesteacăn de Karelia, iar povestea începe aşa:
Karelia este o regiune situată între Finlanda şi Rusia unde creşte un gen de mesteacăn care, dacă este tăiat, are în secţiune un model interesant de curbe aurii care face lemnul să semene cu o marmură. Desenul este datorat unor larve de gândaci, zic unii, sau unor mutaţii genetice, zic alţii, şi face ca lemnul acesta să fie considerat o esenţă preţioasă pentru diverse ornamente şi obiecte decorative. Pentru proprietăţile sale valoroase, multă vreme mesteacănul de Karelia a fost considerat arborele ţarului Rusiei, şi, datorită reputaţiei sale şi a aspectului unic în lume, lemnul lui se vinde la kilogram şi nu la metru cub.

Negru este noul alb, sau cum sa-ti albesti dintii cu o pasta de dinti neagra
Dar proprietăţile sale nu se rezumă doar la decoraţiuni. Industria cosmetico-farmaceutică a descoperit că pulberea cărbunelui activ al unor esenţe lemnoase este decisivă în albirea dinţilor dar este şi elementul care absoarbe mirosurile neplăcute din gură. Dacă la o asemenea pastă se adaugă extractul de fructe de ienupăr şi un antiseptic de înaltă eficienţă, se câştigă o bătălie contra bacteriilor care se dezvoltă pe gingii, între dinţi, pe limbă şi pe mucoasa bucală, bacterii care produc acel miros neplăcut al respiraţiei, în special dimineaţa sau după orice somn bun. O pastă de dinţi neagră care albeşte dinţii şi care are proprietatea concretă de a îndepărta halena este pasta Blackwood de la SPLAT, prezentă de curând în țara noastră la farmaciile Sensiblu, şi pe care am plăcerea și ocazia să o testez.

Negru este noul alb, sau cum sa-ti albesti dintii cu o pasta de dinti neagra
E adevărat, datorită cărbunelui din mesteacăn de Karelia, pasta este de culoare neagră iar spuma e gri, dar acesta este singurul său inconvenient, peste care se poate trece absolut fără nici un fel de problemă. Ce am observat eu de când testez pasta Blackwood?
- că are un gust mentolat de intensitate medie, şi că nu "arde" mucoasa bucală şi nu pişcă limba aşa cum se întâmplă cu pastele de dinţi de la market care conţin o grămadă de mentol.
- că după fiecare periaj simţi că dinţii sunt curaţi. Această senzaţie pot spune că o simt pentru prima oară aşa. Nicio pastă de dinţi folosită până acum nu mi-a curăţat dinţii atât de bine.
- gustul de mentă persistă 3-4 ore, indiferent că mănânci ceva sau nu în acest răstimp şi nu maxim o oră, aşa cum se întâmplă la celelalte paste din marketuri.
- halena, fie ea datorată bacteriilor şi/sau unor alimente (ceapă, usturoi, vin), ori a tutunului, ca şi senzaţia de "gură amară" sunt practic eliminate prin folosinţa zilnică a pastei Blackwood.

Ce alte avantaje mai are această pastă de dinţi neagră:
- în primul rând nu conține fluor, ceea ce pentru mine este un motiv în plus să pun această pastă de dinţi pe primul loc între preferinţele mele.
- nu conţine îndulcitori sintetici şi nici antiseptici agresivi.
- previne depunerea tartrului - proprietate pe care deocamdată n-o pot confirma, folosesc această pastă de numai o săptămână.

Negru este noul alb, sau cum sa-ti albesti dintii cu o pasta de dinti neagra
Aşadar, despre albirea dinţilor şi împiedicarea depunerii de tartru, deocamdată nu pot spune prea multe, dinții sunt într-adevăr ceva mai deschiși la culoare (fac poze la fiecare 5 zile, la aceeași oră și în aceleași condiții de luminozitate, dar le voi posta în al doilea articol), testez în continuare pastele de dinţi de la Splat. Poate din cauză că nu funcţionez dimineaţa fără o cafea, iar asta de zeci de ani de zile, albirea dinţilor e ceva mai lentă la mine. Ştiţi, cafeaua pătează şi intră în smalţul dinţilor. Dar mai am de testat două tipuri de pastă Splat care albeşte, cu minerale marine şi cu extract de zmeură. Voi reveni cu detalii şi despre aceste două paste-gel. Însă repet, Blackwood rămâne preferata mea şi cine doreşte s-o încerce, să întrebe de ea la farmaciile Sensiblu.

Dacă aţi cumpărat pasta şi vreţi să împărtăşiţi experienţa voastră, sau dacă vreţi s-o cumpăraţi şi încă aveţi întrebări, vă aştept cu comentarii şi păreri mai jos.

Azi nu vă zic "pe curând" ci "va urma"! :)

P.S. Apropo: eu am primit un kit de testare #buzzsplat. Dacă vrei şi tu să primeşti produse diverse pentru testare gratuită, trebuie să devii BUZZer. Adică să te înscrii pe BUZZStore.ro , să urmezi instrucţiunile şi să stai pe fază ca să afli despre campaniile care vor apărea.

Succes!

articolul al doilea despre gama Splat





11 comentarii:

  1. Am mai vazut pasta neagra, nu la noi, dar am mai vazut. Sunt curioasa cum este, ca n-am incercat inca. La Sensiblu zici. O sa ma duc sa intreb. Cred ca e mai scumpa decat cele obisnuite.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu sunt foarte multumita de ea. Foarte. Da, ajunge undeva spre 30 de lei, dar merita.

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Stiu si eu? :) sa le-o recomandam, poate scapa de "bacterii".

      Ștergere
  3. Mi-a fost recomandata de o prietena draga inimii mele si am sperat de data asta sa nu aibe dreptate in privinta pastei de dinti. De abia asteptam sa o contrazic, dar....iar a castigat si de data asta. O pasta de dinti extraordinara, merita incercat. O recomand!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-a fost recomandata de o prietena draga inimii mele si am sperat de data asta sa nu aibe dreptate in privinta pastei de dinti. De abia asteptam sa o contrazic, dar....iar a castigat si de data asta. O pasta de dinti extraordinara, merita incercat. O recomand!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu mi-am cumparat azi inca 3, de 3 feluri diferite (neagra, cu aloe vera si cu capsuni) si o apa de gura. Sunt foarte curioasa sa vad daca este vreo diferenta de efect intre pasta primita spre testare si cea din comert. Deocamdata vad doar ca tubul e usor diferit, desenul de pe el, vreau sa zic, arata cumva altfel, parca este o copie xerox a originalului. Acele crengutelor de brad, ienupar, sau ce or fi sunt mai subtiri, exact ca o copie xerox nereusita.

      Ștergere
  5. Am vazut produsele astea in Sensiblu dar nu mi-am luat. Sa stii ca m-ai facut curioasa :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu recomand sa-ti iei, Luana. Oricare din ele te atrage sau iti foloseste. Sunt net superioare pastelor de dinti din marketuri. Si chiar din farmacii, ca nu ar fi pentru prima data cand folosesc pasta de dinti care se gaseste doar la farmacie.

      Ștergere
  6. Alexandra-Mihaela8 iunie 2016 la 11:17

    Și eu am primit un kit de testare #buzzsplat prin @BUZZStore și mă bucur că astfel am încercat noua pastă de dinți Splat. Îmi place foarte mult atât Blackwood, pentru consistență, culoare și prospețimea pe care ți-o lasă după folosire, cât și Splat Love cu extract de zmeură. E altceva decât toate pastele de dinți folosite până acum și îi invit pe toți cei care sunt deschiși la nou să încerce gama Splat: sigur se vor îndrăgosti de ea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact asta voiam sa zic si eu, Alexandra, ca pasta de dinti de la Splat este altfel decat cele de market. Eu am de gand sa-mi iau si o periuta de dinti electrica intr-un viitor apropiat, si sper sa eficientizez si mai mult efectul Splat.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.