vineri, 19 august 2016

4 greseli frecvente pe care le fac parintii cand cumpara scaune auto pentru copii







4 greseli frecvente pe care le fac parintii cand cumpara scaune auto pentru copii
Scaune auto pentru copii - Bekid.ro
De când s-a modificat codul rutier, anul trecut, părinţii cu copii mai scunzi de 1,35 m trebuie să aibă, obligatoriu, scaun auto pentru copii în maşină. Altfel, dacă eşti prins circulând cu copilul doar pe banchetă, scapi rapid de peste 400 de lei, pentru că atât este amenda, fără să mai amintesc de punctele care se adaugă. Şi nu cred că vrei asta, nu-i aşa? Or fi ele multe metodele de ocolit legea, dar de ce s-o faci? Mă rog, eu prefer să nu-mi bat capul şi să nu-mi consum energia cu găsitul metodelor de eludat legi, că nici nu sunt şi nu voi fi vreodată de acord să fac aşa ceva, pentru că, la urmă urmei, legea e mai presus de orice. Dar în acest caz, fofilarea poate să însemne să-ţi trimiţi copilul cu bună ştiinţă pe o altă lume, la o adică.

Dar dacă este relativ uşor să cumperi un scaun auto pentru copii, trebuie să ştim ce anume să evităm să facem pentru ca totul să fie în ordine şi sigur pentru copilul nostru.

Nu cumpăraţi scaune auto deja folosite



În primul rând evitaţi să cumpăraţi scaune auto vechi sau second hand. Ştiu că, financiar vorbind, poate fi foarte tentant să faceţi asta, mai ales dacă acel scaun vă este făcut cadou de o persoană apropiată care nu mai are nevoie de el, dar viaţa copilului dv. nu este negociabilă. În plus, un scaun la mâna a doua poate să aibă părţi componente lipsă, să vină fără manual de instalare, să fi trecut printr-un accident şi să-i fie afectate eficienţa şi gradul de siguranţă. Mai mult, plasticul vechi din structura interioară devine casant cu timpul, adică la o eventuală bufnitură a maşinii se poate crăpa ori poate chiar să cauzeze leziuni copilului. Iar dacă nu ştiaţi, scaunele auto pentru copii au şi ele o dată de expirare. Cel mai bine este să cumpărați scaune auto omologate Bekid.ro, ca să nu aveți probleme de nici un fel.

Instalarea incorectă a scaunului auto



Este una dintre cele mai răspândite greşeli şi este necesar să nu înghesuiţi scaunul pe bancheta maşinii iar centura de siguranţă a acestuia să fie una compatibilă cu modelul de scaun auto ales. Respectaţi instrucţiunile din manualul de utilizare cu care vine scaunul pentru ca acesta să fie perfect instalat. De asemenea, cumpăraţi un scaun potrivit vârstei copilului dv., poate ceva mai mare, dar în nici un caz mai mic.

4 greseli frecvente pe care le fac parintii cand cumpara scaune auto pentru copii


Ţinerea copilului în poală



Chiar dacă aveţi un bebe mic, este greșit să-l ţineţi în braţe sau în poală, oricât de tentant ar fi. Chiar dacă pare că este sigur, doar îl ţineţi strâns în braţe, dacă, Doamne fereşte!, se întâmplă ceva, forţa unei coliziuni îl poate proiecta în afară indiferent cât de bine credeti dv. ca stă imobilizat. Iar dacă aţi pus centura de siguranţă peste dv. cu tot cu copil, atunci s-ar putea să-i faceţi mult mai rău decât coliziunea în sine. Aşa că, oricâtă gălăgie ar face copilul dv. că vrea în braţe sau să se uite pe geam, asiguraţi-vă mai întâi că viaţa lui nu este în pericol aşezându-l pe scaunul auto.

Aducerea copilului pe bancheta din dreapta şoferului



Oricât s-ar smiorcăi copilul dv. că vrea să stea în faţă, cel mai bun lucru de făcut este să-l puneţi doar pe bancheta din spatele maşinii. Testele au dovedit că bancheta din spate este cel mai sigur loc, nu doar pentru un copil ci şi pentru adulţi, şi sunt ţări, precum Statele Unite, unde copiii sub 13 ani nu au voie prin lege să călătorească pe bancheta din dreapta şoferului.

Acestea fiind zise, aș mai adăuga că scaunul auto pentru copii nu e un moft, ci o necesitate. Și-acum eu vă doresc drumuri bune și fără incidente!



13 comentarii:

  1. Da, sunt si eu de acord cu ce ai scris.
    Scaunul auto nu e un moft ci o necesitate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mai arata si bine, coloristic vorbind. Mie mi-ar placea asa un fel de scaun-fotoliu si acasa :)

      Ștergere
  2. pe bancheta din fata in nici un caz. oricat de mult ar plange copilul. de cand am bebelus am constatat ca daca se invata de mic acolo intelege ca asa trebuie sa fie si numai face mofturi :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E foarte bine asa. Chiar nu inteleg de ce pe la noi lumea vrea sa stea pe scaunul din dreapta, in taxi, de exemplu, in alte tari, clientul sta numai pe bancheta din spate.

      Ștergere
  3. Perfect de acord sa nu-ti iei scaun auto pentru copii de la second hand. Nu stiu altii, dar eu prefer sa cumpar ceva nou, nu deja folosit, ca riscul e prea mare. Daca-l iau de la o ruda sau un prieten, parca e altceva, macar stiu ce si cum.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Insa, Niculina, sa stii ca am vazut si scaune auto second hand... in magazine specializate, vreau sa zic!

      Ștergere
  4. Total de acord cu scaunul de masine. Nici pe cea mare, care in iarna va implini 10 ani nu am lasat-o fara scaun de cand era bebe, ca era de la carut, ca a fost in scaun ulterior, apoi inaltator, fara nici o discutie scaun/ialtator. Si cu cei mici au inceput cu scoica, apoi scaune si inaltator.

    Irina Marin

    E bine atat pt siguranta lor cat si a ta, ca stii ca stau linistiti acolo, nu se misca de colo colo prin masina.

    Mi-aduc aminte si acum cum povestea o fosta colega de munca, cum fiul lor de 2-3 anisori se apuca sa schimbe vitezele in mers, ii aratase taticul banuiesc...brrr nici nu vreau sa ma gandesc ce se poate intampla.

    Si cum la o frana puternica ajungi pe sub scaune pe jos, te lovesti etc...

    Asadar concluzia mea este: MUSAI cu scaun de masina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamne, ce spui tu aici, Irina! Cum sa-l lase taica-sau pe ala micu' sa-i schimbe vitezele din mers??!?!

      Ștergere
  5. Am vazut atatia nebuni care isi tin copiii in brate cand conduc incat nu imi vine sa cred ca sunt asa de inconstienti.
    Am tot scris si eu despre chestia asta, sper sa fie cat mai multi ca poate se trezesc adultii sa devina responsabili!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dreptate ai, Antoaneta! Chiar ca este inconstienta sa umbli la volan cu copilul in poala! Oare cum o mai fi conducand acel sofer?

      Ștergere
  6. Mi-a placut mult articolul DVS. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Un articol interesant, chiar cautam un scaun auto pt fetita mea

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.