vineri, 5 august 2016

O scurta istorie a umanitatii (umor)







O scurta istorie a umanitatii (umor)
Istoria umanităţii (pe scurt)

1. Femeia nu mai acceptă să locuiască în copac. Şi plânge. Bărbatul descoperă peştera.

2. În peşteră e frig. Femeia plânge. Bărbatul descoperă focul.

3. Copiii ţipă de foame. Femeia plânge. Bărbatul descoperă toporul, arcul şi bâta şi pleacă la vânătoare.

4. De la atâta carne, copilul se îmbolnăveşte de scorbut. Femeia plânge. Bărbatul descoperă agricultura.

5. Deoarece mamutul se lasă cu greu ucis, bărbatul lipseşte prea mult de acasă. Femeia plânge. Bărbatul începe să crească animale domestice: vacă, oaie, porc, găină etc.

6. Femeia s-a săturat de friptura făcută la ţepuşă cu garnitură de boabe verzi fierte mâncată de pe o frunză. Şi plânge. Bărbatul descoperă olăritul.

7. În peşteră e curent şi umezeală şi din cauza asta copii răcesc, fac pneumonie şi mor. Femeia plânge. Bărbatul construieşte mai întâi un bordei apoi o casă din lemn şi piatră.

8. A venit iarna şi e frig. Femeia plânge. Bărbatul descoperă că pielea şi blana animalelor moarte se poate prelucra şi confecţionează haine.

9. Hainele din piele precum şi alea din blană put. Femeia plânge. Bărbatul descoperă pe rând hainele din lână (care sunt aspre şi zgârie - Femeia plânge), hainele din in (care tot aspre sunt - Femeia suspină) şi într-un final hainele de mătase (care par a fi mulţumitoare. Femeia zâmbeşte). Mai târziu, bărbatul rezolvă şi problema mirosurilor emanate de pieile şi blănurile menţionate mai sus.

10. Diverse treburi lipsite de importanţă cum ar fi protecţia turmelor de animale şi stârpirea potenţialilor prădători ţin bărbatul departe de casă. Femeia plânge. Bărbatul domesticeşte câinele şi pisica.

11. Femeia observă că seamănă prea mult cu semenele ei. Şi începe să plângă. Bărbatul inventează fardurile şi bijuteriile.

12. Femeia se plictiseşte de atâta stat în casă şi vrea să-şi lărgească orizontul. Normal, începe să plângă. Bărbatul inventează roata, domesticeşte calul şi descoperă barca pentru că femeia e fragilă şi oboseşte repede. În plus, nimeni n-ar vrea să o audă iar plângând.


Peste ani...

Femeia simte nevoia de a "evada" din cotidian. Nu are timp, bani sau dispoziţia pentru excursii în străinătate, cu prietenele s-ar plictisi, la TV nu e nimic de văzut, afară e vreme urâtă. Colac peste pupăză, ca de obicei, bărbatul nu e acasă şi oricum nici el n-ar înţelege mare lucru. Femeia ar avea aşa, un fel de chef de a scrie ceva care să-i aducă complimentele unor necunoscuţi şi să fie o chestie care să păstreze anonimatul şi absolut totul trebuie să fie sub control. Şi, pentru a nu ştiu câta oară în istorie, femeia începe să plângă. Bărbatul inventează blogul.

Morală: Când femeile plâng, umanitatea evoluează.
Altă morală: Fără femei am fi trăit şi acum în copac.


sursa de unde am preluat eu textul și poza este o postare pe facebook







2 comentarii:

  1. Da...e multa dreptate aici. dar parca prea mult plinge femeia !
    Am blog, ACUM am timp...asa ca merg sa-l pun la punct.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Of, Sidy... nimeni n-ar vrea sa aiba timp de blog din motivul pe care-l ai tu acum... insanatosire grabnica si rabdare sa stai cu piciorul intins, la pat. Stiu cam cum este, si eu am cazut pe strada in 2009 si mi s-a umflat tot piciorul drept de la genunchi in jos. Am ramas cu genunchiul deformat, azi nu mai port decat pantalon. N-am stat in ghips, dar doua saptamani doar la pat sau pe scaun cu un alt scaun langa mine ca sa-mi tin acel picior intins...

      Te pup cu drag, Sidy, si iti urez weekend cat mai linistit si senin!

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.