luni, 5 septembrie 2016

Gunes episoadele 16-20, rezumat







Gunes episoadele 16-20, rezumat
Guneș n-ar vrea ca Nazlî să se întâlnească cu tatăl ei, dar află că Sevilay face presiuni. Sevilay se vede nevoită să-i spună că Ahmet, fratele lui Haluk, a început să-i scormonească trecutul. Gunes nu mai ştie acum ce să creadă despre Inci şi Sevilay. Gunes începe să se apropie de Inci şi apoi de Ahmet, în ideea că poate va înţelege ce-l determină să se intereseze de viaţa ei, dar Haluk observă şi nu este încântat de această apropiere, ba chiar odată vine spre cei doi întrerupându-le conversaţia şi făcându-l pe Ahmet să plece fără să fi spus ce avea de spus. Altă dată Haluk se duce la rastelul cu puşti de vânătoare şi alege una, pentru cine ştie ce viitoare nevoie.

Relaţia dintre Savas şi Nazlî continuă, deşi ea încă nu-l iartă. Selin obţine de la sora ei promisiunea că nu se va mai întoarce la Savaș dar în sinea ei nu este convinsă că se va ţine de cuvânt. Într-o seară Nazlî e cu Savaș în dormitor şi discuta, însă pe neaşteptate apare Selin. Nazlî îl pune pe Savaș să se ascundă sub pat, astfel ca sora ei să nu-şi dea seama. Ali şi Selin se tachinează reciproc şi la un moment dat Ali o provoacă pe Selin să se întoarcă la Emre. Când vede că ea a luat îndemnul în serios, şi Emre chiar l-a sunat pe când era împreună cu Selin, Ali regretă ceea ce a făcut apoi vede că Emre şi Selin se întâlnesc tot mai des şi va încerca să se îndepărteze de ea. Dar o anumită întâmplare, în care sunt implicaţi Ahmet, Savas şi Nazli, îl determină să fie alături de Selin din nou.

Haluk îl invită pe Ahmet la o vânătoare intenţionând să însceneze un accident. Ahmet, sincer, acceptă. Ajunşi în inima codrului fraţii încep să se certe. Guneș şi Rana se duc pe urmele lor şi aud o împuşcătură. Haluk l-a împuşcat pe Ahmet în timp ce se încăierau şi acum el conştientizează dezastrul. Cu toate acestea, când Rana vine şi dă cu pumnii în el pentru ceea ce a făcut, el afirmă că a fost un accident. Ahmet este în stare de şoc şi e dus la spital.

Nazli este decisă să discute cu maică-sa despre întâlnirea cu Zafer şi ameninţarea făcută de Haluk asupra acestuia. Încrederea lui Guneș în soţul ei se zdruncină şi mai mult. Ea îi interzice fiicei sale să-l mai vadă pe Zafer, dar Nazli va face exact contrariul şi Selin i se va alătura în acest demers. Pe de altă parte Nazlî vrea să arate tuturor adevărata faţă de psihopat a lui Haluk, plan care ar putea deveni periculos. Peri o urmăreşte pe sora sa într-o zi când ea se duce să-l întâlnească pe Zafer şi astfel şi mezina află cine este tatăl ei. Când Guneș află că şi Peri urmează să se vadă cu Zafer, se înfurie şi se vede în stare de orice ca să le împiedice pe fete să se mai întâlnească cu acel bărbat.

Ali şi Selin dezbat problema relaţiei lor, care este una destul de complicată având în vedere că ei sunt, legal, fraţi, deşi nu sunt înrudiţi cu adevărat. Însă în timp ce ei îşi arată sentimentele, Emre vizionează CD-ul în care îi vede pe cei doi sărutându-se şi devine nervos, crezând că Selin se foloseşte de el. Cu prima ocazie, în sala de sport, îl bate pe Ali şi îl lasă chircit pe jos. Până la urmă Emre se decide să-i arate filmuleţul lui Haluk, în afară de faptul că îl hărţuieşte pe Ali ori de câte ori se iveşte ocazia.

Guneș se duce la o întâlnire dintre Haluk şi Zafer şi îl înjunghie pe fostul ei soţ într-un acces de furie. Nazlî, care îi urmărise, vede scena şi este şocată. Vine poliţia şi Guneș este arestată sub privirile lui Haluk şi ale oamenilor din cartier care nu prea înţeleg ce s-a întâmplat. Cea mai afectată de situaţie pare Selin, dar Nazlî este cu adevărat traumatizată. În timp ce Haluk merge cu avocatul în arestul poliţiei să discute cu Gunes şi să facă tot posibilul s-o scoată de acolo, Nazlî şi Savaș se duc la spital să vadă care este starea lui Zafer.

Zafer propune să-şi retragă plângerea asupra lui Gunes dacă i se acordă custodia fetelor. Are loc prima înfăţişare la tribunal, apoi Gunes e trimisă la închisoare, într-o celulă cu mai multe femei. Nazlî nu suportă ideea că maică-sa e la închisoare şi seara se duce, scrie un graffiti pe peretele din faţa celulei ei, apoi strigă la ea. Guneș se agită, dar colegele de celulă o liniştesc şi o sfătuiesc să nu îşi îngreuneze situaţia.

Sevilay se uită într-o seară la o înregistrare cu Ali când era mic, apoi schimbă CD-ul şi îl ia pe cel cu Ali şi Selin, fără să ştie ce conţine, şi rămâne uluită să vadă sărutul dintre cei doi fraţi. Când iese, dezorientată, din cameră, vede că Haluk, cu o privire feroce, o aşteaptă pe hol. Ea vrea să-l evite, dar el o bruschează şi o pune în fotoliu apăsând cu genunchiul pe pieptul ei şi strângând-o de gât. Ali tocmai intră în casă şi vede scena, dar în primele momente nu face nimic ca să-şi apere mama pentru ca este cu căștile la urechi. După aceea îl bate pe Haluk și o scapă pe maică-sa de agresiune. Ca s-o protejeze pe Selin, o ia din casă şi o duce la Sevilay, dar fata este, mai târziu, martora unei conversaţii dintre Sevilay şi Zafer. Haluk, care nu mai ştie ce face de disperare că Guneș este închisă, pleacă grăbit la spital unde Zafer nu mai este, dar îl găseşte acolo pe Ahmet.

Fetele încearcă să depăşească evenimentele şi mai ies în oraş împreună. Într-o seară, aflându-se la restaurantul hotelului familiei (afacerea lor) alături de o masă de biliard, Selin are un fel de viziune şi un atac de panică. Ea vede un anumit bărbat că vine să-i facă rău, dar de fapt, nu este nimeni la masa de biliard, iar Nazlî e speriată mai ales când Selin, parcă pe altă lume, vrea să traverseze deşi e oră de vârf a traficului. Nazlî îl cheamă pe Ali şi o duc pe Selin într-o cameră la hotel, în pat, unde ea adoarme. Nazlî şi Ali rămân să mai discute pe hol, dar Selin se trezeşte, şi iese neobservată, urcând cu liftul până pe terasă de unde pare să vrea să se arunce. Când Nazlî vede că sora ei a plecat, amândoi intră în alertă iar Ali are inspiraţia să urce pe terasă şi s-o vadă pe Selin lângă balustradă. Reuşeşte s-o convingă, sărutând-o, să se întoarcă în pat că nu i se întâmplă nimic rău, apoi el şi Nazlî rămân în cameră s-o păzească. Până la urmă Nazlî se culcă alături de sora ei. Dimineaţă Nazli îl caută pe Savaș, dar el a ieşit deja din hotel şi se întâlneşte cu Melisa.

Întâmplarea are darul de a-i apropia foarte mult pe Ali şi Selin. Melisa şi Savaș se ceartă din nou. Haluk merge înainte cu demersurile lui şi face tot ce-i stă în putinţă s-o elibereze pe Guneș. Între cele trei surori apar disensiuni dar Selin aduce iarăși pacea între Nazlî şi Peri. Ali observă că mama lui se poartă ciudat cu el de la o vreme, apoi abordează subiectul Selin şi el recunoaşte că o iubeşte.

Haluk îl ia pe Zafer la o discuţie doar ei doi, iar Rana şi Ahmet îi văd plecând cu maşina. Haluk îl duce pe Zafer într-o clădire părăsită şi îl ameninţă cu pistolul, dar discuţia devine dramatică şi Haluk ajunge să-i pună arma în mâna lui Zafer şi ţeava acesteia pe fruntea lui. Seara, are loc o altă confruntare. Haluk, Rana, Ahmet şi Sevilay discută în salon, apoi Haluk o sună pe Guneș. Foarte curând, ea este eliberată.




urmează: Gunes, ep. 21-25

sursa foto: capturi video de pe youtube si kanald.com.tr

Pentru alte episoade din acest serial 
 vă rog accesați pagina Gunes - prezentare si distributie.









18 comentarii:

  1. Multumim, Oana. Chiar e foarte frumos serialul si asteptam cu nerabdare urmatoarele rezumate si episoade.

    RăspundețiȘtergere
  2. 1. Ieri (reusind sa urmaresc pina la final), m-am dumirit de ce dureaza serialul pina la 23,00 si de ce de la ep. 15, a doua zi era 17, etc. Difuzeaza 2 episoade pe seara, fara sa mentioneze intre pauze poublicitare (5-6 la numar!!!). In prima saptamina de difuzare, la inceput, erau 3-4 pauze! 2. Printre secventele pierdute (noaptea nu mai reiau) este si povestea lui Savas. esTE fiul aDOptIv al RANEI?? In ultimul eppisod difuzat ii relateaza lui Nazli despre mama lui, care s-a sinucis, cind el avea 4 ani. Atunci, care este legatura cu fam.Mertoglu ???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ceea ce imi amintesc despre Rana, i-a reprosat lui Haluk, intr-o discutie, in primele episoade, ca el i-a alungat sotul. ATIT! Apropo de Inci,parca, i-a replicat: vei proceda la fel ca si cu Selim (probabil sotul ei).?

      Ștergere
    2. AM GASIT PE UN SITE SERIALE TURCESTI (PREZINTA ROLURILE SI ACTORII)CA SAVAS Savaș este fiul vitreg al lui Rana (DESI despre ACEASTA scrie ca NU A FOST CASATORITA NICIODATA).

      Ștergere
    3. Esti sigura ca sunt doua episoade odata? Un episod fara reclame, turcesc, are peste 2 ore. Eu n-am terminat de postat la articolul de mai sus, dar acum, cu planificarile si toate hartiile de la inceput de an, n-am avut timp sa vad si episodul 20 :)

      Ștergere
    4. Da. joi seara a inceput episodul/bolum 17 si finalul era episodul 18!!!! Zau! Ieri am scapat finalul, dar s-a terminat mai repede...parca la 22,30, nu la 23! IAr HALUK-actorul incepe sa...interpreteze (performeze cum este la moda, aiurea, dupa mine, termenul), din ce in ce mai bine! Adica, il "prinde" rolul de psihopat.... M-a amuzat cind am citit pe site-ul "vedete despre el "un tinar actor, apreciat in Turcia!!!!), probabil cel care a scris nu l-a vazut, a preluat din alta prezentare. Nu mi se pare deloc tinar, insa, poate l-au ales, tocmai pentru "partea intunecata" a firii sale.

      Ștergere
    5. Poate n-o fi matur, actorul, unii barbati cand se mai ingrasa arata mai in varsta decat sunt.

      Ștergere
  3. Recent, discutam cu o prietena despre scenele/temele preferate in serialele turcesti: spitalul, inchisoarea, razbunarea. Ne intrebam cind apare in Gunes...inchisoarea...iata ca a aparut...repet, nu prea au imaginatie scenaristii turci....Sau poate aceste teme ...fac rating la ei....Am inteles, (citind acum pe un un forum - blog vedete si vazind unele poze pe Facebook) ca serialul are un final fericit. Cele 2 cupluri se casatoresc! Ori turcii doresc poate un final dramatic! Apropo de FB, am vazut pagina Gunes! Doamne, oare ce inteleg tinerii si adolescentii din acest serial....??? Ca si la Tradarea, doar un prilej de-a posta jocuri, imagini si concursuri!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) eu iau totul ca atare, si cliseele din serialele lor, si paginile de fb care sunt un prilej pentru copile de 10-11 ani sa se joace pe internet. De cand postez rezumate la seriale, adica de vreo 4 ani de acum, majoritatea paginilor de facebook ale serialelor turcesti sunt facute de eleve de generala maxim pana intr-a saptea, ca intr-a opta au de invatat pt examenele nationale. Nu o sa pricep ce le atrage sa faca asta, ce le incanta - probabil mandria ca sunt admine de pagini de fb :)))) au sentimentul importantei proprii.

      Ștergere
    2. Da, ai dreptate, Oana, mai ales cu admine si importanta! Ma amuza, doar si oarecare mila! Si incerc sa iau si eu ca atare serialele (desigur pag. FB nu le mai acesez)...MULT SPOR LA PAGINILE TALE...pentru SCOALA! Si multa...bafta!

      Ștergere
  4. In ultimul episod difuzat 19, cred, Haluk este internat la psihiatrie de catre RANA si AHMET. In discutia cu dr. prof., acesta ii spune ca "trebuie sa isi scoata din viata femeia de care este obsedat" . Nu stiu, asadar, daca se refera la Melisa (probabil, ca se deduce ca ...e o boala mai veche) sau la Gunes??? Haluk fuge din spital cu ajutorul fostei sale sotii. Iar, starea de confuzie a lui Selin de la cafenea se datoreaza calmantelor (luate de Tugce de la Emre si bagate in paharul cu coctail, ea fiind in preajma). Idem si Savas a avut o stare de somnolenta, Nazli a avut bautura originala, insa, astfel i-a salvat.. Apropo de Savas, la ultima cearta cu Melisa, aceasta ii spune sa se teama/sa cerceteze de familia sa, ca sunt oameni rai! Va cer SCUZE ca aduc aceste completari, ma gindesc ca sunt interesante pentru unii. Si eu pierd uneori secvente si...devin curioasa... Va doresc, Oana draga si tuturor, un sfirsit de saptamina linistit si insorit!

    RăspundețiȘtergere
  5. Si vreau sa o ajut pe Oana, ea este foarte ocupata, eu sunt..pensionara!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc tare mult, Dana, chiar este un ajutor. Eu nu-mi amintesc sa fi vazut scenele despre care vorbesti in episoadele 16-19, adica cel putin fazele cu Haluk in spital si narcotice in bautura, asa ceva na-s zice sa fi vazut. Dar din ceea ce este descris mai sus, ai vazut? Daca da, cam pe la ce episod?

    Nu este exclus ca episoadele Kanal D sa fie defazate fata de originale, cine stie de ce. N-ar fi pt prima oara cand ei fac asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. n-as... n-as zice... offf, ca tastez cu viteza luminii, nici nu mai am litere pe taste, le stiu pe de rost...

      Ștergere
    2. Episodul 19 (difuzat vineri), daca retin bine numerotarea, ca joi se termina cu 18. Sunt secvente lungi si cu spitalul (Haluk e vizitat de Ahmet de ex- sotie, faza cu evadarea) si narcotice la fel, f. explicite! In general, eu pierd inceputul si finalul episoadelor, sau imediat dupa publicitate. Acestea fiind in centrul episoadelor, le-am urmarit atenta. De pilda am pierdut cum a scapat haluk de ex-sotie (care l-a ajutat la evadare, la rugamintea lui), a lasat-o pe sosea, plecind doar el cu masina, am dedus apoi. El se indreapta spre Zafer la spital. SI DA, cele din rezumatul tau le-am vazut, mai putin...FINALUL, adica Haluk nu-l gaseste pe Zafer in spital (doar Ahmet era in salon), pina aici am vazut.Si probabil se va intimpla ce ai spus - cu cladirea parasita ! Probabil ep 20, daca dau 2 pe seara!

      Ștergere
    3. Acum am vazut ca la rezumatele tale, Oana (11-15) in poza de jos st., e chiar secventa cu discutia cu profesorul dr. psihiatru: Rana, Ahmet si Inci discutia despre tratarea lui Haluk, care, initial refuza, apoi merge la spital si acolo are loc discutia cu medicul despre obsesia lui!

      Ștergere
    4. Inseamna ca eu am interpretat gresit - am crezut ca Zafer e la spital, pt ca Gunes il impusca. Am zis ca am gasit materiale pana la episodul 15 turcesc, insa doar despre relatiile Ali-Selin si Savas-Nazli se vorbea acolo, si din astea, asa, destul de putin. In rest, nu-i interesa deloc actiunea celorlalte personaje, apoi, pt ca probabil relatiile astea nu mai ocupa atat de mult spatiu in poveste, au renuntat sa mai sumarizeze episoadele. Mai am ceva pt episodul 28, si asta e tot.

      Acuma ce sa zic? Pe undeva, le dau dreptate acelor forumisti. Ii inteleg, pt ca si eu, la Tradarea, de exemplu, m-am uitat cu mare drag la primele doua sezoane, dar al treilea, cu torturile alea, nu mi-a placut deloc si mi s-a parut destul de rupt sezonul 3 de povestea familiei lui Ali. La fel si la Conspiratia iataganelor, jumatate de serial era o poveste, cu doi protagonisti, apoi aceia doi mor si povestea se schimba. Nici mie, si nici altora, nu mi se par "urmaribile" schimbarile astea de fir narativ.

      Ștergere
  7. Episodul 21 foarte bun! Intrunire de familie, discutia intre Haluk si Ali impresionanta. La fel cea dintre Gunes si Nazli. Continua sa ma atraga peisajul, cabana de la munte, gradina, etc., toate acestea, atenuind partile "ireale" ale serialului. Intr-adevar, uneori fortate ! Am citeva nelamuriri, insa, sper sa le dau de capat pina in final...

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.