duminică, 12 martie 2017

Kosem episodul 28 tr rezumat




Kosem episodul 28 tr rezumat Kosem îşi dă seama că îndrumătorul lui Osman l-a influenţat împotriva ei şi a copiilor ei. În acest timp, pe fondul tensiunilor generate între cei doi fraţi, Osman porunceşte execuţia lui Mehmet, bazată pe aprobarea dată de un judecător militar. Kosem nu-şi poate salva fiul pentru că uşa secretă este blocată. Călăii îl strangulează pe Mehmet în faţa lui Murat, care tocmai venea să-i aducă nişte baclavale. Osman este strivit de durere şi se întreabă, prea târziu, dacă nu cumva a greşit omorându-şi fratele. Trupul lui Mehmet este dus afară în faţa ienicerilor unde Kosem îşi urlă durerea. Peste câteva zile, Constantinopolele trece printr-o iarnă foarte grea. Kosem şi Osman îşi găsesc refugiu ajutându-i pe cei sărmani, loviţi acum şi de frig. În aceste condiţii Osman o cunoaşte pe Akile, care mai târziu îi va deveni soţie, lăsând-o pe Meleksima pe locul doi.

Safiye şi Humașah urzesc un complot ca să-l pună pe Iskender pe tron dar ştiu că au nevoie de ajutorul lui Halime, şi o păcălesc că pentru Mustafa plănuiesc să-l detroneze pe Osman. Kosem află despre asta şi o avertizează pe Halime că nu Mustafa este cel susţinut de către Safiye, ci Iskender, propriul ei fiu. Halime nu crede, iar Kosem îi povesteşte că Iskender n-a fost executat de către Zulfikar şi ulterior a stat ascuns. Kosem află cine a fost judecătorul care a dat firmamul de execuţie a lui Mehmet şi îl prinde, apoi acesta recunoaşte că îndrumătorul lui Osman l-a ameninţat că-i ia viaţa dacă nu scrie acel document. Kosem, furioasă, îi spune că vor plăti cu toţii, dar că primul sacrificat este el.

Kosem episodul 28 tr rezumat Haci se întoarce din surghiun şi se alătură sultanei Kosem. Zulfikar se tot interesează la Humașah despre Iskender dar ea susţine că Safiye nu i-a spus unde este prinţul. Dilruba află de la Halime că Iskender este în viaţă şi că ţinteşte tronul. Ea îl anunţă pe Davut şi se pun în gardă. Davut îl capturează pe Abbas şi îl forţează pe acesta să vorbească, aflând că într-adevăr Iskender este viu. Odată cu primăvara Osman o cere de soție pe Akile de la tatăl ei, unul dintre șeicii Islamului. (aici se termină episodul 29 și începe episodul 30 Kanal D) În scurt timp are loc nunta lui Osman cu Akile. Meleksima este tristă iar sultanul o linişteşte amintindu-i că a făcut doar o căsătorie politică şi că tot ea este în inima lui. Însă nu toată lumea este de acord cu cununia sultanului.

Kosem episodul 28 tr rezumat Iskender şi Kosem se întâlnesc în piaţă şi el o dojeneşte din nou pentru că a vrut să-l ucidă apoi zice că va ajunge sultan şi că-i va omorî fiii şi ea va rămâne singură. Kosem înţelege unde bate Iskender şi îi spune direct, că orice ar face, chiar dacă va deveni sultan, pe ea n-o s-o aibă niciodată. Complotul pentru ca Iskender să fie pus pe tron continuă, dar nici Davut şi Dilruba nu așteaptă și îi întind lui Safie o capcană. Bătrâna sultană e cât pe ce să fie executată cu frânghia când apare Zulfikar şi o salvează. Acum însă, Iskender este căutat peste tot şi cu toţii plănuiesc să-l trimită pe o corabie şi să se acţioneze mai târziu în favoarea lui. De fapt, doar Zulfikar ştie ce urmează să se întâmple cu adevărat, pentru că el s-a prefăcut aliatul lui Safiye, dar este conștient de riscul pe care-l reprezintă lăsarea în viață a lui Iskender. El îi dăruiește la plecare un cufăr lui Iskende,r care îşi ia rămas bun de la Humașah şi se urcă pe corabie. În acest timp Safiye este la Kosem care-i spune că singură şi-a trimis fiul la moarte.

Iskender intră în cabină şi deschide cufărul. Deasupra hainelor stă o sabie într-o teacă superbă, încrustată cu pietre prețioase, pe care Iskender o ia să se uite mai bine. În acel moment cufărul şi corabia explodează. Humașah înnebuneşte de durere şi îşi dă seama că Zulfikar a făcut asta. Strigă la el de trei ori "eşti liber", urlându-şi durerea, şi-l părăseşte pe Zulfikar, care-şi justifică gestul prin aceea că abia acum a îndeplinit voia lui Ahmet. Ienicerii pun de o revoltă în faţa palatului, iar Osman iese să vadă ce doresc.


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!



a fost: Kosem ep. 27 tr                               urmează: Kosem ep. 29 tr

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.








4 comentarii:

  1. Pe mine inca nu m-au prins serialele turcesti, adevarul e ca nici nu am timp de ele!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Crezi ca eu ma dau in vant neaparat, sau ca as avea timp? :) daca nu vedeam cum mi-au sarit vizualizarile de la cateva zeci pe zi la cateva mii cand am scris primul articol despre Suleyman, nu m-ar fi interesat serialele turcesti, dar asa... am inceput sa le urmaresc.

      Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Comentariu eliminat pentru ca nu respecta regulile acestui site, de a posta doar in legatura cu articolele.

      Ștergere