joi, 25 mai 2017

Bijuterii deosebite la evenimente speciale




Bijuterii deosebite la evenimente specialeLa mine în perioada asta s-a nimerit o agendă destul de plină cu evenimente de tot felul. Fireşte, nu este mereu aşa, dar acum s-au adunat o grămadă de seri speciale în mai puţin de două luni. Un banchet de absolvire, o aniversare a unei prietene de familie ajunsă la o vârstă rotundă, un eveniment de familie mai sobru şi o nuntă. Când sunt în public, la ocazii speciale, îmi place să port anumite bijuterii. Evenimentele speciale merită o atenţie deosebită la ţinută şi la accesorii, mai ales că pietrele preţioase au şi proprietăţi esoterice. Nu ştiu dacă forţa lor se confirmă sau nu, însă cred că nu degeaba unele geme sunt purtate de mii de ani.

Bijuterii deosebite la evenimente specialeCei care mă cunosc ştiu că sunt născută sub semnul Vărsătorului, iar pietrele preţioase ale acestei zodii sunt, printre altele câteva, ametistul, granatul, hematitul. Însă pentru evenimentele la care mă aflu alături de multă lume, pentru protecţie şi pentru a fi bine echilibrată psihic, port bijuterii cu granate. Granatul se zice că emite vibraţii care leagă primul centru energetic al corpului, muladhara chakra, cu pământul, sporeşte vitalitatea şi protejează împotriva pierderilor de energie, mai ales datorate acelor persoane care involuntar "fură" energia altora. De asemenea, granatul mai este cunoscut şi ca piatra care face să crească prosperitatea financiară.

Dar nu aleg granatul pentru bijuteriile mele doar pentru proprietăţile lui, ci şi pentru frumuseţea lui. Îmi place foarte mult culoarea roşie şi reflexele maronii ale granatelor care dau un ansamblu coloristic de multe ori identic cu acea nuanţă numită marsala. Mie această piatră, montată pe argint, mi se pare elegantă, sobră, rafinată şi nobilă. Aş purta-o în încrustaţii atât pe inele, cât şi pe brăţări sau coliere. Cu toate acestea, granatele nu sunt doar roşii, ci există şi varietăţi de alte culori, ele pot fi galbene, verzi, sau albastre. Aceasta din urmă varietate este cea mai scumpă din lume, pentru că granatele albastre sunt rare şi au uimitoarea proprietate de a-şi schimba culoarea în funcţie de lumină. Un carat dintr-o asemenea piatră costă 1,5 milioane de dolari.

Bijuterii deosebite la evenimente specialeGranatele au fost găsite în coliere încă din epoca bronzului. Faraonii Egiptului purtau granate, în Roma antică sigiliile conducătorilor erau gravate în pietrele din granat ale inelelor, iar legendele spun că însuşi Dumnezeu îi dăruise un granat regelui Solomon. De altfel, pe parcursul Evului Mediu granatul devine piatra preţioasă preferată de nobilime şi de feţele bisericeşti. Multe legende sunt legate de frumuseţea şi de misterul acestei pietre preţioase. Se spune că Noe avea un granat imens cu care lumina arca pe timp de noapte. Coranul vorbeşte despre granatele care luminează al patrulea cer al Raiului iar grecii credeau că el apără copiii de înec şi că protejează împotriva otrăvirii. Legendele Olimpului spun că însuşi zeul Hades i-a dăruit soţiei sale Cora-Persefona un granat, pentru ca atunci când ea pleca în lumea de la suprafaţă, vreme de jumătate de an, să se întoarcă repede la el. De atunci, se spune că granatul este o piatră care vindecă rănile iubirii şi care îi aduce înapoi pe cei despărţiţi. Războinicii Evului Mediu credeau că granatele îi apară de răni şi de moarte, astfel că mulţi dintre cei mai avuţi care plecau la război, aveau un inel cu granat asupra lor.

Dar poate că una dintre cele mai cunoscute calităţi ale lor este că reduce depresia şi echilibrează energiile mentale prin puterea sa purificatoare. Granatul are forţa de a diminua inhibiţiile şi de a elimina stresul. Aşadar, o bijuterie frumoasă, înnobilată cu un granat, nu este doar un accesoriu estetic ci şi unul benefic celui care îl poartă. Cu atât mai mult cu cât ele aduc un anume echilibru, un set elegant se pretează la a fi purtat la evenimente, iar un inel cu un granat discret poate fi protecţia noastră de fiecare zi.

surse foto: 1 - pixabay.com, 2,3 janette.ro

Dacă ți-a fost util, dă mai departe!








9 comentarii:

  1. Prostii! Pietrele nu au nicio proprietate sunt doar niste pietre nu credeti in asa ceva

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt superbe, piatra mea norocoasa este sardonix, dar si ametist, coral, crisolit, cristal de stâncă, cuarţ si.... granat. Pot sa-mi cumpar si eu o astfel de bijuterie cu granate, care sa-mi armonizeze energiile interioare şi să le absoarbă pe cele negative.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu știam de aceste proprietăți ale pietrelor, dar ar fi interesant să văd efectul lor asupra mea.

    RăspundețiȘtergere
  4. sper sa te distrezi de minune la aceste evenimente si sa porti ce piatra crezi ca iti aduce mai multe beneficii, sunt frumoase si numai simpla lor prezenta ne binedispune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SI eu sper sa ma simt bine, desi galagia nu ma binedispune, ci ma oboseste. O sa port granate :D ca sa fiu calma si echilibrata.

      Ștergere
  5. Imi plac bijuteriile prezentate de tine, iar cele cu pietre semipretioase sunt printre preferatele mele.

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu am in perioada aceasta cateva evenimente si mi-ar trebui astfel de bijuterii. Multumesc de recomandare

    RăspundețiȘtergere
  7. Adevarul e ca arata superb. Dar le-as purta doar pe bratari unde nu se vad foarte tare, eu totusi prefer cerceii si lanturile mai subtile.. Arata totusi bine. Am vazut ca pe site sunt si alte modele superbe!

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.