duminică, 21 mai 2017

Ce trebuie sa faci cand cumperi o masina la licitatie. Pasul 1




Ce trebuie sa faci cand cumperi o masina la licitatie. Pasul 1Licitaţiile auto vă pot economisi banii, însă dacă sunteţi începător în domeniul cumpărării sau vânzării unei maşini la licitaţie, este bine să cunoașteți unele lucruri mai întâi. Chiar dacă este vorba maşini obişnuite, modele clasice sau maşini sportive, este recomandat să vedeţi nişte licitaţii de câteva ori, doar pentru a vă obişnui cu modul de funcţionare şi cu viteza cu care se desfăşoară procesul de licitare. Aceasta va fi o experienţă nepreţuită înainte de prima licitaţie la care veţi participa în mod real.

De ce se cumpără mașini la licitaţie?


Principalul motiv este că aici maşinile sunt ieftine, dar şi pentru varietatea oferită şi pentru viteza procesului. Dacă o licitaţie cu puţini ofertanţi este destul de liniştită, nu acelaşi lucru se poate spune când oferta este ridicată. Vă duceţi, luaţi maşina dorită şi economisiţi bani în comparaţie cu cumpărarea de la un dealer sau un vânzător privat.
Înainte de a merge la o licitaţie, obţineţi catalogul (numit şi listă de licitaţii) pentru ziua în care doriţi să participaţi. De obicei este disponibil pe site-ul casei de licitaţii şi este vital să verificaţi dacă există unul sau mai multe exemplare din modelul dorit.

Ce maşini vin în licitaţie?


S-ar putea să fi văzut licitaţii auto pentru maşini rare, dar majoritatea caselor vând aproape orice maşină folosită şi funcţională. Din diverse motive, unele case vând anumite tipuri sau mărci de vehicule într-o anumită zi. De exemplu, SUV-urile şi maşinile de lux sunt scoase la licitaţie joi, în timp ce hatchback-urile de familie sunt vândute în alte zile.

De ce se vând maşini la licitaţie?


Pentru că majoritatea sunt maşini rulate sau închiriate, vândute în vrac în numele firmelor de leasing şi al companiilor de închiriere. Dealerii mai vând şi autovehicule returnate de recuperatorii de datorii.
Numărul mare de maşini vândute la licitaţii auto înseamnă că vânzările au loc rapid. Pentru vânzători, licitaţiile sunt mai puţin avantajoase, deoarece automobilele se vând la preţuri mici, dar un cumpărător poate găsi un chilipir bun.

Unde se organizează?


Licitațiile auto au loc în întreaga ţară dar este posibilă şi licitarea online. O căutare online vă va dezvălui cea mai apropiată casă de licitaţie, dar va trebui să călătoriţi dacă doriţi o maşină rară. Iar odată ce v-aţi decis asupra modelului şi locaţiei, nu vă mai rămâne decât să participaţi la licitaţie.

Despre ceea ce aveţi de făcut acolo voi vorbi cu o altă ocazie.

sursă foto - pexels.com, fotografia are licență CC0

Dacă ți-a fost util, dă mai departe!








12 comentarii:

  1. Nu stiu daca as participa la licitatii pentru masini rare, dar pentru masini mai ieftine sigur m-as baga :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiam ca sunt licitatii si pentru masini de zi cu zi. As fi curioasa sa vad ce modele au

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiam ca sunt licitatii si pentru masini, interesant :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In strainatate sunt de mai demult, la noi am impresia ca e o modalitate mai noua de a-ti achizitiona masina dorita.

      Ștergere
  4. Ma pasioneaza licitatiile de masini, mai ales cele descrise de tine. Sper sa reusesc sa achizitionez si eu una in curand

    RăspundețiȘtergere
  5. De masini nu stiam, la case stiam ca poti face afaceri bune, la apartamentele celor care nu isi mai permit sa isi plateasca ratele la casa.

    RăspundețiȘtergere
  6. De licitatii la masini chiar nu stiam. Interesant articolul tau! Am ocazia sa invat ceva nou!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu stima nici eu de licitatii la masini, sper ca nu se fac aranjamente la fel ca cele cu apartamente

    RăspundețiȘtergere
  8. Pentru a participa la astfel de licitatii trebuie sa iti permita contul din banca. Sunt frumoase si imi place sa le admir, dar raman fan noutate si tehnologie multa.As opta pentru o masina noua mereu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi nu e mai scumpă o mașină nouă decât una second-hand?

      Ștergere
  9. Am vazut o astfel de licitatie la o emisiune la televizor, dar nu aveam habar ca asa ceva se intampla si in Romania. Mi se pare o idee buna si ma bucur ca a prins si la noi.

    RăspundețiȘtergere
  10. Sotul meu si-ar dori o masina de pe Cars on the web. Problema este ca nu poate vedea toata lumea preturile masinilor si cei care au acces iau un comision mai mic sau mai mare

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.