miercuri, 3 mai 2017

Content marketingul si afacerea ta




Content marketingul si afacerea taÎn timp ce content marketingul a ajuns indiscutabil în ultimii ani printre cele mai importante practici de marketing digital, există încă o mulţime de companii şi comercianţi care nu creează cu adevărat o strategie care să-i ajute. Mai degrabă, este doar o chestiune de creare de conţinut în mod constant şi de promovare a acestuia, pentru a atrage mai mult trafic, fără a ţine cont de o tactică clară. Dar, cu o bună strategie de marketing se pot îmbunătăţi în cele din urmă rezultatele şi afacerea ta devine mult mai profitabilă.

Dacă doreşti să ieşi din anonimat şi să obţii rezultate mai bune din content marketing în 2017, începe să îţi dezvolţi de pe-acum strategia. Mai întâi configurează-ţi obiectivele: mai mult trafic pe site, creşterea gradului de notorietate a mărcii, mai multe conversii şi mai mulţi clienţi potenţiali, îmbunătăţirea loialității clienţilor tăi pe termen lung.

Pentru a planifica ceea ce vrei să creezi, trebuie să ştii cât mai mult despre vizitatorii tăi: cine sunt ei, ce interese au, despre ce ar vrea să citească, ce nevoi au. Apoi, poţi să-ţi organizezi publicul pe categorii şi, în acest fel, vei putea să creezi conţinut pentru a satisface nevoile tuturor cumpărătorilor care ajung pe site-ul tău. Acum, că ţi-ai stabilit obiectivele şi ai aflat mai multe despre publicul ţintă, este timpul să vii cu conţinutul real pe care îl vei crea. Pentru a face lucrurile mai uşoare, a economisi timp şi a obţine rezultate mai bune, ar trebui să îţi organizezi ideile într-un calendar editorial şi să planifici articolele cu săptămâni, dacă nu chiar luni, în avans. În acest fel, te asiguri că ai mereu conţinut gata de a fi publicat. Ia în considerare toate formatele de conţinut, pentru a face oferta şi mai atrăgătoare pentru public. Când spun asta mă refer la conţinut vizual pentru postările de pe blog - imagini, videoclipuri, conţinut social media, conţinut interactiv - chestionare, sondaje şi alte tipuri de conţinut - webinarii şi cursuri online, spre exemplu.

Prin optimizarea conţinutului tău îţi vei îmbunătăţi rezultatele şi conversiile, dar în acest demers te va ajuta inclusiv mixul de marketing. În concluzie cu cât planifici mai bine strategia, cu atât vei obţine mai multă eficienţă.
Content marketingul a devenit o afacere saturată, astfel încât, pentru a avea succes, trebuie să fii foarte bine pregătit pentru orice eventualitate. Succesul vine odată cu planificarea şi strategia de marketing aleasă.

sursa foto pixabay.com

Dacă ți-a fost util, dă mai departe!








12 comentarii:

  1. adevarat, succesul vine odata cu planificarea, cred ca e o idee minunata sa ma planific mai eficient, sa imi organizez ideile!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate, foarte putin au marketingul structurat si organizat, sunt sfaturi foarte bune care dau rezultat. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Consider interesant si util articolul tau pentru cei din domeniu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu incerc sa lucrez din timp la articolele mele, astfel incat sa am in principiu pozele gata in draft, pentru ca apoi sa pot scrie!
    Si e mult mai usor si ai mai mult timp in cursul saptamanii sa faci si altele, asa ca sunt PRO acest concept...de a lucra in weekend gen, sau intr-o zi mai libera. Depinde si ce mai faci in afara de blogging, dar de regula e bine sa ai o strategie, e bine si important sa iti cunosti cititorii si sa testezi anumite chestii, sa vezi care functioneaza pentru tine! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, ai dreptate, content marketingul e o importanta practica in domeniul marketing-ul digital si care e din ce in ce mai des intalnita. Se pune mare accent pe aceasta directie.

    RăspundețiȘtergere
  6. E foarte adevărat tot tot tot ce ai spus aici, cu saturarea pieței și mai ales cu faptul că trebuie să-ți construiești o strategie și să te ții de ea! Foarte util articolul!

    RăspundețiȘtergere
  7. Sfaturi bune, doar că mai trebuie să şi găseşi oameni care să le pună în aplicare corect :P

    RăspundețiȘtergere
  8. De un an am trecut blogul pe domeniu si tot invat si invat...am impresia ca e o meserie, nu o pasiune pentru ca sunt multe lucruri de invatat, multe lucruri care se schimba....evident ca nu poti spune ca stii tot ori macar 1%...doar cei care sunt profesionisti pot sustine acest lucru!

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte utile sfaturi! Daca as avea si ceva timp extra, m-as tine de ele!

    RăspundețiȘtergere
  10. Când vine vorba de content marketing oricât ai învăța nu e suficient, dar eu aleg varianta simplă. Conținut de calitate optimizat corect, mereu obțin rezultatele dorite.

    RăspundețiȘtergere
  11. Este un domeniu care creste pe zi ce trece, asa ca niciodata nu exista prea multa informatie sau prea mult planning. Mie imi face placere sa ma organizez cu listute & co, asa ca nu consider o corvoada chestia asta. Bun articol~

    RăspundețiȘtergere
  12. In marketing ce stii azi, maine e outdated. Deci e foarte important sa fii organizat, pentru a face fata schimbarilor rapide de pe piata.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.