miercuri, 23 august 2017

Ponturile in publicitate - si cum sa faci sa le obtii




Ponturile in publicitate - si cum sa faci sa le obtiiOricât de mult ai munci şi oricât de bun cunoscător ai deveni, nu vei fi în stare să-ţi reprezinţi agenţia în faţa factorilor de decizie ai clientului decât după vârsta de 30 de ani. Unul dintre partenerii mei îşi datorează ascensiunea rapidă faptului că a avut norocul să albească încă de la 27 de ani.

Nu vei deveni niciodată un director de cont de succes dacă nu vei învăţa să faci prezentări bune. Majoritatea clienţilor tăi vor fi corporaţii şi trebuie să fii în stare să vinzi campaniile în faţa consiliilor acestora.

Să nu faci obişnuita greşeală de a-ţi considera clienţii nişte proşti. Împrieteniţi-va. Cumpără acţiuni la firmele lor. Dar încearcă să nu te laşi implicat în politicile lor.

Să-i spui întotdeauna clientului ce ai face dacă ai fi în locul lui, dar nu-i purta pică pentru prerogativele pe care le are de a decide ce fel de publicitate vrea să folosească. Este produsul lui, sunt banii lui şi, în final, este răspunderea lui.

Atunci când dorim să ne îmbunătăţim afacerea, putem beneficia de avantajele oferite de o bază de date care să conţină informatii firme. O astfel de lista firme este utilizată cu precădere de departamentele de marketing, vânzări şi juridic dintr-o companie, fiind de un real sprijin pentru a crea o bună relaţie cu clienţii.

În contactele tale zilnice cu clienţii şi cu colegii, zbate-te pentru regi, regine şi nebuni, dar aruncă pionii. Dacă-ţi vei face un obicei din a ceda graţios în chestiunile mărunte, vei deveni greu de refuzat atunci când te vei bate pentru o problemă esenţială.










10 comentarii:

  1. Mi-a placut mult cum ai incheiat articolul. "zbate-te pentru regi, regine şi nebuni, dar aruncă pionii" iti da putin de gandit, in sensul bun, bineinteles :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Legat de inceput, asta e avantajul cand incepi sa iti apara firele albe, macar esti privit mai bine de potentialii colaboratori :)

    In general in afaceri e bine sa verifici cu cine urmeaza sa semnezi contract, cat de seriosi sunt, de asta site-urile cu informatii despre firme pot fi de mare ajutor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place tare mult cum ai prezentat acest articol. A fost o plăcere să îl citesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu alte cuvinte trebuie sa stii cand sa faci un compromis care sa nu te ...compromita ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa stii ca o lista de firme ar trebui sa am si eu. Daca tot sunt pe cont propriu ar trebui sa lucrez ”ca la carte”.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu imi plac persoanele care se cred deasupra tuturor .

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte util articolul tau, frumos spus!

    RăspundețiȘtergere
  8. Muncă, egalitate și respect - succesul în afaceri.

    RăspundețiȘtergere
  9. Parca nu as sacrifica parul! SI totusi, exista si vopsea :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte frumos si foarte bine punctat in articolul tau!

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.