miercuri, 8 noiembrie 2017

Mireasa din Istanbul, ep. 1, rezumat




Mireasa din Istanbul, ep. 1, rezumatFaruk se află la Istanbul împreună cu asociatul său în afaceri, Arif, și o întâlnește pe Sureyya, mai întâi într-o cafenea. Seara, tot întâmplător, cei doi se revăd într-un club, unde Surreya, absolventă de conservator, cântă pentru a-și câștiga existența. În ziua următoare, Surreya îl ajută pe Osman, fratele lui Faruk, să-și revină dintr-o criză de astm, deși nu știe cine este acesta. Atât Osman cât și Faruk se îndrăgostesc de tânăra violonistă la prima vedere, însă ea îl place doar pe Faruk. Cu toate acestea, văzându-l în compania lui Radu, patronul clubului, și a altor bărbați cu o reputație proastă în privința relațiilor, Surreya nu ar vrea să cedeze propriilor sentimente de teamă să nu fie dezamăgită.

In acest timp, la vila familiei Boran din Bursa, mama lui Faruk, doamna Esma Sultan, primește în casă o țigancă și o pune să-i ghicească în cafea. Femeia o avertizează că familia se va mări cu un nou membru, prin căsătoria unuia dintre fii ei. Esma nu este foarte atentă la vorbele femeii, mai ales că are de pregătit o serată în cinstea unui personaj important, pentru seara aceea, dar crede că îl va însura pe Faruk cu preferata ei, Ipek. La Istanbul, Surreya se interesează despre bărbatul de care s-a îndrăgostit, deși rațiunea îi spune să se țină la distanță de el. Faruk reziliază contractul cu Radu, care a tratat-o în seara precedentă pe Surreya ca pe o damă de consumație și s-a purtat violent cu ea.

La serata organizată de Esma Sultan, este invitată și Ipek, tânăra cu care Esma vrea să-l însoare pe Faruk, împreună cu mama ei, Kiymet. Însă la această petrecere privată, toată familia este prezentă, cu excepția lui Faruk, care nu s-a întors de la Istanbul, ci se întâlnește mereu cu Surreya. Când, totuși, se hotărăște să revină acasă, îi face un cadou tinerei, dar ea îl refuză politicos. Acum, amândoi frații, fără să știe unul de celălalt, visează la Surreya. Esma se gândește să oficializeze mai repede relația dintre Ipek și Faruk - care în realitate e doar o amiciție - crezând că previziunea din ceașca de cafea se referă la acest eveniment. Cu toate acestea, presimte că fiul ei are o relație în Istanbul și îl întreabă despre asta, dar el neagă.

Cand află vestea, Ipek se bucură, dar mama ei o avertizează că Esma s-ar putea să devină o soacră incomodă după căsătorie, și o sfătuiește să nu arate prea evident că își dorește cu ardoare să se mărite cu Faruk. La cina la care Esma are de gând să anunțe că își va însura fiul cu Ipek, Faruk își ignoră mama și pleacă la Istanbul, după Surreya. Aceasta se confruntă cu mici probleme financiare, nu și-a plătit factura la curent, iar mătușa ei, cu care locuiește, îi reproșează că muncește noaptea și cine știe ce altceva mai face.

Peste câteva zile, Surreya pleacă în munți, la Uludag, să cânte la un eveniment,dar taxiul rămâne blocat în drum din cauza cauciucurilor vechi, care alunecă pe gheața de pe stradă. Din spate, în mod surprinzător, apare Faruk și îi propune Surreyei să meargă cu mașina lui. Când ajung la hotel, Surreya află de la recepție că nu există nici un eveniment acolo și își dă seama că Faruk a organizat mica farsă, ca să petreacă amândoi un weekend la munte.

Mireasa din Istanbul, ep. 1, rezumatLa Bursa, în conacul Boranilor, sunt probleme. Esma Sultan nu reușește să-i convingă pe părinții lui Ipek că trebuie să se facă nunta cu fiul ei, pentru că aceștia sunt realiști și înțeleg că doar Esma vrea ca această căsătorie să aibă loc. La munte, Surreya renunță la încăpățânare și petrece cu Faruk. Iau cină împreună, își povestesc viața, se duc în club, apoi se joacă în zăpadă. Însă când ajung înapoi în oraș, acasă la Surreya, o așteaptă Omer, fostul ei iubit, un tip care arată ca un vagabond, și care nu poate să accepte că ei doi nu mai sunt împreună. Faruk îl bate până când Omer scoate un cuțit și îl înjunghie trebuie să vină ambulanța.

Acum familia se află la spital iar Esma, care află pentru ce s-a bătut Faruk, îl pune pe Mustafa, om de-al casei, să facă în așa fel încât s-o convingă pe Surreya să nu se mai vadă cu Faruk, furioasă că din cauza ei s-a întâmplat așa ceva. Mustafa îi pune problema Surreyei de o așa manieră, arătându-i ce bogat și nobil e Faruk, și ce sărăntoacă este ea, încât tânăra înțelege ce are de făcut și pleacă în lacrimi. În următoarele zile, după ce Faruk este externat, ea nu-i mai răspunde la apeluri și el nu înțelege de ce. Pe neașteptate, Faruk nu mai poate suportă tăcerea fetei și pleacă la Istanbul fără să anunțe pe nimeni, ca s-o vadă.

Surreya se bucură de revedere, dar amintindu-și ce i s-a spus, conchide că ei doi nu se mai pot întâlni, că nu pot fi împreună. Însă Faruk o surprinde cerând-o de nevastă în acel moment. Apoi, amândoi pleacă spre Bursa, la conac. Faruk anunță că vine acasă, dar nu spune cu cine, ca să le facă o surpriză. Esma, nervoasă, organizează imediat o cină festivă și îi cheamă la masă pe Ipek și pe părinții ei ca să stabilească logodna. Seara, toată lumea e adunată în salon, iar Faruk vine ținându-se de mână cu Surreya, și îi anunță pe toți că ea este viitoarea lui soție...




Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Google plus pin




sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Rezumate seriale.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.