miercuri, 24 ianuarie 2018

De ce trebuie sa faci o verificare online a unei mașini rulate





De ce trebuie sa faci o verificare online a unei mașini rulateTe pregătești să-ți cumperi o mașină de la târg, dar ești sigur că persoana care o vinde nu are nimic de ascuns? La urma urmei, fiecare posesor de mașină rulată ar vrea să-și scoată cât mai bine banii pe ea, și te asigur că nu sunt puțini cei care se pricep să schimbe datele esențiale la care te uiți, în așa fel încât mașina să pară mult mai nouă decât este și mai puțin folosită.

Statisticile rezultate în urma analizelor autoDNA.ro spun că imensa majoritate a mașinilor care au intrat în circulație în țară noastră anul trecut, adică 90%, nu au fost verificate de către cumpărătorii lor, aceștia luând de bune informațiile oferite de vânzător. Cei care s-au încumetat să verifice datele mașinii au fost aceia care au luat automobile mai scumpe din mărcile Volkswagen, BMW și Audi, însă numărul mașinilor second-hand verificate este foarte mic în comparație cu tranzacțiile care se încheie pe această piață.



De ce trebuie sa faci o verificare online a unei mașini rulateDacă în cazul unui automobil ceva mai vechi, poate că nu te mai interesează foarte tare dacă ceea ce ți se spune că iei este și adevărat, în cazul celor mai noi altfel stă situația. O asemenea verificare profesională se poate face atât fizic cât și online - metodă mai avantajoasă datorită economiei de timp și de bani. La verificarea mașinii online ai și avantajul că poți să verifici mai multe mașini într-un timp scurt și mai apoi te decizi pe care o vei alege să mergi la un service ca să vezi care este starea tehnică din prezent.

Ce poți afla când faci o verificare online a unei mașini rulate?


De ce trebuie sa faci o verificare online a unei mașini rulateMai întâi poți să afli cu ce dotări a venit ea din fabrică și apoi să compari cu ceea ce a mai rămas în funcțiune în ziua de azi, sau dacă ceea ce are mașina în prezent mai este piesă originală. Poți afla dacă a avut vreo avarie majoră, iar asta bănuiesc că un vânzător n-o să-ți spună niciodată de la bun început, dacă o să-ți spună. Iar dacă mașina pe care ai pus ochii, a fost implicată într-un accident, și tu nu știi, și are hibe ascunse, asta ți-ar putea periclita viața într-o bună zi. Mai bine refuzi. Într-o sesiune online mai poți verifica seria de șasiu ori poți să afli câți proprietari a mai avut, dacă este furată, dacă a avut reparații ale caroseriei sau dacă a fost folosită ca taxi. De asemenea, un lucru important de aflat este și kilometrajul real, ca să stabilești corect următoarea revizie a motorului.

Așadar verifică mașini online înainte de a te hotărî să cumperi. În felul ăsta faci economie de bani și știi precis dacă automobilul rulat pe care-l iei merită banii pe care îi vei da. Nu te lăsa păcălit, e în joc atât buzunarul tău cât mai ales, viața ta!

De ce trebuie sa faci o verificare online a unei mașini rulate



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!











11 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar nu stiam ca se pot face astfel de verificari online. Bine de stiut.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si noi am verificat online câteva masini cand ne-am decis să cumpărăm o masina sh si unele dintre ele chiar aveau accidente la activ, kilometrajul dat inapoi si multe alte probleme! So...este super bine sa verifici si sa nu crezi tot ce zice vânzătorul! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumim pentru aceste sfaturi extrem de utile!

    RăspundețiȘtergere
  5. In acest domeniu nu ma pricep, sotul se ocupa de tot.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu mă pricep eu la mașini, dar îmi aduc aminte că fostul meu soț a făcut o astfel de verificare când si'a cumpărat masina și din fericire a fost totul în regulă.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cand e vorba despre masina, nimic nu este in plus ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. Iti marturisesc ca pentru mine acest articol si subiect ă fost total nou.

    RăspundețiȘtergere
  9. Este prima dată când am auzit acest lucru, nu știam. Intersant!

    RăspundețiȘtergere
  10. Partea neplăcută este că îți trebuie toate detaliile mașinii ca să verifici. Și nimeni nu ți le dă fără mașină :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite asta e un amanunt foarte important! Eu nu am masina, si nu mi-am imaginat ca un cumparator nu te lasa sa vezi mai in detaliu ce si cum despre masina aia, in asa fel incat sa-i poti lua seria de la motor, sau altceva care este strict necesar ca sa faci acea verificare!

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.