miercuri, 7 martie 2018

De ce prefer sa cumpar online



De ce prefer sa cumpar online



Postarea de azi era planificată de la sfârșitul anului trecut. Însă de curând, am citit un articol asemănător pe un alt blog - nu mai rețin titlul și nu-l găsesc în acest moment - și am considerat că suntem mai multe tipuri de cumpărători care preferăm online-ul. Fiecare categorie are avantajele și dezavantajele probate pe propria piele. Iar când cumperi cam 75-80% din produse din online, mă gândesc că poți trage o concluzie cât de cât pertinentă despre ce înseamnă comerțul online și despre cât este sau nu de avantajos.

De ce prefer sa cumpar online

La început a fost doar disconfotul creat de unele vânzătoare și de faptul că nu se găsesc pe piață haine de mărimi mari. De ceva ani cumpăr nu doar haine, ci și încălțăminte de pe net, pentru că nu-mi place să merg la cumpărături și mai ales din lipsă de timp pentru a hoinări prin magazine. Ei, dar lasă, că și dacă am timp, tot nu-mi place să zăbovesc prin oraș. Și mai ales pentru că mă deranjează când vânzătoarele ți se bagă în suflet netam-nesam să te ajute (a se citi să-ți bage pe gât modele la care ele au comisioane mari sau care se vând greu). În orice caz, vânzătoarele astea care de cum ai pășit într-un magazin se agață că scaiul de tine și-ți distrag atenția de la ceea ce vrei de fapt, îmi sunt cele mai urâcioase ființe când vine vorba de shopping. De aia, prefer de o mie de ori să cumpăr de pe net, unde pot să aleg ce-mi place. Da, sunt inconveniente, dar mă simt mai relaxată să aleg ceva online. Pozele de mai jos reprezintă o dovadă a ceea ce cumpăr eu din online, adică, aproape totul.

De ce prefer sa cumpar online

Dar să răspund punctual la întrebarea din titlu. Prefer să cumpăr online pentru că:
- pot să trec în revistă o gamă mult mai mare de produse decât pot găsi într-un magazin real.
- mi se aduce coletul la ușă, de regulă în 2-3 zile lucrătoare de la plasarea comenzii.
- datorită volumului mare de cumpărături pe care îl fac, am constant reduceri, în special pe emag.
- nu am mașină, deci nu mă pot deplasa cu ușurință și nu pot căra zeci de kile de marfă, mi le aduce curierul în casă.
- plasez comanda când am eu chef, la miezul nopții, la 3 dimineața, sau oricând sunt trează și vreau să navighez printr-un super-mall online, fără să fiu nevoită să respect un anume orar, sau să mă trezesc dată afară din magazin că e ora închiderii și eu încă nu m-am hotărât ce să iau.
- nu mă dor picioarele de atâta mers pe jos 😊
- dacă hainele sau încălțămintea nu sunt pe măsură mea, le pot returna, conform legii. Dar am făcut-o de foarte puține ori, pentru că de obicei măsurile mi se potrivesc perfect, doar la prima comandă într-un magazin online pot să apară mici nepotriviri.
- poți găsi mult mai rapid exact produsele dorite. De exemplu, am cumpărat becuri economice care consumă 5-6 watti de pe emag. În oraș am auzit că nu sunt asemenea becuri la tejghea. Sau... trebuie să scotocești toate magazinele cu electrice ca să găsești.
- prețul produselor este de multe ori mai ieftin decât în offline, dar asta se aplică în special dacă locuiți într-un oraș mediu, așa ca mine. Prețurile din orașul meu sunt deseori mai mari decât pe site-uri. Laptopul de pe care tastez a costat cu 300 de lei mai puțin pe evomag decât din Altex-cel mai mic preț din România 😂 - pe bune, Altex?!!

De ce prefer sa cumpar online

În timp, am învățat că online-ul nu oferă mai multe dezamăgiri decât magazinele reale, probleme pot exista și colo și colo, avantajul în offline constă în faptul că poți pipăi materialul, pot încerca/proba un produs, ori îl poți returna pe loc dacă te răzgândești în scurt timp.
Cu toate acestea, online-ul are dezavantajele lui:
- e posibil să primești altceva decât ce ai comandat (mie nu mi s-a întâmplat până acum, și cumpăr online de cel puțin 10-12 ani).
- dacă returnezi produsele, trebuie să aștepți cam 2 săptămâni până primești și banii înapoi în cont.
 - coletul se poate pierde (deși... ați încercat să dați bacșiș curierilor? eu fac asta ÎNTOTDEAUNA și n-am experimentat până acum nici o "pierdere" de colet, dimpotrivă, curierii au ajuns să mă cunoască, și vin la ora la care mă găsesc acasă fără să mă mai sune la telefon uneori. Dacă totuși nu sunt acasă, îmi aduc coletul și pe la 7 seara, sau în ziua în care-i rog eu. Vedeți câte minuni face o banală hârtie violet de 5 lei? Probabil din cauza culorii violet... declanșează fenomene paranormale 😇 )
- uneori plasezi o comandă care nu mai vine niciodată. Anul trecut am pățit asta cu atria, la niște draperii și perdele. Mi s-a întâmplat foarte rar să nu mai vină comandă. Le număr aceste dăți pe degetele de la o mână: o bucată de bibliotecă luată de pe emag, de un Black Friday, care n-a mai venit, perdelele de pe atria și o lupă de bijutier care-mi trebuia pt cusut goblen. Și niște ceasuri, tot de pe emag, aici ar merită să povestesc pățania într-un articol :) era cu reduceri foarte mari, dar produsele au devenit indisponibile după ce au trecut câteva zile de la comandă. De atunci mă feresc de reduceri mari, am impresia că sunt doar cu numele.

De ce prefer sa cumpar online

Așadar, unele peste altele, pentru mine, tot cu plus îmi dă. Sunt o persoană mai comodă și mai introvertită, de la natură. Nu-mi place să ies, în special la cumpărături. Nu mă deranjează că nu ating produsele înainte să le cumpăr, nu mă deranjează că nu le probez. Am ajuns să-mi dau seama din fotografii, dacă o rochie este din material subțire sau gros, de exemplu. Încă mai am de lucru la culorile reale față de cele din poze.

În încheiere, adaug că nu vreau să conving pe nimeni de nimic, doar am vrut să împărtășesc experiența mea și să îi încurajez pe cei care au avut o dezamăgire, să continue, că lucrurile nu sunt chiar atât de rele cum pot să pară la un moment dat. Eu am optat de multă vreme pentru shoppingul online, mult mai confortabil și mai relaxant decât versiunea clasică.

Dar voi? Ce credeți despre cumpărăturile online?



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!












13 comentarii:

  1. Cumpărături online înseamnă pentru mine, cărți, cosmetice și decorațiuni de casă. Uneori comand produse care se găsesc doar online. În rest, la haine, accesorii, pantofi, prefer să merg în magazinele fizice.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. EU sunt mai comoda. In afara de mancare, si acolo doar ceea ce nu pot cumpara online, totul iau de pe net. Si ulei, si detergenti de tot felul... unele le-as lua din market, dar la magazinul de cartier de unde ma aprovizionez eu in mod normal nu gasesc ceea ce-mi place. De exemplu, imi place enorm de mult Cocolino cu miros de iasomie, si in magazin nu am gasit niciodata.

      Ștergere
  2. am cumparat si eu de cateva ori cate un produs online si am fost multumita de produs,am primit ce mi-am ales!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu cumpar destul de des online, insa sunt si cazuri in care ma zgarcesc la taxa de transport si renunt la comanda cu totul! :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu prea iau produse putine, daca tot plasez o comanda, apăi să fie de cateva sute de lei. Rareori platesc transport, doar la magazinele online care nu ofera deloc transport gratuit.

      Ștergere
  4. Eu sunt de acord cu tine intru totul si am declarat de nenumarate ori public ca prefer cumparaturile online.

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu cumpar online in ultimul timp. Singurul lucru care mi se pare un dezavantaj este ca nu pot sa pui mana pe produs si sa il atingi dinainte. De obicei caut prin magazine si apoi cumpar online daca este mai convenabil la pret.
    In plus de multe ori nu gasesti in magazine ce gasesti online.

    RăspundețiȘtergere
  6. Si mie imu este mult mai comod sa cumpar online. Nu am avut probleme pana acum dar daca a fost cazul am facut retur.
    Colete nu am patit sa se piarda si niciodata nu am dat bacsis curierilor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu sunt comoda si ma avantajeaza mult astfel de cumparaturi. Deoarece ma incadrez in marimile acestor magazine imi cumpar foarte multe haine si incaltaminte astfel.

    RăspundețiȘtergere
  8. Si eu cumpar destul de des online. Chiar gasesc reduceri faine. Doar la haine sunt putin mai reticenta, dar incepe sa imi treaca.

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu sunt o mare iubitoare a produselor sau mai bine zis a site-urilor online. Daca as putea, as comanda si salata verde si sa mi-o aduca la usa. M-am lamurit ca orice problema a unui produs duce la returnarea acestuia. Fiecare magazin trebuie sa aiba aceasta optiune si de aici ... totul este can can

    RăspundețiȘtergere
  10. Si mie imi place enorm sa cumpar online, stiu cand sunt reduceri pt ca ma abonez la newsletter acolo unde sunt interesata de anumite produse si mereu ma orientez ca am retur gratuit.

    RăspundețiȘtergere
  11. În ultimii 2 ani am început sa comand de pe net din ce în ce mai des, de la cărți, cosmetice, haine, pana la TV, laptop, anvelope mașina... Îmi e mai comod, având 3 copiii, nu mai am aceeași placere de a colinda magazinele, prefer sa petrecem acest timp plimbându-se în parc sau făcând diferite activități educative și distractive.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.