duminică, 8 iulie 2018

Sanatate la punga de la Sano Vita - azi despre migdale



Sanatate la punga de la Sano Vita - azi despre migdale

Acum vreo săptămână primeam un pachet cu produse sănătoase, sănătate la pungă, cum îi zic eu, de la Sano vita. Am desfăcut nerăbdătoare ambalajul de carton ca să văd ce este acolo, și am descoperit 20 de produse de diverse sortimente: semințe de chia, linte roșie, orez brun, zahăr brut din trestie de zahăr (foarte bun, am mai cumpărat acest fel de zahăr), ulei de cocos, bere de ghimbir, băutură bio de orez, curmale uscate, un mix de legume de pus la mâncăruri (excelentă idee a celor de la Sano vita să-mi trimită așa ceva!), mix de semințe, năut, merișoare confiate, musli cu fructe (deja e cam gata punga :)) eu mănânc la orice oră din zi am poftă lapte cu musli) și multe altele de nici nu le mai țin minte să le enumăr pe toate.

Dintre acestea, azi voi vorbi despre migdale. Sincer, n-am mai mâncat până acum migdale crude, adevărate, în sensul că vă amintiți, în copilărie scoteam sâmburii de la caise, îi zdrobeam și mâncam acea sămânță din mijloc, despre care pe vremea aceea credeam că sunt migdale, dar migdalele sunt semințele fructelor de migdal, arbore originar din Orientul Mijlociu și nordul Africii, a cărui denumire latinească - dacă vă ajută cu ceva - este Prunus dulcis.

Migdalele dulci sunt comestibile, în timp ce cele amare sunt folosite pentru fabricarea uleiului, un ulei care este folosit pentru a adăuga aromă la alimente. Pe de altă parte, migdalele amare sunt otrăvitoare, deoarece conțin cianură. Însă migdalele dulci sunt consumate crude, iar multă lume le adaugă și ca ingrediente în salate, caserole și alte feluri de mâncare. Laptele de migdale este, de asemenea, o băutură delicioasă și este o alternativă la laptele de vacă. Puteți mânca migdalele direct, de preferință pe stomacul gol, pentru a crește și accelera absorbția nutrienților lor. Le puteți înmuia în apă peste noapte, pentru a le mânca în dimineața următoare.

Sanatate la punga de la Sano Vita - azi despre migdale

Dar ceea ce este mai uimitor și poate, mai puțin cunoscut la aceste migdale, e că au o serie de proprietăți benefice pentru sănătate și anume:
- migdalele sunt o sursă bogată de vitamina E, calciu, fosfor, fier și magneziu. De asemenea, conțin zinc, seleniu, cupru și niacină.
- sunt o sursă bogată de substanțe nutritive care contribuie la dezvoltarea și sănătatea creierului uman. Uscate, migdalele conțin doi nutrienți vitali ai creierului, riboflavina și L-carnitina, care s-au dovedit a stimula activitatea creierului, ducând la noi căi neuronale și la diminuarea riscului apariției bolii Alzheimer. Studiile au arătat că migdalele din dietă, precum și uleiul de migdale, sunt nutrienți foarte folositori pentru sănătatea generală și funcționarea sistemului nervos.
- consumul regulat de migdale contribuie la creșterea lipoproteinelor cu densitate ridicată, adică de colesterol HDL și reduc lipoproteinele cu densitate scăzută, adică nivelurile de colesterol LDL. Acest echilibru este vital pentru un nivel sănătos de colesterol, iar o reducere a colesterolului LDL este întotdeauna un lucru bun.
- prezența grăsimilor monosaturate, a proteinelor și a potasiului în migdale sunt esențiale pentru sănătatea inimii. Vitamina E este un antioxidant eficient și, de asemenea, reduce riscul de boli de inimă, în timp ce prezența de magneziu în migdale poate ajuta la evitarea atacurilor de inimă. Potasiul prezent în migdale ajută la reglarea tensiunii arteriale, iar nivelurile scăzute de sodiu ajută la controlul tensiunii arteriale fluctuante.

Despre migdale se mai știe că ajută la stabilizarea glicemiei, stimulează sistemul imunitar, ajută în curele de slăbire și se folosesc cu mult succes în cosmetică, doamnele alegând să facă masaj cu ulei de migdale.

Așadar, câte beneficii pentru sănătate, la niște semințe atât de mici! Se consumă cu moderație, doar câteva semințe pe zi, pentru că sunt bogate în grăsimi, și, prin aceasta, în calorii.

Sanatate la punga de la Sano Vita - azi despre migdale

Mulțumesc Sano Vita pentru sănătatea la pungă pe care mi-ai trimis-o. Eu am multe motive de acum înainte să consum migdale constant. Voi?

Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet Google plus pin










10 comentarii:

  1. Eu le-as fi mancat oricum, au un gust delicios si usor sarate si prajite le rontzai la televizor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cei de la Sano sunt foarte darnici, iar produsele lor sunt minunate.Si eu folosesc produsele lor foarte des

    RăspundețiȘtergere
  3. Migdalele sunt preferatele mele. Mănânc o pungă o dată Daca ma pun. Subt tare gustoase, cele de la Sanovita sunt preferatele mele.

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar n-am mai mancat de mult timp migdale. Mi-ai facut pofta. Si noi suntem fani Sanovita. Au produse extraordinare.

    RăspundețiȘtergere
  5. Si noi avem ca brand preferat Sanovita. Am o multime de pungulite cu bunatati de la ei!

    RăspundețiȘtergere
  6. Știu cât de bune sunt migdalele și mai consum și eu din când in când. Tot pe cele crude le aleg și eu

    RăspundețiȘtergere
  7. Mie imim plac enorm migdalele sarate, cele duilci, sasu fulgii nu prea imi plca dar consumate ca atare, crude, aau un gust foarte bun.

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi plac produsele de la sano Vita. Iubesc caju crud de la ei :)

    RăspundețiȘtergere
  9. eu le mananc fara retineri, desi stiu ca nu se recomanda in cantitati mari. ultima data am avut tot de la sano vita si chiar am fost multumita de calitatea lor

    RăspundețiȘtergere
  10. Ooo, ador migdalele crude! Si cand ma gandesc ca odinioara nu le suportam! :)))
    Tot de la SanoVita consum si eu acum si sunt tare incantata de faptul ca sunt singurele nuci care nu ingrasa. :D

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.