miercuri, 14 noiembrie 2018

Esti student sau absolvent? Aplica acum pentru un program work and travel in SUA

Esti student sau absolvent? Aplica acum pentru un program work and travel in SUA

A pătruns și la noi, în ultima vreme, conceptul de working holiday sau program work and travel. La bază, asta înseamnă că ești student sau absolvent și nu ai bani să mergi într-o țară străină pe cont propriu, dar vrei s-o vezi. Atunci apelezi la un program work and travel pentru studenți și aplici pentru țara dorită, unde vei munci o perioadă scurtă, de 3 luni, în vacanță. Astfel, îmbini plăcerea călătoriei cu experiența unică de a cunoaște realitatea unei țări chiar acasă la ea și cu munca, pentru care primești o răsplată în bani. Pe de altă parte, fiind tineri poate că nu este rău să începeți să vă dezvoltați CV-ul și să vă gândiți la modul în care vă puteți îmbunătăți aplicația voastră universitară.

Ce poți face într-un program work and travel?

Cele mai atractive programe sunt acelea de internship (în care faceți un training sau lucrați în domeniul pentru care vă pregătiți la facultate) și câștigați experiență în sectorul de carieră ales, într-o țară străină. Pentru această opțiune cea mai mare atracție se numește Statele Unite ale Americii.

Există și la noi o varietate de programe work and travel pe internship în Statele Unite, pentru absolvenți. Un avantaj ca să fii selectat este să cunoști la nivel mediu limba engleză. Astfel, pe lângă faptul că dă excelent pentru CV-ul tău, o asemenea experiență este de neprețuit, deoarece arată angajamentul de a urmări o anumită carieră. De asemenea, o astfel de alegere arată că ești o persoană activă, care face față unor noi provocări pentru a-ți spori perspectivele. Din fericire, există acum oportunitatea de a munci și de a cunoaște modul de viață american la el acasă, așa că, dacă ăsta e visul vostru, aplicați pentru un astfel de program work and travel sau internship pentru studenți. SUA oferă și bani de plasament, asigurări de bagaje și de sănătate, card ISIC, cartelă SIM cu număr de Statele Unite, ba chiar și un bonus dacă poți convinge un prieten să aplice și el.

Cerințele sunt minime: să ai între 18 și 30 de ani și să fi absolvit Turism, IT, Maketing, Management, Business, Comert, Finante sau Agronomie. Cum spuneam, să știi ceva engleză, și nici măcar nu-ți cere nimeni vreun certificat pentru asta.

Dar ce tot zic eu aici? Vorba multă, sărăcia omului. Intră pe linkul din articol și studiază oportunitățile, vezi ce ți s-ar potrivi și aplică unde-ți place. Cât te invidiez! Ce n-aș da să am eu anii tăi acum și să fi terminat facultatea! Nu aș sta nicio clipă pe gânduri, ca să pot să-mi dau un upgrade profesional direct în State!




Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet Google plus pin











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.