sâmbătă, 5 octombrie 2019

Patria mea esti tu, ep. 34-35 rezumat

Patria mea esti tu, ep. 34-35 rezumat

In birou la Cevdet, un soldat grec găsește o poză cu Azize pe masă și se îngrozește pentru că el este cel care a violat-o pe biata femeie după ce a supraviețuit dintr-o furtună pe mare unde l-a pierdut pe micul Mehmet. Acasă, surorile se gândesc ce le așteaptă, din moment ce tatăl lor le-a promis că le mărită ca să nu mai facă probleme. Generalul, însă, are o întrevedere cu Filipos și stau de vorbă despre haiducii din munți, Cevdet cunoscându-i foarte bine pe unii dintre ei. Iar în scurt timp unul din principalele drumuri spre interiorul Turciei și Ankara este ocupat de greci, iar Cevdet și Hamilton pun la cale un plan să-l deblocheze, pentru că nu există o altă soluție.

Hilal iese într-o seară și merge la conacul unde se află Leon dar îl vede cu o altă fată, grecoaică, mergând la film. Îl urmărește până acolo și se așează în așa fel încât Leon o vede și se preface față de prietena lui că îi este deodată rău determinând-o pe aceasta să plece acasă. După aceea o împacă pe Hilal rămânând cu ea în sala de cinema, spunându-i că tânăra de mai înainte este doar o lucrătoare la poștă de care au nevoie ca să transmită anumite mesaje.

Patria mea esti tu, ep. 34-35 rezumat

Azize este dusă din nou la ferma haiducilor de șeful lor, Caucazianul, este bolnav de stomac, lucru pe care nu-l știe decât o singură persoană. Azize îl îngrijește și își câștigă astfel un loc privilegiat, deși Seher, femeia care a prins-o în Izmir, vrea cu ardoare s-o împuște. Acasă la Cevdet, bunica Hasibe are grijă de copii, dar îi cazează la etaj ca să nu fie descoperiți ușor de vreun grec. Le face de mâncare și îi îngrijește ca pe proprii nepoți. Cevdet nu se răzgândește și, cu toate că Alexis, fiul lui Filipos, o place mult pe Yîldîz, el o obligă să se mărite cu Yakup pe neașteptate. Dar acest lucru se înfăptuiește pentru că Yakup este în pericol să fie descoperit și omorât, și atunci statutul de ginere al generalului Cevdet l-ar apăra. Yakup stă acum în aceeași cameră cu soția lui, deși îi spune lui Cevdet că nu va consuma această căsătorie, și că el nu s-a gândit să se însoare cât ține războiul, dar apreciază avantajele pe care le va avea. A doua seară de la cununie, Alexis îi dăruiește un set de bijuterii lui Yildiz, iar ea îl primește, deși îi spune că este măritată.

Acum și Hilal se întreabă oare cu ce străin o va mărita tatăl ei și discută acest lucru cu amicii ei muzicanți. Unul dintre ei se hotărăște s-o ceară de la Cevdet, ca să nu fie măritată cu cine știe cine. Leon este de față când Mehmet își formulează cererea, și vrea să reacționeze, dar se stăpânește. Până la urmă ea se răzgândește și îl roagă pe Mehmet să nu se supere că nu poate face acest pas. Între timp, Leon este la cârciumă și bea pahar după pahar. Însă după ce Hilal pleacă, un tânăr o răpește...

Patria mea esti tu, ep. 34-35 rezumat

Cevdet descoperă un mesaj cifrat într-o biblie pe care i-o cere lui Filipos drept amintire. Generalul bănuiește că Filipos este implicat în toate eșecurile turcilor de a se organiza mai bine și vrea să vadă cum ar putea să-i dejoace planurile. Astfel, îl roagă pe Spiros, care era priceput la coduri, să dezlege înțelesul acelui mesaj.

Drept urmare Cevdet reușește să înțeleagă că Filipos a infiltrat un om în rândurile haiducilor (erau mai multe bande în munți) ca să-i dezbine și să-i facă să se certe, slăbindu-le puterea. După ce trădătorul este deconspirat, bandele de haiduci înțeleg că trebuie să se unească pentru a ține piept dușmanului. Însă Filipos se pregătește și mai bine și infiltrează un om chiar în apropierea Caucazianului. Dar face greșeala să-i informeze pe Hamilton și ulterior pe Cevdet. De altfel, Yakup află de la Charles și îl împiedică pe general să discute cu Caucazianul în pădure, tocmai ca să i se raporteze lui Filipos acest fapt.

Patria mea esti tu, ep. 34-35 rezumat

Leon și Mehmet ajung acasă la Hasibe și află că Hilal lipsește și trag imediat concluzia că este răpită, mai ales că găsesc un bilet la ușă. Cevdet se duce la Filipos să-i spună ce s-a întâmplat, dar Filipos are de gând să execute niște civili în schimbul lui Hilal, iar acum Cevdet și Leon, împreună cu Hamilton trebuie să facă ceva ca acest masacru să nu se producă. Dar nu ei vor putea acționa, ci Mehmet și muzicanții se apucă să răpească civili greci pe care îl leagă și îi bagă într-o încăpere. Unui bătrân îi dă drumul să-i spună lui Filipos că pentru orice turc spânzurat, ei vor ucide un grec.

Cevdet nu mai raționează bine și se duce în pădure să-și recupereze fata, deși în seara precedentă fusese în baraca unei căpetenii ale haiducilor, dar nu găsise nimic acolo decât o bucățică de metal, pare-se dintr-un fel de broșă. În pădure el se află foarte aproape de Hilal, care este ținută de răpitorul ei, dar mai mulți soldați greci apar și spun că este o capcană menită să-l ucidă pe Cevdet. La fermă se află de la o vreme, Tevfik, (de nerecunoscut, aș zice!) care o vede pe Azize și se duce să discute în baraca lui cu ea, dar femeia îl recunoaște și-l amenință cu un pistol descărcat. Tevfik îi spune că nu mai este același om care era cândva, că acum luptă pentru țara lui. Când află ce a pățit Azize și că bebelușul ei este mort, jură să-i ucidă pe cei care au făcut asta. Azize îl avertizează că nu-l crede, dar apare cineva în baracă și o cheamă la Caucazian să-l îngrijească.

Patria mea esti tu, ep. 34-35 rezumat

Hilal este cu Kerim, fratele lui Seher, răpitorul ei. Când aude de la băiat că Filipos ucide oameni nevinovați în Izmir și turcii vor să riposteze cu aceeași monedă, se decide să scrie iarăși ca Halit Ikbal ca să-i convingă pe turci că nu aceasta este soluția. Leon vede foaia și înțelege că Hilal este bine, apoi îi dezvăluie și lui Cevdet cine-i fiică-sa. Cevdet, după ce-și revine din uimire, se uită la greșelile de ortografie, fiind sigur ca fata a transmis un mesaj, și descoperă că Hilal a codificat locația unde se află. Leon se duce acolo, dar în același timp vin și niște soldați greci iar el nu m,ai poate face nimic. Hilal îl convinge pe Kerim să fugă și acesta o duce la fermă, cu ochii legați. Acolo Azize o vede și o mângâie prin somn. Tevfik promite să-i salveze fata, dar nu poate pentru că imediat stârnește bănuieli când șefii bandei văd că el se interesează de Hilal.

Patria mea esti tu, ep. 34-35 rezumat

Cevdet reușește să-l convingă pe Filipos să facă un schimb de arme pentru Hilal, și zice că astfel vor afla drumul către ascunzătoarea bandiților. Filipos acceptă. Însă bandiții îi întind o cursă lui Cevdet și doar iau armele, fără s-o fi adus pe Hilal la schimb. Cevdet se lasă prins de o căpetenie și îi spune că pe el îl interesează doar fata lui. Acesta se încrede în general, îl leagă la ochi și îl aduce la fermă, apoi ar urma ca Cevdet să plece însoțit tot de un bandit la Izmir. Însă Filipos a pus un explozibil într-una din lăzile cu arme și acum bandiții sunt foarte furioși că grecul i-a păcălit și vor s-o împuște pe Hilal. Cevdet se strecoară până la hambarul unde este ținută fata, dar și bandiții ies cu pistoalele deschizând ușa să tragă în ea...


Acest rezumat se referă la durata unui episod turcesc, de cca 130 de minute fără reclame.

a fost: Patria mea esti tu, ep. 33 tr                                     urmează: Patria mea esti tu, ep. 36 tr

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial vă rog accesați pagina Rezumate seriale.


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.