marți, 13 martie 2018

Foloasele nebanuite ale mierii

Foloasele nebanuite ale mierii


Fiecare avem în casă miere de albine. Sau dacă nu chiar fiecare, majoritatea dintre noi, bănuiesc. Pentru că mierea este mai bună decât zahărul, mai sănătoasă, fiind un produs natural, neprocesat (sau, cel puțin așa ar trebui să fie). Mierea este primul îndulcitor folosit de omenire cu mult înaintea zahărului și în principiu, e un amestec de zaharuri, enzime, vitamine, minerale și aminoacizi cu proprietăți antifungice, antibacteriene și antioxidante. Dar mierea nu este folosită doar ca aliment. Ea are multe și nebănuite alte întrebuințări.

În cosmetică, mierea este întrebuințată ca atare, acasă, sau în produsele comercializate de către diverși producători, pentru că este un foarte bun hidratant al pielii, redând elasticitatea acesteia.


  • Dacă vrei să-ți aplici o mască hrănitoare, foarte rapid, unge-te cu miere pe fața demachiată, las-o timp de 15-20 de minute apoi îndepărtează cu apă caldă. Atât de simplu!


Foloasele nebanuite ale mieriiPielea scalpului și părul beneficiază și ele de pe urma mierii, pentru că face firul de păr mai sănătos, mai suplu, iar pielea capului este protejată de agenții agresivi din șampoane. Cine are vreo formă de dermatită, să încerce să folosească și tratamentul cu miere, se pare că va scăpa de probleme datorită proprietăților acesteia.


  • Înainte de șamponare, la spălat, faceți un amestec de miere și ulei de măsline în proporția de 2 la 1 și masați bine pielea capului, apoi ungeți părul în întregime cu acest amestec. Acoperiți-vă creștetul cu un prosop și lăsați 30 de minute să acționeze. Apoi vă spălați pe cap așa cum faceți în mod obișnuit.


  • Iar dacă vreți să beneficiați de o piele mătăsoasă peste tot, puneți câteva linguri de miere în apa din cadă când faceți baie. Veți avea parte de o senzație minunată de răsfăț, de arome subtile și de beneficiile mierii care vă va desfăta în mod delicat pielea.


Ca medicament, de asemenea mierea este folosită în diverse afecțiuni, nu doar pentru a îndulci ceaiul fierbinte când avem gripă.


  • De exemplu, dacă aveți un herpes, aplicați miere pe locul afectat. 


Foloasele nebanuite ale mieriiPrin proprietățile ei antibacteriene și prin calitatea mierii de a vindeca o rană, veți scăpa de pustulele herpetice mai repede decât cu medicamentele clasice. Tot mierea este folosită ca un adjuvant important împotriva tusei, sau a aftelor bucale, ori ale altor afecțiuni ale mucoasei bucale și faringiene. Împotriva deranjamentelor intestinale și a paraziților mierea poate face minuni.


  • La nevoie, faceți un amestec din părți egale de apă, oțet și miere și veți scăpa de paraziți sau de o enterocolită rebelă.


Așadar, mierea poate fi chiar un fel de panaceu universal. De aceea întotdeauna am în casă cel puțin un borcan de miere de tei, considerată printre cele mai valoroase sortimente, de salcâm, ori polifloră. Zilele acestea am participat prin bunăvoința Brander la campania de testare a mierii Roua Florilor de la Apidava, și am primit alături de borcanul cu miere de tei - foarte consistentă, dulce și parfumată - și catalogul de produse Apidava, din care bineînțeles că nu lipsesc cosmeticele cu lăptișor de matcă și alte produse apicole. Îmi pare rău că nu pot participa la Sărbătoarea Mierii de la Blaj, pe 24 și 25 martie, pentru că precis acolo vor avea expuse la vânzare multe produse apicole autentice, cu reduceri de preț, așa cum se întâmplă la orice târg. Dar nu-i bai. Pot să comand oricând produsele Apidava de pe site.


Foloasele nebanuite ale mierii

Voi ați folosit vreodată mierea sau celelalte produse Apidava? Dacă da, cum vi s-au părut?



Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!











6 comentarii:

  1. Si eu sunt consumatoare de miere. Incerc sa inlocuiesc mereu zaharul cu mierea, e mult mai buna.

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place ca ai reusit sa aduci ceva nou în acest articol!

    RăspundețiȘtergere
  3. O ador! Pregatesc si eu un articol nou nout despre acest subiect

    RăspundețiȘtergere
  4. Mierea este benefică în toate formele ei. Știai că suntem cel mai mare producător de miere din Europa, dar cel mai mic consumator ? Sper că articolul tău să fie văzut de cât mai multe persoane

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie nu prea imi place mierea decat in mastile de fata.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu am.incercat aceasta miere, dar o voi incerca!

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.