joi, 13 septembrie 2018

Casa cu etaj - cum alegi scara interioara cu balustrada



Atunci când aveți o casă cu etaj, scara interioară este o parte vitală a casei care ajută proprietarii să intre în zonele superioare și este un element-cheie în designul și decorul general al casei dvs. Acesta servește ca o cale de legătură de la un etaj la altul, de obicei într-un dormitor sau poate un mezanin. Dar, în afară de scopul strict funcțional al unei scări, acesta oferă de asemenea un element de design puternic pentru întreaga casă și trebuie să fiți atent atunci când alegeți tipul de scară pe care vreți să-l construiți, deoarece este relativ dificil și scump de făcut.

Luarea deciziei de a alege sau a proiecta noua scară implică unele criterii obligatorii, și anume:


Casa cu etaj - cum alegi scara interioara cu balustrada

Spaţiul


Când adăugați o astfel de structură în casa dvs. trebuie să luați în considerare spațiul cu care lucrați. Cât spațiu trebuie ca să construiți scara interioară? Fiți pregătit să lucrați cu ceea ce aveți sau să fiți gata să vă extindeți casa pentru a putea construi scara dorită. De exemplu, specialiștii recomandă scările în spirală, în special în casele mari, spațioase, cu camere înalte și largi.

Stilul designului interior al casei dvs.


Gândiți-vă la aspectul general al casei dvs. Puteți alege o scară de bază care se va potrivi în orice tip de decor. Dar dacă aveți o casă în stil contemporan, optați pentru o scară din metal cu balustrade din sticlă securizată. Sau poate vreți o scară mai elaborată, împodobită cu picturi și mulaje? Opțiunile sunt infinite.

Bugetul


Acesta este un lucru care trebuie luat în considerare poate chiar mai înainte de orice. Construirea unei scări nu este un lucru ieftin de făcut, deci trebuie să fiți sigur că sunteți într-adevăr pregătit să vă amenajați casa așa cum doriți. Dacă bugetul dv. este relativ limitat, începeți cu o structură simplă care poate fi modificată și îmbunătățită pe parcurs.

Siguranța


Trebuie să țineți cont și de cine va folosi această scară. Dacă locuiți cu persoane în vârstă sau copii, asigurați-vă că includeți balustrade, pentru deplina siguranță a acestora. Apoi, evitați orice fel de suprafață alunecoasă, folosind materiale de construcție finisate mat, ori adăugând un covor special pe treptele scării dv.

sursă foto - pixabay.com


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet Google plus pin










5 comentarii:

  1. Cred ca e importanta siguranta in alegere dar cred ca conteaza foarte mult si modelul, sa se potriveasca cu interiorul.

    RăspundețiȘtergere
  2. E important ca treptele sa nu fie foarte abrupte si nu prea inguste pentru a se putea urca si cobori in siguranta. Balustrada trebuie sa fie solida si rezistenta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-ar plăcea să am o scară interioară în casă!! Foarte faine sfaturile! 😘

    RăspundețiȘtergere
  4. In primul rand eu as avea in calcul siguranta. Toate aspectele mentionate de tine sunt importante, dar asta ar fi primul pe lista mea.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cat mi-as dori si eu o astfel de casa. Am cateva idei de vile in cap si ar fi frumos sa se concretizeze

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.