marți, 27 august 2019

Mireasa din Istanbul ultimele episoade, 84-87 rezumat

Mireasa din Istanbul ultimele episoade, 84-87 rezumat

Acum cu toții se gândesc că poate Esma a plecat la una din casele de sănătate ale fundației și vor încerca prin toate mijloacele s-o convingă să revină acasă. Sureyya cu Ipek și copiii lor vin zilnic la azil și se distrează în curte, Faruk, Osman și Fikret o vizitează mereu și îi aduc cadouri și flori, dar Garip i-a trimis actele de divorț apoi s-a mutat și el la azil, flirtând cu una dintre femeile de acolo. Esma devine geloasă, mai ales când, la o petrecere de bun venit în acel lăcaș, organizată bineînțeles de Senem, Garip îi dă atenție doar acelei femei. După petrecerea terminată brusc, se hotărăște și revine la conac.

Adem face tot posibilul să se împace cu Guneș, care îi explică faptul că alături de ea nu poate avea o familie mare, pentru că ea nu poate avea copii. Adem reușește să se împace când o aduce la un orfelinat, propunându-i astfel să adopte împreună un copil. Dilara încearcă să-i explice lui Guneș că ar fi bine ca Umut să fie crescut de ambele cupluri, ea, Mert, Adem și Guneș. Astfel, tensiunile dintre cele două femei dispar.

A doua zi este ziua mamei și la conac se organizează un grătar cu toată familia lărgită. Cu toții sunt fericiți, Emir a venit acasă, spre surpriza Dilarei, însă Garip nu se simte bine, deși nu se plânge nimănui. În toiul distacției, Garip pleacă în casă cu intenția de a se odihni, masându-și zona inimii. Se așează în pat și... pleacă lin spre stele. Garip cel tânăr, ca și cum ar fi sufletul lui, se desprinde din trupul inert rămas pe pat și trece prin curte zâmbind, apoi pleacă, sub formă de umbră, pe drumul lui...

Mireasa din Istanbul ultimele episoade, 84-87 rezumat

Petrecerea de afară continuă. La un moment dat Esma se duce în cameră și vorbește către Garip fără să-și dea seama că a murit, până când încearcă să-l trezească și vede că nu mai mișcă. Se întinde în pat lângă el, cu mintea rătăcind printre amintiri. Nazif descoperă ce s-a întâmplat și alertează familia.

Faruk o anunță pe Siren despre decesul lui Garip, iar ea, fiind întâmplător în Istanbul, vine la înmormântare, însă decide să n-o anunțe acum pe Burcu pentru că este însărcinată și sunt probleme. Esma nu-și revine. Ea îl vede mereu pe Garip și stă de vorbă cu el, crezând că înmormântarea la care a participat a fost a unei rude de-a lui Nurgul.

Zilele trec și Esma nu își revine. Siren apare ca din senin la masă în timp ce Esma este la plimbare cu Garip, zice ea, urmată de Sureyya care o supraveghează. Siren pomenește despre averea lăsată moștenire de Garip și despre faptul că el este mort tocmai când Esma intra în hol. Bătrâna face o criză de isterie auzind că Garip este mort și sare pe Siren s-o păruiască. Totul se termină cu bine și Esma e trimisă la spital unde medicul decide să stea măcar câteva zile pentru o evaluare completă.

Mireasa din Istanbul ultimele episoade, 84-87 rezumat

Guneș se hotărăște să adopte una din fetițele întâlnite la orfelinat și merge cu Adem să ceară informații, dar află că părinții trebuie să fie căsătoriți. Pe loc, Adem acceptă să se căsătorească cu ea. Deși nu au martori, la oficierea căsătoriei apare Fikret cu Ipek, pentru că Fikret a văzut în mașina anterior folosită de Adem o carte de vizită cu ce acte sunt necesare căsătoriei.

Sureyya are mereu grijă de Esma la spital. Acum Esma știe adevărul, dar mereu cade în uitare iar când își amintește că Garip a murit, devine agitată și-și dorește să moară. Într-unul din aceste accese de disperare, o roagă cu lacrimi în ochi pe Sureyya s-o omoare, pentru că ea nu mai are nicio rațiune de a trăi. Sureyya este foarte tulburată de acestă rugăminte și o lasă pe Nurgul în locul ei, la spital.

Boranii află de la Fikret despre căsătoria lui Adem și îl felicită telefonic. Guneș decide să meargă la Dilara împreună cu soțul ei ca să-i spună personal vestea, dar Dilara este uimită de ceea ce aude și nu știe cum să reacționeze, pentru că ea sperase în continuare că se va împăca cu Adem de dragul lui Umut. Acum, are lacrimi în ochi și merge la bucătărie să facă niște cafele, ca să-și mascheze tristețea.

Mireasa din Istanbul ultimele episoade, 84-87 rezumat

Esma este externată după o vreme, dar odată revenită acasă, îl vede iarăși pe Garip și începe să retrăiască amintirile cu ei doi când erau tineri. Medicul recomandă să se îndepărteze oglinzile din casă, pentru că ea ar putea avea un șoc să se vadă bătrână. Cu toții o văd că vorbește singură sau că pleacă prin pădurea din împrejurimi și face piruete cu mâinile ridicate, ca și cum n-ar fi singură. Sureyya, care n-a spus nimănui despre dorința soacrei ei, contactează o firmă de securitate care să pună camere video de supraveghere  peste tot, gândindu-se că Esma va încerca la un moment dat un gest disperat.

Pe zi ce trece, Esma se afundă în uitare, și chiar revine la o perioadă când avea doar doi băieți, numind-o pe Gulistan, Kîymet, și pe Fikret, Șahap. Într-o zi i se pare că e casa plină de ciudați și vrea să se vadă în oglindă, dar toate sunt duse la subsol. Esma găsește o cutie cu fundul metalic și se sperie când se vede în reflecție, crezând că e o altă femeie în camera ei.

Guneș și Adem primesc vizita unora de la înfieri și aud că procesul de adopție va dura un an. Ei vor să grăbească acest proces, dar nu cunosc cum au evaluat cei doi oficiali răspunsurile la întrebările puse. A doua zi, Boranii fac o masă pentru ei și o aduc și pe Esma, ca să n-o lase singură acasă, dar bătrâna nu recunoaște pe nimeni și stă stingheră ca și cum ar participa la aniversarea unor străini. De altfel, pe Fikret, Osman și Akif îi crede miniștri și parlamentari veniți în vizită la tatăl ei, adică la Faruk.

Cei de la adopții revin la Adem și la Guneș acasă cu fetița Sude, ca să vadă cum se comportă împreună și dacă se plac. Guneș trimite un mesaj cuiva de la birou care le aduce imediat o păpușă bebeluș, așa cum a dorit Sude. Întrevederea pare să fi fost una de bun augur pentru ea și Adem.

Dimineață, Esma cere micul dejun în grădina de vară, pentru ca apoi să plece să se vadă cu Garip. Sureyya, despre care crede că este mama ei, se duce să-i aducă din casă o anumită agrafă de păr, dar natura îi dă niște semne. Agrafa se rupe și cade, iar perdelele flutură în adierea unui vânt iscat din senin. Sureyya coboară grăbită, însă Esma a murit în fotoliul din grădina de vară... acum sufletul ei și al lui Garip s-au întâlnit și își continuă drumul unul alături de celălalt. Pentru o clipă, viața din Bursa stă pe loc. La un megafon se anunță moartea Esmei Boran, și zeci de oameni o însoțesc pe ultimul său drum.

Mireasa din Istanbul ultimele episoade, 84-87 rezumat

După 6 ani... Nazif are două fete, din care pe una a botezat-o Esma, așa cum și-a dorit. Emir este un tânăr chipeș și prieten cu Arya, fata lui Mert, urmând să studieze la Londra și să devină regizor de film. Sureyya dă concerte de caritate pentru copiii sărmani în săli pline, Osman scrie cărți de succes, Fikret și Adem se ocupă și de fundație și sprijină orfelinatele sponsorizând o școală. Faruk o învață pe Yaz să gătească la bucătăria conacului, Cihan, băiatul lui Akif, va deveni pianist. Mert o cere de soție pe Dilara cu ajutorul Aryei, iar Sude este îndrăgostită de un coleg de școală și Umut o pârăște lui taică-său. Viața merge mai departe.

Serialul Mireasa din Istanbul se încheie cu sărbătorirea aniversării Sureyyei, care împlinește 40 de ani. Esma, de dincolo de mormânt le face tuturor o surpriză pregătită cu mai multă vreme în urmă, prin intermediul unei prietene. Scena finală adună laolaltă toată echipa de filmare care dansează în curtea conacului Boran.

Acest rezumat se referă la durata unui episod turcesc, de cca 130 de minute fără reclame.

a fost: Mireasa din Istanbul, ep. 82-83 tr 

  * SFÂRȘITUL   SERIALULUI * 

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Rezumate seriale.


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin












4 comentarii:

  1. totusi nu inteleg episodul cand Yaz s-a dus la psiholoaga si a zis ca mama ei a omorat-o pe Esma

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu n-am inteles, dar banuiesc ca la inceputul sezonului 3 scenaristii aveau altceva in minte. Si cand este injunghiat Adem si pe masa de operatie face stop cardiac, il vedem in acea scena ca dintr-un viitor, in alta dimensiune, cu Dilara, nu cu Gunes.

      Ștergere
  2. Fiind vorba de un serial cu foarte multe repere psihologice, chiar foarte bine realizate, bănuiesc, că în primul rând s-a dorit să se demonstreze că lucrurile pe care uneori ni le închipuim, nu sunt conforme cu realitatea. Că un sâmbure de adevăr există, dar percepția fiecăruia este influențată de trăirile și experiențele pe care le-a avut. Yaz la început la psiholog spunea că mama ei nu era femeia pe care toți și-o închipuiau că este. Și avea dreptate. Sureya trecuse prin multiple traume și probabil a trebuit să ascundă multe dureri, fata ei interpretând aceste gesturi ca indiferență față de ea. Fapt ce la rândul ei a traumatizat-o. Filmul este extraordinar de bine construit și explicat psihologic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil ati studiat mai mult serialul si fiecare scena in parte. Mie nu mi se pare ca Yaz avea de unde să știe despre faptul că Esma i-a cerut Sureyyei s-o omoare, de vreme ce Sureyya nu a destăinuit acest lucru nimănui. In rest, adevarat, fiecare judeca pe cineva apropiat in functie de trairile vizavi de acea persoana. Si eu am cunoscut extrem de indeaproape o persoana care era lapte, miere și zâmbet in societate si zbir in casa. Este verosimil...

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.