marți, 1 octombrie 2019

Lacrimi la Marea Neagra, ep. 23-24 rezumat

Lacrimi la Marea Neagra, ep. 23-24 rezumat

Episodul 23 din Lacrimi la Marea Neagră începe cu o situație enigmatică: Mustafa și Tahir, alergă separat pentru a o salva pe Asiye răpită de Vedat, în timp ce el o pune pe biata femeie într-o ladă de lemn. Frații Kaleli se vor confrunta curând cu un alt joc al lui Vedat: casa în care se află pentru a o lua de acolo pe Asiye, este aparent goală, dar e plină de camere video și vocea lui Vedat se aude spunându-i lui Mustafa că are doar o singură cale de a-și salva soția și fiul nenăscut: o viață pentru o viață. Cum se ajunge în acest moment când am văzut-o pe Asiye, la casa Kaleli fiind însărcinată și vorbind cu doi străini care cereau indicații? Vom detalia în cele ce urmează.

Tahir, Nefes și micul Yigit merg pe drumul spre casă. Când se apropie de poarta din față, străinii, care ceva mai devreme veniseră s-o întrebe pe Asiye ceva (dar ea era singură acasă și ei știau acest lucru) se depărtează repede. Ei ajung într-una din cele două mașini parcate, iar Vedat, aflat în a doua mașină, le ordonă să plece imediat. Tahir este bănuitor, dar nu face altceva decât să închidă poarta pentru că nu-și dă seama ce s-a întâmplat. În acest timp, Fikret, personajul misterios, prietenul lui Vedat, se află din nou în vizită la Mustafa la biroul de pe malul mării. Pare să fie interesat să cumpere nisip, dar nu încheie nicio afacere. Înainte de a pleca, Fikret întreabă despre un portret de familie din spatele biroului lui Mustafa. Acesta îi răspunde că bărbații din imagine sunt tatăl său și unchiul său, „Tahir Nebunul”, unchi care a murit de tânăr la Instanbul, pierzând-o pe femeia pe care o iubea.

Nefes este agitată pentru că simte că Vedat nu a murit. Tahir încearcă să o liniștească, dar instinctele ei sunt prea acute. Apoi o vizitează pe avocata Esma doar pentru a afla că rezultatele ADN pentru Ceylan nu au ajuns. Ali este acolo, în birou, se pare că este foarte atras de Esma. După vizită, Nefes merge acasă la Nazar s-o vadă pe Mercan în timp ce Tahir pleacă la biroul Kaleli pentru a-și vedea fratele. Nefes nu este binevenită acasă la Dagdevireni, fiind alungată de Turkan, în timp ce Vedat este întâmpinat de Cemil, care îl bagă într-un dormitor ca să nu fie văzut de Nefes.

Lacrimi la Marea Neagra, ep. 23-24 rezumat

Yigit, care va merge în curând la școală, este pregătit pentru ritualul de circumcizie, așa că încep pregătirile. Întrucât acest obicei este un eveniment important al familiei, toată lumea participă la decorarea casei, invitarea prietenilor, cumpărarea cadourilor, pregătirea mâncării, angajarea muzicienilor și interpretarea dansurilor tradiționale. Nefes și Tahir îl iau pe Yigit pentru a-și alege costumul alb pentru această zi specială. Yigit nu prea înțelege de ce se pregătește așa și de ce Mustafa va fi ajutorul lui.

Cemil, enervat de faptul că Vedat amână prea mult, după părerea lui, acțiunea de distrugere a familiei Kaleli, decide să aibă grijă de Murat el însuși. Îl păcălește pe Murat să vină la fântână pentru a se întâlni cu Nazar, dar el așteaptă acolo cu o bâtă în mână. Îl bate pe Murat, până când Turkan intervine de milă. Bietul Murat suferă pentru dragostea lui, dar nu va renunța, chiar și atunci când Mustafa îi poruncește să se oprească. Deoarece refuză să meargă acasă bătut și murdar, o sună pe Berrak să-i aducă haine curate. Berrak îl ajută pe Murat, aducându-i haine și medicamente și rămânând cu el peste noapte pe barcă să-l îngrijească.

A doua zi dimineața Tahir cu Nefes și Yigit merg să cumpere costumul ceremoniei de circumcizie a lui Yigit, iar Mustafa o duce pe Asiye la doctor pentru a vedea fătul la ecograf. În acea seară, sărbătoarea începe cu rugăciune și cântece, în timp ce Yigit se retrage pe patul său special din curte, înconjurat de bărbați. Femeile sunt în casă, în timpul ceremoniei vocale, dar nu sunt martorele acesteia. După aceea, femeile care se aflau în casă se alătură bărbaților, mâncarea este pusă pe mese și începe muzica. Tahir și Mustafa interpretează un dans tradițional cu cuțite, spre deliciul tuturor. Vedat urmărește totul de la o anumită distanță, plin de ciudă.

Lacrimi la Marea Neagra, ep. 23-24 rezumat

Când seara se încheie și oaspeții au plecat, Mustafa primește un apel de la un număr neidentificat. Apelantul spune că este poliția și că nava lui Mustafa au luat foc. Bărbații aleargă spre țărmul mării, lăsând femeile acasă și, așa cum era de așteptat, Vedat a planificat acest lucru, pentru că nu a suportat ca această ceremonie a fiului său să îi fie furată. Pe de altă parte, femeile rămân singure și astfel oamenii lui pot să o răpească pe Asiye. Kaleli ajung la malul mării și, din moment ce nu există niciun foc pe navă, Tahir își dă seama că acesta a fost un joc pentru a-i scoate din casă.

Asiye este o luptătoare și chiar în aceste circumstanțe groaznice, nu încetează să amenințe. Când Vedat ridică capota de la portbagaj și ea își poate vedea atacatorul, începe să țipe la el. După ce Vedat spune că, odată ce Nefes îi va fi înapoiată, o va elibera, Asiye îl enervează repetând isteric că „Nefes este soția lui Tahir”. De ciudă, Vedat o sedează, apoi îl sună pe Mustafa și îi spune că îi va dezvălui locația unde se află Asiye după ce Mustafa va merge la poliție și va face să dispară videoclipul cu mărturisirea crimei.

Ce va aduce următorul episod? Cine este acest Fikret misterios care îl ajută pe Vedat? Este legat cumva de unchiul „Tahir Nebunul” care a murit la Istanbul? Ce înseamnă când Vedat când îi spune lui Mustafa cum o poate salva pe Asiye? De ce Nefes părăsește siguranța casei când toată lumea doarme? Ce s-a întâmplat cu Tahir? Toate acestea le vom desluși în cele ce urmează.

În deschiderea episodului 24 din serialul Lacrimi la Marea Neagră îl vedem pe Mustafa urlând de durere sufletească și de neputință, trăgând cu pistolul înspre pieptul lui Tahir. Cauza suferinței sale este dublă: Vedat îi cere să-l împuște pe Tahir în schimbul soției sale însărcinate, iar cei doi nu reușiseră să afle unde este ascunsă Asiye. Moartea lui Tahir va garanta revenirea în siguranță a lui Asiye. Tahir îi spune lui Mustafa că trebuie să-l împuște pentru că soția sa însărcinată este mai importantă. Mustafa, disperat, trage.

Lacrimi la Marea Neagra, ep. 23-24 rezumat

Vedat și Nefes urmăresc momentul dramatic pe ecranul casei lui Vedat. Nefes scoate o armă din poșetă pentru a-l ucide pe Vedat, dar el începe să-i vorbească despre scopul planului său: vrea ca Mustafa să sufere pentru pierderea soției sale, așa cum el, Vedat, a suferit; vrea ca Tahir să fie șters de pe fața pământului, astfel încât Nefes să nu aibă o casă, deoarece, odată ce Tahir a dispărut, familia Kaleli nu ar avea niciun motiv să o protejeze; dar dacă îl omoară, ea va merge la închisoare și Yigit va rămâne orfan.

Când Vedat se oprește, Nefes îi spune ce a fost evident de la început, că nu-l iubește și că este un psihopat. Ea aproape că își pierde șansa de a-l împușca atunci când el se îndepărtează de ea, dar își revine și trage spre cap. Vedat cade sângerând din tâmplă. Imediat intră pe ușă oamenii lui Vedat și prietenul său, gangsterul Fikret, cu gorilele sale.

Între timp, unul dintre oamenii lui Vedat se apropie de Mustafa și îi pune telefonul la ureche. Vocea (este o înregistrare dar Mustafa nu are de unde să știe) îi spune acum că știe ce simte când pierde o soție, că și-a împușcat fratele degeaba, deoarece Asiye este drogată și peste puțin timp drogul va fi mortal și că ea se află în lada din spatele lui. Apoi bărbatul îl împușcă pe Mustafa în picior. Vedat spune că Asiye va muri dacă nu o va duce la spital, dar că nu o poate duce cu piciorul rănit și că nu are mașină (în acel moment individul trage către cauciucurile mașinilor parcate afară). Apoi bărbatul ia telefonul mobil al lui Mustafa în timp ce vocea lui Vedat spune: „Și fără telefon, nu puteți apela la ajutor”.

Ali s-a dus la secția de poliție pentru a-i spune comisarului Mithat că Nefes i-a furat arma ca să-l omoare pe Vedat. Amândoi pleacă spre vila de pe vârful muntelui, dar, când ajung, găsesc casa goală, podeaua se vede că a fost curățată de sânge, doar un glonț este prins în perete. La etaj o găsesc pe Nefes legată și sedată pe pat.

 Mustafa deschide lada pentru a o găsi pe Asiye inconștientă. Apoi îl verifică pe Tahir pentru că nu vede nicio picătură de sânge, dar acesta este în viață, deoarece Tahir și-a pus o vestă anti-glonț la insistența lui Ali, înainte să vină acolo. Tahir o ridică pe Asiye și, deoarece cauciucurile mașinilor lor au fost împușcate, ei coboră pe jos muntele, cu Asiye în brațe și cu Mustafa șchiopătând. Când ajung la drum, dau de un camion care îi duce la spital.

Vedat nu a murit, dar este rănit la cap, iar prietenul său, Fikret, a curățat podeaua și l-a dus pe Vedat într-un apartament unde un medic îi tratează rana.
Asiye este controlată, i se fac toate analizele posibile și este declarată sănătoasă și copilul nevătămat, așa că familia o ia acasă. Tahir și Nefes se reîntâlnesc și se ceartă pe tema pistolului lui Ali și a împușcării lui Vedat; după ceva timp, îl iau pe Yigit și se întorc acasă unde Saniye din nou se enervează și continuă să-și exprime cu duritate dezacordul față de Nefes. În acest timp, Fikret vizitează mormântul unei femei pe nume Sakine.

În grădina casei, Osman, Esma, Ali și Mithat discută despre răpire în timp ce Asiye se odihnește în dormitorul de la etaj. Asiye îi spune lui Nefes că Mustafa nu l-a reclamat pe Vedat când a vorbit cu poliția și se teme că Mustafa îl va ucide pe Vedat, va merge la închisoare sau va muri singur. Nefes stă de vorbă cu Tahir și îi dezvăluie bănuielile sale că Mustafa are niște planuri. Murat și Fatih ajung după ce au dus mașinile la atelier ca să le pună cauciucuri noi.

Vedat vine și aduce flori lui Asiye transmițând condoleanțe familiei pentru moartea lui Tahir. Dar imediat află că planul său a eșuat. Mustafa îl amenință pe Vedat cu pistolul, dar Asiye și familia îl opresc să-l împuște. Acum, Vedat amenință că va depune acuzații împotriva lui Nefes pentru tentativă de omor. Înainte de a pleca, se preface că o sună pe Nazar doar pentru a-l supăra pe Murat. La întoarcere spre casă, Tahir îl vede pe Vedat și din nou se amenință reciproc fără să se omoare.

Cemil îi spune soției sale să o pregătească pe Nazar pentru că Vedat vine s-o ia acasă, deși Nazar nu vrea să meargă cu el, însă Vedat o amenință fizic. El spune că este capabil de multe lucruri, inclusiv sugerând că Murat este prea tânăr pentru a muri.

Lacrimi la Marea Neagra, ep. 23-24 rezumat

Tahir, Nefes și Yigit părăsesc casa Kaleli acasă pentru că mama Saniye nu va înceta să se plângă de Nefes și de toate necazurile pe care le-a provocat. Seara ajung la casa din vale. Vedat o încuie pe Nazar într-un dormitor de la etaj, coboară la parter și pune un disc cu muzică de Vivaldi apoi revine să o bată pe Nazar cu cureaua. A doua zi dimineața, Turkan, vine să-i aducă telefonul mobil pe care l-a lăsat acasă, dar Vedat îi spune că Nazar nu este acolo, că a plecat la cumpărături. Turkan simte că ceva nu este în regulă, deoarece este prea devreme pentru cumpărături.

Mustafa merge la casa din vale pentru a vorbi cu Tahir și Nefes să se întoarcă acasă, dacă nu în seara aceea, măcar pentru un mic dejun în familie, a doua zi dimineață. Promite să facă o mâncare cu brânză (kuymak, un fel de mămăligă cu brânză) pe care toată lumea o iubește. După micul dejun de a doua zi dimineață, Mustafa pleacă la muncă, dar Tahir este suspicios. El îi trimite pe Murat și Fatih să-l urmărească pe Mustafa, dar cu toate acestea el reușește să plece. Când Tahir vine la birou, Mustafa este plecat, și atunci se duce la Mithat pentru a-i spune că fratele său are ceva de gând. Mithat îi spune să nu se îngrijoreze, deoarece poliția a pus un dispozitiv de urmărire pe mobilul acestuia, astfel încât să știe mereu unde se află.

Mustafa îl sună pe Vedat și îl invită la un restaurant să stea de vorbă. Vedat este de acord, dar când ajunge, Mustafa nu este venit. Chelnerul spune că s-a dus la toaletă. Vedat așteaptă un timp, dar apoi se duce la toaletă să-l caute. Când împinge o ușă a unei cabine, Mustafa este acolo cu pistolul îndreptat spre el. Vedat este obligat să părăsească restaurantul sub amenințare. Când ajung la mașină, Mustafa îl bagă în portbagaj.

Ne rămâne să ne întrebăm ce va face Mustafa cu Vedat. Va interveni Tahir cu planurile sale? Dar Nazar? Vor ajunge părinții ei să o vadă sau Vedat o va ține ascunsă? Vor afla despre bătaia care a lăsat-o cu vânătăi pe spate? Ce va face Murat când va afla că Vedat a tratat-o pe Nazar cu cruzime? Ce s-a întâmplat cu testul ADN? Vedat va mărturisi că Ceylan nu este copilul lui Nefes? Dar toate acestea în episoadele următoare din serialul Lacrimi la Marea Neagră.


Acest rezumat se referă la durata unui episod turcesc, de cca 130 de minute fără reclame.


a fost: Lacrimi la Marea Neagra, ep. 22 tr                                     urmează: Lacrimi la Marea Neagra, ep. 25 tr.

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Lacrimi la Marea Neagra - prezentare.


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.