marți, 15 octombrie 2019

Lacrimi la Marea Neagra, ep. 33 rezumat

Lacrimi la Marea Neagra, ep. 33 rezumat

Episodul 33 din serialul Lacrimi la Marea Neagră se referă la dinamica familiei și la problemele pe care iubirea le are atunci când intervine soarta. Problemele nu sunt neobișnuite, dar experiențele tragice afectează toți membrii într-un mod catastrofal. Răbdarea mamei Saniye cu dragostea lui Tahir pentru Nefes a ajuns la un punct critic. Fatih și-a deschis inima către Berrak când era împușcat și starea sa era gravă. Murat și-a dat seama că dragostea lui pentru Nazar nu poate fi împlinită cu ușurință. Nerăbdarea lui Fikret cu Vedat este rezultatul unei iubiri pierdute îngropate în trecut.

Dimineața, efectele ulterioare ale furtunii se văd peste tot în zona din jurul Trabzonului. Teama s-a diminuat, dar bărcile lipsesc, un corp este adus la mal, iar resturile acoperă pământul. Un ofițer îi spune lui Ali că lipsesc cinci bărci, dintre care una este a lui Mustafa și un cadavru a fost găsit pe plajă, iar acum se află la morgă. Mustafa și Berrack încă așteaptă noutăți despre recuperarea lui Fatih în casa Kaleli, unde Murat și Asiye mătură frunzele din curte ca să treacă timpul mai ușor, iar mama Saniye suferă de durere și anxietate. Nevrând să alarmeze familia, Ali nu spune nimic despre Tahir în speranța că cineva va menționa că l-a văzut. Când vede că după minute de așteptare nimeni nu spune nimic despre el, Ali se duce în sfârșit la morgă să vadă trupul, temându-se că ar putea fi Tahir. Este ușurat să descopere că acel cadavru aparține lui Rustem.

La casa lui Osman, Nefes îl calmează pe Yigit care avusese un coșmar că Tahir l-a părăsit și acum se teme că nu-l va mai vedea. În cele din urmă, se pregătește pentru școală, Nefes asigurându-l că totul va fi bine. În gospodăria Dagdiveren, Turkan le spune fetelor că este îngrijorată pentru Cemil. A plecat în toiul nopții când începea furtuna. L-a sunat de nenumărate ori și nu a răspuns. Mercan și Nazar iau micul dejun, în timp ce Turkan așteaptă cu nerăbdare întoarcerea lui Cemil. Când intră, ea este ușurată, dar bărbatul nu pare interesat să-i răspundă la întrebări. După ce i-a amintit lui Nazar despre depunerea divorțului, el îi spune să meargă la Vedat pentru a-și lua lucrurile. Apoi le spune fetelor să-i aducă o pernă și o pătură, ca să poată dormi. În timp ce ele sunt în altă cameră, Cemil îi spune lui Turkan că a mai rezolvat puțin din datorii, dar rămân încă multe de făcut.

Lacrimi la Marea Neagra, ep. 33 rezumat

În dimineața de după furtună, Fikret află că trupul lui Rustem a fost adus la malul mării și poliția l-a dus la morgă. Într-o scenă din ziua precedentă, vedem cum Fikret îl tratează pe Rustem cu o masă deosebită, spunându-i că mama lui zicea întotdeauna că un bărbat înfometat poate fi săturat cu o jumătate de pâine. În mod evident, Rustem nu înțelege ce vrea să spună Fikret cu aceste cuvinte. Când Rustem întreabă ce se va întâmpla, în timp ce mănâncă cu poftă, Fikret spune că va fi dus cu o ambarcațiune în Rusia. Rustem întreabă despre bani și i se spune că i se vor da bani și un pașaport atunci când va fi pe navă. Spunându-i lui Rustem să se bucure de masa sa, Fikret iese pe verandă și îi ordonă cu voce joasă unuia dintre oamenii săi „să-l arunce în mare”.

Acum, dimineața, după ce i s-a spus că trupul lui Rustem se află în morgă, Fikret îl sună pe Vedat să îi spună că Rustem este mort, astfel că acum nu trebuie să-i mai dea bani așa cum îi promisese. Vedat este suspicios pe Fikret, deoarece nu înțelege ce face. La spital, Mustafa și Berrak iau o gustare la micul dejun până când ajunge Murat pentru a-i spune lui Mustafa că Saniye nu este bine. Mustafa pleacă acasă. La biroul lui Esma, Nefes spune că nu știe ce să facă. A fugit de la Vedat spre Trabzon, un loc pe care nu-l știa, dar acum este locul unde vrea să stea și nu poate. Singurul plan pe care îl are în acest moment este să se întoarcă acasă la Kaleli pentru a lua hainele și jucăriile lui Yigit. Înainte să plece, Nefes spune că după ce va lua lucrurile lui Yigit, va merge la spital pentru a fi alături de Fatih. O roagă pe Esma să se ducă ea la școală să-l ia pe Yigit.

Ali se întoarce la spital să vadă ce mai face Fatih și îl întreabă pe Murat despre Tahir. Când Murat spune că nu știe ce-i cu Tahir, Ali merge la Kaleli și îl informează pe Mustafa că nu l-au găsit pe Tahir, barca lui Mustafa lipsește și cinci bărci s-au pierdut în furtună, Mustafa este șocat. Cei doi bărbați ies din casă, dar nu înainte ca Saniye să audă conversația. Când Nefes ajunge acolo să ia lucrurile lui Yigit, Saniye îi dă o armă și îi spune să-l ucidă pe Murat pentru că este singurul fiu pe care l-a lăsat neatins. Nefes nu înțelege până când Saniye nu-i spune că Tahir era pe mare în timpul furtunii. Apoi îl vedem pe Tahir, întins și inconștient în barcă. El visează că este cu Nefes în pădure, dar îi este frig. În vis, ea îi dă chibrituri și îi spune să aprindă un foc pentru a se încălzi și ea îl va găsi.

Ali și Mustafa ajung la docuri unde iau barca unui prieten și pleacă pe mare în căutarea lui Tahir, chiar dacă o căutare a poliției este deja în curs. Tahir se trezește pe barcă, dezorientat și obosit de lupta sa cu furtuna. Barca este eșuată pe o plajă stâncoasă în fața unei peșteri enorme, iar telefonul nu are semnal. La spital, Murat îi spune lui Berrack că Fatih o iubește foarte mult, dar din cauza timidității lui nu a reușit să îi vorbească deschis. În acel moment, Fatih deschide ochii.

Nefes îl sună pe Idris și îl găsește așteptând-o la docuri. Ea îi spune că Tahir lipsește și că trebuie să ia o barcă pentru a merge să-l caute. Împrumută o barcă și pleacă pe mare, dar nu găsesc nimic. În mijlocul mării, Nefes îl strigă prostește pe Tahir. În cele din urmă, Idris îi spune să se oprească, pentru că își pierde timpul. Ei se întorc la mal, iar când Idris merge să-l cheme pe Ali, Nefes pornește motorul și pleacă de una singură, fără să știe nimic despre bărci și despre Marea Neagră, dar cumva reușește să facă ceea ce Mustafa, Ali și Idris nu pot face... îl găsește pe Tahir.

Nazar se duce la Vedat să-și ia lucrurile și nu poate rezista să-l nu-l păcălească pe Vedat. Ea îi spune că va divorța, iar când el o amenință, ea îi spune să o bată cu cureaua, deoarece asta va da bine pentru ea în instanță. Cu cât îi spune mai mult, cu atât Vedat se enervează mai tare, până când în cele din urmă spune că n-o să divorțeze. La peșteră, Tahir adună crengi ca să facă un foc. Apoi găsește pe barcă o cutie de chibrituri umedă și le folosește pe toate până când nu mai rămâne decât unul, cu care reușește să aprindă focul. Își amintește când a salvat-o pe Nefes de la înec după ce au sărit de pe faleză în mare.

Osman o aduce pe Balim acasă de la școală și o găsește pe Saniye îndurerată pentru băieții ei. La spital, Fatih le spune lui Asiye și Murat că se simte bine și că ar trebui să meargă acasă. Murat înțelege că Fatih vrea să fie singur cu Berrak. Murat o ia pe Asiye acasă și apoi o sună pe Nazar și îi spune că trebuie să o vadă. Ea se întoarce de la Vedat cu valiza, și îi dă întâlnire în centru. Când sosește Murat, ea îi spune că divorțează, că ea și Mercan și-au rănit tatăl și că nu se mai pot întâlni pentru că i-a promis tatălui ei. Nazar îi dă inelul făcut din piatra pe care i-o dăduse Murat anterior.

Vedat pleacă acasă la Fikret pentru a se plânge de faptul că Nazar vrea să divorțeze. Acesta răspunde că nu ar trebui să fie surprins din moment ce a bătut-o. Vedat insistă că nu poate divorța pentru că are nevoie de ea, că trebuie să aibă o familie „fericită”, astfel încât să-și poată pune în aplicare acordul de custodie pentru Yigit. Atunci Fikret îi spune că seamănă cu tatăl său, pe care l-a ucis. Vedat este surprins. Nu știa că Fikret îl cunoștea pe tatăl său. Fikret îi povestește că l-a cunoscut pe la 18 ani când lucra în comerțul de contrabandă din Istanbul, și că l-a considerat pe tatăl lui Vedat ca pe un frate până când omul l-a distrus. Știa cât de crud este bărbatul cu fiul său de 15 ani, așa că nu a fost surprins când a auzit că Vedat l-a ucis.

Mustafa și Ali se întorc în casa Kaleli pentru a aduce vești proaste. Nu l-au găsit pe Tahir, dar când sună telefonul lui Mustafa, află de la Idris că Nefes a luat barca să meargă singură în căutarea lui Tahir. Acum sunt două persoane dispărute. Acest lucru nu durează mult, căci în curând Mustafa primește un apel de la Tahir care îi spune că Nefes l-a găsit și se îndreaptă spre docuri. După ce se întorc pe uscat, Nefes îi cere lui Osman să o ducă înapoi în casa lui, chiar dacă Tahir protestează.

Lacrimi la Marea Neagra, ep. 33 rezumat

Înainte ca Vedat să plece de la Fikret, îl întreabă cum l-a trădat taică-său. Acesta spune că i-a luat femeia care a fost prima lui iubire, fata care l-a învățat cum să iubească, dar nu spune cine era aceasta. Când Vedat e pe punctul de a  pleca, Fikret rostește cu voce tare că femeia era Gulendum, mama lui Vedat, cântăreață de cabaret. În drum spre casă, Vedat se oprește la magazinul de bijuterii, unde doamna Naciye îl pune la curent cu ultimele bârfe. Ea îi spune, printre altele, că Nefes și Yigit locuiesc cu Osman în noua sa casă. Doamna Naciye vrea să-și vândă bijuteriile, deoarece soțul ei are datorii pe care nu le poate plăti. Vedat, se răzgândește, decide să-i dea înapoi aurul, iar în schimb îi cere femeii să lucreze pentru el, pentru că are nevoie de un bucătar la el acasă. Dacă soțul ei o lasă, el ar dori ca ea să lucreze ca bucătăreasa lui.

În casa Kaleli, Tahir, Mustafa, Asiye și Saniye stau de vorbă. Tahir spune că mama lui nu este corectă când îi cere să renunțe la Nefes. Saniye răspunde că dacă o alege pe Nefes în locul familiei, o va pierde, că o bagă în mormânt, și după ce spune toate acestea, leșină. Mustafa îl roagă pe Tahir să fie calm, să aștepte ca lucrurile să se așeze, deoarece Tahir este șeful gospodăriei și nu poate pleca de acasă. Tahir spune că nu poate rămâne acolo fără Nefes. Dezaprobarea mamei Saniye față de Nefes a provocat această criză familială.

În dormitorul ei, Nazar își plânge iubirea pierdută, iar Murat, trist și băut, iese în ploaie. El o cheamă să vorbească, dar ea îi spune să plece. El răspunde că nu va pleca dacă nu iese să-l alunge. Nazar iese afară și îi explică faptul că, deși îl iubește, nu poate să nu asculte de tatăl ei. Trebuie să renunțe pentru familia ei, așa cum trebuie să onoreze dorința mamei sale ca acesta să stea departe de ea.

Tahir se duce la casa lui Osman pentru a-i vedea pe Nefes și pe Yigit. Nefes îi spune că mama ei a murit la naștere, fapt pentru care tatăl ei a dat vina pe ea. Ea spune că nu a știut niciodată cum arăta mama ei, întrebându-se adesea dacă îi seamănă în vreun fel. Apoi spune că o înțelege pe mama Saniye, chiar dacă nu crede că are dreptate. Tahir este dezorientat și nu știe ce să facă, dar nu poate renunța la ea. Când se întoarce acasă, Tahir îl găsește pe Murat beat criță în fața casei.

În dimineața următoare, Nefes descoperă că Yigit are febră mare și nu poate să deschidă ochii sau să vorbească. Îl sună pe Tahir care se grăbește să plece fără să spună nimic familiei sale. El îi duce pe Yigit și Nefes la spital. După analize și un control medicul le spune că nu este nimic grav și pot pleca acasă. Mustafa vine la spital pentru a-l lua pe Fatih, dar înainte să meargă în rezerva lui, îl sună pe Tahir și află că sunt și ei acolo. El merge să-i vadă și îi liniștește pe Tahir și Nefes că așa sunt copiii, deoarece și Balîm a pățit la fel.

Telegraful Naciye ajunge la Vedat pentru a-i accepta oferta de muncă. Vedat spune că trebuie să plece, dar bodyguardul său îi va arăta casa și o va ajuta să pună în ordine lucrurile de care are nevoie pentru gătit. Apoi el pleacă la Dagdivereni cu un buchet de trandafiri. Femeile îl alungă, dar nu înainte ca el s-o amenințe indirect pe Mercan, lăudând-o cât de bine vorbește și îi oferă lui Nazar un inel cu diamant imens. El îi spune lui Mercan că Tahir și Nefes sunt despărțiți, ca s-o facă să spere iarăși la Tahir, iar lui Nazar îi răspunde că nu vor divorța decât când va dori el. După ce pleacă, îi sună pe cei care au mutat mobila lui Osman în noua sa casă și le cere adresa, astfel încât să o poată vizita pe Nefes.

Când Nefes vine la Osman să ia haine mai groase pentru Yigit, îl găsește pe Vedat care o așteaptă...

Care este planul Fikret pentru Vedat? Ce va face Fikret cu dovezile pe care le-a adunat împotriva lui Vedat? De ce tatăl lui Vedat a ucis-o pe Gulendum, femeia pe care o iubea Fikret? Cum își vor rezolva Tahir și Nefes problema cu mama Saniye? Cum vor rezolva Nazar și Murat problema lor cu Cemil? Ce pagube va provoca bârfa locală, Naciye, cuplurilor îndrăgostite? Toate acestea le veți afla din rezumatele următoare. Reveniți și mâine pe pulbere-de-stele.com


Acest rezumat se referă la durata unui episod turcesc, de cca 130 de minute fără reclame.

a fost: Lacrimi la Marea Neagra, ep. 32 tr                                     urmează: Lacrimi la Marea Neagra, ep. 34 tr.

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Lacrimi la Marea Neagra - prezentare.


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.