vineri, 4 octombrie 2019

Patria mea esti tu, ep. 32 rezumat

Patria mea esti tu, ep. 32 rezumat

Așadar se formează un nou parlament, este dizolvat sultanatul și statul va urma să devină o republică iar șeful ei să fie un președinte, în persoana lui Mustafa Kemal, ales de parlamentul nou format. În Franța, la Sevres, se semnează un tratat, de către guvernul încă funcțional de la Istanbul, prin care Turcia urmează să cedeze anumite teritorii unor țări europene, iar asta este reflectat negativ în ziarele de a doua zi. Cevdet se află într-un spital la Londra și când își revine în simțiri, constată că vorbește foarte greu și că nu mai are amuleta de la gât. Un general grec îi prezintă situația și îi spune că în atacul în care a fost grav rănit a mai supraviețuit doar un singur soldat grec, Stefanos. Cevdet vrea să meargă la Izmir, unde crede că se află familia lui, dar nu poate, pentru că este, deocamdată țintuit într-un scaun cu rotile. O anume Maria are grijă de el și îi administrează regulat medicația. După un timp, generalul își revine și gândul său este tot la familia lui, așa că reușește să-și rezerve un loc pe vaporul către Izmir.

Pe vas îl cunoaște pe George, un tip care spune că este diplomat și cu care Cevdet mai pierde vremea la masa de joc dintr-un fel de cazino-restaurant. După o rundă, Cevdet pleacă de la masă și se duce în camera lui George cotrobăindu-i prin documente, dar și George se ridică părăsind jocul să vadă dacă Cevdet se simte bine. Generalul iese cu bine din această încercare pentru că nu este prins în fapt.

La Izmir Tevfik încearcă să nu asculte ordinele de la Ankara și le propune celorlalți militari să ignore tratatul încheiat la Sevres dar să se predea necondiționat britanicilor. El face asta pentru că e în legătură cu niște englezi printre care și cu George. Hilal își vede prietenii din trupa muzicală ca prizonieri. Unul din ei îi face semn din ochi să plece de acolo iar ea se duce acasă, unde se află Yîldîz și bunica lor. Cevdet se află într-o trăsură cu Yakup care la un moment dat scoate un pistol să-l împuște spunând că este ordinul lui Mustafa Kemal de la Ankara. Cevdet scapă de această problemă sugrumându-l pe Yakup până cade jos inconștient, apoi generalul ajunge acasă și vrea ca fetele să împacheteze rapid și să plece. Dar Hilal îi aruncă în față că Azize este moartă și că mama lui, din acea zi, nu mai poate vorbi de durere. Cevdet leșină, apoi este dus la spital și legat de pat pentru că face niște crize. Generalul Filipos vine să-l viziteze și apoi le spune fetelor lui Cevdet că Ali Kemal/Dimitri este bine, că s-a adaptat la viața de grec și că se însoară cu o aristocrată. Yîldîz e uimită să audă așa ceva, iar când ajunge în camera ei, plânge amar.

Cevdet se întâlnește cu Hamilton care îi arată scrisoarea cea veche prin care generalul este deconspirat ca spion, dar acum și Hamilton joacă la două capete și este omul Turciei, asigurându-l pe Cevdet că are motivele lui pentru care a schimbat tabăra, deși britanicii nu au idee despre asta. Totuși Cevdet nu are deplină încredere în englez, deși el îi spune că trebuie să lucreze împreună la zădărnicirea unui plan de anihilare a lui Mustafa Kemal.

Patria mea esti tu, ep. 32 rezumat

În acest timp, Yildiz se pregătește să plece în Grecia, pe furiș, ca să-l împiedice pe Ali Kemal să se însoare, dar vaporul costa 150 de lire și ea nu poate face rost de așa mulți bani și, de disperare, ia banii pe care îi avea puși deoparte soră-sa. Hilal din nou conspiră cu amicii ei, care au fost eliberați imediat datorită unui soldat care-i cunoștea, să pună mâna pe o tiparniță și să reediteze foaia patriotică din trecut. Când se duce să caute banii pentru tiparniță, Hilal vede că au dispărut și își imaginează că Yildîz a făcut asta. După aceea află că Yildiz pleacă la Atena și se duce s-o oprească la vapor, dar nu are șanse. În timp ce discută cu sora ei, apare Leon care se oprește dar se preface că o ignoră, iar Hilal este distrusă.

Hamilton și Cevdet îl păcălesc pe comandantul care le dă o scrisoare de dus mai departe, la niște indivizi care se organizează în munți, schimbând plicurile chiar înainte ca acesta să vină să pună sigiliul. Șeful bandei din munți citește mesajul apoi se întâlnește cu Filipos și vrea să-l împuște, pentru că așa scria în scrisoare. Totuși Cevdet se află acolo, și, cu toate că el a scris acel mesaj, îl salvează pe Filipos. Șeful bandei pleacă la o colibă unde se află Azize și le spune oamenilor săi că trebuie neapărat să-l împuște pe generalul Cevdet, rușinea Turciei, pentru că l-a salvat pe comandantul grec. Azize este foarte emoționată când aude că omul ei iubit este în viață. Hamilton îl ucide pe George și în ultimele clipe de viață ale acestuia îi explică de ce a trădat țara lui - pentru că Lucy, femeia pe care a iubit-o cel mai mult, a fost ucisă, iar visul ei era ca Turcia să iasă învingătoare.

Pe malul mării, gândindu-se la Azize, Cevdet scoate din buzunar o poză veche și o aruncă în valuri ....


Acest rezumat se referă la durata unui episod turcesc, de cca 130 de minute fără reclame.

a fost: Patria mea esti tu, ep. 30-31 tr                                     urmează: Patria mea esti tu, ep. 33 tr

sursa foto: capturi video de pe youtube și dailymotion

Pentru alte episoade din acest serial vă rog accesați pagina Rezumate seriale.


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.