vineri, 15 noiembrie 2019

Patria mea esti tu, ep. 41-46 rezumat

Patria mea esti tu, ep. 41-46 rezumat

Guvernul de la Istanbul a solicitat o întâlnire cu delegația de la Ankara condusă de İsmet Pașa. Cu toate acestea, Cevdet descoperă că guvernul de la Istanbul are intenții ascunse, întreținute și de comandantul Filipos care abia așteaptă să se producă un război civil. În această situație Cevdet se decide să-l folosească pe Tevfik, care este nerăbdător ca Mustafa Kemal să-l ierte, pentru a elimina această ambuscadă. După aceea, Cevdet se va confrunta cu vechiul său prieten despre care nu știe dacă se va alătura Ankarei sau va trăda, așa cum îi este firea. Tevfik într-adevăr nu duce la bun sfârșit misiunea dată de Cevdet, pentru că Istanbulul îi face o ofertă de nerefuzat. Până la urmă generalul este nevoit să-l împuște. Dar în primă instanță, Tevfik scapă spunându-i lui Cevdet că Azize trăiește.

Astfel, fostul colonel se angajează într-o negociere în care promite să-l ducă pe general la Azize contra libertății sale. Cevdet, știind că Tevfik se poate deda la tot felul de minciuni pentru a-și salva viața, trebuie să se asigure mai întâi de ceea ce spune. Pe de altă parte, Cevdet trebuie să-l salveze pe Caucazian care este încarcerat, fără să-și dezvăluie identitatea. Cu toate acestea, există și alții care vor să-l înlăture pe haiduc. Acum Cevdet se confruntă cu testul oribil de a-l ține pe Tevfik în viață, deși este persoana care l-a împușcat pe la spate, până o va găsi pe Azize.

În sfârșit Cevdet și Azize s-au întâlnit și familia s-a reunit. Între timp, Filippos află de tensiunile dintre Caucazian și Ankara și ia măsuri pentru a face ultimul pas spre un mare atac. Singura modalitate prin care turcii vor învinge armata greacă în acest mare război va fi un joc pe care Cevdet îl va juca pentru Filipos.

Totuși, temerile lui Azize și ale lui Charles că generalul va pune în pericol misiunea se aprind din nou, în timp ce Cevdet se străduiește să afle adevărul despre ceea ce s-a întâmplat cu soția sa. Cevdet este pe cale să afle ceea ce a experimentat Azize din cauza grecilor, deși ea se străduiește din răsputeri să nu se afle mai ales despre viol. Cevdet vede niște urme de bici pe spatele soției lui, dar ea devine foarte retrasă și tăcută când i se pun întrebări despre ceea ce i s-a întâmplat. Temerile lui Charles Hamilton se adeveresc și generalul face acțiuni pe care ulterior degeaba le mai regretă. Filipos îl demite în urma uciderii lui Iannis și astfel se nasc premisele unei mari victorii grecești. Armata greacă înaintează mult spre vestul Turciei, fiind aproape de Ankara. Până la victoria finală ar mai fi un singur pas.

Planul lui Cevdet cu Ali Fuat Pașa a căzut. În timp ce Azize ia măsuri pentru a-l salva pe Cevdet, patriotismul ei devine o mare amenințare pentru întreaga familie. În acest timp Cevdet, care nu mai are ocazia să ia parte la ofensiva elenă, este conștient că un mare pericol așteaptă armata turcă. Caucazianul favorizează indirect victoria grecilor și înfrângerea dureroasă a armatei turce, cu trădarea sa. În aceste condiții, Azize se întoarce în Izmir cu speranța de a-l scoate pe Cevdet din arest.

În timp ce Filipos se bucură de victoria sa, iar Mustafa Kemal a decis să viziteze Frontul de Vest pentru a oferi sprijin moral oamenilor, Cevdet a făcut un plan pentru a-l face pe Caucazian să plătească pentru acțiunile sale. Cu toate acestea, Caucazianul, care îl acuză pe Mustafa Kemal pentru ceea ce i s-a întâmplat, nu are intenția de a se opri în ceea ce vrea să facă. Pe măsură ce Cevdet este în contratimp pentru a-l opri pe haiduc, se apropie de un pericol la care nu se aștepta niciodată.

Caucazianul moare ucis de mâna lui Cevdet, dar cu puțin timp înainte expusese cel mai mare secret al generalului cu o busolă pe care o trimite lui Filippos. În bilet scrie că Cevdet este, în realitate, spion turc. Filippos este foarte confuz, pentru că Cevdet s-a dovedit loial Greciei în nenumărate rânduri, însă vrea să testeze aceste informații, nefiind sigur de autenticitatea lor.

Yîldîz și Hilal au găsit un loc unde să stea împreună cu Azize, la o aristocrată grecoaică, dar nu știu că Aleksi îl caută pe copilul Mehmet pentru a-l vinde. Hilal și Leon încep să se îndoiască de adevăratele intenții ale lui Alexis și încep să investigheze pe cont propriu ce caută oamenii lui noaptea la orfelinat. Filippos a adus noi tunuri gigantice în Izmir pentru a da lovitura finală. De asemenea, intenționează să demonstreze trădarea lui Cevdet, care va trebui să facă o alegere dificilă între datorie și familie.


Acest rezumat se referă la durata unui episod turcesc, de cca 130 de minute fără reclame.


a fost: Patria mea esti tu, ep. 40 tr                                     urmează: Patria mea esti tu, ep. 47 tr

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial vă rog accesați pagina Rezumate seriale.


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Facebook Share tweet pin tweet











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.