marți, 15 ianuarie 2013

Va place... Magnificul Brahms? :)

Muzica serialului Suleyman Magnificul este ascultata cu placere de fanii acestuia. Insa una dintre teme mi-a atras atentia in mod special, pentru ca nu e o piesa originala - adica nu e o muzica special compusa de cel/cei care semneaza coloana sonora a filmului, ci este o bucata dintr-o simfonie de Johannes Brahms.

Aceeasi tema muzicala a fost folosita si in filmul Va place Brahms? (Goodbye again, titlul original) cu Anthony Perkins si Ingrid Bergman, un clasic de referinta in cinematografia secolului al XX-lea, o poveste romantica trista, dintre un tanar de 27 de ani care se indragosteste iremediabil de prietena mamei lui, o femeie de 40.


Am vazut acest film alb-negru in studentie, si dincolo de povestea celor doi iubiti care pana la urma se despart din cauza prejudecatilor societatii in care traiesc, mi-a ramas bine intiparita in minte coloana sonora alcatuita din Simfonia nr. 3 (partea a 3-a) de Brahms.
Ascultati-o, macar pret de 2-3 minute:


Johannes Brahms - Simfonia nr. 3 ( partea a III-a )


Si acum comparati cu fondul muzical de aici: muhtesem-yuzyil-2-sezon-32-bolum   de la 1:38 cca 2 minute din film (conversatia dintre Armin si Bali bey). Sau vizionați direct secvența filmată de mine:



Pentru alte episoade din serialul Suleyman Magnificul și articole cu același subiect, vă rog accesați pagina "Stele tv/Seriale".


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.