duminică, 9 iunie 2013

Iffet, ep. 11

Așadar Iffet îl vede pe Cemil sărutându-se cu Nil. (Episodul ăsta se anunță interesant, începutul prefigurează ceea ce va urma.) Între ei doi are loc o scurtă discuție, după care Cemil iese din încăpere. După ce se termină petrecerea de nuntă, Cemil nu pleacă acasă ci urmărește din grădina vilei ce se întâmplă la fereastra dormitorului lui Ali Ihsan care își sărută soția. Momentul este foarte dureros pt Cemil, dar se pare că într-un alt fel, și pentru Iffet. Betul își așteaptă soțul târziu în noapte. Când acesta vine acasă, obosit fiind se culcă rapid, iar Betul îi pune haina în dulap apoi simte un miros de parfum de damă pe cămașa lui. Încet iese din cameră luând și telefonul lui Cemil cu ea, apoi sună la unul din numerele formate de el în ziua respectivă și nimerește la Nil. Betul auzind vocea fetei, tace, apoi închide telefonul. A doua zi, iau cu toții micul dejun, Cemil jucând un teatru impecabil, o tot sărută pe Betul la care în seara precedentă nici nu se uitase. Apoi iese grăbit. După câteva secunde Betul se ridică de la masă și pleacă după el, urmărindu-l.

Ali Ihsan îi dă o mașină roșie și un card bancar lui Iffet care neștiind să conducă îi dă mașina lui Nil pentru a o încerca. Nil și Cemil își dau întâlnire la un cafe-bar select. Din ușă, Betul îi urmărește cu ochii înlăcrimați. Cei doi discută de una, de alta, dar la un moment dat Nil îl întreabă de ce a sunat-o cu o seară înainte și nu a răspuns. Cemil este surprins să audă asta, și rămâne gânditor. Când să plătească consumația, Cemil scoate un card, al lui Betul, care se dovedește a fi gol, pentru că Betul își blocase toate cardurile și conturile din bancă. Între timp consumația o plătește Nil. Cei doi își petrec aproape toată ziua împreună iar seara Nil îl aduce acasă pe Cemil cu mașina cea roșie. Betul se află la fereastră de unde urmărește toate mișcările soțului ei. Din acest motiv, el se ferește s-o sărute pe Nil înainte să se despartă. Ajuns în casă Betul îl ia la întrebări, direct, despre cine este femeia din mașină, iar Cemil minte cu nonșalanță că e o clientă care l-a rugat să-i dea lecții de șoferie.

episodul următor: Iffet, 12

Iffet merge la cumpărături însoțită de Serpil, și cumpără mai multe toalete și accesorii. Urmează o recepție la care trebuie să participe și ea cu Ali Ihsan. Când își fac apariția, rochia ei contrastează strident cu hainele celorlalte femei prezente. Toată lumea e îmbrăcată cu bun gust, în rochii scurte, doar Iffet, are o rochie lungă, asortată grosolan cu un șirag de perle imense și o poșetă de mers la piață. Câteva tinere, știind cine este Iffet, îi joacă o farsă și îl plătesc pe unul din chelneri să meargă cu o tavă cu pahare către ea; ele îl sună pe mobil, bărbatul se vede nevoit s-o roage pe Iffet să-i țină tava două secunde, apoi pleacă, iar Iffet rămâne cu tava în mâini. Cele trei tinere râzând de ea, îi cer să le servească ceva de băut. Atunci Iffet se îndreaptă spre ele și scapă tava cu paharele pline exact pe rochia uneia dintre ele. După incident, evident că familia lui Ali Ihsan pleacă acasă, pentru că prin această farsă de prost gust au fost jigniți cu toții.

Dilek aranjase cu Omer să se căsătorească la Viena, într-o călătorie cu Orient Express-ul prin Europa și se pregătește să plece. Se află pe peron, așteptându-l în zadar pe Omer, care fugise cu banii ei, când o sună Emre și îi spune că i-au fost golite conturile, ceea ce o descumpănește total. Își dă seama că Ali Ihsan avusese dreptate în privința lui Omer. În telefon se aude crainicul gării anunțând plecarea Orient Express-ului. Dilek se așează tristă pe o bancă și îl așteaptă pe Emre care o ia acasă.

În ciuda celor întâmplate și a faptului că a fost văzut cu Nil, Cemil își continuă întâlnirile cu fata lui Ali Ihsan, chiar în casa acestuia. Într-o seară, după ce se uită la niște filme și este văzut prin deschizătura ușii de către Iffet, înainte să plece acasă se răzgândește și pătrunde în camera fostei sale iubite. Iffet se afla în cămasă de noapte și se pregătea de culcare, știindu-l pe Ali Ihsan plecat cu afaceri. Cemil o surprinde cu prezența lui și fără să stea prea mult pe gânduri o ia în brațe și o sărută. În acest timp Ali vine mai devreme acasă cu un buchet de flori și tocmai ajunge în curte. Urcă scările vilei și înainte de a deschide ușa dormitorului lui, Iffet îl zărește în momentul în care dorea să-l dea afară pe Cemil. Atunci, speriată, închide ușa la loc și se uită neputincioasă către Cemil. Aici se termină episodul 11.


Pentru alte episoade din serialul Iffet, accesați pagina Stele tv.

sursa foto: capturi video de pe youtube.com


30 de comentarii:

  1. Minunat ... :( acum umbla prin casa lui Ali ca prin a lui proprie, bantuie prin camere pe holuri, maine poimaine cere sa i se aduca un cocktail la piscina, in timp ce savureaza un trabuc. Pana lucra Iffet ca servitoare, nu trecuse never de poarta. Acu' ca s-a maritat cu bogatasu', zboing! umbla Camil prin vila ca ursii aia de la munte prin curtile, casele si masinile oamenilor. Ca pestele in apa. Si nimeni nu protesteaza. Realism 100% - 1000%.

    Cred ca scenaristii trebuiau sa gaseasca o modalitate de a-l mentine pe Cemil in viata lui Iffet. Normal era sa li se desparta drumurile forever. Asa ca au inventat relatia cu Nil, la fel de credibila precum operatia mea de schimbare de sex. Realistic, Nil il accepta numai daca era o virgina lipsita cu desavarsire de orice experienta amoroasa si traumatizata cumva, in asa fel incat sa nu aiba pic de incredere in ea. O astfel de fata da, pica in bratele primului barbat care ii da atentie. Oare mama lui Nil o sa apara? Si oare Camil o vrajeste si p'aia? Gata imi opresc imaginatia. A! Si mama lui Iffet? :)))
    Mary

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate . Frizeaza ridicolul.O resedinta atat de bine pazita este numai buna sa se plimbe parlitul ala prin ea. Si Iffet cat de proasta poate fi? Sau,mai bine zis pana unde vor merge cu prostia ei? Ma mir ca nu s-a indragostit si Saime de el.Poate asa nu-l vede prin casa. RIDICOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Si totusi nu pot sa nu ma uit.De ce? Habar n-am.

      Ștergere
    2. Sa li se desparta drumurile forever sau sa gaseasca o poveste mai credibila. Astia sunt ca visul Pamelei din Dallas, nu stiu ce dracu sa mai inventeze sa nu se faca de kkao

      Ștergere
    3. Serialul e terminat de mult de filmat, eu nu fac parte din echipa producatorilor de seriale turcesti, deci... pana la urma urmei de ce simtiti nevoia sa scrieti comentarii negative la adresa serialului pe un blog personal? :-SS care ar fi scopul si finalitatea acestor comentarii?

      Ștergere
  2. Doamne, abia astept ep.12. Sper sa se descurce TUTA si sa nu-i dea de banuit lui Ali Ihsan.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu banuiesc ca o sa se descurce. De obicei un om indragostit nu vede cand este mintit de obiectul iubirii sale, cel putin la inceputul relatiei. Oricat par alb ar avea la tample.

      Ștergere
    2. Bine, dar ea nu-l inseala.Aparentele in acel moment pot insela.

      Ștergere
  3. Ba, da asta face ce vrea, zici ca peste tot e tarlaua lui.... Realism pauza....

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe bune, pe cine urmeaza sa mai pacaleasca Cemil? Pe Dilek? Serpil? Gulin? Cu cine dracu il mai cupleaza? Mai bine era gigolo, era mai credibil.... Oricum, intr-un fel este, ca doar parintii lui Betul l-au cumparat la propriu

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Mary si anonimilor de sub comentariul ei: viata bate filmul. La propriu. Cred ca fiecare dintre voi a vazut in realitate iubiri mult mai neverosimile decat cea din serial. Nu vreau sa dau decat un singur exemplu: ea se indragosteste de un el. El... mai putin de ea. Ea ramane insarcinata, el o bate pe holurile caminului studentesc, inclusiv cu picioarele in burta, ca sa avorteze (era pe vremea lui Ceasca) sustinand ca nu e copilul lui. Ea plange la usa camerei lui de camin saptamani intregi. Se impaca !!!! (dupa ce el se convinge ca ea a avortat). Dupa niste ani se casatoresc. Ea avea si un amant, insurat. Face un copil - cu amantul, sotul crede si azi ca e copilul lui. Traiesc fiecare in alt oras din cauza serviciului si se vad in weekenduri si concedii. El intra in zona politica. Face multi bani. Se muta cu toata familia la capitala. In tot acest timp fiecare isi vede de aia a ma'sii cu cine apuca, hormonal vorbind. Insa casa e casa, copilul are tot ce-i trebuie. Ea profita material si de pe urma amantului care intre timp a plecat intr-o tara prospera. Acum sunt in pragul maturitatii depline, copilul e la casa lui, ei sunt fericiti si bogati. O sa spuneti ca nu-s fericiti. Ba cred ca da. Altfel ar pleca fiecare pe alt drum.

    Nu-i asa ca viata bate filmul? Eu zic ca da.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O bate filmul, dar clar asta nu e viata.... Mai devreme sau mai tirziu trecutul te ajunge din urma si indivizii din povestea ta nu vor face exceptie.... Pe scurt, doi nemernici, doi lasi.... De d-astia e plina lumea din ce in ce mai mult.... din pacate

      Ștergere
    2. Nu stiu ce inseamna "mai devreme sau mai tarziu" cand cei doi au cca 55-60 de ani acum. Nu a fost nici unul mai breaz ca celalalt. Poate ea sa fi suferit, desi poate ii tin partea pt ca e femeie, ca si mine. La anii astia nu vad ce ar mai conta pt ei.

      Ștergere
  6. God! Eu una sunt paf. E de roman film viata astora.1-0 pt dna Oana.
    Mary

    RăspundețiȘtergere
  7. Pt Anonimi: da, asa e, e greu de crezut. Saime hahaha! ce tare! gigolo :))) m-am distrat. Chiar ca!

    Pt dna Oana: da, aveti dreptate, viata bate filmul uneori. Ca sunt fericiti sau nu, nu-i cunosc deci ma abtin. Insa eu, ca telespectator, tot mi-as fi dorit ceva credibil, pt ca altfel, incoerenta, lipsa de logica, excesele imi trezesc dubii, chiar furie si nu ma mai pot uita.

    Daca era desteapta Iffet -dar nu e- il filma pe ascuns intr-una dintre discutiilor lor private, in care Cemil vorbea de viol, de copil, de insurat, de tot ce i-a facut ei. O filmare in care el dadea sa o sarute, o ameninta, tot tacamul. Apoi, aduna frumos tot fameleonu si pe bogati si pe saraci si cu un pretext x (gen filmul de la nunta) le punea pe o plasma mare sa se uite. De fata cu el. Asa il vedeau toti pe cemilika in toata grandoarea, se trezea si Nil la realitate, iar tampitelul isi pierdea tupeul fiind demascat. Dar ea nu vrea pt ca in sinea ei, ii convine ca o mai iubeste pt ca si ea pe el. bleah sa le fereasca pe femei cerul de iubiri din astea toxice!
    Mary

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate turcii gandesc altfel decat românii, si la ei prinde filmul cu mult mai bine. Pe de alta parte, eu gasesc ca serialul este foarte credibil dar pe bucatele, in detalii, nu per ansamblu. De ce? Pentru ca am vazut multe intamplari foarte asemanatoare si cu mult mai multe iubiri toxice decat sanatoase. De fapt, in momentul asta chiar nu-mi amintesc nici o iubire sanatoasa la persoanele apropiate mie intr-un fel sau in altul. Ma refer la relatii vazute din perspectiva unor zeci de ani. Fiecare din ele a avut cate o hibă majoră, pe care eu - pt ca nu am trecut prin asa ceva - zic ca nu as tolera-o. (Sot plecat la amanta 3 ani de zile si locuit cu ea, dupa care a urmat impacarea cu sotia; soti care stau separat de ani de zile, ea la apartament, el la casa, nu se inteleg dar nici nu divorteaza din cauza averii; soti care se inteleg bine, aparent, dar numai ea pleaca in concedii si calatoreste, el sta acasa cu cainele si pestii; ea betiva, el violent, dar amandoi artisti plastici de meserie = casnicie pana cand moartea i-a despatit; el pokerist, inchis de 3 ori, ea medic = casnicie pe viata; si cate si mai cate.) Față de ceea ce am vazut de aproape (si chiar de foarte aproape) tupeul lui Cemil e amuzant doar, dar nu e fantezist.

      Insa din cate vad serialul a prins si la noi, totusi. Cei de la Kanal D sunt pe locul doi ca audienta in serile de luni si marti. Deh! Iffet nu-i Suleyman :))

      Ștergere
    2. Casniciile durabile sunt de fapt divorturi ratate. Nu toate. Doar 99%. Nu ca o spun eu, realitatea ne dovedeste zilnic. Decit asa, mai bine lipsa, clar....

      Ștergere
  8. pai daca ar face tot ce ati spus, filmul s-ar termina.trebuie sa mai exagereze si ei ca sa faca mai multe episoade.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu stiu altii, mai bine zis altele cum sint, da mie imi place Erhan. Si mai aduce si cu Al Pacino.... Are cineva ceva-mpotriva? Sper ca nu :)

    RăspundețiȘtergere
  10. b-( buna seara Oana si anonimilor , inca o data sa dovedit din discutiile pe care le citesc pe blog sau le ascult prin mijoacele de transport , la piata, la birou ca romanul se pricepe la orice, fotbal / politica/ scenarii de film etc. d( Oare cei/cele care comenteaza nu-si dau seama ca e un film, o poveste, o idee, o fictiune, .... ....s.a.m.d. :-?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Mihaela. Oricum, voi face altfel in ceea ce priveste comentariile insistent rautacioase. O sa vorbeasca singuri sau ei intre ei si conturile lor clona.

      Ștergere
  11. Pt dna Oana: ok, inteleg ca va deranjeaza comentariile celor care considera ca filmul e f tras de par si va intrebati care e scopul comentariilor. Simplu: placerea de a discuta cu oameni interesati de acelasi subiect. Initial, toti am inceput sa ne uitam la Iffet. Unii citeau blogul de dinainte, altii poate veniti mai recent. Am vazut rezumate la film si orice om normal vrea sa-si spuna parerea. Eu personal nu am vazut specificat ca articolele sunt doar pt fanii filmului, nu si pt nemultumiti. Stiam doar ca va asteptati la un limbaj respectuos, ceea ce e normal. Imi pare rau, atunci e mai bine sa ma retrag.

    Pt Mihaela: citeste cu atentie comentariile, nimeni nu se pretinde scenarist aici. Ceea ce spui e scos din context si reinterpretat dupa o vorba generala "romanii se pricep la orice", vorba fara absolut nicio leg cu discutia noastra. Ne dam cu totii seama ca e un film. Unii oameni se uita plictisiti la filme, altii plang, altii se enerveaza, e o realitate pe care nu o poti nega. Nu le poti cere detasare tuturor, pt ca exista mereu cei care se implica. Adu-ti aminte de un film care a avut un impact asupra ta, despre care ai vorbit cu cineva. Apoi, gandeste-te cum te-ai fi simtit daca cineva zicea despre tine ce ai comentat tu mai sus. Specific ca nu-ti vorbesc cu rautate si nu caut cearta, ca sa fie clar. Multumesc.
    Mary

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mary, nu ma deranjeaza ca altii au o parere negativa despre film. Dar incepe sa mi se para ciudate toate aceste comentarii negative in acelasi stil, de vreme ce, de exemplu, pe pagina serialului de pe site-ul Kanal D exista doar unul sau doua comentarii asemanatoare. Ca sa nu mai spun ca tonul si directia sunt extrem de asemanatoare cu ale altui user care comenta la Suleyman vizavi de exact acelasi lucru, adica non-realismul serialului.

      Eu nu inteleg: de ce face cineva asta? Ce castiga, ce eficienta are spusul of-ului pe internet? Intreb pt ca eu nu prea comentez pe bloguri sau site-uri, iar daca ceva nu-mi place, imi spun parerea intr-un mod neutru si fara patima. Intre peretii camerei mele injur pe cine vreau si cat imi place dar in public am o atitudine total diferita.

      Ori din afara toate comentariile astea de pe blogul meu par scrise de aceeasi mana, de aceeasi persoana patimasa si... stiu eu? poate interesata in a denigra indirect Kanal D? :-?

      Pana la coada cozii ai spus odata, de doua ori, ca nu-ti place serialul. De ce insisti in a citi si comenta acelasi lucru la rezumatele episoadelor? Doar nu exista numai Kanal D pe lumea asta, sunt filme la toate posturile tv. De ce-ti faci singura sange rau citind ce scriu eu aici?

      Ștergere
    2. Si inca ceva: tot la categoria ciudate intra si faptul ca imediat ce moderez comentariile sau inactivez optiunea "anonim", nu mai apar decat 2-3 comentarii, cand si cand la postarile mele.

      Ștergere
    3. Eu sunt una dintre''anonimi''. Nu postez comentarii negative. Eu sunt cea care te-a rugat mereu sa postezi ep.X sau Y.Mai fac si comentarii ,dar nu cred ca este nimic rau in asta. Recunoaste ca o fi fictiune dar parca unele chestii te revolta. Mai ales la ri (ma refer la modul de a gandi al lor).Oricum , sper ca nu te-ai suparat si n-o sa mai postezi rezumatele.Scriu pe "aninim" pt.ca nu pot sa ma activez(sau mu-mi iese)si nu ca as avea vreo jena.

      Ștergere
  12. Inca ceva: ca si caracter Cemil s-ar potrivi cu Gulin.No offence!Erata...."anonim" na "aninimi".

    RăspundețiȘtergere
  13. Am mai spus: serialul are hibele lui. Pe mine nu ma revolta si nu ma ating aceste minusuri cu nimic, chiar daca le vad. Nu am asteptari de Oscar de la o telenovela. Vreau sa ma relaxez, nu sa vad un film de arta care-mi pune intrebari si imi solicita mintea zile in sir. Ma relaxez psihic la un film mediocru, de vacanta, ca sa zic asa. La fel ca si o carte de vacanta, usoara, pe care o citesti in tren, versus cartea-capodopera universala pe care o citesti greu si o uiti si mai greu.

    In schimb insistenta cu care unii oameni inteleg sa vina sa-si verse amarul pe blogul meu, sigur ca nu-mi place. A spus ce a avut de spus o data, de doua ori, de noua ori. BUN!!! AJUNGE!!! Si noi, cei care ne uitam la serial vedem ce este ok si ce nu, doar ca ceea ce ne place la el face mai mult decat ceea ce nu ne place. Ce-i asa de greu de priceput ca n-o sa ma faca nimeni sa fiu de acord cu el/ea daca mie mi se pare altfel ?

    Cu alte cuvinte acesta este un BLOG PERSONAL care reflecta punctul de vedere al adminului, adica al meu, si nu un forum unde oricine vrea sa se certe este liber s-o faca. Vreti discutii in cotradictoriu? Nu aici este locul lor.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.