marți, 27 august 2013

Iffet, ep. 34



Iffet se apropie încet de ușă. Betul o vede, dar nu pare să fie surprinsă de prezența ei acolo, în rochie de mireasă. Cemil o poftește înăuntru și acum se vede că e venită cu niște bagaje, motivând că e certată cu maică-sa și nu are unde să stea. El ia copilul în brațe, iar Iffet, face comparația între felul în care s-a purtat cu ea când l-a anunțat că este însărcinată și cum se poartă acum, când are un copil. Se pare că Betul și copilul se mută acasă la Cemil.

După aceea Cemil și Iffet merg acasă la Ahmet și Saime, unde află că Nimet a plecat să-și caute mama. Asuman privește pe fereastră și iese în  pragul ușii certându-se cu Cemil pentru atitudinea lui față de Betul și de copil.

Nimet cu Orkun merg mai departe în căutarea lor. La un moment dat fata dă un telefon acasă și vorbește cu Iffet, după care tatăl lor dă un telefon și este foarte abătut de acțiunea fiicei sale mai mici. Cemil află despre ea că este cu Orkun la un hotel, unde au rămas peste noapte. Deși nu se întâmplă nimic între cei doi adolescenți, când apare Cemil, îl ia la bătaie pe Orkun și o duce pe Nimet acasă, unde Ahmet este gata s-o nenorocească în bătaie, dar se potolește datorită lui Saime, Cemil și Iffet. Totuși o ia de mână pe fată și pleacă împreună cu ea să o controleze la spital dacă mai este fecioară. Când revin, Nimet nu face altceva decât să plângă în brațele surorii sale și cade într-o depresie mai adâncă decât își pot da seama cei din jur.

episodul următor, finalul sezonului 1, Iffet, ep. 35

Între timp, Asuman e venită acasă la Cemil să vadă ce mai fac fiică-sa și nepoțelul. Tot băgându-și nasul prin lucruri găsește rochia de mireasă pentru Iffet. Are loc o discuție presărată cu lacrimi între cele două, Asuman sfătuind-o pe Betul să vină acasă, că Cemil nu se va întoarce la ea. Puțin timp mai încolo Cemil revine și găsește masa pusă, dar nu se arată foarte plăcut surprins de gestul fostei sale soții. Dimineața el îi spune că pleacă la Iffet, ea pare de acord, dar este tristă în urma lui. La un moment dat găsește un inel pe masa din sufragerie și îl aruncă afară.
Vecinii de măcelărie a lui Ahmet îl iau peste picior că va avea un ginere precum Cemil, a cărui fostă soție locuiește la el. Prietenii lui Ahmet râd de el spunând că Cemil are harem. Când apare acesta, cu Iffet în mașină, va încerca să-l pună la punct pe bârfitor. 

Arif se întâlnește la birou cu Erhan și Dilek, dar în acel moment observă un buchet de flori și o carte de vizită, pe care după ce o citește o aruncă la cos. Iese din încăpere, iar Dilek, curioasă, caută în coș și citește la rândul ei cele scrise, rezultând că buchetul a fost trimis de unul din copiii lui Arif, despre care ea nu știe încă, și care este acum mort. Arif, în biroul personal, scoate din seif o scrisoare, scrisă de băiatul lui când a plecat și o recitește privind foarte abătut la poza acestuia. După aceea Arif se află în gară, trist, așteptând. Vede un tânăr care se apropie prea mult de marginea peronului exact când vine un tren, și el îl oprește, crezând că ar fi dorit să se sinucidă. Tânărul se repede cu vorba la Arif, și pleacă mai departe. După câteva minute apare Cemil, căruia Arif îi dezvăluie motivul tristeții sale - fiul său e mort, s-a sinucis aruncându-se în fața trenului, pentru că se simțea inutil, iar Arif își asumă vina pentru acest fapt.

Nimet este foarte supărată legat de controlul ginecologic pe care a trebuit să-l suporte ca să-i dovedească tatălui ei că nu a fost dezonorată. Stă doar în cameră, încuiată, și nu vrea să vorbească cu nimeni. Îi vine ideea de a se sinucide și iese tiptil să taie sfoara de rufe din curtea casei, apoi intră înapoi în cameră și îl sună pe Orkun. Nu poate, însă, să-și pună planul în aplicare pt că vine Serpil care-i propune să organizeze o surpriză pentru Iffet.

Dilek vine într-o scurtă vizită la Arif la birou și după ce îi spune că înțelege de ce-l apără pe Cemil, pentru că astfel în subconștientul lui, îl salvează pe fiul său de la sinucidere, el o dă afară spunându-i că i-a devenit dușman și că i-a permis prea multe. După această vizită Arif este hotărât să se răzbune urât pe Dilek pentru că se folosește dea astfel de mijloace pentru a-l lovi. Astfel, chiar în ziua nunții lui Cemil, pune de un incendiu la fabrica familiei Emiroglu, aflând că asigurarea nu mai fusese plătită pentru astfel de cazuri de către Ali Ihsan.

Surpriza lui Serpil era o ceremonie de nuntă tradițională turcească, seara de henna. Acasă la Iffet, vin doamnele și domnișoarele să se distreze, iar ea este îmbrăcată într-o rochie roșie cu auriu și i se pune pe cap un voal roșu. Bărbații petrec la cârciumă, unde este invitată și o dansatoare din buric să încingă atmosfera. După ce totul se termină, târziu în noapte, Nimet merge în curtea din spatele casei unde își pune ștreangul de gât. În acest timp, Ahmet se trezește de sete și ne având apă la îndemână coboară spre bucătărie și o vede pe fată spânzurându-se. Aleargă spre ea și o prinde în brațe înainte să se sufoce de-a binelea. După ce acest moment trece, peste câteva zile are loc ceremonia cununiei, în prezența nașilor/martorilor Arif, Feyyaz și Serpil și a invitaților, moment cu care se încheie episodul 34.


Pentru alte episoade din serialul Iffet, accesați pagina Stele tv.

sursa foto: capturi video de pe youtube

22 de comentarii:

  1. Bună Oana !
    Îți mulțumesc pentru rezumate. Sincer sunt o admiratoare a serialului iar blogul tău mă impresionează , faci o treabă extraordinară.
    Am apucat să vad o parte nesubtitrată a episosului 40 , și am vazut că Cemil este împușcat , tot nu îmi vine să cred ca se termină așa...
    Aștept cu nerăbdare rezumatul episodului 35 , te pup !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Angeel, multumesc pt sustinere :p si mie imi place serialul Iffet. Da... din pacate se termina prost si confuz; unii comentatori de pe aici au spus ca Iffet l-ar impusca pe Cemil din greseala. Mie nu mi s-a parut asa, dar drept e ca nici nu am urmarit tot episodul ci doar ultima parte.

      Ep. 35 cam pe weekend!
      Pupici si tie!

      Ștergere
  2. Buna Oana, :-f abia astept sa se termine y-) pt a vedea 2 ep din suleyman in loc de unu martea, pt ca luni avem ilfet.Oricum multumesc pt stradanie si consecventa cu care postezi atat Ilfet cat si Suleyman :-*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Mihaela! Multumesc si eu! :-f Ca si tine, astept Suleyman si cumva imi pare rau ca aceia care fac grila de progframe la Kanal D nu au gasit o alta solutie, de exemplu Suleyman luni+marti iar Iffet miercuri+joi, ori altceva de genul.

      Mie personal nush ce alte emisiuni mi se par inutile, in restul serilor, pt ca nu le urmaresc de nicio culoare, dar serialele de seara sunt bune de vazut.....

      Ștergere
    2. Stai, stai, ca acuma percutez: vor fi 2 episoade din Suleyman odata???!!?!? Adica de la 8 la 12 noaptea? Atunci tre' sa dau ceva acatiste sa-mi puna orele miercurea de pe la 10-11 incolo :D

      Ștergere
    3. NUUUUUUUUUU :)) :)) :)) in aceeiasi zi ci unul luni si unul marti, :P dar mi-a placut cumm gandesti

      Ștergere
    4. Aha, adica dupa ce se termina Iffet, vor da episoadele din Suleyman la fel ca pana acum: unul luni, unul marti. Bine ar fi.

      Ștergere
  3. Oare de ce mama fetelor accepta sa faca ce ii zice Ahmet, nu inteleg de ce nu e langa ele daca traieste, cum poti sa iti lasi copii in grija unui om ca Ahmet.. straniu. Multumim pentru rezumate, te pup. Diana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Diana! Nu stiu sa-ti spun, o sa vedem, poate se dezvaluie ceva si legat de mama fetelor. Eu am inteles ca ea a parasit familia, prin primele episoade, parca asa s-a spus. E ciudat sa lasi 2 fete sa fie crescute de tata.

      Ștergere
  4. Zici ca e nunta sultanei Sah, stii ca Deniz o joaca si pe Sah in Suleyman. Asa se faceau nuntile la turci pe vremuri ! Cu rochii rosii voaluri rosii. Deny

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu, Deny :) am vazut nunta lui Nigar in Suleyman si am inteles ca asa era traditia nuntii la otomani. Iffet arata bine in costumatia traditionala rosie, dar se va imbraca si in mireasa obisnuita, la celebrarea cununiei.

      Ștergere
  5. Deci,Nimet se spanzura? Sau apare tatal ei tocmai la timp?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se spânzură, dar Ahmet apare si o prinde de picioare. Doar se sufoca puțin, nu apuca sa moara :))

      Ștergere
  6. Buna Oana! Poti sa-mi spui,te rog frumos,cum il cheama in realitate pe Orkun? :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna, Oana ! Sa inteleg ca, pana la finele serialului Iffet, vom avea lunea Iffet si martea Suleyman ?
    Referitor la desrierile despre Efes, am fost si eu primavara aceasta in Antalya, intr-un circuit si am calcat lespezile de marmura ale EFES-ului, iar acum cu descrierea ta, retraiesc parte din acele moment...impresionant ! MUltumesc mult pentru toata munca si tot efortul tau !
    Si astept cu nerabdare rezumatele, in continuare ! Numai bine ! Dana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Dana! Da, asa am inteles si eu: luni-Iffet, marti-Suleyman. Acum nu stiu daca dupa ce se termina Iffet, Suleyman va fi difuzat si lunea si martea. Dar sper!

      Pentru mine Efesul a fost unul din locurile cele mai deosebite pe care le-am vizitat pana acum :) ma bucur ca l-ai simtit in aceeasi maniera.

      Multumesc pentru cuvintele frumoase, Dana, o sa postez, o sa postez, la Iffet poate reusesc chiar azi sau maine sa pun urmatorul episod. Si mai am in plan ceva despre serialul Suleyman si personajele sale :) Tine aproape! :)

      Ștergere
  8. Cate episoade are filmul iffet?

    RăspundețiȘtergere
  9. Stie cineva cate episoade are filmul iffet???

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.