duminică, 6 octombrie 2013

Iffet, ultimul episod, ep. 40

După bătaie vin doi polițiști. Halil își revine și după o discuție sumară, cei doi pleacă, la fel și Cemil. Cicek nu se simte în largul ei alături de noua familie și, după ce aude o conversație dintre Cemil și Iffet, profită de un moment de neatenție al tuturor și iese afară voind să meargă acasă. Dar e noapte, ea se rătăcește și nu mai nimerește drumul. Tatăl și bunicul ei își fac niște bagaje și pleacă într-un taxi, apoi întâmplător o văd alergând pe o stradă din cartier și opresc, încercând să o liniștească și, eventual, s-o ducă înapoi, dar Cicek nu vrea. Cemil și Iffet observă lipsa fetiței și pleacă s-o caute acasă la Halil unde găsesc totul încuiat și presupun că ar fi luat fetița și ar fi plecat cu toții.

for the English version of Iffet click here: Iffet English translated summaries

Până la urmă Halil își convinge fata să meargă la Iffet înapoi, și când ajung acolo, cei doi soți tocmai ajunseseră acasă după o căutare fără rezultat. Cemil, lipsit de tact, pare să îi spune abrupt fetei că ei sunt părinții ei adevărați și când ea rămâne în brațe la Iffet iar Halil dă să plece, începe să strige după el, scoțându-i la geam pe Betul și Mehmet. A doua zi Cicek se simte rău și nu vrea să mănânce nimic, pe motiv că îi e dor de tatăl său.  Pentru a încerca s-o obișnuiască cu noul mediu, Iffet o cheamă pe Betul cu Mehmet pe la ei, și îi lasă pe copii să se uite la desene animate.

Dilek își strânge niște lucruri și pleacă cu o furgonetă. Mai încolo, o vedem pe ea cu Erhan la o terasă, vorbind în contradictoriu la telefon cu Asuman care tocmai sunase. După aceea Dilek merge la Arif pe micul iaht și se ceartă încă odată cu el. La un moment dat merge la spital să se intereseze de soarta lui Arif, dar dă peste Nimet și medicul care este acum prietenul ei, tocmai încercând să se sărute. Bineînțeles că nu scapă ocazia s-o jignească pe Nimet, înainte ca aceasta să părăsească biroul. Îi telefonează lui Arif, dar acesta se simte foarte rău și face o criză chiar la telefon, în timp ce Dilek aruncă vorbe fără șir. Arif cade semi-inconștient, iar Dilek crede că nu vrea să-i răspundă la cele spuse mai înainte și închide telefonul fără să realizeze ce s-a întâmplat de fapt.

Feyyaz și Serpil se ceartă și ei, foarte tare, din cauza mamei mincinoase și intrigante a lui Feyyaz, pe care el o crede orbește. Serpil se pare că la replica lui Feyyaz că poate să plece din casă, exact asta se și hotărăște să facă, spre disperarea soacrei sale care abia acum își dă seama că a stricat căsnicia fiului său. Serpil își face valiza și cu greu acceptă să se răzgândească, numai după ce soacra sa îl ceartă pe Feyyaz și acesta îi spune soției sale să-l ierte și că o iubește.

Cicek aruncă cu lucrușoarele ei prin cameră și se poartă isteric cu Iffet, apoi se închide în dormitor strigând că-l vrea înapoi pe tatăl ei. Iffet îl sună pe Halil, care are o discuție în contradictoriu cu tatăl lui (Deci, în episodul ăsta toată lumea se ceartă cu toată lumea :) ).

Cemil îl vizitează pe Arif care se află în spital. Apare și Dilek căruia Cemil îi dă verigheta lui Arif. Când apare medicul le spune (probabil) că Arif a murit. Acasă la Cemil Iffet descoperă că Cicek a plecat iarăși de acasă, luată de Halil cu un taxi, la noua lui locuință. Iffet merge la casa închiriată de Halil unde nu se află decât bătrânul, care nu știe despre ce este vorba. Ulterior, Halil își sună tatăl de la un telefon public și după ce îi spune câteva cuvinte, închide. Iffet o găsește pe Cicek acasă la Halil și vrea să o ia de acolo, însă Halil, care de la o vreme poartă pistolul la el, o amenință. Între timp apare Cemil, care îl dezarmează pe Halil și se iau la bătaie. Iffet atunci ia pistolul căzut și trage în Cemil, tocmai când Halil scosese un pumnal din buzunar.


Pentru alte episoade din serialul Iffet, accesați pagina Stele tv.

sursa foto: capturi video de pe youtube






66 de comentarii:

  1. Dc trage in cemil.si nu in halil vei pune si de la noul serial feriha?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vom vedea cand va fi difuzat serialul cu traducerea. Poate gresesc eu, dar mie asa mi s-a parut de cand am vazut bucata asta de serial, acum cateva saptamani, ca trage intentionat in el. Poate cred asta si datorita faptului ca in filmul din 1982 dupa care s-a facut serialul, acea Iffet il omoara tot intentionat pe Cemil. Dar acolo din cu totul alt motiv (pt ca o violeaza pe Nimet).

      Ștergere
    2. P.S. 1 - Probabil că voi pune si la Feriha, dacă voi putea să văd filmul pe net. Si daca va fi difuzat seara. Daca nu... din pacate anul asta am ore si dupa amiaza, 3 zile pe saptamana, asa ca nu-l voi putea vedea daca va fi difuzat pe la 3 sa zicem.

      Ștergere
    3. P.S. din pacate nu am gasit episoadele cu Feriha pe youtube... deci nu am cum sa-l vad in avans.

      Ștergere
    4. Oana dar unde ai vazut Iffet din 1982 ??
      Poti sa-mi dai un site sau ceva unde ma pot uita si eu ?
      Mai facut curioasa !! :D
      Mersi

      Ștergere
    5. Ionela, la aceasta postare http://www.pulbere-de-stele.com/2013/08/iffet-dinainte-de-iffet.html la sfarsitul articolului este linkul unde poti vedea filmul. Dar nu este tradus. De aceea, daca vrei, poti citi rezumatul facut de mine in articol.

      Ștergere
  2. arif maore sau nu? mai este vreun sezon? daca da cand incepe?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Presupun ca da, dupa cum decurge actiunea, ca de arătat, nu-l arată mort. Eu nu cunosc limba turca, fac rezumatele intuitiv si dupa ceea ce vad in film.

      Ștergere
    2. P.S. 2 - eu nu stiu sa mai fie vreun sezon. Stiu ca episodul 40 este ultimul episod.
      Cel putin pe youtube nu mai sunt episoade dupa 40.

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Daria, daca ar fi dupa mine, eu l-as fi impuscat pentru firea lui negativa, violenta si prea pasionala care atrage evenimente cu un mare potential de distrugere. Cemil este foarte pasional, o iubeste pe Iffet pana la obsesie, dar are o aura negativa, o amprenta de violență si de malefic in el. Practic el este un personaj negativ, insa foarte bine creionat ca si caracter.

      Cum turcii sunt si ei ca si noi, adeptii soartei, au alcatuit un Cemil victima a soartei lui rele.

      În serial sper că ne vom lămuri sâmbătă seara de ce a tras în el, dacă nu cumva serialul se termină așa, în coadă de pește, cum se spune. Adică fiecare crede ce vrea.

      Ștergere
  4. Esti eleva sau studenta?? Feriha va fi in locul lui iffet.te aprecieZ pt ceea ce faci .e o munca grea.eu am stat in turcia 3 ani si am revenit in tara e o limba si o tara de exceptie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt profesoara :) atunci, cred ca voi putea posta rezumatele, daca gasesc deja episoadele pe youtube.

      Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scuze, imi aluneca mouse-ul si din greseala am sters mesajul care era acesta: "Eu sunt eleva ma gandeam ca esti studenta sau eleva...oricum bravo ..app ce profesoara esti?"

      Engleza.

      Ștergere
  6. Buna, se vede ca esti ocupata ca nu ai postat nimic despre Conspiratia iataganelor(:-? si sunt suparata - glumesc- ca d( am uitat sa-l vad in seara ) Asta inseamna ca am devenit dependenta de comentariile de pe blogul tau. MULTUMESC :-f

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar, s-a nimerit ca peste proiectul de la serviciu sa fac si o raceala cumplita de abia vad pe unde calc. Trebuie sa ma uit la episoade pe net, daca le gasesc in romaneste (sper!) si postez si cu ce am ramas in urma.

      Multumesc pentru vizite :-f

      Ștergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu nici eu. am apucat sa vad doar finalu episodului dela kanald. probabil au vrut sa lase final deschis... sa inteleaga fiecare ce vrea.

      Ștergere
    2. offf, iar mi-a alunecat sageata mouse-ului. Mesajul tau era: " Parca mi s-a parut ca Iffet trage (vrea sa traga) in Halil, tocmai cand acesta ii infige pumnalul lui Cemil. Oare gresesc? "

      Ștergere
  8. m.au lamurit bustean cu finalu asta....

    RăspundețiȘtergere
  9. Deci, care-i explicația finalului? Eu n-am urmărit serialul, dar s-a uitat mama în seara asta și am mai aruncat și eu câte un ochi. M-a șocat finalul.. care-i faza? : ))

    RăspundețiȘtergere
  10. Deci, care este explicația finalului? Eu n-am urmărit serialul, dar s-a uitat mama în seara asta și de plictiseală am mai aruncat și eu un ochi. Am rămas șocată. De ce s-a terminat așa? Sau care-i faza? Mersi anticipat pentru răspuns!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am inteles nici eu, Ioana. Ce-o fi fost in capul producatorilor?

      Ștergere
    2. Multumim pentru rezumate.
      Intr-adevar, nu am vazut un final mai aiurit! Am mai urmarit 2 seriale turcesti: Fatmaguil si Dragoste si pedeapsa (f. bun, mi-e dor de personajele sale) si aveau un final normal/firesc. In cazul lui Iffet (incerc sa vad filmul din 1982) s-ar intelege ca Iffet ar ramine cu Halil, sa se intregeasca, intr-uj fel, parintii lui Cicek (care de Iffet s-a apropiat, totusi, iar pe Halil adora). Hm, subtil final...In general, ultiele episoade au fost date peste cap, schimbari artificiale de situatie, nu mai aveau tensiunea dramatica de altadata, parca se grabeau sa-l incheie, cine stie, poate producatorii aveau probleme ....Pacat!

      Ștergere
    3. Am semnat anonim, cum nu fac deobicei, deoarece nu stiu, spre rusineamea, ce e adresa URL, in caz ca aleg un nume! Stiu ce e ID, utilizator, user, etc, dar nu url (pagina/site, portal?). O saptamina cit mai buna!

      Ștergere
    4. Desigur, urmaresc din ianuarie a.c. si Suleyman, de acolo si interesul pt.alte seriale turcesti. Desi sunt istoric, abia acum descopar lumea turceasca. Si o inteleg pe nepoata ea, care a fost de 4 ori in Istanbul si o data in Asia Mica. Poate odata si odata o sa ajung si eu sa vizitez.
      Desi nu sunt un fan al serialelor (sunt f. ocupata si uneori calatoresc mult), dupa mine serialele turcesti au o reteta aparte, mult mai bune, zic eu decit cele latino-americane. Actiune dramatica, muzica, exact atit cit sa te tina interesat. Si, cum era in dragoste si pedeapsa,sau chiar si iffet , multe aspecte din viata sociala, dar si cutume, etc.

      Ștergere
    5. @Anonim 1 - Asa il percep si eu. Un serial ciudat, cel putin de pe la jumatate incolo. Oare turcilor chiar le-a placut asa ceva? :))

      Ștergere
    6. @ Anonim 2 - da, un url inseamna adresa unui site, cum ar fi www.pulbere-de-stele.com

      @ Anonim 3 - cultura turceasca e atragatoare, la fel si istoria lor, dar eu, una, nu mi-as dori sa traiesc printre ei. Nu pot spune ca-i cunosc, insa m-am lovit de caracterul lor prea tentat catre a insela cat mai grosolan posibil, negustoreste vorbind, si nu mi-a placut deloc, bineinteles.

      Ștergere
    7. DANA B: MULTUMESC, OANA! ABia acum am vazut propriile mele comentarii (am crezut ca...nu au plecat/trimis...nestiind cum sa procedez!)
      Intre timp, am devenit fana...FERIHA, f. bun, fiindca era moral si familist si...de toate! iar de o vreme, chiar si TRADAREA imi place mult. ALte seriale am vazut asa din cind in cind, dar mi s-au parut fara tensiune dramatica (sau poate pre exagerata) IAR PERSONAJLE nu prea creionate!
      POATE reusesc sa trimit

      Ștergere
    8. Cu multa placere, Dana! Si mie mi-ar placea sa vad mai multe seriale si sa le fac rezumatele pe blog, dar nu am timp decat de inca vreo 2, de limba engleza. Da, Tradarea imi place si mie, Erkan Petekkaya (capitanul Ali) joaca foarte bine, si ceilalti joaca tot asa, dar pe mine Erkan ma uimeste uneori cu naturaletea rolului pe care il face.

      Ștergere
    9. O telenovela foarte frumoasa,pacat ca a avut un final atat de prost.Nu ma asteptam

      Ștergere
  11. Cum se numeste filmul din 1982 ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tot Iffet. Am scris despre el si am dat si un link unde poate fi vazut. http://www.pulbere-de-stele.com/2013/08/iffet-dinainte-de-iffet.html

      Ștergere
    2. Buna Oana nu reusesc sa deschid linkul

      Ștergere
  12. O sa mai fie Iffet? O sa mai fie episoade cu iffet de la ep 40 incolo, nu? Cemil nu a murit, nu? Si PS: Cemil era rau, dar s-a schimbat si oricum nu a violeto pe Nimet. Eu zic ca Iffet vroia sa-l impuste pe Halil si nu pe Cemil. Dar zi-mi raspunsuri la ce te-am intrebat, te rog! Vreau sa stiu. Si daca tu nu stii, zi-mi si mie de unde pot afla!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai daca eu nu stiu, cum sa-ti spun de unde poti afla? :D nu as fi aflat eu daca stiam unde sa caut?

      Pe youtube nu exista episoade dincolo de nr. 40 (exista, dar in rusa, parca, si acolo episoadele au fost redimensionate, pt ca la ei un ep. dura o ora, nu doua).

      Ștergere
    2. P.S. Cand am spus ca Cemil a violat-o pe Nimet m-am referit la film, nu la serial. La filmul din 1982.

      Cat despre pe cine a vrut sa impuste, mie asa mi s-a parut normal, ca a vrut sa-l impuste pe Cemil, pt ca avea o fire negativa si violenta, pt ca din cauza lui s-au incurcat toate caile vietii ei, pentru ca asa este in filmul dupa care s-a facut serialul, si pentru ca si-a cautat tinta inainte de a trage - urmarea miscarile celor doi cu pistolul, eu asa consider, ca pe Cemil a vrut sa-l impuste, si nu pe Halil.

      Dar fiecare crede ce doreste, nu se supara nimeni daca parerile sunt impartite.

      Ștergere
  13. Sărut-mâna,tanti Oana(fără supărare,dar nu-mi vine să numesc pe o persoană cu 36 de ani mai mare decât mine cu ''tu'').Ce mai faceți?N-ați mai postat nimic.Serviciul e de vină,nu?Mă scuzați,știți vreun curs pentru începători de engleză?O persoană pe care o cunosc nu a făcut engleză la vremea ei si acum ar avea nevoie,deci trebuie să o ia de la zero.V-am întrebat,că știu că sunteți profesoară de engleză.Mulțumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iar mie nu-mi place sa mi se spuna "tanti" (buna, Daria). Esti singura persoana care ma numeste asa. Ce vina am eu ca m-am nascut cu 36 de ani mai devreme ca tine? ss-) Deci cum facem?

      Da, am avut o vizita Comenius la noi la liceu. Ocupata de dimineata pana seara tarziu. Acum am revenit pe net.
      Cursuri gratuite pt incepatori sunt si pe net. Daca vrei sa cumperi o carte, sau sa cauti pe la rude/prieteni, iti recomand orice de Bantaș, Levițchi sau Maxim Popp.

      In special Maxim Popp avea un curs foarte amanuntit, avea si poze/desene cu felul in care se tine varful limbii față de dinți la pronunția anumitor sunete specifice limbii engleze. Prin anii '70 aparuse cartea aceea, era galbena la coperta.
      Dar cel mai bine este ca persoana sa ia lectii cu cineva. O limba straina se invata mult mai greu de unul singur.

      Ștergere
    2. Nici eu nu știu ce mi-a venit cu tanti...Mulțumesc pentru sfat.

      Ștergere
  14. De unde stii ca Cemil a violato pe Nimet? Sau nu e adevarat!? Si la ep 40 Iffet nu l-a impuscat pe Cemil intentionat, eu zic ca a vrut sa-l impuste pe Halil ce le-a facut lui Cemil si lui Iffet timp de cinci ani. Ca le-a luat fata. Stiu ca par indrazneata, dar eu nu cred ce spui tu, ca Cemil a violato pe Nimet si ca Iffet l-a impucat pe Cemil intentionat. Nu are cum. De unde ai mai scos-o si pe asta!?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru ca in filmul Iffet, facut in 1982 Cemil o violeaza pe Nimet si Iffet il impusca. Eu despre filmul de 2 ore din 1982 vorbeam cand am amintit de aceasta scena, nu despre serial. Poate ar trebui sa citesti mai cu atentie ce este scris in comentarii, inainte de a posta un raspuns.

      Tu zici ce vrei si eu la fel. ok? nu te oblig sa ma crezi. Stiu ce inseamna sa tragi cu o arma de aproape, intr-o tinta miscatoare, de aia am spus ca intentionat l-a impuscat pe Cemil. Iar daca finalul e confuz, si producatorii l-au lasat asa pentru a se folosi de aceasta confuzie intr-o posibila serie viitoare, e problema lor.

      Ștergere
  15. Si inca o intrebare: Cemil a murit?????????????????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper ca da. Pt ca daca nu, si daca mai este vreun sezon nou, eu la aiureala asta de serial nu ma mai uit.

      Ștergere
  16. Buna, Oana! O sa dai si cu Feriha? Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Cred ca da, tocmai am gasit un site unde sunt toate episoadele - acum al 67-lea sta sa apara in turceste. Sper sa poata fi vazut pe net la Kanal D. Ca sa inteleg ce se petrece, trebuie sa vad episoadele si traduse in romaneste.

      Ștergere
  17. Buna! In primul rand,faci o treaba foarte buna cu blogul! Ai toata sustinerea mea!
    Dar,am si o intrebare: Ce s-a intamplat cu Orkun? Am pierdut cateva episoade si nu stiu cum vine : Nimet era cu Orkun,si acum e(ra) cu Nihat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar, in ultimele episoade din Iffet, cele care apartin sezonul 2, Orkun nu mai apare (ca de altfel nici mama lui Cemil, care de mai multe episoade nu se mai stia nimic despre ea). Avand in vedere ca sezonul doi incepe la 5 ani dupa accidentul de masina produs din cauza lui Cemil... probabil ca nici la ei nu e ceva neobisnuit ca o tanara sa nu mai aiba acelasi prieten ca in liceu.

      Ștergere
    2. P.S. Multumesc, Anni pentru sustinere. Fac tot ce pot sa-mi rasfat cititorii, chiar daca uneori e mai greu, si am perioade incarcate la serviciu.

      Ștergere
    3. Va inteleg,chiar daca am doar 13 ani :-) . Nu cred ca e o munca prea usoara... Dar,oricum eu va sustin! :-D

      Ștergere
  18. Esti super oana imi place ceea ce faci!!!si profa de engleza si asta si mai faci si alte luvruri.cum reusesti? Si cati ani ai?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pt cuvintele frumoase. Intr-adevar, pare ca nu am timp liber, dar exista si reversul medaliei, eu nu am o familie a mea, nu trebuie sa fac menaj pt sot si copii. Daca as fi fost si gospodina casei, cred ca acest blog, ca si celelalte, nu ar mai fi existat.

      49.

      Ștergere
  19. Sa stii ca imi place blogul tau imi este de folos nu prea am timp sa ma uit la seriale dar acum numai intru pe site-ul tau si vad ce sa mai intamplat esti super tine-o tot asa avem nevoie de tine pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult! Si eu am nevoie de voi, cititorii mei, asa ca scriu despre serialele care va plac :)

      Ștergere
  20. Pff....oricum daca va mai fi un sezon eu una am uitat tot serialul asta.Parca Feriha e mai interesant.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa ma gnadeam si eu. La Iffet a fost prea neverosimila povestea.

      Ștergere
  21. Si acum mai e difuzat Iffet la TV. Bine, episoadele vechi, ca serialul oricum s-a terminat. Dar finalul serialului m-a lasat muta. Adica, chiar daca serialul s-a terminat, cu un asa final eu nu cred ca trebuia sa se termine. Inca ma intreb daca Cemil a murit sau nu....O zi usoara!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Parerea mea este ca a murit. Serialul a fost facut dupa un film pentru cinema din anul 1982 iar acolo Cemil, beat fiind o violeaza, pe sora lui Iffet, pe Nimet. Cand Iffet vine acasa de la serviciu, afla ce s-a intamplat, ia o pusca si-l omoara. Deci presupun ca in linii mari, anumite elemente raman aceleasi (zic in linii mari pentru ca serialul este destul de diferit ca actiune si personaje fata de filmul care a stat la baza scenariului).
      Dar sigur, :) asta e senzatia pe care mi-a lasat-o mie serialul, alti telespectatori si fani pot avea alte pareri. Intr-adevar, finalul acela pare a fi in coada de peste, cumva.

      Ștergere
    2. Parerea mea este ca, poate, s-a lasat finalul asta ca sa isi faca oamenii pareri....sa creada ce vor ei...eu una nu prea as suporta gândul ca Cemil a murit. Acum s-a terminat si ultimul episod din Iffet. Mi-ar parea rau daca Cemi a murit. In fine, fiecare cu parerea lui, nu? :)

      Ștergere
    3. Doamna Oana, exista episoade din Iffet dincolo de 40?

      Ștergere
    4. Intr-adevar, fiecare considera asa cum simte acel final :P

      Nu, nu mai sunt episoade, 40 este ultimul.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.