vineri, 15 noiembrie 2013

Stiluri feminine: rochia princess


Sau rochia în formă de A. Este genul de rochie potrivită domnișoarelor cu șoldurile mai late sau cu talia mai groasă, și o variantă a ei stă foarte bine pe doamnele cu forme rotunde, pline. Această rochie este o clasică ce nu ar trebui să lipsească dintr-o garderobă. Este genul cu talia marcată, fie la locul ei, fie sub bust, decoltată sau nu, dar cu restul rochiei evazat ascunzând imperfecțiunile din zona abdomen-șolduri. Pentru femeile mai pline, cu multe kg în plus, varianta rochiei sau a mantoului fără să sublinieze bustul, doar cu o platcă din care pornesc clinii, nu foarte largi, formând un evazeu în partea de jos, se poate dovedi o alegere perfectă, elegantă și care ascunde surprinzător de bine șunculițele inestetice pe care aproape orice alte tipuri de rochii le scoate în evidență.

Rochia în A este versatilă și se poate adapta cu ușurință; decolteul poate să dispară sub un guler înalt și ușor fronsat, mânecile pot lipsi sau pot fi lungi, partea de jos poate fi dreaptă sau plisată, evazată sau cloșată. Varianta numită princess este foarte elegantă și cu siguranță se potrivește unei rochii de ocazie: rochia ar trebui să urmeze linia clasică, fără godeuri prea largi, și să aibă tăieturi ale penselor, cel puțin ale celor din față, de sub bust, sau chiar de la umeri până jos, în așa fel încât aceste linii cusute să sugereze forma literei A. Astfel efectul de alungire, de slăbire, dacă vreți, este și mai accentuat.

Rochia princess se potrivește pe aproape toate siluetele, se adaptează bine pe orice fel de material, se transformă ușor dintr-o rochie de zi într-o ținută elegantă prin aplicații de dantelă, mărgele, paiete, funde, poate face corpul să pară mai înalt sau mai scund, depinde de lungimea rochiei. Este genul care poate ascunde multe defecte și evidențiază ceea ce dorim să scoatem în relief.



surse foto: www.tinar.ro , www.kudika.ro , www.josephm.com, http://prom-dresses.kaltsum.com , www.mademoisellegrenade.fr





2 comentarii:

  1. Mie imi place tare mult genul asta de rochie. Se pot purta si cand arati bine si cand ai colacei de ascuns.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.