sâmbătă, 28 decembrie 2013

Suleyman Magnificul ep. 97




Muhtesem Yuzyil, sezonul 3, rezumatul episodului 97

 

În care Mihrimah și Esmahan se bat pentru Bali bey. Baiazît fuge din palat în tabăra militară, iar până la urmă este adus înapoi și sunt pedepsiți cu moartea cei vinovați că nu au văzut când a fugit. Gabriela se află într-o poziție delicată față de Mustafa ... 

Următorul rezumat din Suleyman Magnificul sezonul 3: ep. 98 


La Manisa Gabriela reușește să afle că sora ei este în haremul prințului și merge la ea recunoscând-o apoi după o pată pe abdomen pe care o avea din naștere. Lucrezia n-o recunoaște pe sora ei, dat fiind că se află în harem de mică. Ea știe că o chema Lucrezia înainte, dar cam asta e tot ce-și poate aminti din copilărie. Când intră Mahidevran și le găsește pe cele două vorbind, Gabriela iese precipitat din încăpere.

Suleyman Magnificul episodul 97
Pe fondul supărării că nu a fost nici de data asta luat în campanie, Baiazît dispare din palat, iar Hurrem este informată despre aceasta de către Sumbul. De altfel nu este singura ei problemă, cadiul EbuSuud venind să-i spună că lucrarea de binefacere nu poate înainta pentru că o femeie nu vrea să-și vândă casa, care ar trebui demolată ca să se construiască lăcașul dorit de sultană. Între timp, Șah îi spune sorei sale, Hatice, că acum, pe fondul plecării sultanului în campanie, a pregătit iarăși o intrigă de zile mari împotriva lui Hurrem. La hammam Mihrimah și cu Esmahan se ceartă din cauza lui Bali bey și până la urmă Mihrimah o lovește pe verișoara sa care cade lovindu-se de pardoseala de piatră și pierzându-și cunoștința.

Suleyman Magnificul episodul 97
Baiazît plecase incognito cu prietenul său Hassan, îmbrăcați în costume de ienicer, rugându-l să nu-i spună șehzade, ci Hussein, ca să nu fie recunoscut. Ajung în tabăra militară, la ieniceri și, nebăgați în seamă de nimeni, se infiltrează printre tinerii soldați. Apoi își iau câte o porție de supă, la fel ca toată lumea, Baiazît strâmbând din nas la mâncarea lungă din farfuria lui. La palat toată lumea e în fierbere, pe de o parte, Hurrem cu Sumbul îi iau la întrebări pe Mehmet Hogea, profesorul lui Baiazît, care l-a lăsat singur câteva momente deși trebuia să fie cu ochii pe el, și Mercan Aga, care era responsabil și cu paza porții palatului, deci trebuia să știe și ce muscă iese sau intră înauntru. Pe de altă parte, Afife o găsește pe Esmahan la baie, însângerată de la căzătură, și cheamă doctorul, care spune că lovitura este gravă și trebuie să aștepte ca fata să se trezească singură.

Suleyman Magnificul episodul 97
Hurrem, cu ambele probleme pe cap, nu știe cum să-l găsească pe fiul său. Mihrimah o liniștește zicând că probabil e ascuns pe undeva prin palat, de ciudă că nu a mers și el în campanie. Dar Baiazît e departe, în tabără are o altercație cu un alt băiat care vrea să-i fure traista, apoi toată lumea trebuie să se așeze în linie pentru a-l întâmpina pe sultan și suita acestuia. Mai târziu, în cortul sultanului are loc un consiliu, pentru că Lutfi pașa este informat de către iscoadele sale despre o alianță a Papei și o cruciadă care se pregătește, în ascuns, împotriva lor...

La Manisa Gabriela ajunge din nou în preajma Lucreției care nu-și mai aduce aminte nimic din cele spuse de sora sa: nu mai știe că este o membră a unei familii bogate din Genova, că a fost luată într-o ambuscadă în care soțul Gabrielei a fost ucis, etc. și nici nu pare să aibă încredere în ceea ce spune sora ei. Fidan intervine între cele două și o determină pe Gabriela să plece din cameră, dar Lucreția nu-i povestește nimic când Fidan o întreabă ce a vrut signora de la ea.

Suleyman Magnificul episodul 97
Șah ajunge la palat și intră în camera unde se află Esmahan, luând-o la întrebări pe Mihrimah care minte că Esmahan a alunecat și a căzut, dar între timp fata deschide ochii. Întrebată ce s-a întâmplat ea mai întâi spune că nu-și aduce aminte, apoi se uită insistent și cu subînțeles la verișoara sa, mințind la rândul ei, că stăteau de vorbă amândouă și deodată a căzut. Șah interpretează corect privirea fiicei ei către Mihrimah și înțelege că adevărul este altul, dar nu-l va afla nici mai târziu, când va insista la Esmahan să spună dacă a căzut sau a fost împinsă de Mihrimah.

În acest timp Hurrem, agitată de lipsa fiului ei, află de la Sumbul că Baiazît s-a întâlnit cu Hassan, că au fost văzuți în grădină și că hainele lor au fost găsite în sala de studiu. Apoi află că Baiazît este în tabăra militară de la Cihangir care știa unde plecase fratele său. În tabără, el se bate iarăși cu cel care voia să-i fure traista, exact când nu era cazul să atragă atenția. Câțiva ieniceri vin să vadă ce se întâmplă, dar apare și Selim care observase scena de la distanță. Acesta își recunoaște fratele și-l convinge să vină cu el. Suleyman îl ceartă, uluit de cele întâmplate și în ciuda faptului că băiatul își dorește foarte mult să rămână în tabără, sultanul îl trimite la palat. Acolo află că profesorul său și bodyguardul vor fi executați din cauza neascultării lui.

Suleyman Magnificul episodul 97
La Manisa, Mustafa este din ce în ce mai bănuitor cu privire la intențiile adevărate ale Gabrielei și încearcă să scoată de la ea adevărul. Dar Gabriela îi spune doar că-l iubește și că o caută pe sora ei, Lucreția, care o slujește pe Mahidevran și pe fiica prințului.


Mustafa o acuză de spionaj, însă Gabriela nu recunoaște nimic. Ea își vrea sora înapoi dar prințul îi spune că nu este posibil așa ceva, și îi cere să plece imediat din palat. După aceea merge s-o interogheze pe Rumeysa, care știe că numele ei era Lucreția, dar nu-și mai amintește nimic altceva decât că aparține acelui ținut.

Hurrem merge acasă la femeia care nu voia să vândă locuința pentru ca sultana să poată termina moscheea. O înduioșează și îi dezvăluie planurile ei de a construi acolo și o scoală și mai multe clădiri pentru popor. Atunci Kevser cedează și îi spune să considere casa ca fiind a ei.

În tabăra sultanului se discută despre ce este de făcut cu Petru Rareș considerat trădător. Vor să-l pună în locul lui pe Bogdan, un aliat al lor, dar între timp apare la cort Ștefan, fratele lui Petru, care dorește să discute cu Suleyman și să se pună la dispoziția sa. Acesta se întreabă de ce ar deveni aliat fratele unuia ca Petru Rareș care a trădat pe cei care l-au apărat, care a vrut să anexeze Polonia, cu care otomanii aveau tratat de pace, care l-a omorât pe Alvisio Gritti, care era un apropiat al otomanilor? Apoi se menționează de pedeapsa dată de Mahomed Cuceritorul lui Vlad Țepeș, de asemenea trădător față de Imperiul Otoman.

La palat Hurrem rămâne fără bani pentru plata kadînelor din harem. Zi de zi le promite fetelor care nu-și mai primiseră banii de mai bine de o lună că rezolvă cât de curând. Apoi îl ia la întrebări pe Mercan, care era pus la cale de Șah și de Hatice, ca să "fiarbă haremul", și acesta spune că s-a consultat cu Mustafa Pașa și din cauza campaniei și a taxelor neplătite de alții, nu sunt bani și suma care trebuia alocată nu va veni. Hurrem îi spune că nu mai poate plăti din buzunarul propriu, pt că toți banii ei se duc pe construcția moscheei, la care Mercan o sfătuiește să mai împrumute de la evrei, apoi sugerează că s-ar putea isca o revoltă în harem. Mai apoi Șah se oferă s-o ajute cu bani, dar Hurrem refuză categoric.

În tabără Suleyman se sfătuiește cu arhitectul șef cum să construiască poduri peste Prut, pentru că cele vechi erau distruse și nu puteau ajunge pe teritoriul inamic. Acesta îl propune pe arhitectul Sinan să preia lucrarea, pentru că ar putea face un pod în două săptămâni, cu o tehnică nouă. Suleyman acceptă propunerea, însă îi dă lui Sinan doar 10 zile să termine podul, în caz contrar, amenințându-l cu execuția. Spre surprinderea lui, Sinan termină podul în timpul alocat și armata otomană trece Prutul.

La palat Hurrem o cheamă pe Rachel și îi cere 50.000 de galbeni promițând că-i va da înapoi cu dobândă când vor sosi banii din vistierie. După ce iese de la Hurrem, Nigar, care între timp devenise spioana sultanelor Șah și Hatice în palat, o duce pe evreică acasă la Hatice unde sultana Șah o întreabă câți bani i-a cerut cumnata sa, la care Rachel se vede nevoită să dezvăluie suma.  După câteva zile Nigar va afla când trimite vorbă Rachel la palat că are banii pregătiți. În harem, Diana se grăbește să anunțe că în scurt timp sultana Hurrem la va da fetelor banii și un mic surplus drept recompensă pentru așteptarea lor.

sursa foto: youtube, star.tv și turkweb.tv

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.


  Ultimele episoade  93, 94, 95, 96, Kanal D.




2 comentarii:

  1. Buna Oana! Incep prin a-ti ura un sincer "La multi ani!" si a-ti multumi pentru rezumatele pe care le postezi. Sincera sa fiu, de curand am descoperit blogul tau, si bine am facut-o pentru ca imi place foarte mult. Eu din cate am observat sunt mai intarziata, avand in vedere ca si interesul meu pentru serial a aparut cand pe la noi era pe la episodul 60 si ceva.:))) Eeh, dar mai bine mai tarziu decat niciodata. Oricum, nu am crezut niciodata ca imi va placea atat de tare. L-am considerat de la inceput o "telenovela" si nimic mai mult(desi totusi are multe elemente de telenovela:)))Pana la urma, m-am lasat convinsa de toate persoanele de sex feminin din jurul meu sa il urmaresc, si iata-ma azi asteptand cu nerabdare sa vad ce se va mai intampla.:))Oricum, multumesc din nou pentru timpul pe care il pierzi si munca depusa.:)O seara placuta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Cristina, la multi ani pe 2014 si tie, cu bucurii si multe vise implinite!
      Ma bucur ca iti place serialul - si eu l-am descoperit tarziu, se terminase sezonul 1 - dar am recuperat :)

      Multumesc pt cuvintele frumoase, te mai astept pe blogul meu, unde "pierd vremea" din placere si pt ca ma relaxeaza (deci nu e chiar o pierdere de vreme:) )

      O seara placuta, Cristina!

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.