joi, 30 octombrie 2014

Suleyman Magnificul episodul 145 rezumat




Suleyman Magnificul, sezonul 4, rezumatul episodului 145 (132 turcesc)

Baiazid se înfruntă cu Selim, dar apariția lui Hurrem oprește lupta. Hurrem are o tumoare la umăr. Mihrimah se îndrăgostește de Pedro ....


Următorul rezumat: Suleyman Magnificul episodul 146


Scrisoarea lui Lala de la Manisa către capitală este trimisă la Edîrne și ajunge la Hurrem. După ce o citește, se hotărăște să plece la Selim, dar îl minte pe Suleyman că ar fi bolnav Murat și că ea trebuie să meargă să vadă despre ce este vorba.

 Suleyman Magnificul episodul 145 rezumat
La Kutayha ajunge solul de la Nurbanu care îi dă Defnei o sticluță cu otravă pe care să i-o toarne lui Baiazid în mâncare. Mihrimah îl visează pe Pedro care o masează pe corp fără ajutorul pensulei. Defne îl așteaptă pe Baiazid să ia masa și vrea să plece să vadă de fetița lui, dar el n-o lasă. După aceea cadîna începe să plângă văzându-l pe prinț cum mănâncă din farfuria cu pilaf și carne. Apoi prințul observă că Defne nu s-a atins de porția ei. Atmaca și Lokman se năpustesc în încăpere să o prindă pe Defne care fuge. Apar și doctorii care mai întâi trebuie să știe cu ce a fost otrăvit Baiazid ca să-i dea remediul. Atmaca se duce în beciuri unde este ținută Defne și ea îi arată sticluța cu otravă. Se constată că este otrava broaștei negre care nu trece decât cu un fel special de pământ care se găsește la palatul Topkapî, dar nu este timp să fie adus de acolo. Baiazid vede în mintea sa cum Selim îl îmbrățișează și îl înjunghie în spate. Atmaca aduce remediul pe care îl cumpărase din bazar ceva mai devreme. Sumbul pleacă la Manisa cu Hurrem care din nou acuză dureri la umăr și nu vrea să fie văzută de doctori. Atmaca află de la Defne că Nurbanu a poruncit uciderea lui Baiazid, apoi, când el vrea s-o omoare, îi spune că este însărcinată cu copilul prințului. Atmaca o trimite sub escortă la o femeie doctor să fie examinată, ca să se știe dacă spune adevărul sau nu.

Nurbanu o pune la punct pe Fahrie și îi spune să nu cumva să-l supere pe Gazanfer că va avea de suferit. Apoi îl întreabă pe eunuc dacă au sosit vești de la Defne, dar ele încă se lasă așteptate. Mihrimah se vindecă pe zi ce trece, dar Rustem spune că nu vrea să-l mai vadă pe Pedro în casa lui, iar Mihrimah schimbă vorba. Atmaca îi spune lui Baiazid tot ce a aflat de la Defne dar și că este însărcinată. Prințul merge să o vadă și o anunță că oricum va fi executată, dar după ce va naște, apoi ea îi spune că ceea ce a făcut a fost pentru că Nurbanu a șantajat-o că nu i se va întâmpla nimic surorii ei dacă îi ascultă ordinele. Baiazid se miră, pentru că lui îi spusese că sora ei a murit.

 Suleyman Magnificul episodul 145 rezumat
Mihrimah și Pedro abia așteaptă să se vadă unul cu celălalt. Baiazid îi poruncește lui Atmaca să strângă armata pentru că trebuie să-l pedepsească pe Selim. Suleyman stă de vorbă cu Sokollu, care nu pentru întâia oară îl roagă să se împace cu Hurrem pentru că ea este remediul tristeții lui. Pe drum, Hurrem nu se simte bine și trăsura se oprește pentru ca ea să poată lua o gură de aer proaspăt în timp ce Sumbul cheamă un doctor. Selim este anunțat că Baiazid vine cu o armată de cinci mii de oameni împotriva sa. Doctorul examinează negul pe care îl are Hurrem de o lună de zile și care îi provoacă dureri, spunând că singurul remediu va fi cauterizarea. Între patru ochi, femeia doctor îi spune lui Sumbul că Hurrem are o boală fără leac și că nu a văzut pe nimeni vindecat din ea ...

Suleyman Magnificul episodul 145 rezumat
Baiazid se îndreaptă către Manisa iar Selim nu știe de ce, cu toate că bănuiește că Nurbanu nu i-a spus totul. Între timp și Sumbul cu Hurrem, aflați pe drum, sunt informați de un sol că Baiazid a pornit cu armată împotriva fratelui său. Când ajung față în față, are loc o confruntare verbală apoi cei doi prinți se duelează, dar apare și Hurrem care îi ceartă că s-au lăsat asmuțiți unul împotriva celuilalt. După câteva cuvinte, însă, Hurrem leșină iar Sumbul o prinde în brațe, situație care îi determină pe cei doi frați să înceteze lupta, cel puțin pe moment. În acest timp Suleyman se află în compania Graciei Mendez, căreia îi oferă o casă în semn de prețuire.

Suleyman Magnificul episodul 145 rezumat
Hurrem încearcă să afle ce s-a întâmplat și cine minte dintre Baiazid și Selim. Lui Mihrimah încă nu-i trece boala, iar ea apelează la serviciile lui Pedro, fără să-i mai spună lui Rustem despre asta. Hurrem îl ascultă mai întâi pe Baiazid care-i povestește și despre aurul furat și despre cum era să moară otrăvit de Defne. În acest timp, Selim se duce la Nurbanu furios că l-a mințit în legătură cu Defne și porunca de a-l otrăvi pe Baiazid. Sub amenințarea cu moartea, încearcă s-o determine să stea deoparte de chestiunea succesiunii la tron. După aceea este și el chemat la Hurrem, dar ea nu vrea să-l creadă că nu este implicat în cele întâmplate lui Baiazid. Apoi îi ceartă pe toți cei devotați ei, Lala, Fahrie, că nu au putut să-i îndeplinească ordinele și au lăsat totul la voia întâmplării.

Suleyman Magnificul episodul 145 rezumat
Hurrem este examinată de doctori și află că dacă tumoarea de la umăr nu crește, atunci i se va schimba tratamentul, dar ea le spune că oricum ar fi, se simte foarte sleită de când i-a apărut boala. Fahrie află de la Sumbul despre boala sultanei. Selim vorbește cu Lala și îi cere supunere dar și susținere împotriva lui Baiazid, ceea ce Lala cu eleganță refuză.


sursa foto: pagina facebook Halit-Ergenc-fans-PASSIONATED

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Stele tv.

Ultimele episoade: 141, 142, 143, 144, Kanal D.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.