duminică, 12 aprilie 2015

Legea Pamantului episodul 4 (9, 10, 11 de la Euforia TV)





Legea Pamantului episodul 4 (8, 9, 10 de la Euforia TV)
La spitalul din Mardin Dicle este îngrijită chiar de Leyla, iar de când a cunoscut-o, Halil s-a îndrăgostit de ea. După ce ea iese din rezerva fetei, Omer vine s-o viziteze din politețe, după aceea apărând Halil și Fidan. Emin Ali o sună pe Dicle din închisoare. Omer se duce la mormântul tatălui său iar Kadîr speriat că i s-ar putea întâmpla ceva, ajunge imediat acolo. Omer îl liniștește și îi spune că Halil nu este chiar atât de lipsit de onoare încât să nu respecte o înțelegere și îi dezvăluie că s-a hotărât să accepte mâna lui Dicle.

Legea Pamantului episodul 4 (8, 9, 10 de la Euforia TV)

După ce se reculege, el reconsideră toată situația și vine s-o anunțe pe mama lui, Kureyșa că acceptă mezalianța. Seara, Omer merge să stea la hotel, ca să nu le facă probleme alor săi. Întâmplător, camera lui este perete în perete cu camera Leylei care își amintește de ziua în care el i-a pus inelul de logodnă pe deget și plânge. Dimineața, stând de vorbă cu Kadîr în holul hotelului, Omer o zărește pe Leyla ieșind, dar încă nu e sigur că ea era.

Leyla merge acasă la Dicle să-i scoată pansamentul de la mână și acolo Halil se oferă s-o conducă la spital. În acest timp soția lui Kadîr, Zilan, și mama ei merg la închisoare la Mahmut, tatăl respectiv soțul acestora, cel care preluase vina uciderii băiatului celui mare al Pehlivanilor când Omer era copil. Lor nu le convine că Omer preia conducerea familiei, iar Kadîr care a fost omul bun la toate în tot acest timp, să fie pe locul al doilea. Mai mult, acum văd că stăpânii care erau dușmani fac pace căsătorindu-și copiii, iar el, Mahmut, plătește în continuare oalele sparte de alții. Se pare că această aparentă împăcare a celor două familii creează probleme celor din jur, care mai înainte nu existau. Ca să facă tot posibilul să le strice viața, într-un moment prielnic, cumnata lui Omer îi strecoară acestuia sub pat un obiect descântat.

Legea Pamantului episodul 4 (8, 9, 10 de la Euforia TV)

La conacul Bozbeylor încep pregătirile pentru nuntă. Emin Ali scapă de închisoare pentru că Binnaz, ca să se răzbune pe Dicle pentru că s-a debarasat de ea după ce a ajutat-o atât de mult, merge la poliție și își retrage plângerea împotriva lui. Acesta află de la ea că Dicle a pus-o să inventeze povestea cu violul pentru care el a fost închis, și așa își dă seama că Dicle îl iubește pe Omer, nu pe el, deși au fost prieteni. Atunci Emin Ali, la rândul său, dorește răzbunare și vrea să transforme nunta lui Dicle într-o baie de sânge.

Kureyșa îi dăruiește lui Omer inelul de agă al clanului Bozbeylor. O neînțelegere neașteptată survine între Dicle și servitoarea ei, Binnaz, care știe despre povestea cu Emin Ali și o amenință că dacă vrea să se mai debaraseze de ea, să se mai gândească, pentru că ar putea să îmbrace haine de înmormântare nu de mireasă. Dicle este îmbrăcată în rochia tradițională de mireasă, în curtea conacului Bozbeylor se aranjează masa. Omer se duce iarăși la mormântul tatălui său, iar familia lui se impacientează că nu știe unde se află. Deși se gândește la Leyla, Omer scoate din buzunar inelul de agă și îl pune pe deget.

Alaiurile de nuntă se întâlnesc, Dicle îi sărută mâna Kureyșei, dar Omer nu a venit încă. Într-un târziu, când Kureyșei aproape că i se făcuse rău, apare și Omer. Halil îi întinde mâna să i-o sărute, dar el dă noroc, ca între bărbați. Începe petrecerea. Dincolo, pe terasa goală, soția lui Kadîr face o criză de nervi că nu i-au ieșit socotelile și că Omer poartă inelul de agă. Emin Ali scoate pistolul și se pregătește să-și pună în aplicare planul.

Legea Pamantului episodul 4 (8, 9, 10 de la Euforia TV)

Leyla, care fusese sunată de Halil în ziua aceea și invitată la nunta lui Dicle, iese cu o amică din hotel și se îndreaptă către locul petrecerii. Halil o așteaptă nerăbdător. Când o vede, o aduce prin cordoanele formate de nuntași ca pe o persoană importantă la locul din dreapta lui, special reținut pentru ea. Leyla îi face un cadou miresei, se formalizează și conversează cu nuntașii mesei principale dar nu se simte în largul ei. Omer este ceva mai încolo, pe terasă, să stea de vorbă cu Kadîr, ca între frați.

Legea Pamantului episodul 4 (8, 9, 10 de la Euforia TV)
Emin Ali șovăie, Kadîr se duce cu amica Leylei, Ceylan, să-i fie îngrijită mica rană provocată la gât de o capsă (nuntașii trag în aer cu pistoalele), Leyla se pregătește să plece iar Halil o conduce și acum apare Omer. Emin Ali îndreaptă pistolul către el. Dicle vede totul, fuge speriată spre Omer, îl strigă pe nume și îl îmbrățișează iar Emin Ali trage. Leyla, auzind numele lui Omer și apoi împușcătura, se întoarce...


Note: stop cadrele din rezumate sunt preluate de pe showtv.com.tr. Dimensionarea episoadelor este aceea originală, a televiziunii turce, de 2 ore pe episod.

Pentru rezumatele episoadelor din acest serial vă rog accesați pagina Stele tv






6 comentarii:

  1. E un serial frumos, dar nu are un final prea frumos ptr ca moare Omer. Mi se pare ca filmul nu este terminat, mai trebuia sa filmeze.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, serialul nu a avut rating in Turcia, actorul care-l interpreteaza pe Omer a semnat pt alt serial si... uite-asa s-au filmat doar 17-18 episoade..

      Ștergere
  2. Bună! Episodul 4 reprezintă la Euforia TV episoadele 9,10 și 11 fără ultimele 6 minute până la generic, care sunt din episodul 5. Mulțumesc pentru rezumate. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc si eu pentru informatie. Urmaresc serialul la televizor, dar uite ca n-am facut conexiunea exacta cu episoadele turcesti, multumesc tare mult inca odata, o sa corectez! :-f

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.