duminică, 13 decembrie 2015

Ingeri si nobili rezumatul episodului 1





Ingeri si nobili rezumatul episodului 1
Ata Katiboğlu și familia lui se află în casa frumoasă de pe malul Bosforului, moștenită de generații, pe care bijutierul se vede nevoit s-o vândă ca să scape de datorii. Soția, Uftade, fiica, Feride, și fiul lui, Cetin, stau pe lângă cutii și bagaje. Ata cântă o ultimă melodie la pian și spune transportatorilor că pianul rămâne în casă. După ce ies cu toții, vecinul Savaș, prosper și tânăr bijutier, vine și îl mai întreabă o dată pe Ata dacă s-a mai gândit la oferta lui (de a-i cumpăra brandul și atelierul de lucrat bijuterii manual). Ata spune că da, s-a gândit, dar nu acceptă. Cei patru pleacă într-un apartament frumos, dar Feride se simte înghesuită în camera mult mai mică decât dormitorul cu care fusese obișnuită. Atmosfera în familie este tensionată, pentru că Ata, din încăpățânare, n-a vândut brandul de bijutier, ci casa familiei sale.

Ingeri si nobili rezumatul episodului 1
La un moment dat este sunat de intermediarul care a perfectat vânzarea și Ata îl roagă să-i spună acum cine este cumpărătorul, iar la auzul numelui noului proprietar, înmărmurește de furie și de neputință. Acesta este fostul majordom al casei lui, Yașar Kaya. Simțindu-se și mai umilit de soartă, se închide în sine rămânând oarecum pasiv la înțepăturile nevestei sale. Yașar și fiica lui, Ayșe locuiesc la Kayseri, dar acum, că au cumpărat casa cea frumoasă, se mută în Istanbul. În ziua aceea Ata vine pe la casă să vadă dacă noii proprietari s-au mutat și are ocazia să stea de vorbă, stingher, cu Yașar, care pentru a-și arăta superioritatea, îl invită la cină împreună cu familia. Când dă cu ochii de Ayșe, rămâne fără răsuflare preț de câteva secunde, pentru că ea seamănă perfect cu Asuman, mama ei, care fusese menajeră în casă și pe care Ata o iubise foarte mult. Acasă, discută cu Uftade și cu toate că el nu vrea să onoreze invitația, ea insistă că trebuie să meargă pentru ca să-i arate acestui Yașar nemanierat că ei nu au nici o problemă cu el.

Yașar se poartă urât cu Ayșe, pe care a crescut-o într-un stil tradițional, și de vreo două ori e gata-gata s-o bată, o dată pentru că ea găsește în bagaje un jurnal al mamei ei și Yașar îi interzice să-l citească și să mai pună vreodată mâna pe el. Ayșe nu înțelege de ce face tatăl ei asta, și ce rău ar fi dacă ar citi jurnalul mamei ei. Seara, la a doua tentativă de agresiune asupra ei, Ayșe strigă "de ce mă urăști?" și Yașar se calmează, pentru că nu-i poate spune adevărul (ea este fata lui Ata, și acest lucru este scris de Asuman în jurnal, de aceea n-o lasă pe Ayșe să-l citească). A doua zi Ayșe începe să-și cunoască vecinii. Primul cu care face cunoștință este Savaș Ataman, bijutierul, pe care mai întâi îl vede cu iubita lui, dăruindu-i o brățară superbă din noua colecție. În curând vecinii, Șavaș, bijutierul, Fatih, medicul, Neslihan - sora lui Savaș care pictează (și care e îndrăgostită de Fatih, însă el nu e interesat de ea), și părinții lor, o cunosc pe Ayșe dar împreună cu Feride își bat joc de ea pentru că este foarte naivă și neștiutoare, deși nu mai e un copil. Ea nu are telefon mobil, nu iese decât cu tatăl ei, și cu toate că acum dețin o frumusețe de casă, nu au servitori, Ayșe făcând toată treaba comportându-se exact ca o femeie de serviciu, nu ca o persoană bogată.

Ingeri si nobili rezumatul episodului 1
La cina care are loc, Feride o umilește cât poate pe Ayșe care nu-și dă seama de situația în care se pune singură. Feride o întreabă la ce universitate a studiat în Kayseri (știind că nu există așa ceva acolo), iar Ayșe recunoaște că are doar liceul. În clipa aceea Yașar coboară privirea, fiind unul din rarele momente în care regretă că n-a făcut tot ceea ce ar fi trebuit pentru copilul lui. A doua zi, Feride vine pe la foștii ei vecini și continuă să-și bată joc de Ayșe, pe care o găsesc în curte măturând frunzele. Dar Feride are alte probleme acum. Foarte curând va avea loc nunta ei cu Atîf și pregătirile sunt în toi. Uftade merge cu ea să-și aleagă rochia de mireasă, Ata îi migălește o broșă de păr cu diamante în micul lui atelier vechi de o sută de ani, iar Atîf o presează pe viitoarea lui soție ca tatăl ei să le cumpere o casă din banii luați pe conacul familiei. Din politețe, Ata n-are ce face și îi invită la nuntă și pe Yașar cu Ayșe, care vin foarte prost îmbrăcați, contrastând puternic cu toaletele femeilor din înalta societate prezente la eveniment. O altă gafă este când mirii trec pe la mese să primească cadourile din partea invitaților. Yașar îi dă o salbă cu galbeni - Feride nu știe cum să-l facă să nu i-o pună la gât, cadou pe care ea îl consideră de prost gust și demodat. Yașar bea, apoi, când Ata merge în parcul restaurantului, îl urmează și începe să-și dea arama pe față. Îi reproșează lui Ata că Asuman l-a iubit pe acesta până în ultima clipă a vieții ei și că el, soțul, doar a sperat în zadar. Ata îi spune să înceteze că este beat, apoi își amintește că au fugit amândoi și el a crezut că Asuman l-a părăsit. Yașar îi povestește acum adevărul, că mama lui Ata le-a dat bani ca să plece, să se căsătorească și să nu mai știe niciodată nimic despre ei, pentru că nu dorea ca fiul ei să rămână alături de o servitoare. Yașar își strigă durerea și spune că i-a luat lui Ata totul: femeia iubită, iar acum, casa moștenită de generații.

Ata este uimit, pentru că habar nu avea de aceste lucruri. Ayșe îl caută pe tatăl ei împreună cu Neslihan și Fatih. Yașar face un atac de cord și înainte să-și piardă cunoștința, apucă să-i șoptească lui Ata că Ayșe este fiica lui.....


Notă: din acest serial voi mai urca rezumatul ultimului episod. Articol pe același subiect: prezentarea serialului.

materialul foto reprezintă capturi de pe atvdistribution.com








2 comentarii:

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.