miercuri, 18 octombrie 2017

Patria mea esti tu, ep. 19 rezumat




Patria mea esti tu, ep. 19 rezumatCevdet şi Yakup aleargă ca să găsească bomba. Generalul caută să împrăştie manifestanţii dar mai mult se crează busculadă, Hasibe dispare în învălmăşeală iar el o bruschează pe Azize care cade, ţinându-se de burtă. Yakup caută febril pe tarabe şi peste tot ceva ce ar putea semăna cu bombă, iar când vede valiza şi o duce la ureche, îşi dă seama că are puţin timp la dispoziţie. Charles, într-o şaretă, se uită la ceas. Yakup aruncă valiza în Bosfor bomba explodând la impact, în timp ce Hamilton îşi pune ceasul în buzunar, satisfăcut, crezând că bomba a explodat în piaţă, aşa cum aranjase el lucrurile. Suflul exploziei pune la pământ mulţimea şi aşa agitată. Cevdet o găseşte pe Yîldîz fără cunoştinţă, Leon o caută din priviri pe Hilal, Hasibe apare şi ea la locul unde se află nepoata ei pe caldarâm. Cevdet îşi duce fata la spital cu familia după el, dar Azize îl incriminează pentru tot ceea ce s-a întâmplat şi urlă la el ameninţându-l cu un cuţit, să plece din incinta spitalului. Generalul pleacă, pentru a se întâlni cu Yakup, care şi-a revenit şi el din ameţeală, şi pentru a investiga cine a pus bomba.

În birou la Vasili, Hamilton se preface foarte revoltat de cele întâmplate şi îl acuză pe Vasili că nu ştie ce complot s-a pus la cale în oraşul controlat de greci. Generalul se enervează şi îi ordonă lui Stavros să găsească vinovaţii. Eftalia, în camera ei de la comandament, stă gânditoare rememorând scena în care Hamilton îi dăruieşte un ceas spunând că e de la tatăl lui şi că vrea să-l ştie la ea.

Patria mea esti tu, ep. 19 rezumatMai târziu are loc o şedinţă între Vasili, câţiva generali şi cei trei delegaţi ai ANtantei, pe tema exploziei bombei din piaţă. Charles îl culpabilizează în continuare pe Vasili - probabil asta îi este şi misiunea, de vreme ce la sfârșitul sezonului întâi al serialului Patria mea esti tu generalul Vasili ajunge în faţa plutonului de execuţie. Lucy Hamilton se ridică din patul de spital, şi, cu toate că este bolnavă de plămâni şi tuşeşte mereu, încă poate să aibă milă de suferinţele celor din jur. Când ajunge la Azize, aceasta este foarte afectată de starea lui Yîldîz şi nu e în stare s-o ajute pe englezoaică. Charles vine şi o ia de acolo, în timp ce intră în spital Tevfik şi află despre Yîldîz de la Azize. El o îmbrăţişează pe biata femeie, însă exact în acel moment Cevdet îi surprinde şi cei doi se comportă firesc. Azize se duce la o asistentă şi îi spune că acel om - Cevdet - nu are voie să o vadă pe fata ei.

Hamilton o ia pe Lucy din spital şi o aduce la comandament de unde o preia Veronika, apoi amândouă discută despre ororile războiului la o ceaşcă de ceai. În acelaşi timp, în piaţă Mehmet a adunat iarăşi oamenii la o manifestaţie spontană. Tevfik şi Charles stau la o masă, şi englezul îi arată colonelului pasiunea sa pentru ceasuri, vorbindu-i şi despre Mustafa Kemal şi dându-i unele informaţii care par să-l intereseze îndeaproape pe Tevfik. De altfel, Charles este venit la Izmir special pentru a deturna misunea lui Mustafa Kemal şi pentru a tubura apele în aşa fel încât acesta să nu-şi vadă planurile aduse la bun sfârşit. După ce se încheie întrevederea, Miralay pleacă în noapte. Omoară un urmăritor cu pumnalul, apoi se duce la docuri unde un tânăr pusese un mesaj sub o masă şi aprinde un opaiţ pentru ca acela căruia îi este destinat mesajul să vină să-l ia. Un bătrân se apropie de masă şi scoate bucata de hârtie, mergând mai apoi în cabina unei ambarcaţiuni. Tevfik îl omoară pe tânăr şi se duce în cabină după bătrân, somându-l să-i dea mesajul, însă acesta aruncă biletul în foc înainte să primească în piept gloanţele din pistolul comandantului.

Patria mea esti tu, ep. 19 rezumatHilal nu se potoleşte şi mai scrie un mesaj sub pseudonimul Halit Iqbal care este citit în piaţa publică de un admirator naţionalist. Leon are probleme cu Vasili din cauza asta, pentru că el declarase că Haydar era Halit Iqbal şi credea că Hilal o să înceteze să scrie. Dar când aude noutăţile, se duce la ea la spital şi o trage într-un vestiar întrebând-o ce are de gând. O scenă romantică se distruge din nou din cauza realismului lui Hilal. O altă asistentă o strigă, că Yîldîz s-a trezit din comă, şi ea se duce s-o vadă. Leon rămâne trist în vestiar. Azize, căreia i se făcuse rău din cauza sarcinii, vine şi ea să-şi vadă fata revenită în simțiri. Leon vine şi el în salonul unde se află Yîldîz, să-i ureze multă sănătate. Paşa Eșref primeşte un mesaj prin intermediul lui Tevfik, de la Hamilton şi este pus în faţa unei alegeri dificil de făcut. Seara, Yîldîz este adusă acasă, iar Hilal se duce la taverna lui Mihalis să-l anunţe şi pe Ali Kemal, dar acesta tocmai avusese o discuţie mai aprinsă cu Mehmet, pentru că nu erau de acord unul cu ideile celuilalt în privinţa următoarei acţiuni împotriva grecilor. Aceasta se întâmplă mai ales de când Mehmet crede că persoana care l-a contactat pe Ali Kemal în legătură cu acţiunea de la execuţia lui Eșref (adică Yakup) este un colaboraţionist.

La comandament Vasili organizează o serată cu o acţiune caritabilă şi o licitatie de obiecte de artă. Eftalya, care acum este sub protecţia lui Charles, e prezentată de către englez lui Tevfik sub numele Angela. Tevfik tresare când o vede, dar nu se trădează mai mult. La un moment dat Lucy prezintă un obiect de licitat care se află sub o cupolă de metal. Când ridică acel capac, sub el se dezvăluie nişte dinamită şi toată lumea intră în panică. Cevdet se apropie de explozibil, dar observă că este doar un decor care ascunde un bilet. Scoate biletul şi îl citeşte, acesta fiind semnat Esref paşa. Acum Tevfik se uită să vadă reacţia celor din jur, Stavros scoate flăcări pe ochi înspre general, iar Hamilton parcă supervizează totul cu o privire pe deasupra tuturor.

Patria mea esti tu, ep. 19 rezumatAli Kemal şi băieţii pătrund în încăperea de transmisiuni prin telegraf a comandamentului şi distrug aparatura, însă sunt luaţi prin surprindere de doi soldaţi greci. Mehmet ucide fără ezitare pe unul din ei, iar Ali Kemal este foarte impresionat de sângele rece manifestat de Mehmet. Leon este înştiinţat de urgență despre ce se petrece la telegraf, iar Hilal, care venise după fratele ei, începe să plângă văzând cadavrele grecilor de gardă. Are loc un schimb de focuri între Ali Kemal şi băieţii de la ziarul clandestin împotriva lui Leon și a soldaţilor greci. Hilal este prinsă la mijloc. Ali Kemal şi Leon ajung să se ameninţe reciproc cu pistoalele, însă cel al lui Ali este descărcat. El aruncă arma, dar Hilal vine în încăpere încercând să-şi salveze fratele. Ia un pistol de pe jos şi îl îndreaptă către Leon. Sfâşiată de sentimente contrare, Hilal nu-şi duce gestul până la capăt, ci doar plânge. Leon îl ia pe Ali Kemal cu el să-l aresteze, dar când ajunge la uşă, Hilal îl strigă şi trage. Leon cade răpus de glonte.

Ali Kemal se duce să-şi consoleze sora însă de afară vine Cevdet şi crede că fiul său l-a împuşcat pe Leon. Acum tânărul ţine un pistol îndreptat către tatăl său care l-a crescut ....

Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Google plus pin




a fost: Patria mea esti tu, 18                                     urmează: Patria mea esti tu, 20

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Rezumate seriale.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.