vineri, 20 octombrie 2017

Patria mea esti tu, ep. 21 rezumat




Patria mea esti tu, ep. 21 rezumatHasibe se pregătește să-i spună fiului său că Azize este însărcinată, dar asistenta, care aflase unde s-a dus bătrâna și știa că avea să-i spună despre copil, apare grăbită și soacra ei nu-și poate duce gândul până la capăt. Conversația lor este întreruptă de un mesager care aduce vestea că Eșref a fost ucis în luptă. Cevdet se gândește la una dintre vizitele sale la pașă, când acesta i-a arătat un anumit document care releva, printre altele, că el este spion turc în armata greacă. Pe de altă parte, Yavuz, mâna dreaptă a pașei, cunoaște locul în care Eșref l-a pus să îngroape acel document de care știe generalul, alături de inelul cu piatră roșie al pașei.

Din acest motiv, Yavuz nu are încredere în Tevfik, care l-a ucis pe Esref ca să-i preia funcţia, lucru pe care îl spune oamenilor paşei, rămaşi în viaţă după lupta cu grecii. Tevfik îi minte că Esref i-a spus să preia conducerea dacă el va muri, însă Yavuz nu se trădează că nu-l crede. Hamilton, la conac, încearcă s-o descoasă pe Eftalya în legătură cu Tevfik şi o plăteşte, pentru că vrea să-l mai ajute, dar trebuie să aibă deplină încredere în ea. Eftalya, însă, îşi apară bine pielea şi doar îl roagă să-l găsească pe Hristo, tatăl ei, dându-i şi câteva informaţii englezului în legătură cu el. În acest timp Cevdet înlătură giulgiul de pe faţa lui Esref şi asta îi prilejuieşte multe amintiri dragi alături de paşă.

Hilal încearcă să-şi spele păcatele faţă de Leon îngrijindu-l cât poate ea de bine. Leon, care a ajuns în posesia scrisorii găsite de Veronika în dormitorul lui, i-o dă lui Hilal, pentru că ei îi era menită. Veronica intră în rezervă şi îi spune lui Leon că Esref a fost omorât. El şi Hilal schimbă priviri semnificative, pline de regret. Yîldîz, căreia Veronika i-a reaprins speranţele în privinţa căsătoriei cu Leon, se duce la Eleni şi caută o rochie de mireasă potrivită. Eleni se arată nedumerită de această veste surprinzătoare. Problemele vor apărea în momentul în care Leon va afla şi el că se însoară cu Yildiz, deşi nu mai vrea acest lucru, din cauză că Veronika a considerat firesc să discute despre acest aspect doar cu Yildiz, fără să-şi mai consulte fiul.

Tevfik se întâlneşte din nou cu Hamilton şi, îmbătat de succesul uciderii paşei, îi dezvăluie englezului câte ceva din planurile lui de viitor. Charles, însă, îi spulberă visul, înlănţuindu-l cu promisiuni fără acoperire şi dându-i misiuni noi, care contravin intereselor colonelului. După ce trupul lui Esref este plimbat prin Izmir de Cevdet (care a avut grijă să-i pună un steag turcesc împăturit, la piept, paşei), drept exemplu pentru cei care ar îndrăzni să-i urmeze calea, grecii îi lasă pe turci să-şi îngroape compatriotul cu onorurile cuvenite. La înmormântare este arborat steagul cusut de Hasibe şi de fete, în cinstea celui care a luptat pentru patria lui. Cevdet e cât pe ce să plângă, dar îşi revine în câteva clipe, ca să nu se deconspire de faţă de mulţimea adunată la tristul eveniment. Azize îi mulţumeşte personal lui Hamilton, care a intervenit pentru această ultimă onoare făcută paşei Esref.

E seară. Miralay {acest cuvânt înseamnă colonel, dar îmi place cum sună ca nume propriu... :) } vine la Azize cu un cadou frumos ambalat să discute despre căsătoria lor. Yavuz se duce la copacul unde a îngropat aşa zisul testament al lui Esref paşa, şi sapă, apoi citeşte hârtia în care scrie că dacă se va întâmpla ceva, funcţia lui să fie preluată de Cevdet, care este spion la greci din recomandarea lui.

Patria mea esti tu, ep. 21 rezumatVeronika îi spune lui Azize, de faţă cu Cevdet şi Vasili, despre hotărârea ei de a nu mai împiedica nunta lui Leon cu Yildiz. Cevdet acceptă această uniune, dar Azize nu e de acord şi o spune răspicat şi nepoliticos. Cevdet pleacă după Azize şi se ceartă amândoi în faţa comandamentului pe acest subiect. Nervoasă, Azize merge în dormitorul fetelor, acasă, şi o ceartă pe Yildiz pentru că n-a renunţat la Leon, iar Hilal nici nu mai poate scoate vreun cuvânt de uluială şi de dezamăgire. Când vine Ali Kemal şi aude noutatea, se duce să vorbească cu Yildiz între patru ochi. Vrea s-o convingă să renunţe, dar Yildiz îi spune că este prea târziu. Hilal, de supărare, mai scrie un mesaj semnat Halit Iqbal.

Charles Hamilton îl convoacă din nou pe Tevfik la o discuţie şi îl întreabă de testamentul paşei Esref. Colonelul se eschivează, bănuind că acolo scrie cine este cel care poate prelua şefia organizaţiei, dar spune că se va ocupa de asta. Eftalya primeşte un bilet pus într-un ziar în care este informată că Hristo poate fi găsit la taverna lui Mihalis şi seara se duce la el, îmbrăcată turceşte cu voal pe faţă. A doua zi Vasili îi vorbeşte lui Leon despre căsătoria lui cu Yîldîz şi el rămâne perplex, apoi îi spune că e o neînţelegere. Vasili pleacă din cameră rugându-l să se mai gândească.

La spital vine Yavuz care o caută pe Azize să-i dea punguţa cu testamentul şi inelul paşei Eșref. Azize nu apucă să se uite ce scrie pe hârtia respectivă pentru că apare Tevfik, care a fost informat despre ce se petrece. Azize pune punguliţa într-un sertar şi merge să discute în particular cu colonelul, apoi revine să citească biletul, dar între timp acesta a fost înlocuit. Yakup, care văzuse că punguța ajunsese pe mâna asistentei, aleargă la Cevdet şi îl informează printr-o scrisoare despre acest fapt, iar Cevdet se duce, bucuros, la spital, dar rămâne confuz în urmă reacţiei soţiei lui, care nu a aflat adevărul.

Adevărata scrisoare a lui Esref a ajuns pe mâinile lui Tevfik, care acum citește că Cevdet este spion ...


Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Google plus pin



a fost: Patria mea esti tu, 20                                     urmează: Patria mea esti tu, rezumat episodul 22

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Rezumate seriale.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.