vineri, 10 noiembrie 2017

Mireasa din Istanbul, ep. 6-7, rezumat







Mireasa din Istanbul, ep. 6-7, rezumatKiymet rămâne și ea la masă. Toată lumea se așează, iar Adem, contrar uzanțelor, începe să mănânce primul, în loc să aștepte să facă gazda acest gest și să dea începerea cinei. Pe tot parcursul serii, Adem vorbește ciudat: ba spune copilării, ba aruncă replici suspecte privind trecutul lui. Esma și Faruk sunt foarte atenți la el, Kiymet la fel. După ce musafirii pleacă, Faruk și Fikret se ceartă, pentru că unul nu-l place pe Adem iar celălalt are impresia că se exagerează și omul e ok. Însă peste puțin timp, Fikret îl întâlnește pe Adem la autogară și începe să-l ia la întrebări privind afacerile lui și faptul că în câțiva ani a ajuns foarte bogat. Adem, foarte precaut, se retrage de la licitația unde erau și Boranii, ca să-l facă pe Fikret să aibă încredere în el, dar apoi îl pune pe Kadîr să aranjeze totul de așa manieră încât Faruk să pice prost.

Begum, femeia care era în Anglia și se pregătea să vină în Turcia, ajunge acum la o bună prietenă de-a ei, Pelin. Din vorbă în vorbă, înțelegem că Begum este fosta iubita a lui Faruk, de care s-a despărțit din cauza Esmei. Ea se întâlnește cu Dilara și cu Sureyya la un spital, unde a revenit ca medic, fără să se cunoască încă. Sureyya crede că este însărcinată și, pentru că un test de sarcină obișnuit îi iese negativ, venise la spital să facă un test de sânge, ca să fie sigură, iar testul iese pozitiv. În acest timp, Murat, care se plimbă cu motorul, cunoaște o tânără blondă, superbă, cu aceeași pasiune pt motociclete ca și el, pe nume Zeynep.

Dilara se întâlnește cu Adem, cu care vrea să vadă câteva locuri de închiriat pentru viitoarea școală de muzică, și îi spune că Sureyya este însărcinată, cerându-i discreție asupra informației. Kadîr vine să-i spună ce a făcut cu licitația pentru ca Faruk să vină să le ceară ajutorul. Fikret îi propune lui Adem să deschidă un fel de restaurant în autogară, în parteneriat. Faruk privește foarte circumspect totul, pentru că vede că fratele său crede că el este autoritar și atât. Apoi, exact așa cum a prevăzut Faruk, asociatul lor de la autogară, Muhaddin, se supără că Fikret a făcut un alt parteneriat.

Mireasa din Istanbul, ep. 6-7, rezumatSeara, la cină, vestea că Sureyya este însărcinată face valuri. Esma nu știe dacă să se bucure pentru fiul ei, sau să plângă că nu e Ipek, preferata ei, prima care să aibă copil. Însă deocamdată, Fikret și Ipek au plecat într-o mică vacanță, la dorința Esmei. Murat îi arată lui Osman poze pe facebook cu Zeynep și îi povestește cum s-au cunoscut, și că acum vrea să reușească și el la facultate, pentru că fata e deja studentă. Însă ușa este întredeschisă și Bade aude ce vorbesc cei doi. În casa de vacanță de la munte, Ipek se poartă la fel ca și până acum cu soțul ei. Fikret nu înțelege ce se întâmplă, iar ea dă vina pe Esma, spunând că e nervoasă pentru că, de fapt, i-au îndepărtat din casă. Însă Fikret forțează nota și o obligă, oarecum, pe Ipek să facă dragoste cu el.

La conac frații chiuie și petrec de bucurie că se va naște un Boran. Sureyya se duce în cameră la Esma care o dojenește că se întâmplă în curte așa ceva, că la ei în familie nu se poate face chiar orice, oricând. Sureyya o înfruntă pe bătrână și îi spune dur în față ce are de spus, apoi iese din cameră. Totuși, uluită și ea de ce a putut scoate pe gură, aude un zgomot de porțelan spart și se întoarce înapoi. Când deschide din nou ușa dormitorului, o vede pe Esma căzută jos, fără cunoștință...

Sureyya se sperie și agită toată lumea, apoi vine ambulanța și bătrâna este dusă la spital unde e monitorizată de aparate. Își revine din starea de inconștiență și le face semn asistentelor să plece, ca să rămână numai cu medicul Ibrahim, pe care îl cunoaște de ani de zile. În fața lui recunoaște că s-a prefăcut și îl roagă pe doctor să nu se dea de gol față de familia ei, pentru că trebuie să-i dea cuiva o lecție. Ajunsă înapoi acasă, toată lumea roiește în jurul ei, protejând-o. La un moment dat, ea îi demonstrează Sureyyei că s-a prefăcut, ca să-i arate că nu știe cui i-a declarat război și că n-o să fie o luptă ușoară. Sureyya este dezorientată și enervată, neștiind cum să mai procedeze și, mai ales, neputând să dezvăluie minciuna asta tuturor.

Acum Faruk află întâmplător că mama lui a leșinat din cauza vorbelor soției lui - dintr-un lanț al slăbiciunilor: Gulistan ascultă la ușa bătrânei discuția cu Sureyya și aude adevărul despre cearta lor, Ipek o prinde și o pune să spioneze prin casă pentru ea, apoi Ipek îi spune despre cearta dintre noră și soacră, lui Fikret. Faruk se supără, văzând că Sureyya nu se dă deloc pe brazdă și îi ascunde lucruri, iar el e ultimul care află adevărul. Aceeași atitudine o are Sureyya și când e chemată de Dilara la casa pe care dorește s-o închirieze pentru școala de muzică. Faruk află din altă parte și, pe bună dreptate, se ceartă cu ea pentru că nu vrea s-o lase să muncească, însă e o ceartă care nu durează deloc.

Adem înaintează în planurile sale de a se răzbuna pe familia Boran din cauza trecutului său, pe care îl pune pe seama faptului că Feziv i-a părăsit pe el și pe Reyhan cu ani în urmă. O ajută pe Dilara cu casa unde va fi școala de muzică și devin tot mai apropiați, sărutându-se înainte de a se despărți, într-una din seri. Dilara, foarte non-conformistă, îl invită la ea, la o cafea, dar Adem refuză. După aceea, vedem, în timp ce el se dezbracă de haine la el acasă, că are pieptul și spatele plin de niște cicatrici urâte, amintindu-și cum a fost crescut de mama lui care a stat alături de un bărbat dezaxat mintal care-l chinuia fizic și psihic. După ce Adem și Kadîr îi suflă de sub nas lui Faruk un teren pe care voia să dezvolte afacerea de la autogară, acesta se informează și află cine era în spatele cumpărătorului acelui teren, apoi îl bate pe Adem și îl amenință. Însă unul dintre oamenii lor de la autogară este plătit de Adem să le pună bețe în roate și să-l informeze pe fratele lor vitreg despre tot ceea ce se întâmplă. Akif află despre terenul pierdut de Borani și o înștiințează pe Esma, care l-a pus s-o țină la curent cu toate cele ce se derulează în firmă.

Murat se duce cu motocicleta la facultate, s-o aștepte pe Zeynep, ca să-i facă o surpriză, și o vede ieșind cu un coleg, alături de care ea se simte foarte bine și se poartă foarte intim. Murat este dezamăgit și îndurerat și merge să bea. Când ajunge, seara, acasă, e deja beat, dar o vede pe Bade și se consolează cu ea, ducând-o în patul lui. Gulistan și Nazif doresc să aibă copii și ea strânge bani pentru un tratament de fertilitate, dar Nazif ia banii și îi joacă la jocuri de noroc sperând să câștige suma de care au nevoie pentru tratament. El, firește, pierde tot și astfel servitoarea este nevoită să-i spună Esmei despre problema ei, bătrâna promițând s-o ajute, trimițând-o la medicul Ibrahim pentru consult. Ipek o vede pe maică-sa că s-a dus în vizită la Reyhan, și începe s-o întrebe de ce este interesată de această femeie - ea nu știe că Reyhan e mătușa ei - iar Kiymet spune doar că Reyhan e nouă în cartier și vrea să-și facă prieteni. Pe de altă parte, Ipek ia de bun sfatul mamei ei, să se poarte frumos cu Fikret, să-i cedeze și să-l joace pe degete, dacă vrea ca într-o zi s-o detroneze pe Sureyya și să devină ea stăpână conacului.

Begum, fosta iubita a lui Faruk, este acum din nou angajată a spitalului din Bursa. Ea are un băiețel, Emir, de vârstă școlară, cu care își petrece timpul și pe care îl educă. Într-o altă scenă vedem cum Faruk, discutând cu Sureyya despre copilul lor nenăscut încă, dorește să-i pună numele Emir dacă e băiat. Într-o dimineață Esma propune să ia toată lumea micul dejun, pentru că e sâmbătă, în grădina de iarnă. Masa e pusă, toată familia se așează în jurul mesei, relaxată. Nici nu apucă, însă, bine, să se înfrupte din bucatele aduse la micul dejun, că în curte apare o dubă a poliției, și Faruk este anunțat că trebuie să vină la secție, pentru că are o plângere că a vrut să-l omoare pe Adem Sezin.

Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Google plus pin





a fost: Mireasa din Istanbul, ep. 4-5                       urmează: Mireasa din Istanbul, ep. 8-9

sursa foto: capturi video de pe youtube

Pentru alte episoade din acest serial
vă rog accesați pagina Rezumate seriale.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.