duminică, 23 decembrie 2012

Suleyman magnificul


Suleyman magnificul
Probabil ca v-ati saturat sa auziti despre acest serial. Ei, bine, eu abia acum am inceput sa-l urmaresc, online, ca sa recuperez :)

Dincolo de povestea care, in paranteza fie spus, imi place de nu mai pot, gasesc multe lucruri pe care noi, romanii, le avem in sange si nu stiam de unde. Cred ca adevarata istorie a turcilor pe teritoriul nostru nu a fost doar aceea oficiala.

Ma uit la film si uneori chipurile lor par a fi ca ale noastre, aud cuvinte precum "destul", "ioc", si "bacsis", vad atat de multe asemanari culturale ca mi-e greu sa cred doar in existenta catorva batalii rasunatoare prin volbura timpului.

Personajele din film nu stiu cat de mult seamana cu cele reale. Suleyman nu pare un om insetat de putere care a cucerit aproape jumatate de Europa, ba dimpotriva, e creionat ca un barbat sensibil si foarte atent cu femeile din haremul sau, chit ca asta insemna ca erau slujnice, si nu neaparat iubite, asa cum credeam noi ca erau. Hurrem este, in film, o fetiscana razbunatoare, rea, isterica, paranoida uneori. Nu stiu cum ar putea un asemenea profil psihologic nevrotic sa fi atras pe unul dintre cei mai importanti oameni din Europa secolului al 16-lea, dar istoria confirma faptul ca Suleyman era indragostit nebuneste de ea si ca a incalcat traditia luand-o de sotie, asta dupa ce i-a facut vreo 4-5 copii. Insa daca Roxolana, zisa Hurrem, era asa cum o portretizeaza aceasta telenovela orientala, am o vaga banuiala ca a avut un mare rol in propriul destin si nu s-a lasat in voia lui Suleyman ori, cu atat mai putin, a sortii.

Deocamdata sunt la episodul 9. Hurrem are un copil, Suleyman pregateste expeditia impotriva regelui Ungariei, sultana Hatice e bolnava pt ca va trebui sa se marite cu altul decat Ibrahim, cel de care este indragostita.

Sa vedem ce va mai urma.....


Pentru alte episoade și articole referitoare la serialul Suleyman Magnificul, vă rog accesați pagina Suleiman Magnificul-sub domnia iubirii.



4 comentarii:

  1. Buna, Oana! Imi face mare placere sa ma uit la Suleyman magnificul. Il urmaresc de nu stiu cat timp! Sunt o mare fana a istoriei si, studiand mult, am aflat mai multe despre alte filme asemanatoare ca Suleyman magnificul. Si, mai urmaresc si Feriha! :)) Si, cand vei pune ep 4 la Feriha? Dana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Dana. Eu il urmaresc din iarna asta :)

      Ep. 4 din Feriha este aproape gata, dar mai am de vizionat cam 20-30 minute din episod. Abia am venit acasa de la serviciu, sper sa-l public in seara asta.

      Ștergere
  2. sint fericia sa-ti citesc comentarile la noi [locuiesc in Israel sintem la episodul 54 dar eu le vad pe cele subtitrate in romana,cite episoade vor fii in total? la ce episod sinteti voi? eu am vazut 99 dar nu gasesc subtitrat 100... multumesc pt rezumate sint excelente
    erika shoval

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna, Erika, ma bucur ca citesti rezumatele de la Suleyman de pe blogul meu :-f La noi am ajuns la episodul 98, dar sunt altfel decupate, ar veni episodul 94 sau 95 la turci. Nu stiu cate vor fi in total, ca inca se mai filmeaza la serial, au ajuns la sezonul 4, episodul 129 de-acum.

    Pentru rezumate mergi la pagina Stele tv: http://www.pulbere-de-stele.com/p/stele-tv.html

    Subtitrate nu apar decat dupa ce se dau la televizor...

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.