vineri, 11 ianuarie 2013

Suleyman magnificul, ep. 41,42, 43, 44


Caseta cu inelul de smarald si mesajul lui Hurrem, aduse de Bali Bey la Suleyman

1. Ibrahim o gaseste pe Hatice cu scrisoarea odaliscăi Nigar in mana, fara sa o fi desfacut. Ea banuieste ca este un mesaj de dragoste dar, Ibrahim o asigura ca e un document.Ulterior, Hatice afla ca este din nou insarcinata, iar Mahidevran ii sugereaza s-o indeparteze pe Nigar din casa ei, maritand-o cu Matrakcî. Hatice este de acord cu ideea. Intre timp, îi povesteste lui Hurrem despre faptul ca astrologul Iakub a prezis o moarte in familia ei, dar ca daca ar fi vorba despre Ibrahim, ea nu ar putea trai fara el. Atunci lui Hurrem i se face mila, si anuleaza atentatul pregatit impreuna cu Gul Aga pt a-l lichida pe vizir in ziua ceremoniei de circumcizie a lui Mustafa. Totusi, un gardian il sageteaza pe Ibrahim cu o sageata otravita, fiind pus de catre un pașă invidios. Ibrahim porunceste sa nu se afle despre atentat, nestiind ca ar putea muri. Incearca sa-si ascunda rana chiar si de Hatice, insa intr-o noapte, merge in camera lui Nigar cerandu-i sa-l ingrijeasca. Hatice se trezeste, il cauta si auzind gemetele lui din camera lui Nigar banuieste ca ii va prinde in flagrant.

Deschide usa si uluita il vede pe sotul ei dezbracat alaturi de un vas cu apa insangerata. Afland despre rana lui Ibrahim, alerteaza tot palatul, aduce un medic si afla ca sotul ei isi va gasi vindecarea intr-un anume lac, intr-o pestera. Este adus acolo aproape in agonie si bagat in acea apa timp de cateva zile, pazit fiind de Sumbul si de Nigar care nu se dezlipeste de capataiul lui. La un moment dat, crezandu-se singura, il saruta pe Ibrahim dar Sumbul o vede si o atentioneaza ca nu-i va fi de bun augur aceasta iubire. Nigar ii spune ca Ibrahim nu stie de iubirea ei si ca nu va afla niciodata. In schimbul devotamentului ei, Valide ii organizeaza nunta cu Matrakcî. In prima seara, Ibrahim îi amintește lui Matrackî despre Victoria si despre faptul ca el i-a salvat viata si ii cere ceva in schimb. Matrackî accepta, cu tristete târgul, apoi pleaca spre casa unde il asteapta mireasa lui pe care o dojeneste apoi ii spune ca in scurt timp va divorta, parasind incaperea. Nigar incepe sa planga, nestiind carui fapt se datoreaza un divort fara ca nunta sa fie implinita si fara sa stie ce vina are ea. In camera intra un alt barbat, iar Nigar se intoarce si-l vede pe Ibrahim in pragul camerei nuptiale.


Nigar salvata de la sinucidere, in ultima clipa, de Ibrahim

2. Hurrem isi da seama ca nu va putea fi alaturi de sultan mereu daca nu va deveni egala sa si ca atata vreme cat ea va fi o cadână, chiar favorita, daca nu-i devine sotie, orice alta printesa i-ar putea submina pozitia si influenta castigate cu atat truda si ar putea sa-i indeparteze pe baietii ei de la mostenirea tronului. ii impartaseste sultanului aceasta dorinta, insa Suleyman este deranjat de o asemenea casatorie oficiala, la fel ca si Valide, hotarand in scrut timp sa fie eliberata din sclavie si indepartata de la palat impreună cu Mihrimah.
Auzind acest plan, Hurrem intra cu forta in cabinetul sultanului, crezand ca acesta nu stie de alungarea sa, dar Suleyman ii spune ca este de acord cu plecarea ei, pentru ca s-a jucat prea mult cu el. Atunci Hurrem hotaraste sa-i dea inapoi inelul cu smarald alaturi de o scrisoare, prin intermediul lui Bali Bey.

Hurrem si fiica sa ajung la palatul de vanatoare, dar dupa un timp fata se imbolnaveste. Suleyman vine sa-si vada fiica iar Hurrem ii cere sa isi poata vedea copiii. Valide o cheama pe Hurrem la Topkapî pentru a-i implini dorinta, dar pune la cale un plan de razbunare. In drum spre palat șareta sultanei trebuie sa treaca printr-o pădure si cum era seara, are loc un atac asupra ei si a celor care o insoteau.
Insa Daye, care simtise ca se pregateste ceva groaznic pt Hurrem, il informeaza pe Bali Bey care in ultimul moment pleaca in padure si reuseste sa-i omoare pe cei trimisi s-o elimine pe Hurrem. Ea, in incercarea de a scapa de atacatori, fuge prin padure si cade pierzandu-si cunostinta. Suleyman afla de incident si impreuna cu mai multi gardieni o cauta prin padure. Cand in sfarsit o gaseste inconstienta, o aduce in brate pana la palat, regretandu-si faptele si planuind sa se casatoreasca cu ea. Ulterior Hurrem este informata de Daye ca sultana-mama organizase ambuscada.


Hurrem, fericita, asistand la ceremonia casatoriei oficiata in camera cu zabrele de dincolo de ei

In ziua in care are loc ceremonialul de circumcizie a lui Mustafa, Suleyman se casatoreste oficial, dar discret, cu Hurrem. In momentul in care anunta acest fapt, Valide il dojeneste spunandu-i ca este de-a dreptul orb, toti ceilalti membri ai familiei regale parasind camera, in semn de protest față de aceasta alianță.


Aybige, nepoata sultanei-mama, prezentandu-se la Suleyman

3. In episodul 44 apare Aybige, nepoata sultanei mama, venita din Crimeea, pentru a fi aparata de razboiul dintre cei doi frati ai lui Valide. Bali Bey este pus sa-i asigure paza, ca un fel de bodyguard si incepe sa se simta atras de ea. Aybige este intrigata la inceput de simpatia evidenta a tanarului ei pazitor dar nu ramane indiferenta la farmecul acestuia. Totusi se pare ca viitorul le rezerva altceva decat o idila cu un final frumos impreuna.

traducere si adaptare Oana D.

sursa foto: capturi video de pe site-ul turkweb.tv


Pentru alte articole și rezumate referitoare la serialul Suleyman Magnificul și la elemente istorice din perioada otomană, vă rog accesați pagina Stele tv.

16 comentarii:

  1. Nu credeam ca o sa imi placa acest serial dar iata ca ma captivat si pe mine si pe fica mea madalina de 13 ani .

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim Pulbere de stele pt rezumate,eu sunt curioasa din fire si vreau sa stiu dinainte ce se-ntampla.Se poate si mai departe de ep 44???Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  3. Sigur ca se poate, voi posta inca niste rezumate cel tarziu pana maine seara. Va multumesc pt. interes si vizita pe blogul meu!

    RăspundețiȘtergere
  4. imi place mult acest serial.personajele mele preferate sunt:suleyman si hurrem.ce bine le mai sta.abia astept sa mai pui rezumate!!!iubesc acest serial.m-am uitat si la inima nu respecta reguli.dar asa imi place mai mult [adica 10000000000% si mai mult daca se poate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am pus deja un rezumat pt episoadele 45 si 46. Vor urma si altele :)

      Ștergere
  5. Imi place foate mult acest serial si as dori sa aflu cate episoade are. Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe turkweb.tv unde il puteti urmari online (dar in turceste...) s-a ajuns la episodul 87 si mai sunt inca de difuzat episoade. De pe un forum am inteles ca prin iunie s-ar termina filmarile la serial. Adica probabil va avea peste 100 de episoade tot serialul.

      Ștergere
  6. Online nu sunt in romana? Vreau macar ep 43 pana poimaine! Please!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt, dar nu inainte de a fi difuzate la tv. Aici:
      Ba da, dar apar numai dupa ce se dau deja la tv. pe blogul http://orice2012.blogspot.ro/2012/09/suleyman-magnificul-sub-domnia-iubirii.html

      Ștergere
  7. serialul se poate vedea in totalitate pe mai multe adrese de net,are 80 de episoade,el find difuzat pe turkweb.tv si copiat,

    RăspundețiȘtergere
  8. are peste 90 de episoade


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Are peste 100 deja :) am inteles ca in iunie se termina filmarile.

      Ștergere
  9. Nu poti pune rezumat si pt ep57'58'59......?

    RăspundețiȘtergere
  10. Cand o sa am la dispozitie cateva ore libere, voi mai pune un rezumat. :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu am crezut ca o sa ma captiveze atat de mult acest serial. Imi place foarte mult fiindca este si istorie. Pacat ca serialul nu este tradus in romaneste asa ca ma uit ca un analfabet. L-am urmarit tradus cca.25 de episoade. Cu bucurie am descoperit rezumatele episoadelor incepind cu 41. Aceste episoade o sa le inteleg mai bine. La limba turca sant complet afon!!! (hai masala masala) adica sa nu-ti fie de deochiu) Grozav nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar este tradus si in romaneste, pe blogul orice2012.blogspot.com Am vazut si unele episoade scoase de pe blog - probabil de google, nu cred ca autorul blogului si-ar scoate filmele de acolo - dar o sa caut sa vad unde se pot gasi toate episoadele in romaneste.

      La lb. turca si eu sunt la fel, cred ca stiu vreo 20 de cuvinte care au ramas si in lb.romana, altfel n-am nici un habar!

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.