sâmbătă, 16 februarie 2013

Suleyman magnificul, ep. 45, 46


Ibrahim si Nigar in noaptea nuntii
1. Nigar este surprinsa de prezenta lui Ibrahim in camera ei, iar acesta ii spune despre invoiala facuta cu Matrackî, de a renunta la a-i fi soț cu adevărat în favoarea pașei, și de a divorța ulterior, pentru că Nigar este femeia lui. Insa Ibrahim și Matrackî nu observa ca toata discutia lor din taverna fusese auzita de catre Behram Pașa. Nigar iși petrece noaptea nuntii (ca si pe celelalte, de altfel) cu Ibrahim, in timp ce sultana Hatice naste doi gemeni, baiat si fata. In fiecare dimineata, Matrackî vine de la cârciumă beat criță, urmarit uneori de catre Behram Pașa.Dupa scurta vreme, Ibrahim ii trimite lui Nigar un contract de proprietate pentru o casa si ii cere in scris sa se mute acolo. Intr-un complex de imprejurari contractul si scrisoarea ajung in mainile lui Behram Pașa. Acesta il santajeaza pe Ibrahim cerandu-i sa-l faca vizir (ministru) in schimbul tacerii lui despre relatia extraconjugala cu Nigar. Ibrahim se infurie cand afla ca actul de proprietate al casei este in mainile lui Behram si il ameninta cu moartea. Bali Bey il sfatuieste sa fie atent la ce face, iar Ibrahim il asigura ca totul va fi in ordine, apoi le cere oamenilor sai sa-l scape de Behram Pașa, ceea ce se  pare ca se și intampla. Insa a doua zi Behram Pașa este viu si nevatamat, din greșeala fiind ucisa cu vin otravit o fata, in locul sau. Pana la urma Behram este numit guvernator si in foarte scurt timp omorat de catre Ibrahim care isi ia inapoi actul de proprietate si mesajul catre Nigar.

2. Valide o suspecteaza pe Hurrem ca-i face vraji lui Suleyman, pentru ca acesta nu se poate desparti de ea si planuieste un adevarat razboi, pe față, cu Hurrem. Mahidevran i se alatura, reproșându-i că a asculat-o și a fost calma mereu, dar ca Suleyman nici macar nu a atins-o in ultimii 10 ani, si ca asta este cea mai mare umilinta pt o femeie. Apoi Mahidevran il roaga pe Suleyman s-o elibereze pe ea, la fel cum a facut si cu Hurrem, ceea ce sultanul nu accepta, insa ar fi de acord sa plece din palat, fara Mustafa. Mahidevran paraseste incaperea si apoi are loc o intrevedere intre sultan si Mustafa, care ii spune ca-si iubeste si protejeaza mama, exact cum face si sultanul cu Valide si ca daca mama sa pleaca, el o va insoti. 
Valide incepe un razboi subteran cu Hurrem, asigurand-o pe aceasta, verbal, de intentiile ei bune si impaciuitoare. Pe de alta parte insa, incearca sa semene discordie in harem recompensand cadanele care nu o agreau pe Hurrem. Isi atrage de partea ei si o cadana de incredere care o ajuta pe Valide sa mentina constanta discordia in harem. Hurrem observa ce se intampla si ii cere sultanei-mama sa opreasca frictiunile, lucru care o infurie pe Valide. Disensiunile continua, ceea ce-i da batai de cap lui Hurrem si satisfactie sultanei-mama. Pana la urma Hurrem reuseste sa readuca ordinea in harem.
Anii trec si se naste cel de-al cincilea si ultimul print al sultanului Suleyman cu frumoasa Hurrem.
Cum Carol al V-lea ameninta lumea musulmana, Suleyman planuieste o noua campanie. Mahidevran si Mustafa se reintorc la palat, iar lui Mustafa i se aleg cadanele pentru propriul harem, pt ca mama sa doreste sa aiba nepoti de la el cat mai curand. Toate acestea o fac pe Hurrem sa se ingrijoreze, atentia acordata lui Mustafa nefiind ceva de bun augur pt viitorul copiilor ei. Inainte ca Suleyman sa plece in campanie, ea isi exprima teama de a ramane la palat.
Valide cheama o prezicatoare sa-i spuna despre viitorul lui Mustafa, iar aceasta, speriata, spune ca vede moarte in palat si ca un dragon care doarme se va trezi la viata si va arde tot iar marea se va inrosi de sange.

 traducere si adaptare: Oana D.




 sursa foto: capturi video de pe site-ul turkweb.tv

 Orice inadvertenta intre postare si film se datoreaza sursei in lb. engleza de pe pagina  http://www.facebook.com/pages/Halit-Ergenc-fans-PASSIONATED/213522235343950


pentru restul epidoaselor vizitati pagina "Stele tv"

4 comentarii:

  1. Dar nu ai scris nimic de faptul ca ibrahim a fost ranit cu o sageata..si ca suleyman afla de leo :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am scris despre sageata otravita in postarea cu episoadele 41-44. :) Cel putin eu asa mi le-am amintit de la tv turca. Nu stiu daca si aici episoadele sunt impartite diferit, dar la serialul "1001 de nopti", la ei erau 90 de episoade pana la final, iar la noi au fost 93. Se poate sa fie o alta impartire datorata celor de la Kanal D.

      Dar fireste, poate fi si memoria mea de vina, am vazut vreo 55 de episoade pe nerasuflate, apoi am luat o pauza :)

      Despre faptul ca Suleyman afla de povestea cu Leo, nu am prea inteles atunci ce si cum. Unde inteleg prea putin, prefer sa nu spun. Uneori o fac si ca sa nu dezvalui chiar totul.

      Ștergere
  2. unde pot gasi filmul in romana?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am mai raspuns odata la aceasta intrebare: pe blogul orice2012.blogspot.com

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.