marți, 12 martie 2013

Suleyman Magnificul, ep. 51-52



Sultanul taie capul statuii lui Ibrahim spunandu-i ca ar fi trebuit sa fie propriul lui cap si dojenind-l pentru aroganta pe care o arata, apoi intrebandu-l care i-ar fi fost urmatoarea tinta: tronul??  Ibrahim ii reaminteste ca el nu si-a dorit nici una din functiile incredintate, ca sultanul i-a garantat viata, apoi isi scoate sigiliul de prim ministru si i-l preda lui Suleyman, cerandu-i sa-l elibereze din toate functiile detinute dupa care paraseste incaperea. Cand ajunge acasa, isi ia ramas bun de la copii si de la Hatice, spunandu-i ca el este doar un sclav care serveste statul si pleaca. Urmatoarea sedinta de guvern este prezidata de Ayaz Pașa, pus temporar mare vizir in locul lui Ibrahim. Hurrem doreste sa afle adevarul despre Ibrahim de la Suleyman, dar acesta nu ii dezvaluie nimic din cele intamplate, dupa care il intreaba si pe Bali Bey despre Pașă, acesta spunându-i doar ca stie ca este plecat. Hatice, intr-o criza de isterie, sparge tot prin casa, apoi are un cosmar in care sultanul ii aduce capul lui Ibrahim. Atunci, sub influenta depresiei, navaleste la sultan acuzandu-l ca i-a omorat sotul, si raspandeste acest zon, prin Sumbul, in tot palatul. Nigar lesina la auzul cumplitei vesti.



Ibrahim ajunge la fratele sau, Nikos, la ferma, si ii spune ca nu stie daca el este fiul unui pescar sau marele vizir Ibrahim, si ca se simte ca intre rai si iad. Ii spune ca ar vrea sa mearga inapoi in Parga sa traiasca impreuna cu el, cu tatal lor si cu femeia pe care o iubeste. Nikos se intreaba daca Hatice ar veni sa locuiasca in Parga, iar Ibrahim ii spune ca nu Hatice este femeia pe care o iubeste, pt ca ea mereu il va vedea ca pe un sclav, ci Nigar.

Hatice merge la Suleyman si ii cere s-o omoare si pe ea daca are de gand sa-l omoare pe Ibrahim, asa cum a facut cu un alt cumnat, mai demult. 

Hurrem o aude pe Daye pomenind ceva de rusine si insista sa afle despre ce ar putea fi vorba, insa Daye, nedorind sa se afle despre relatia dintre Nigar si Ibrahim, ii spune ca Nigar este nefericita din cauza divortului si ca a incercat sa se sinucida. Drept consecinta Hurrem ii cere lui Nigar sa doarma in harem de acum inainte.


Hurrem aude ca Aybige a fost de acord sa se marite cu Mustafa si se intreaba care ar putea fi motivul acestui accept. Aybige ii raspunde ca in timp ce ea este indragostita de Bali Bey, acesta umbla cu alte femei. Ulterior Aybige alfa de la Hurrem ca si Bali Bey o iubeste si ca nu are pe altcineva. Intre cei doi are loc o intrevedere, iar Aybige ii spune lui Bali Bey ca inca nu este prea tarziu pentru amandoi, dar acesta ii raspunde ca sentimentele sale nu sunt importante si ca mai presus de orice el il slujeste pe sultan.
Mustafa, care plecase sa-l aduca pe Ibrahim inapoi la palat, revine fara rezultat, deoarece acesta refuza sa se intoarca. In schimb, apare in mod surprinzator, inaintea ceremoniei de logodna, insa cand vrea sa plece iar de la palat, Suleyman ordona sa fie arestat.  Valide ii aminteste lui Suleyman ca atat lui Hurrem cat si lui Ibrahim li s-au permis prea multe cand erau sclavi si de aceea s-a ajuns ca ambii sa faca ceea ce doresc. Ibrahim este adus la palat, legat la ochi. Intr-o intrevedere personala cu Suleyman, acesta ii redă sigiliul si ii reproseaza ca a fugit prea usor.


Mahidevran si Aybige doresc sa-l vada pe Mustafa, insa acesta refuza vizita pt ca se afla impreuna cu Nora-Efsun. Hurrem are o intrevedere cu clarvazatoarea Fatma, care ii vorbeste despre o moarte in palat. Hatice se plange lui Gulfem ca Ibrahim n-o mai iubeste la fel ca alta data. Valide si celelalte sultane afla de la Mihrimah ca Aybige si Bali Bey se sarutau in gradina. Aybige se simte jenata, insa Hatice ii spune ca Mihrimah il iubeste pe Bali Bey si ca probabil este geloasa, ceea ce le face pe toate femeile adunate sa râdă. Totusi atmosfera degenereaza cand Mahidevran o acuza din nou pe Hurrem. In acel moment Mustafa intra pe usa si ii spune lui Hurrem ca el a vazut-o mai mereu pe mama lui inlacrimata si trista doar din cauza ei, asa ca o da afara din camera. Bineinteles, despre incident afla si Suleyman care ii cere socoteala fiului sau si apoi o obliga pe Hurrem sa-i ceara scuze pentru cele intamplate, adaugand ca nimeni, niciodata, nu va fi mai presus de fiul sau.

traducere si adaptare: Oana D.




Orice inadvertenta intre postare si film se datoreaza sursei in lb. engleza de pe pagina  http://www.facebook.com/pages/Halit-Ergenc-fans-PASSIONATED/213522235343950

sursa foto (si text in lb.engleza): pagina de facebook  http://www.facebook.com/pages/Halit-Ergenc-fans-PASSIONATED/213522235343950


episoadele in lb. romana se gasesc pe blogul orice2012.blogspot.ro (acest blog a fost eliminat datorita incalcarii repetate a drepturilor de autor - update mai 2017)


Pentru alte postari din serialul Suleyman Magnificul și articole cu același subiect, vă rog accesați pagina "Stele tv".

--------------------------------------------------------



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.