duminică, 26 mai 2013

Iffet, ep. 6

Fiica lui Ali Ihsan, Nil, vine acasă și Iffet se gândește să-i facă o surpriză, mai ales că se împrietenește repede cu ea. Cu toate acestea, dna Dilek  o surprinde în biroul lui Ali și o ceartă iar. Iffet găsește o poză cu Ali și cu Nil și o ascunde în buzunar. Când servesc cina în familie, bucătarii aduc un tort imens cu imaginea pozei drept decor, și anunță că este vorba despre o surpriză din partea lui Iffet în onoarea venirii fiicei lui Ali. Dna Dilek nu este deloc încântată de gest.

Erhan se apucă iar de băut, chiar în fața fratelui și a surorii lui, ba chiar și în prezența lui Gulin care este invitată la masă. Ali încearcă să-l determine să nu-și reia comportamentul din trecut și îl obligă să se tundă, iar la serviciu nu-i permite să poate cercel în ureche.

Cemil suferă pentru ce i-a făcut lui Iffet, iar pe de altă parte Betul privește cu drag inelul de logodnă și invitațiile de nuntă. Într-o zi când Iffet reușește să se întâlnească cu Nimet la o alimentară, lumea bârfește despre cele recent întâmplate.

Nil o găsește fotogenică pe Iffet și îi tot face poze. La un moment dat, când amândouă erau în casa (locul de muncă?) pregătit de Ali Ihsan pentru fiică-sa, aceasta vrea să meargă să fotografieze o zonă din Istanbul și este chemat un taxi. Din întâmplare (?), este taxiul lui Cemil, care se simte foarte stânjenit când o vede pe Iffet în mașină. Ea observă jucăria de plastic care a rămas agățată de parbrizul mașinii, Cemil îi urmărește privirea în oglinda retrovizoare și oprește cu mâna, pe care are verigheta, balansul jucăriei. La un moment dat sună Betul, iar Iffet începe să vorbească tare, ca să fie auzită în telefon. Bineînțeles Betul este neplăcut surprinsă iar Cemil se vede nevoit să închidă telefonul pentru că era cât pe ce să greșească drumul. Când ajung la locul unde dorea Nil, ea coboară și merge să fotografieze, iar Cemil și Iffet au o discuție destul de aprinsă. La întoarcere Iffet plătește drumul, dar după aceea Cemil, îngândurat, rupe jucăria albastră de la parbriz apoi dă banii unui copil.


Într-o seară Iffet, cu Ali și Nil ies la restaurant spre disperarea dnei Dilek care îi aștepta la cină acasă. Aici, după câte pot să-mi dau seama, se pare că Ali îi mărturisește lui Iffet iubirea sa, ori cel puțin faptul că o place. Unul dintre subalternii lui Ali îi cheamă într-un club, dar tot acolo, vin Cemil, Betul și un prieten de-al lor. Din nou are loc o discuție între Iffet și Cemil, în holul toaletei doamnelor. Inevitabil, Betul o vede pe Iffet pe o canapea cu Ali, și probabil începe s-o bârfească.

Ali Ihsan caută să fie pe lângă Iffet mereu. Uneori, sub supravegherea discretă a dnei Dilek, îi ține calea seara, pe alei. Apoi o învață să tragă cu pușca, el încercând s-o atingă pe mână, ea, cu gândul la Cemil de parcă l-ar înpușca pe el, nu țintele.
În sfârșit vine și ziua nunții pentru Betul. De la geamul casei sale, Ahmet privește încruntat taxiul împodobit și alaiul miresei plecând spre locul unde se vor întocmi actele oficiale (primărie? parcă la ei nu-i ca la noi :) ). În sală se află și Iffet, care pleacă tristă după ce îl vede pe Cemil spunând "Da" și semnând certificatul de căsătorie. Însă Ahmet plecase de acasă cu un cuțit pregătit din timp, și tocmai când mirii ies pe ușa clădirii, îl înjunghie pe Cemil care cade pe scări în țipetele celor din jur.


Pentru alte episoade din serialul Iffet, accesați pagina Stele tv.

sursa foto: capturi video de pe youtube.com

episodul următor: ep.-7


Puteți urmări episodul 6 subtitrat aici: Iffet-6-subtitrat

14 comentarii:

  1. super o intrb fata lui iffet este fata lui cemil sau alui ali?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iffet nu are nici o fata (pana acum, cel putin), e vorba de fiica lui Ali Ihsan, nu i-am retinut numele.

      Ștergere
  2. Esti formidabila, Oana. Mi-am dat seama ca nu ai nicio sursa, in afara de film (si nu stii limba turca). Sa poti face un rezumat pe baza gesticii e nemaipomenit. Multumim.

    "Anonim" intreba de fetita care apare in ultimul episod.

    Foarte interesante paginile tale (de fapt cele mai bune de pe site), o sa le comentez alta data.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, Elena, ma simt flatata :) da, am spus, relatez ce vad, dar am totusi o baza, episoadele trecute si trailerul care se da dupa episoadele de martea. Mie nu mi se pare greu de ghicit ce se petrece, insa dupa 2-3 episoade incep sa nu mai inteleg prea bine actiunea, doar in mare o pot intui corect.

      Aaa, nu m-am gandit ca era vorba de ultimul episod, habar nu am cine poate fi, ma uit strict la cele doua episoade care urmeaza in fiecare saptamana.

      Ștergere
  3. Reteta dramelor turcesti, caci nu s telenovele: se da una bucata cuplu peincipal, astia se iubesc pe bune dar nu ajung niciodata imprwuna cu adevarat, unul moare la final. Se da una bucata pers secundar (gigel) amorezat iremediabil de un pers pp. Pe Gigel il iubeste Costel, pe costel il iubeste fanel si tot asa. Erhan o iubeste pe Gulin care l iyb pe Ali care o iub pe Iffet care il iub pe Cemul care e iubit de Betul. In final, unul sau m multe pers pp crapa, de preferinta crima sau sinucidere, turcii adora asta. Pana atunci, apar copii. In principiu, astia nu patesc nimic. The end.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, aveti perfecta dreptate, dar nu firul principal este important pentru privitori. Cel putin, nu pentru mine. Eu vad cum ar fi trebuit sa actionez si sa judec niste detalii similare din viata, si inteleg unde am gresit, atunci cand am gresit.

      Eu nu am fost o fană a telenovelelor niciodată, dar astea turcesti - telenovela o inteleg ca pe un serial in care actiunea este previzibila in mare parte si care are multe episoade - le urmaresc tocmai pt ca ma ajuta sa inteleg niste lucruri petrecute la un moment dat in viata mea.

      Ștergere
    2. JDa, orice lucru care ne ajuta in viata sa ne intelegem mai bine trecutul e util si,prin urmare, bun. Eu,din pacate, nu am astfel de beneficii de pe urma lor. Ah, ok, eu prin telenov intelegeam serialele de amor cu happy end.

      Ștergere
  4. Adaug: adica, pe scurt, sinonimul oricarui specimen Iffet, Iubire ascunsa, Gulu etc este " iubire neimpartasita" pt pers sec, iubire tragica in cazul pp principale. Dramele turcesti: iubesti? Ai pus-o!
    :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta am vazut, ca gusta povestile cu "dragoste chioara si amor ghebos" :))) vorba lui taica-meu. Dar cum ziceam, detaliile de comportament si gandire ma atrag. De exemplu personajul Ahmet este leit taica'meu. Inclusiv de crima ar fi fost in stare la un mom. dat pt o ofensa adusa mie. Dar inca mai cred ca nu din iubire pt propriul copil face un astfel de om o crima, ci dintr-un prea mare amor-propriu. Oamenii ca Ahmet au un orgoliu nemasurat, ei nu-i iubesc pe cei din jur decat in masura in care acestia le pot deveni sclavii si/sau jucariile lor. Totusi sunt curioasa cum va evolua acest personaj. El reprezinta o tipologie inca prezenta si la noi, nu doar la ei. Ali Ihsan are acelasi profil psihologic, dar pozitiv creionat. Ahmet si Ali sunt doi dictatori: unul e necrutator, celalalt are mintea mai luminata.
      Nu e de preferat sa fii in preajma nici unuia, la o adica.

      Ștergere
  5. Ahmet, subscriu, ala din prima secunda primul ep a fost cu k in sus, vesnic furios posomorat nefericit. Ali ba nuuuu, Ali e papa bun :)) eu in locul lui Iffet ....ma duceam sa i fac ordine in dormitor doar doar o fi acolo :))) Eu sunt cazuta n cap dupa Ali mi se pare un gentleman. Si cred ca e yummy tipul. Si ca stie sa se poarte cu o femeie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) eu inca ma abtin. Imi place cum e creionat personajul, sa vedem ce face mai departe in relatia cu Iffet: si ei ii va cumpara ce vrea el, fara sa-i ceara parerea sau fara sa tina cont de ea?

      Da, de purtat se poarta frumos, dar tot ce vrea el face .... pe termen lung e sufocant felul lui de a fi, totusi. Cel putin pt mine asa ar fi.

      Ștergere
  6. Nu stiu cum va evolua Ali,poate va fi dictatorial mai tarziu, acum e ok ca om. Sora lui mi se pare mai degraba tupeista snoaba si nemernica. Ii baga pe gat fratelui o relatie clar nereusita doar pt nivel social comun. Il minte cu nerusinare pt a proteja oaia neagra a fam. Ea crede ca i se cuvine viata aia de lux,nu are pic de recunostinta pt norocul ei,nici respect pt servitori, ba baga frica in ei. Ce manager monstru ar fi fost,cate cadavre calcate. El , in schimb,munceste si se poarta frumos cu toti, le aduce tuturor cadouri din calatorii, spune multumesc, ii incurajeaza sa fie sinceri cu el, nu sa se teama. Singura lui greseala ca a tinut-o pe Gulin legata de el din inertie sau lipsa de altceva. Si ca locuieste cu fratii: mare greseala.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mie nu mi-ar placea sa-mi spuna cineva sa ma tund, sa nu port cercel, sa nu ma imbrac cum am eu chef, sa nu fac ce vreau eu. Ma rog, cu bautura, ok, are dreptate, dar e cam mult restul. Si cu fata lui face la fel: cumpara un studio care vrea el, rezerva masa la restaurant ca asa vrea el, etc. Poate am dezvoltat eu o sensibilitate la acest gen de actiuni, dar mi se pare insuportabila viata atunci cand numai unul din cei doi ia decizii, inclusiv de natura foarte personala. Chiar daca se poarta frumos. Anularea vointei celuilalt nu are nici o scuza. Si ma refer la orice gen de relatii interumane, nu doar sentimentale sau de familie.

    Aaaa, :D nici mie nu-mi place Dilek, un om facut din asemenea aluat cred eu ca se rateaza mult mai devreme. Nu poti trece prin viata urland in stanga si in dreapta. Desi de multe ori are dreptate, dar pune problema prea grosolan. De exemplu, mie mi se pare ca relatiile dintre 2 oameni care apartin la paturi sociale foarte diferite e sortita esecului. Cel mai sarac va intelege greu sau deloc modul de gandire al celui care stie mersul banului. Da' neah! in filme, merge. :)

    Vezi? In loc sa-i spuna lui Erhan nu bea, nu purta par lung si cercel, etc, mai bine i-ar spune muta-te unde-ti place. Locuitul impreuna tine de traditiile turcesti: fratele mai mare preia rolul tatalui, si este singurul care dispune cum doreste de vietile fratilor mai mici sau ale surorilor.

    RăspundețiȘtergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.