luni, 6 mai 2013

Suleyman Magnificul - ep. 64

Muhtesem Yuzyil, sezonul 3, rezumatul episodului 64


Următorul rezumat din Suleyman Magnificul sezonul 3: ep. 65


Hurrem - captura video din genericul filmului. www.turkweb.tv
Primul episod din sezonul al treilea începe cu o imagine a mării noaptea. Lângă epava unei bărci se află o femeie (Firuze, jucată de actrița Cansu Dere) încă în viață. Oamenii de pe corabia piratului Barbarossa o culeg din apă și o adăpostesc cu gândul de a o aduce în piața de sclave de la Istanbul. Femeia dă semne că nu este musulmană și vorbește o altă limbă decât pirații.
Mai târziu ajută pe o prizonieră numită Sophia să scape de pe corabie, aceasta aruncându-se în apă. Căpitanul Barbarossa vede toată scena, în care nu intervine, și o întreabă de ce nu a fugit și ea, cine e, de unde a venit și unde vrea să meargă. Ea spune că nu are nici o importanță cine este, este la fel ca alte sclave sub puntea destinului. Când ajunge în fața seraiului unde Sumbul le verifică pe tinerele noi venite pentru haremul sultanului, Firuze nu se află printre cele care urmează să fie vândute la Palat. Ulterior o vedem într-o piață de sclavi unde cineva oferă pentru ea 300 de galbeni.
Hurrem se bucură de noua ei funcție și sărbătorește împărțind daruri cadînelor. Cu Sumbul și Gulșah de partea ei precum și alti ochi și urechi în palat, află tot ceea ce mișcă.

Suleyman si Hatice. captura video www.turkweb.tv
Hatice îi povestește sultanului despre trădarea lui Ibrahim ca și despre cine e amanta acestuia și îi împărtășește dorința de a divorța. Suleyman îi lasă ei toată puterea de decizie în această problemă, indiferent dacă vrea să-l ierte sau să-l pedepsească.
Hurrem crede că sfârșitul lui Ibrahim Pașa a venit și că va fi demis din toate funcțiile sale după divorț. Astfel, el nu va mai fi o amenințare constantă pentru ea.
Pașa se afla cu armata pregătind o incursiune in Gaza. In acest timp se sfatuieste cu Matracki care ii spune să-și ceara iertare de la Hatice, pentru ca altfel va pierde totul, însă Ibrahim nu este de acord, considerând ca unele funcții le are pe merit, si ca mai bine moare in lupta, ca un erou. Si, cu toate ca pe moment nu-i mai pasa de Nigar, este interesat de copilul lor si ar dori ca acesta sa supraviețuiască.

Hatice seara în palatul ei găsește o scrisoare de la Ibrahim in care îi spune să meargă mai departe cu divorțul dacă așa vrea și chiar să-i ia viața, el nu se va simți remușcări pentru ceea ce a făcut și a trăit. Iar dacă va rămâne în viață se va întoarce în orașul său natal Parga să înceapă o viață nouă. Hatice este foarte deranjată și enervată de mesaj. Mahidevran o vizitează și îi spune nu să divorțeze de Ibrahim, deoarece acest lucru este o strategie de-a lui Hürrem în dorința de a-l distruge până la capăt.
Ibrahim și câțiva oameni din armata otomană sunt atrași într-o capcană de către perși, în scopul uciderii lui Ibrahim, dar acesta are o vedenie cu Hatice și se hotărăște să intre în luptă omorând toți dușmanii.
Mustafa, care își exercită funcția sa în Manisa își amintește ceea ce Ibrahim Pașa și tatăl lui Suleyman i-au spus cândva: că există trei animale care mănâncă sufletul unui om: tigrul, leul, și lupul. Unul este lăcomia, altul este aroganța, iar ultimul este dorința. Și că cel mai înspăimântător lucru dintre toate fricile este orgoliul. În calitatea pe care o are, începe să execute oameni pentru uneltiri și pentru mită. La un moment dat află că poziția mamei sale, de șefă a haremului, a fost anulată și că ea va ajunge în curând în palatul din Manisa.


Ibrahim si Matrackî. Captura video. www.turkweb.tv
Mehmet primește noua sa cameră din palat, Mirimah dorește, de asemenea, o cameră a ei și Hürrem îi spune că s-a stabilit ca ea să se mute în aparamentele lui Valide și Mihrimah să rămână în camera mamei ei. Mirimah argumentează că este imposibil, camera va rămâne goală așa cum au stabilit alții. Dar Hurrem îi spune să nu se ia după cuvintele altora, oricine ar fi ei. Gulșah primește poruncă de la Hurrem să i se pregătească odaia mamei lui Suleyman, dar din cauza lui Gulfem, nu poate îndeplini ce i se ceruse, pentru că sultanul poruncise deja ca acele odăi să rămână neocupate. Hurrem se ceartă cu toată lumea pentru acea cameră și astfel le îndârjește pe Mahidevran și Hatice să îi zădărnicească planurile. Hurrem găsește înțelegere la Sumbul, care totuși îi spune că așa e tradiția și nu ar trebui să se supere și să nu o respecte, dar Hurrem îi răspunde că nu ar mai fi stat față în față dacă ar fi respectat tradiția. Atunci Sumbul o sfătuiește să aibă răbdare, pentru că sultanul va pleca în campanie la Gaza, și atunci va putea face ceea ce dorește. Confruntări între sultană și Mahidevran cu Hatice mai au loc, iar Hatice încearcă s-o convingă pe Hurrem că acel apartament trebuie să rămână gol, pentru că el este destinat numai unei mame de sultan. În continuare discuția degenerează pe subiectul amantlâcului lui Ibrahim, iar Hatice își promite să se răzbune crunt pe Hurrem. Se hotărăște să verifice toate fetele din harem, și pe cele aduse ultimele, pentru a-i alege câteva frumoase pe care să i le prezinte fratelui ei. În acest timp, Gulfem merge la Suleyman (pusă de Hatice) să se plângă că din cauză că Hurrem o ignoră și nu vrea să respecte tradițiile, ea nu-și poate îndeplini sarcinile așa că demisionează.

Aici se termină episodul 64, așa cum a fost el prezentat la Kanal D. 


Pentru alte episoade din serialul Suleyman Magnificul și articole cu același subiect, vă rog accesați pagina "Stele tv".

47 de comentarii:

  1. Intru zilnic pe blogul tau,astazi cand m-am uitat pe pagina Seriale am vazut ca ai postat rezumatul ep. 64. de bucurie am inceput sa sar pe pat si sa cant.Cat am asteptat acest rezumat.O zi buna! Si Hristos A Inviat! Adina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat a inviat, Adina! :)) Da, am zis ca voi mai posta cate ceva din sezonul 3, poate 2-3 episoade pe luna inainte de septembrie, tot voi mai posta.

      Ștergere
  2. Buna seara, multumesc pt trducere, dar dupa ce am citit si am vazut atata ura, intrigi si altele parca nu-mi mai place asa de mult.Asa o fi fost in istorie in haremuri dar parca nu mai are farmecul din primul sezon cand dragostea plutea in aer Suleyman si Hurem, Hatice si Ibrahim...
    o seara placuta
    Mihaela O

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara, Mihaela. Ai dreptate, primul sezon a fost cel mai frumos.

      Ștergere
    2. Dragostea va plutii, iar in in aer :)
      Firuze si Suleyman
      Mustafa si fata de care el se va indragosti...

      Ștergere
    3. Este adevarat, Flory, dar parca nu mai e nimic ca in primele episoade. Iubirea dintre Suleyman si Firuze nu e la fel de frumoasa ca aceea dintre el si Hurrem cand erau tineri. Adica, nu stiu ... da' mie mi s-a parut cam trasa de păr relatia asta tomnatica :) ok, pt prezent un barbat la 40-45 de ani este foarte atragator, dar pe vremea aceea anii astia insemnau deja batranete sau pe aproape.

      Ștergere
  3. Ai dreptate! O sa fie cateva episoade in care Suleyman ii face frumoase declaratii de dragoste lui Firuze.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai un blog foarte bine realizat. Imi plac postarile despre Suleyman MagnificuL, astazi am citit rez. ep.64. Tine-o tot asa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! O sa mai postez, dar nu foarte des.

      Ștergere
    2. Buna, cand vei publica si alte episoade din sezonul 3?
      eu debea astept ep 65.

      Ștergere
    3. Buna. Eu mi-am propus sa public maxim 3 episoade pe luna, si sa nu fie mai mult de 10 in avans pana in septembrie, dar scriu in functie de cuvintele cheie cu care este cautat blogul meu pe motoarele de cautare. Asa am publicat episodul 64, :) E un fel de studiu de marketing daca vrei.

      Ștergere
  5. Ma numesc Mari si ma bucur mult ca v-am gasit. Serialul a devenit o dependenta pt mine, la fel si blodul dvs. Multumesc si va urmaresc cu interes in continuare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Mari. Mai vino pe aici, vei mai gasi, din cand in cand, rezumate din sezonul al treilea :)

      Ștergere
    2. Multumesc pentru rezumatul ep. 64, te rugam sa postezi si rezumatele episoadelor urmatoare;esti o persoana deosebita! Cele bune!Claudia

      Ștergere
    3. Multumesc pentru apreciere, Claudia, voi mai posta cateva rezumate in avans pana in septembrie, clar nici eu nu am rabdare sa astept pana atunci :)

      Ștergere
  6. Hristos a Inviat!
    Saracuta Hurrem,a rezistat doar un episod sa fie "sultana mama" :)).Pana la urma,s-o citez:"Ce e haremul, eu voi conduce lumea",se pare ca sultana are alt scop :P O sa fie interesant sa vedem ce se intampla mai departe :P

    P.S. Multumim Oana pentru rezumat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat a inviat! Da, sultanatul ei dureaza un episod :DDD
      Oricum, mai departe se va perpeli de gelozie hihi! :))) Ce ma bucur cand o vad ca muuaaaree de ciuda ca Suleyman se mai uita si la alte femei.

      Ștergere
    2. Aura MULTMESC ptr rezumat Sunt fericita ca am citit rezumatul il astept pe urmatorul

      Ștergere
    3. multumesc ptr rezumat

      Ștergere
    4. Vine cat de repede. By the way, :) ma cheama Oana.

      Ștergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  8. Hei! Imi place f mult acest serial si te rog frumos sa mai postezi episoade din sezonul3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa mai postez, dar nu foarte des, totusi. Mai treci pe aici din cand in cand!

      Ștergere
  9. Buna urmaresc postarile tale cu mare interes si am o intrebare in cate episoade va aparea firuze?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Din cate am mai citit pe net, Cansu Dere a avut contract pt 10 episoade. Dar apare pana prin ep. 90 parca, probabil ca nu apare in 10 episoade consecutive.

      Ștergere
  10. Buna oana. Stii cumva in ce episod o va intalni mehmet pe baharnaz. Si cum vor fi lucrurile de acum inainte in serial ca vad ca personajele devin din ce in ce mai pline de ura.producatorii ar trebui sa mai acorde importanta si altor personaj nu doar lui hurrem.stim doar ca tot ea va iesi invingatoare in orice situatie deci aparitia lui firuze este cam inutile,hurrem o va zdrobi si pe ea cum a facut si cu celelalte

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Oho, :) inca nu m-am incumetat sa vad episoadele asa de inainte, cam 3-4 episoade pot duce, mai pricep cate ceva, dar apoi incep sa nu mai inteleg si ma enervez.

      Daca te gandesti bine, serialul incepe cu Hurrem, cum a ajuns ea din satul natal in haremul sultanului. Mie mi se pare ca-i mai mult viata ei decat a lui in film.

      Ștergere
  11. Greu o va indeparta Hurrem pe Firuze, deoarece sultanul o protejeaza. Firuze ajunge sa-i fie foarte apropiata lui Mihrimah, inca de cand ea este micuta si pana ajunge mare. Ea impartaseste multe cu Firuze. Dar in momentul cand Hurrem ii spune lui Mihrimah despre Firuze, aceasta o indeparteaza de ea. Ar fi multe de spus, dar nu am timpul necesar sa povestesc in detaliu. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei, si poate ca nu ar mai avea farmec serialul daca am sti totul dinainte, nu crezi, Flory? :)

      Ștergere

  12. Hristos a inviat!
    Buna Oana si multzummeeescc tare mult ptr traducere.
    Eu am inteles ca Firuze este spioana persilor. . Ea are un tatuaj ,( nu mai stiu unde) si asa va fi descoperita ca e spioana.

    PS . Nu stiu cum am gasit Blogul tau , dar sunt tare fericita ca te-am gasit.
    O zi buna . Petra

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat a inviat! Asa este, Petra, Firuze are un tatuaj după gat, parcă, și îl descoperă Hurrem (iarăși o scăpare, as zice, a regizorilor: păi dacă Suleyman era atât de îndrăgostit de ea încât o și protejează de furia turbată a nevestei, nu era normal ca el să vadă primul tatuajul? Sau otomanii se iubeau îmbrăcați :)) ). Tatuajul ar fi un indiciu că Firuze este din Persia, și, drept urmare, ar putea fi spioana lor.

      Nu contează cum m-ai găsit :) cel mai probabil de pe google. Mă bucur că-ți place ceea ce citești pe aici.

      Ștergere
  13. Si cam cat va fi firuze prezenta in serial?si de care fata se va indragosti mustafa din nou? Cu mahidevran ce se va mai intampla?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu exact. :) Om vedea la toamna. Daca vreti sa vedeti serialul in continuare, il gasiti ori pe blogul orice2012.blogspot.com ori pe site-ul turkweb.tv . Mie nu imi place sa stiu chiar tot ceea ce se mai petrece, pt ca imi pierd interesul de a ma uita atunci cand este tradus in romaneste.

      Am mai scris ca Firuze va aparea pana in ep. 90. Mustafa se va indragosti de Elena, iar Mahidevran ar trebui sa ramana la Manisa, cel putin istoricii asa au consemnat, in realitate.

      Ștergere
  14. Buna Oana.Multumim pentru traducerea episodului 64.Am vrut sa stiu atunci cand apare Sultana Sah in serial si de ce incearca ea si Hatice sa o distruga.
    Multumesc
    Deni oana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Deni. Inca nu m-am uitat la episoade, inainte asa de mult. Mai mult dse 3-4 episoade fara sa fie subtitrate in romaneste nu inteleg, cat de cat, ce se intampla, si atunci ma gandesc ca nu are rost sa ma mai uit.

      Dar o sa o rog pe prietena mea din Constanta sa-mi traduca, atunci cand are timp.

      Mai treci pe aici, rezumatele episoadelor vor mai fi postate.

      Ștergere
  15. Mie imi place mult,mult,mult acest blog. Il citesc mereu.Dar,te rog frumos pune si rezumatele urmatoarelor ep din sezonul 3.Iuly

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iuly, voi pune cate un rezumat, așa, din când în când, dar mai rar de unul pe săptămână. Mă bucur că-ți place blogul și că revii cu plăcere pe aici!

      Ștergere
  16. Ai un blog foarte reusit oana felicitari!crezi ca vei posta ep.65 saptamana aceasta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult! Cred ca pe data de 17 va fi deja publicat. O sa le public la 10 zile, pe 7, 17 si 27 ale lunii :)

      Ștergere
  17. abea astept urmatorul rezumat...DJ RAUL

    RăspundețiȘtergere
  18. Buna Oana! Multumim pentru rezumate! Astept cu interes data de 17!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Ma bucur ca esti si tu pasionat/a de acest serial, o seara frumoasa!

      Ștergere
  19. Oana!!! multumesc pt efortul depus pt a traduce episoadele...sper sa continui cat mai mult deoarece multa lume e pasionata de acest serial,cel putin mie mi-a trezit interesul pentru istorie si istoria orientala este fascinanta.
    Corina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Corina! Multa lume a simtit la fel, cred ca poate niciodata in scoala nu m-a pasionat istoria, si acum imi face placere sa citesc materiale despre acea perioada.

      Ștergere
  20. ceea ce ma dezamageste in acest serial este ca sultanul este atat de orbit de dragostea pt hurem incat nu-i vede caracterul ei mizerabil. oare chiar asa sa fi fost ? oare doar persoanele cu un astfel de caracter obtin tot ce vor?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, din cate am inteles, era literalmente orbit de ea, dupa cum relateaza ambasadorii straini la curtea otomana din vremea respectiva.

      Dar Hurrem nu era atat de diabolica precum in serial. Adica a facut niste lucruri ca sa ramana in preajma sultanului si sa-l influenteze, dar nu atat de multe cate i se pun in carca. Insa nu era iubita la palat, i se spunea vrajitoarea. Pe de alta parte, una dintre cele mai mari nepotriviri cu adevarul istoric - dupa unii cercetatori - ar fi ca ea era acceptata de Valide, nu ar fi fost niciodata rivale in nici un fel.

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.