marți, 18 iunie 2013

Iffet, ep. 14

Soția lui Omer, Beril, îl sună pe Emre și acesta o informează că Ali Ihsan a scăpat pentru că avea alibi. Deci, se pare că Emre nu era atât de loial. Emre o sfătuiește pe Beril să plece pentru o vreme, dar ea nu acceptă decât dacă Emre îi dă partea ei de bani. Apoi acesta merge acasă la ea și o amenință cu pistolul, foarte probabil omorând-o (asta nu se arată în episod). După aceea îi cere lui Ali să se întâlnească într-un parking acoperit, unde, chipurile, ar trebui să discute cu Beril și încearcă să-l omoare, dar Cemil, care tocmai parcase mașina, îi vede și se năpustește asupra lui. După o scurtă luptă, Cemil îi răsucește mâna cu pistolul în așa fel încât Emre își descarcă arma chiar în propria inimă. La scurt timp după această întâmplare, Ali Ihsan îi dă lui Cemil un cec cu o sumă importantă, drept răsplată pentru că i-a salvat viața. Cemil refuză cecul, însă pt că Ali insistă, ia hârtia. Imediat urmează o discuție cu Iffet, și, ca să-i demonstreze că nu banii îl interesează, rupe bucățele cecul în fața ei, care nu se lasă impresionată de gest.

episodul următor: Iffet, episodul 15


Cemil îl vizitează pe Ersin căruia îi mărturisește că o iubește foarte mult pe Iffet. În acest timp îl sună Nil, dar el nu îi răspunde, și de altfel, în acest episod el o ocolește pe Nil cât se poate. După ce de nervi, că nu poate să o aibă pe Iffet, sparge un pahar, pleacă spre casă unde Feride se îmbolnăvise pt că mama lui Betul oprea apa caldă când aceasta făcea duș. Când Cemil aude așa ceva, se repede la boiler și-l face bucăți.

Nimet este supărată pe tatăl ei și nu vrea să mai iasă din cameră. Mai vorbește cu Iffet la telefon și într-o zi ea vine să-și ia sora din casă. Dar pe drum Ahmet, care era la cumpărături le vede, și începe o ceartă în stradă, la care lumea se adună ca la circ. Ahmet nu mai reușește să o lovească pe Iffet, așa cum îi fusese primul impuls, se potolește, și până la urmă o ia pe Nimet înapoi, spunând că este fiica lui și el trebuie să aibă grijă de ea. Fata este încă supărată, iar Ahmet ca s-o îmbuneze, îi cumpără haine noi, pe care Nimet le sfâșie cu cuțitul, așa cum făcuse tatăl ei cu hainele cumpărate de Iffet. Atunci Ahmet merge la vilă, dar acolo vorbește doar cu Saime, pentru că Iffet nu este acasă. E cât pe ce să-l vadă pe Cemil, însă Saime salvează situația. A doua zi, când Ali Ihsan vine în vizită la ei, luându-l pe Cemil de șofer, adevărul nu mai poate fi ascuns și Ahmet face din nou o criză de nervi și pleacă să reclame violul fiicei lui la poliție.

Erhan încearcă să o vadă pe Gulin, care nu se mai trezește din băutură. Când într-una din încercări, ajunge în dormitorul ei, plin de sticle goale și lucruri răvășite, Gulin, amețită, aruncă în el cu ce-i vine în mâini și îl alungă, vorbind aiurea despre cum a întârziat ea la propria nuntă.

Cemil achită o sumă de bani pentru casa pe care Iffet dorise să o închirieze și ia cheile, din care una îi dă și lui Iffet, sperând că se vor întâlni acolo, în secret. Dar ei vizitează casa pe rând, Cemil într-o seară, Iffet a doua zi, fiecare amintindu-și cu durere în suflet de ceea ce trăiseră amândoi. 

Betul suportă tot mai greu comportamentul lui Cemil și prezența soacrei sale, Feride. La un moment dat, într-o seară, Cemil adormise și o visa pe Iffet, iar Betul se așează tandră, lângă el. Când îl trezește, acesta rostește numele lui Iffet. Într-o zi are o discuție aprinsă cu mama ei din care îi spune că Cemil a violat-o pe Iffet. Betul rememorează ceea ce se întâmplase la nunta lui Serpil si Feyyaz și pune niște lucruri cap la cap.

Episodul se termină cu un filtru de poliție pe șoseaua către vila lui Ali, Cemil fiind oprit de către polițiști.


Pentru alte episoade din serialul Iffet, accesați pagina Stele tv.

sursa foto: capturi video de pe youtube.com

19 comentarii:

  1. :(( cam multa violenta =D> in serialele turcesti mai ales la adresa femeilor (dar este ceva firesc in serialele pe care le-am vazut pana acum ), m-am obisnuit deja si nu prea e norml- ma cam sperie asta. Noi sau mai bine zis eu nu sunt obisnuita cu astfel de oameni, eu stiu o alfel de atmosfera si in familie si in afara ei.Dar asta e, lumea asta este facuta si din bine si din rau.
    O seara placuta :-f :-*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela, eu asa cred ca este la musulmani: femeia sta la un metru in spatele barbatului si ii este inferioara din toate punctele de vedere. Chiar daca s-au mai emancipat ei, pe ici, pe colo, se vede treaba ca traditia este greu de indepartat si inlocuit cu preceptele occidentale. Altfel nu ar avea seriale cu atat de multa violenta si umilire a femeii.

      Din pacate si pe la noi se poarta modelul. Cunosc cupluri cu 15-20 ani mai mici decat mine in care violenta este prezenta. Si nu din cauza bauturii, ci din cauza ca mai sunt barbati care asa stiu sa rezolve niste probleme. Mai acum cateva zile o colega de cancelarie era toata vanata la un ochi, cam ca Alexandra Stan :))

      Ștergere
    2. Turcia este cea mai permisiva/liberala tara islamica. Asta nu inseamna mare lucru, caci in mediul rural sau in orasele mici/de provincie ori in familiile religiotarde, minunata traditie ramine la fel, femeia fiind considerata doar un animal de casa/de monta, partial util. Coranul nu pomeneste nimic de femei cum ca ar trebui sa isi acopere fata si/sau capul, asta e o chestie "macho" inventata cu scopul supunerii totale a femeii. Valabil pentru toate religiile organizate de altfel. Din cite imi amintesc eu, Menekse, din "Menekse si Halil" a avut parte din partea tatalui ei cam de acelasi tratament de care a avut parte si Iffet din partea propriului tata. Ce sa mai spun de Cicek din "Dragoste si pedeapsa", tratata, de propriul tata/propria familie mai rau decit un ciine....

      Ștergere
    3. @Mihaela - mai mult rau decit bine....

      Ștergere
  2. Si Cemil va scapa prin interventia lui Ali Ihsan probabil.... Fir-ar al dracu....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, poate... cine stie? :)) nu am vazut ep. 15 inca.

      Ștergere
    2. Dar sa-l vezi,te rog!Asa stim si noi ce se mai intampla.O zi buna! Simona

      Ștergere
  3. Aceasta telenovela este de cosmar! Nu ma iut la sa ceva dar am zis sa arunc un ochi din cand in cand! Cine a scris scenariul nu are cap,acest Cemil sa o violeze pe femeia iubita dar sa ramana si gravida in era prezervativelor cand esti sarac te controlezi cat poti!
    Trasa de par situatia , tatal o bate infernal, se casatoreste ,in fine sufera ,etc...inca il mai iubeste pe violator.
    Dar acest Cemil ce rol infect are de smecher si afemeiat ,de tupeist ,sa mai dea ochii cu aceasta Iffet dupa ce a distrus-o pe ea si pe tatal ei....
    Acest actor devine atat de nesuferit in acest rol incat nu vad de ce s-ar mai casatori la final....care este morala si mai laes ca este film turcesc?
    Sa te lasi violata ,batuta ,umilita ,etc....ca sa te impaci in final?la ce bun?Ciorba reancalzita mai e buna la ceva?

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma numesc Simona din Bucuresti,45 ani,inginer, mi-am spus parerea despre acest serial acum 5 minute de ce nu publicati si parerea mea?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamna, credeti-ma ca mai am si cate ceva de facut pe la serviciu si prin casa :) doar nu va imaginati ca stau toata ziua pe un scaun in fata laptopului sa vad cand apare vreun comentariu, nu?

      Ștergere
  5. rusine pentru asa blog din care luati si bani ,tineti tinerii ocupati cu prostii in loc sa-si vada de scoala ,etc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar pe dumneata cine te pune sa intri pe acest blog?Cred ca ai nimerit ca musca in lapte.Draga Oana , Simona din Bucuresti nu sunt eu ,cea care semneaza deobicei Simona. Sper sa postezi cat de repede poti tu ep.15. O zi buna!Simona

      Ștergere
    2. Or fi mai multe Simone :) Las-o sa vorbeasca si ea, n-are voie? :D

      Ștergere
  6. NU MAI DAT SI VOI FILMU TRADUS VA LUAT BULGARI PE DIN NAINTE RUSINE

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :-O Chiar nu inteleg ce vrei sa spui, ce film tradus, ce bulgari?????? Pe langa asta, a scrie cu majuscule pe internet, semnifica faptul că țipi (la mine, evident!), apoi eu sunt eu si nu "voi". Dar Gradina Domnului e mare!

      Ștergere
    2. oana esti ciudata

      Ștergere
    3. Oi fi. Dar ce anume te-a facut sa spui asta? :-SS

      Ștergere

Acest site si părțile terțe folosesc cookies pentru funcționarea lui, dar nu stocăm, nu permitem vânzarea și nu analizăm link-urile lăsate în formularul de comentarii.